کارت گرافیک 2 گیگابایت
کارت گرافیک با حافظه 2 گیگ
در یک کلام، کارت گرافیکی که 2 گیگابایت حافظه اختصاصی داشته باشد به درد اجرای بازیهای امروزی نمیخورد اما اگر هدف شما لذت بردن از بازیهای قدیمی است (بازیهایی که از سال ساختشان بیش از شش یا هفت سال گذشته باشد) آن وقت میتوانید روی کارتهای گرافیک 2 گیگ هم حساب باز کنید. قیمت کارت گرافیک 2 گیگ در مقایسه با کارتهای گرافیک میانرده تا شش برابر و در مقایسه با کارتهای گرافیک ردهبالا تا بیش از ده برابر ارزانتر است و اتفاقا همین موضوع هم هست که خرید آن را تقریبا برای همه ممکن ساخته است.
کارت گرافیک 2 گیگ، سازگار با مادربوردهای جدید
کارتهای گرافیک 2 گیگ یا دارای رابط PCI-E 2.0 هستند یا رابط PCI-E 3.0 اما خوشبختانه نسخههای قدیمیتر PCI-E قابلیت نصب در شیارهای جدیدتر را دارند. معنای این حرف چیست؟ معنایش این است که کارت گرافیکی را که رابط PCI-E 2.0 دارد میتوان در مادربوردی با شیار PCI-E 2.0، PCI-E 3.0 یا PCI-E 4.0 نصب کرد؛ همین طور، کارت گرافیکی با رابط PCI-E 3.0 قابلیت نصب در مادربوردی با شیار PCI-E 3.0 و PCI-E 4.0 را دارد. بنابراین اگر مادربورد شما جدید است و شیار آن PCI-E 4.0 است مطمئن باشید که کارت گرافیک 2 گیگتان قابلیت نصب در آن را دارد.
البته به یک نکته هم باید توجه کنید آن هم اینکه هر چند کارت گرافیکی با رابط PCI-E 2.0 را میتوان در مادربوردی با شیار PCI-E 4.0 نصب کرد اما سرعت این کارت گرافیک روی همان PCI-E 2.0 تنظیم خواهد شد. بد نیست بدانید سرعت شیار PCI-E 2.0 در انتقال اطلاعات 500 مگابایت در ثانیه، PCI-E 3.0 یک گیگابیت در ثانیه و PCI-E 4.0 دو گیگابایت در ثانیه است. حالا اگر کارت گرافیکی با رابط PCI-E 2.0 را در مادربوردی که شیار PCI-E 4.0 دارد نصب کنید سرعت انتقال اطلاعات همان 500 مگابایت در ثانیه خواهد بود هر چند که شیار PCI-E 4.0 ظرفیت بیش از این را هم دارد اما اگر رابط کارت گرافیکتان PCI-E 3.0 باشد سرعت انتقال اطلاعات به یک گیگابایت در ثانیه خواهد رسید.
نوع حافظه رم در کارتهای گرافیک 2 گیگ
حافظه رم در کارتهای گرافیک 2 گیگ یا DDR3 است یا DDR4 و یا DDR5. سرعت DDR5 از DDR4 و سرعت DDR4 از DDR3 بیشتر است. نوع حافظه رم اختصاصی کارت گرافیک را میتوانید با مراجعه به صفحه مشخصات آن پیدا کنید. در کارتهای گرافیک 2 گیگ هر چند که مقدار حافظه رم همان 2 گیگ است اما هر چقدر نوع حافظه رم جدیدتر باشد یا به عبارت دیگر عدد بعد از DDR بزرگتر باشد کارت گرافیک عملکرد بهتری خواهد داشت.
نگاهی به عملکرد کارتهای گرافیک 2 گیگ در اجرای بازیها
برای اینکه به قدرت کارتهای گرافیک 2 گیگ در اجرای بازیها پی ببرید یکی از قویترین این کارتها یعنی کارت گرافیک GeForce GT 1030 را به عنوان مثال برایتان در نظر گرفتهایم. این کارت گرافیک دارای رابط PCI-E 3.0، حافظه اختصاصی GDDR5 و پردازندهای با سرعت بالا (در مقایسه با دیگر کارتهای گرافیک 2 گیگ) است؛ همچنین از آخرین فناوریهای زمان خود نیز بهره برده است. این کارت گرافیک با پردازنده Core i7 نسل هفتم در اجرای بازیهای مختلف مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج تست به ترتیب زیر بود.
نتایج تست بر اساس فریم ریت (تعداد فریمها در واحد ثانیه) است و تمام بازیها در وضوح تصویری Full HD و با تنظیمات گرافیکی سنگین و نه خیلی سنگین اجرا شدند. توجه داشته باشید که بازی که با فریم ریت 30 اجرا شود روان نیست ولی قابل بازی کردن است. اگر فریم ریت بین 40 تا 60 باشد بازی تقریبا روان اجرا خواهد شد و اگر 60 یا بالاتر باشد اجرای آن کاملا روان خواهد بود اما اگر فریم ریت به زیر 30 و مخصوصا زیر 20 برسد بازی به قدری کند اجرا میشود که شاید قابل بازی کردن نباشد.
اما کارت گرافیک GT 1030 بیشتر بازیهایی که از سال 2019 به بعد تولید شده بودند را با فریم ریتی نزدیک به 20 یا کمتر اجرا کرد. بعضی از بازیهای سال 2018 را با فریم ریت بین 20 تا 30 و بعضی دیگر را با فریم ریت بین 30 تا 40 اجرا کرد. بیشتر بازیهای سال 2016 را با فریم ریت بین 30 و 40 و برخی دیگر را با فریم ریت بین 40 تا 50 اجرا کرد و همین آمار را برای بازیهای قدیمیتر هم داشت. همانطور که از نتایج پیداست و در ابتدا هم گفته شد، کارت گرافیک 2 گیگ در بهترین حالت خود برای اجرای بازیهای قدیمیتر مناسب است.
عملکرد کارتهای گرافیک 2 گیگ در اجرای برنامههای گرافیکی
همانند بازیها، برنامههای گرافیکی جدید هم با کارتهای گرافیک 2 گیگ به کندی اجرا میشوند و بهتر است برای اجرای روانتر این برنامهها از نسخههای قدیمیترشان که نیاز به منابع سختافزاری کمتری دارند استفاده کنید. همچنین میتوانید از برنامههای گرافیکی سبکتر هم استفاده کنید.
کارت گرافیک 2 گیگ به درد چه کسانی میخورد؟
فکر کنیم جواب این سوال را در ابتدا دادیم؛ کارت گرافیک 2 گیگ به درد کسانی میخورد که میخواهند از بازیهای قدیمیتر لذت ببرند؛ بازیهایی که از سال ساختشان بیش از شش یا هفت سال میگذرد. همچنین اگر قصدتان اجرای نسخههای قدیمیتر برنامههای گرافیکی سنگین باشد میتوانید روی کارتهای گرافیک 2 گیگ حساب کنید. فراموش نکنید کارتهای گرافیک 2 گیگ از DirectX 12، OpenGL، OpenCL و CUDA (پردازش غیرگرافیکی با کارت گرافیک) نیز پشتیبانی میکنند. نسخه موارد دیگر به غیر از DirectX میتواند به توجه به سال عرضه کارت متفاوت باشد.
قیمت کارت گرافیک 2 گیگ
همانطور که قبلا اشاره شد قیمت کارتهای گرافیک 2 گیگ بسیار مقرون به صرفه است. این کارتها در بازارهای جهانی قیمتی بین 30 تا 130 دلار دارند و حتی گرانترینشان تا شش برابر از کارتهای گرافیک میانرده و تا ده برابر یا بیشتر از کارتهای گرافیک ردهبالا ارزانتر است. اگر انتظار زیادی از کارت گرافیکتان ندارید یک کارت گرافیک 2 گیگ با قیمت ارزانی که دارد میتواند بهترین انتخاب برای شما باشد.
خرید کارت گرافیک 2 گیگ
برای خرید کارت گرافیک 2 گیگ پیشنهاد میکنیم به وبسایتهای فروشگاهی حتما سر بزنید چرا که در این وبسایتها میتوانید مشخصات کامل کارت موردنظرتان را چک کرده و آن را با قیمتی رقابتی تهیه کنید. سایت تاپرایان در این میان افتخار دارد بسیاری از کالاهای خود از جمله کارتهای گرافیک 2 گیگ را با قیمتی کاملا رقابتی عرضه کند؛ علاوه بر این امکان عودت کالا و بازپسگیری وجه پرداختی در صورت هر گونه مشکلی وجود خواهد داشت.
کارت گرافیک 2 گیگ رو نبندین بهتره. فایدهای نداره