بهترین لپ تاپها تا 20 میلیون تومان
اگر بخواهید صرفا لپ تاپی برای کاربری عمومی خریداری کنید شاید 20 میلیون تومان هزینه زیادی باشد. لپ تاپی که صرفا برای کاربری عمومی ساخته شده باشد قیمتی در حد 10 میلیون تومان یا کمتر دارد اما خیلی از ما صرفا کاربری عمومی نداریم. بعضی وقتها پیش میآید که بخواهیم یک فایل تصویری را با نرمافزار فتوشاپ ویرایش کنیم یا اینکه بخواهیم بازیهای قدیمی یا بازی که چند سال پیش تولید شده را با لپ تاپمان اجرا کنیم. در چنین مواقعی به لپ تاپی نیاز است که کمی از یک لپ تاپ معمولی قویتر باشد. چنین لپ تاپهایی قیمت بیشتری هم دارند اما اگر نمیخواهید بیشتر از 20 میلیون تومان هزینه کنید در زیر سه مورد از لپ تاپهای زیر 20 میلیون را به شما معرفی خواهیم کرد که برای انجام کارهای فوق نیز مناسب هستند.
لپ تاپ HP 255 G8 R5-C
قیمت لپ تاپ HP 255 G8 R5-C
شاید کمی نام مدلش طولانی باشد اما از آن نترسید! اگر آن را با همین نام در اینترنت جستجو کنید فروشگاههای اینترنتی مختلفی (از جمله تاپ رایان) را خواهید دید که فروشنده آن هستند. این لپ تاپ 15.6 اینچی است و پردازنده اصلی AMD Ryzen 5 5500U است. پردازنده گرافیکی جداگانه ندارد ولی پردازنده گرافیکی آن مثل پردازنده اینتل در دل پردازنده اصلی قرار گرفته و میتواند حافظه موردنیازش را از حافظه رم تامین کند (به اصطلاح شِیر کند). نقطه قوت این لپ تاپ داشتن حافظه رم و هارد درایوی با گنجایش بالاست.
لپ تاپ HP 255 G8 R5-C شانزده گیگابایت حافظه رم DDR4 و یک ترابایت حافظه ذخیرهسازی SSD دارد که برای یک لپ تاپ زیر 20 میلیون تومان واقعا خوب است. همانطور که گفتیم پردازنده گرافیکی این لپ تاپ، حافظه موردنیازش را از حافظه رم تامین میکند و از آنجا که میزان این حافظه زیاد است، این کار باعث کمبود احتمالی حافظه و کند شدن عملکرد لپ تاپ نخواهد شد. حافظه ذخیرهسازی این لپ تاپ اچ پی همانطور که گفته شد از نوع SSD است که سرعت بیشتری در مقایسه با هاردهای HDD دارد و از لحاظ حجم تا حد زیادی میتواند پاسخگوی نیاز شما باشد یعنی فضای کافی برای ذخیرهسازی فایلهای بزرگ (مثل فایل فیلمها)، نصب برنامههای مختلف و چندین و چند بازی را دارد و شاید حتی فضا هم زیاد بیاورید.
همانطور که گفتیم نمایشگر این لپ تاپ 15.6 اینچی است و پنل آن از نوع IPS است که کیفیت بسیار بهتری نسبت به نمایشگرهای نوع TN یا TFT دارد. صفحه نمایش آن مات و ضدانعکاس است و میزان روشنایی صفحه 250 nits است که هم برای نمایش باکیفیت عکس و فیلم و هم بازیها کافی است. کیفیت تصویر این نمایشگر نیز Full HD است که برای کاربری عمومی، ویرایش عکس و فیلم و اجرای بازیها کافی است. پردازنده اصلی لپ تاپ ((AMD Ryzen 5 قدرتی در حد پردازنده Corei5 دارد و ششهستهای است (Corei5 چهارهستهای است). سرعت پردازش این پردازشگر 2.1 گیگاهرتز در حالت معمولی و 4 گیگاهرتز در حالت توربو است که برای مصارف عمومی عالی است و حتی با آن میتوان ویرایشهای معمولی عکس و فیلم را هم انجام داد. همچنین امکان اجرای بازیهای قدیمیتر (بازیهایی که چند سال پیش تولید شدهاند) نیز با آن وجود دارد.
لپ تاپ HP 255 G8 R5-C از لحاظ تعداد پورت نیز غنی است و تنها پورتهایی که ندارد پورت VGA و USB-2 قدیمی است. در عوض دو پورت USB 3.2، یک پورت USB-C، یک پورت HDMI، یک پورت شبکه، جک هدفون و شیار کارتخوان دارد که پاسخگوی بسیاری از نیازهای امروزی است. البته این روزها نبود پورتی روی لپ تاپ آنقدرها هم عیب محسوب نمیشود چرا که انواع و اقسام تبدیل در بازار موجود است و شما میتوانید مثلا با خرید یک تبدیل پورت USB-C به VGA نبود پورت VGA روی لپ تاپتان را جبران کنید.
مزیت این لپ تاپ در مقایسه با دو لپ تاپ دیگر که در زیر معرفی خواهیم کرد برخورداری از حافظه رم بالا (16 گیگابایت DDR4) و حافظه ذخیرهسازی با گنجایش بالاست (یک ترابایت SSD) اما در مقابل وزن این لپ تاپ هم از دو لپ تاپ دیگر بیشتر است (حدود 1.85 کیلوگرم). با این حال اگر لپ تاپتان را زیاد جابجا نمیکنید، بیشتر بودن وزن آن چندان مشکلساز نخواهد بود. ضمنا امکان نصب ویندوز 11 در این لپ تاپ وجود دارد.
لپ تاپ Asus VivoBook Slate T3300KA-LQ029W
قیمت لپ تاپ Asus VivoBook Slate
وزن آن تنها 800 گرم است یعنی بیش از دو برابر از لپ تاپی که در بالا معرفی کردیم سبکتر است بنابراین اگر سبک بودن و قابلیت حمل برای شما خیلی مهم است بدون شک این لپ تاپ انتخاب بهتری برای شما خواهد بود به اضافه اینکه نمایشگر آن هم از نوع OLED است. نمایشگرهای OLED در نمایش رنگها و به خصوص رنگ مشکی بهتر از نمایشگرهای IPS عمل میکنند و رنگها را بسیار زندهتر نشان میدهند. در حالی که طیف رنگها در یک نمایشگر IPS حدود 45 درصد است در نمایشگرهای OLED این طیف به صد در صد میرسد. نمایشگرهای OLED در کل تصویر شفافتری در مقایسه با سایر نمایشگرها دارند و تنها ایرادشان آن است که نور را در محیطهای پرنور بیشتر منعکس میکنند.
اگر استفاده شما از لپ تاپ بیشتر در محیطهای سربسته مثل اتاق است زیاد مشکلی با انعکاس نور صفحه نمایشگر آن نخواهید داشت و محتویات صفحه به وضوح قابل مشاهده خواهند بود. به هر حال با اینکه کیفیت تصویر این لپ تاپ در مقایسه با لپ تاپ hp که در بالا معرفی کردیم بیشتر است اما اندازه آن 2.3 اینچ کوچکتر است. نمایشگر این لپ تاپ 13.3 اینچی است که شاید برای عدهای از کاربران کوچک باشد. به هر حال این هزینهای است که باید برای سبک بودن آن بدهید! اگر قابلیت حمل و کیفیت تصویر برای شما اهمیت بیشتری دارد (مرتب باید لپ تاپ را جابجا کنید) آن وقت این لپ تاپ انتخاب بهتری برای شما خواهد بود. ضمنا باید این نکته را هم متذکر شویم که نمایشگرهای OLED به واسطه استفاده کمتر از نور آبی، کمتر به چشم آسیب میرسانند و برای استفاده در ساعتهای طولانی مناسبترند.
پردازنده اصلی لپ تاپ Asus VivoBook Slate T3300KA اینتل و از سری Pentium N6000 است که قدرت پردازش آن از برخی از پردازندههای سلرون اینتل بیشتر اما از پردازندههای Corei3 اینتل کمی کمتر است. البته به کلمه "کمی" خوب دقت کنید! در تستهای انجام شده توسط سایت nanoreview.com امتیازی که به قدرت پردازش Pentium N6000 داده شده 30 و امتیازی که به قدرت پردازش پردازنده Corei3 از نسل دهم داده شده 37 بوده است. پردازنده Pentium N6000 چهارهستهای است و دو هسته بیشتر از پردازنده Corei3 دارد با این وجود مصرف آن 60 درصد از پردازنده Corei3 کمتر است که باعث دوام بیشتر باطری لپ تاپ خواهد شد. در مقابل، هر کدام از هستههای یک پردازنده Corei3 نسل دهم تا 40 درصد سریعتر از هر کدام از هستههایPentium N6000 هستند که البته این در عملکرد تکی است و نه عملکرد تمام هستهها در کنار هم.
در یک جمعبندی کلی همان نتیجهای گرفته خواهد شد که قبلا در بالا به آن اشاره شد: پردازنده Pentium N6000 کمی ضعیفتر از Corei3 است اما همچنان برای کاربریهای عمومی مثل وبگردی، باز کردن فایلهای آفیس و دیدن فیلم و عکس کافی است. این پردازنده دارای پردازنده گرافیکی اینتل Iris Xe در دل خود است و باید بگوییم با وجود آن دیگر لپ تاپ Asus VivoBook Slate T3300KA نیازی به پردازنده گرافیکی جداگانه ندارد. البته باید بگوییم قدرت پردازش این پردازنده گرافیکی نیز برای کاربری عمومی مناسب است و شاید در اجرای بازیها و برنامههای گرافیکی سنگین، کم بیاورد و آنها را خیلی کند اجرا کند.
باید به این نکته هم توجه کنید که پردازنده گرافیکی این لپ تاپ ایسوس، حافظه مورد نیاز خود را از حافظه رم تامین میکند و چون حافظه رم لپ تاپ تنها 8 گیگابایت (از نوع DDR4) است اجرای بازیها یا برنامههای گرافیکی سنگین که در آنها پردازنده گرافیکی به حافظه بیشتری نیاز دارد با این مقدار رم با کندی مواجه خواهد شد. لیکن همین مقدار رم برای انجام کارهای روزمره و به اصطلاح کاربری عمومی کافی است. حتی اگر شما مشغول وبگردی باشید و تا 40 تب را هم در مرورگرتان باز کنید، این تعداد تب بین 1.5 تا 2 گیگابایت از حافظه رم را اشغال خواهد کرد و باعث کمبود حافظه رم نخواهد شد. همانطور که میبینید میزان حافظه رم این لپ تاپ برای کاربری عمومی کاملا کافی است.
حافظه ذخیرهسازی این لپ تاپ 256 گیگابایت و از نوع SSD است و تنها دو پورت USB-C، یک جک هدفون و یک درگاه کارتخوان دارد که در مقایسه با لپ تاپ اچ پی که در بالا از آن صحبت کردیم کمتر است. در مقابل، این لپ تاپ، حسگر اثر انگشت دارد، صفحه نمایشگر آن لمسی است و امکان استفاده از قلم مخصوص با آن نیز وجود دارد، کیبورد لپ تاپ به طور کامل از آن جدا میشود و لذا میتوان از لپ تاپ به عنوان تبلت نیز استفاده کرد. همچنین کیبورد آن نور پشتزمینه هم دارد و خود لپ تاپ تا یک سانتیمتر باریکتر از لپ تاپ اچ پی است که قبلا از آن صحبت شد. اگر کاربری شما در حد عمومی است اما از طرف دیگر لپ تاپی میخواهید که بهترین کیفیت تصویر را داشته باشد و فوقالعاده سبک باشد این لپ تاپ میتواند بهترین انتخاب شما باشد. ضمنا این لپ تاپ هم با ویندوز 11 سازگار است.
لپ تاپ Lenovo ThinkBook 14
قیمت لپ تاپ Lenovo ThinkBook 14
پردازنده گرافیکی جداگانه با 2 گیگابایت حافظه اختصاصی دارد و از دو لپ تاپ دیگر کمی ارزانتر است از این رو بیشتر مناسب افرادی است که میخواهند با نرمافزارهای گرافیکی مثل فتوشاپ کار کنند یا بازیهای قدیمیتر را با آن اجرا کنند. 8 گیگابایت حافظه رم DDR4 دارد که برای کاربری عمومی کافی است اما خبر خوب اینکه میتوانید آن را ارتقا هم بدهید تا برای کاربریهای دیگر هم مناسب شود. پردازنده اصلی آن نسل یازدهم از پردازنده Core i5 اینتل است و سرعت پردازش آن در حالت عادی 2.4 گیگاهرتز و در حالت توربو به 4.2 گیگاهرتز میرسد. این پردازنده برای کاربری عمومی، عالی و برای کاربریهای دیگر تا حدودی مناسب است.
جالب است بدانید به گفته شرکت Nvidia، پردازنده گرافیکی GeForce MX450 (پردازنده گرافیکی این لپ تاپ لنوو) در اجرای برنامههای گرافیکی مثل فتوشاپ و بازیها تا 2.5 برابر سریعتر از پردازندههای گرافیکی عمل میکند که در دل پردازنده اصلی قرار گرفتهاند (به اصطلاح پردازندههای مجتمع). در حالی که بازیهای نسبتا جدید را با پردازندههای گرافیکی مجتمع یا نمیتوان اجرا کرد یا به قدری بازی کند اجرا میشود که ارزش بازی کردن ندارد، با پردازنده GeForce MX450 حداقل میتوان این بازیها را با فریم ریت قابلقبول (30 یا بیشتر) اجرا کرد. با چنین فریم ریتی شاید بازی خیلی روان نباشد اما حداقل قابل بازی کردن است و میتوان تا حدودی از آن لذت برد.
بد نیست عملکرد پردازنده گرافیکی GeForce MX450 را در برخی از بازیها با تنظیمات گرافیکی متوسط بدانید. این عملکرد به ترتیب زیر است:
- Battlefield 5، 49 فریم در ثانیه
- Call of Duty: Modern Warfare، 24 تا 27 فریم در ثانیه
- Far Cry 5، 34 فریم در ثانیه
- Hitman 3، 36 فریم در ثانیه
- Shadow of the Tomb Raider، 32 فریم در ثانیه
همانطور که میّبینید تقریبا تمام این بازیها با فریم ریت بالای 30 اجرا شدهاند و این را هم باید مجددا متذکر شویم که تنظیمات گرافیکی در حد متوسط بوده است. اگر تنظیمات گرافیکی کمی سبکتر باشد، آنگاه تعداد فریمها بیشتر شده و بازی روانتر اجرا خواهد شد.
اما از قدرت پردازنده گرافیکی که بگذریم، میرسیم به صفحه نمایشگر و دقت آن. نمایشگر این لپ تاپ یک نمایشگر 14 اینچی با وضوح تصویری Full HD است که هم برای کاربری عمومی مناسب است و هم برای اجرای بازیها. اگر کار کردن شما با برنامههای گرافیکی در حد معمولی است، چنین وضوحی برای این برنامهها نیز کفایت میکند. این لپ تاپ 300 گرم سبکتر از لپ تاپ اچ پی است که راجع به آن صحبت کردیم اما همانطور که انتظار میرود وزن آن از لپ تاپ دیگر (ایسوس) تا دو برابر بیشتر است. دو پورت USB 3.0، دو پورت USB 3.2، یک پورت USB-C و یک پورت HDMI دارد. جک هدفون و شیار کارت حافظه هم دارد و به طور کلی میتوان گفت از لحاظ تنوع پورتها شبیه به لپ تاپ اچ پی است.
هارد درایو این لپ تاپ یک ترابایت اما از نوع HDD است که سرعت خوانش کمتری در مقایسه با درایو SSD دارد اما همچنان فضای ذخیرهسازی آن برای کاربری عمومی و حتی کاربریهای دیگر مناسب و حتی زیاد است. خبر خوب اینکه امکان نصب درایو SSD نیز در آن وجود دارد (با توجه به مدل لپ تاپ از 512 گیگابایت تا یک ترابایت). با وجود داشتن پردازنده گرافیکی جداگانه، قیمت این لپ تاپ از دو لپ تاپ دیگر کمی ارزانتر است و شاید همین موضوع باشد که باعث میشود هنگام خرید کمی بیشتر به آن فکر کنیم! این لپ تاپ هم مثل دو لپ تاپ دیگر با ویندوز 11 سازگار است.
سخن آخر
هر سه لپ تاپ فوق از بلوتوث و وایفای پشتیبانی میکنند و دارای وبکم و اسپیکر داخلی هستند. تاچپد هم دارند اما درایو نوری ندارند که البته نبودش عیب محسوب نمیشود (بدون آن، لپ تاپ باریکتر خواهد بود). لپ تاپ لنوو ThinkBook 14 نسبت به دو لپ تاپ دیگر از نظر سختافزاری قویتر است اما نمایشگر آن از لپ تاپ اچ پی کوچکتر و هارد درایو آن نیز HDD است. در مقابل، لپ تاپ ایسوس به شکل قابلتوجهی از دو لپ تاپ دیگر باریکتر و سبکتر است و صفحه نمایشگر بسیار باکیفیتی دارد اما در عوض قدرت سختافزاری آن، آنقدرها زیاد نیست. در نهایت لپ تاپ اچ پی، حافظه رم 16 گیگابایتی و یک ترابایت درایو SSD دارد که از دو لپ تاپ دیگر بیشتر است و از لحاظ قدرت سختافزاری از لپ تاپ ایسوس بهتر و از لپ تاپ لنوو تا حدودی ضعیفتر است که البته خود را بیشتر هنگام اجرای برنامههای گرافیکی و بازیها نشان خواهد داد.
پس اگر کاربریتان صرفا عمومی است و به دنبال لپ تاپی باریک و سبک با نمایشگری باکیفیت میگردید لپ تاپ ایسوس را به شما پیشنهاد میکنیم. اگر میخواهید قدرت سختافزاری لپ تاپتان نسبتا بالا باشد و به غیر از کارهای معمول و روزمرهتان هر از چند گاهی با آن بازی هم بکنید بهتر است لپ تاپ لنوو را انتخاب کنید و اگر لپ تاپی میخواهید که قدرت سختافزاری خوب و فضای ذخیرهسازی زیادی داشته باشد لپ تاپ اچ پی انتخاب بهتری برای شما خواهد بود.
قبلا با زیر 20 تومن لپ تاپهای قویی پیدا میشد اما الان یکم انتخاب سخت شده.
من کل هزینه ایی ک میتونم بکنم حدود 17 تومنه
میتونم بنظرتون یه لپ تاپ در حد اینایی که معرفی کردید خریداری کنم یا نه؟