کارت گرافیک 2 گیگابایت
کارت گرافیک ۲ گیگ یک قطعه کامپیوتری است که با حافظه ۲ گیگابایت امکان ذخیرهسازی دادههای تصویری و اطلاعاتی از این قبیل را برای شما فراهم میآورد. کارت گرافیک با حافظه ۲ گیگ توسط برندهای متفاوتی معرفی شدهاند که امکان خرید آن را بر اساس برند و کاربرد مورد نظر شما برایتان فراهم میآورد.
در یک کلام، کارت گرافیکی که ۲ گیگابایت حافظه اختصاصی داشته باشد به درد اجرای بازیهای امروزی نمیخورد اما اگر هدف شما لذت بردن از بازیهای قدیمی است (بازیهایی که از سال ساختشان بیش از شش یا هفت سال گذشته باشد) آن وقت میتوانید روی کارتهای گرافیک ۲ گیگ هم حساب باز کنید. قیمت کارت گرافیک ۲ گیگ در مقایسه با کارتهای گرافیک میانرده تا شش برابر و در مقایسه با کارتهای گرافیک ردهبالا تا بیش از ده برابر ارزانتر است و اتفاقا همین موضوع هم هست که خرید آن را تقریبا برای همه ممکن ساخته است. با این وجود در ادامه مطلب به توضیح کامل قابلیتهای کارت گرافیک ۲ گیگ پرداختهایم و به شما توضیح خواهیم داد که این قطعه کامپیوتری برای چه کاربردهایی مناسب است.
کارت گرافیک ۲ گیگ، سازگار با مادربردهای جدید
کارتهای گرافیک ۲ گیگ یا دارای رابط PCI-E 2.0 هستند یا رابط PCI-E 3.0 اما خوشبختانه نسخههای قدیمیتر PCI-E قابلیت نصب در شیارهای جدیدتر را دارند. معنای این حرف چیست؟ معنایش این است که کارت گرافیکی را که رابط PCI-E 2.0 دارد میتوان در مادربوردی با شیار PCI-E 2.0، PCI-E 3.0 یا PCI-E 4.0 نصب کرد؛ همین طور، کارت گرافیکی با رابط PCI-E ۳.۰ قابلیت نصب در مادربوردی با شیار PCI-E 3.0 و PCI-E 4.0 را دارد. بنابراین اگر مادربرد شما جدید است و شیار آن PCI-E 4.0 است مطمئن باشید که کارت گرافیک ۲ گیگتان قابلیت نصب در آن را دارد.
البته به یک نکته هم باید توجه کنید آن هم اینکه هر چند کارت گرافیکی با رابط PCI-E ۲.۰ را میتوان در مادربوردی با شیار PCI-E 4.0 نصب کرد اما سرعت این کارت گرافیک روی همان PCI-E 2.0 تنظیم خواهد شد. بد نیست بدانید سرعت شیار PCI-E 2.0 در انتقال اطلاعات ۵۰۰ مگابایت در ثانیه، PCI-E 3.0 یک گیگابیت در ثانیه و PCI-E ۴.۰ دو گیگابایت در ثانیه است. حالا اگر کارت گرافیکی با رابط PCI-E 2.0 را در مادربوردی که شیار PCI-E 4.0 دارد نصب کنید سرعت انتقال اطلاعات همان ۵۰۰ مگابایت در ثانیه خواهد بود هر چند که شیار PCI-E 4.0 ظرفیت بیش از این را هم دارد اما اگر رابط کارت گرافیکتان PCI-E 3.0 باشد سرعت انتقال اطلاعات به یک گیگابایت در ثانیه خواهد رسید.
برای مشاهده محصولات مرتبط : کارت گرافیک 1 گیگابایت
نوع حافظه رم در کارتهای گرافیک ۲ گیگ
حافظه رم در کارتهای گرافیک ۲ گیگ یا DDR3 است یا DDR4 و یا DDR5. سرعت DDR5 از DDR4 و سرعت DDR4 از DDR3 بیشتر است. نوع حافظه رم اختصاصی کارت گرافیک را میتوانید با مراجعه به صفحه مشخصات آن پیدا کنید. در کارتهای گرافیک ۲ گیگ هر چند که مقدار حافظه رم همان ۲ گیگ است اما هر چقدر نوع حافظه رم جدیدتر باشد یا به عبارت دیگر عدد بعد از DDR بزرگتر باشد کارت گرافیک عملکرد بهتری خواهد داشت.
نگاهی به عملکرد کارتهای گرافیک ۲ گیگ در اجرای بازیها
برای اینکه به قدرت کارتهای گرافیک ۲ گیگ در اجرای بازیها پی ببرید یکی از قویترین این کارتها یعنی کارت گرافیک GeForce GT 1030 را به عنوان مثال برایتان در نظر گرفتهایم. این کارت گرافیک دارای رابط PCI-E 3.0، حافظه اختصاصی GDDR5 و پردازندهای با سرعت بالا (در مقایسه با دیگر کارتهای گرافیک ۲ گیگ) است؛ همچنین از آخرین فناوریهای زمان خود نیز بهره برده است. این کارت گرافیک با پردازنده Core i۷ نسل هفتم در اجرای بازیهای مختلف مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج تست به ترتیب زیر بود.
نتایج تست بر اساس فریم ریت (تعداد فریمها در واحد ثانیه) است و تمام بازیها در وضوح تصویری Full HD و با تنظیمات گرافیکی سنگین و نه خیلی سنگین اجرا شدند. توجه داشته باشید که بازی که با فریم ریت ۳۰ اجرا شود روان نیست ولی قابل بازی کردن است. اگر فریم ریت بین ۴۰ تا ۶۰ باشد بازی تقریبا روان اجرا خواهد شد و اگر ۶۰ یا بالاتر باشد اجرای آن کاملا روان خواهد بود اما اگر فریم ریت به زیر ۳۰ و مخصوصا زیر ۲۰ برسد بازی به قدری کند اجرا میشود که شاید قابل بازی کردن نباشد.
اما کارت گرافیک GT 1030 بیشتر بازیهایی که از سال ۲۰۱۹ به بعد تولید شده بودند را با فریم ریتی نزدیک به ۲۰ یا کمتر اجرا کرد. بعضی از بازیهای سال ۲۰۱۸ را با فریم ریت بین ۲۰ تا ۳۰ و بعضی دیگر را با فریم ریت بین ۳۰ تا ۴۰ اجرا کرد. بیشتر بازیهای سال ۲۰۱۶ را با فریم ریت بین ۳۰ و ۴۰ و برخی دیگر را با فریم ریت بین ۴۰ تا ۵۰ اجرا کرد و همین آمار را برای بازیهای قدیمیتر هم داشت. همانطور که از نتایج پیداست و در ابتدا هم گفته شد، کارت گرافیک ۲ گیگ در بهترین حالت خود برای اجرای بازیهای قدیمیتر مناسب است.
عملکرد کارتهای گرافیک ۲ گیگ در اجرای برنامههای گرافیکی
همانند بازیها، برنامههای گرافیکی جدید هم با کارتهای گرافیک ۲ گیگ به کندی اجرا میشوند و بهتر است برای اجرای روانتر این برنامهها از نسخههای قدیمیترشان که نیاز به منابع سختافزاری کمتری دارند استفاده کنید. همچنین میتوانید از برنامههای گرافیکی سبکتر هم استفاده کنید.
کارت گرافیک ۲ گیگ برای چه کسانی مناسب است؟
فکر کنیم جواب این سوال را در ابتدا دادیم؛ کارت گرافیک ۲ گیگ به درد کسانی میخورد که میخواهند از بازیهای قدیمیتر لذت ببرند؛ بازیهایی که از سال ساختشان بیش از شش یا هفت سال میگذرد. همچنین اگر قصدتان اجرای نسخههای قدیمیتر برنامههای گرافیکی سنگین باشد میتوانید روی کارتهای گرافیک ۲ گیگ حساب کنید. فراموش نکنید کارتهای گرافیک ۲ گیگ از DirectX ۱۲، OpenGL، OpenCL و CUDA (پردازش غیر گرافیکی با کارت گرافیک) نیز پشتیبانی میکنند. نسخه موارد دیگر به غیر از DirectX میتواند به توجه به سال عرضه کارت متفاوت باشد.
محصولات مشابه : کارت گرافیک 8 گیگابایت
نکات مهم خرید کارت گرافیک ۲ گیگ
همانطور که توضیح داده شد، توجه به کارت گرافیک متناسب با سیستم شما نکته مهمی در هنگام خرید کارت گرافیک محسوب میشود اما نکتههای خرید کارت گرافیک تنها به مورد گفته شده محدود نمیشود و در هنگام خرید کارت گرافیک ۲ گیگ باید به موارد متعددی توجه کنید که در ادامه به بررسی برخی از این نکات میپردازیم.
شناخت انواع کارت گرافیک ۲ گیگ
کارت گرافیکهای ۲ گیگ انواع مختلفی دارند که تنوعهای گوناگون و برندهای متعددی تولید شده اند. در حقیقت شما باید با شناخت سیستم خود، کارت گرافیکی که بیشترین تناسب را با سیستم شما دارد، انتخاب کنید. شناخت انواع کارت گرافیکها در برندهای گوناگونی که تولید شدهاند به شما کمک میکنند تا بهترین گزینه را برای سیستم کامپیوتری خود انتخاب کنید.
توجه به نیاز خود در هنگام خرید کارت گرافیک
یکی دیگر از موارد مهمی که در هنگام خرید کارت گرافیک باید به آن توجه کنید، توجه به فعالیتی است که قصد انجام آن را با سیستم کامپیوتری خود دارید. برای مثال کارت گرافیک ۲ گیگ برای اجرای بازیهای کامپیوتری و فعالیتهای گیمینگ به هیچ عنوان گزینه مناسبی محسوب نمیشود اما در صورتی که شما بخواهید از کارت گرافیکی استفاده کنید که بازیهای ساده و سبکتری را اجرا کند و در عین حال سیستم شما پتانسیل استفاده از کارت گرافیکهایی با حافظه بالاتر نداشته باشد، کارت گرافیک با حافظه ۲ گیگ گزینه مناسبی برای شما محسوب میشود.
برندهای برتر تولید کننده کارت گرافیک ۲ گیگ
شرکتهای متعددی نسبت به تولید انواع کارت گرافیگ به خصوص کارت گرافیک با حافظه ۲ گیگ اقدام کردهاند که کمپانیهای زیر در بین آنها از شناخته شده ترینها محسوب میشوند؛
کارت گرافیک ۲ گیگ ایسوس
همانطور که میدانید کارت گرافیک ایسوس از پرچمداران تولید کننده قطعات کامپیوتری در جهان محسوب میشود. این کمپانی به عنوان یکی از برترین تولید کنندگان کارت گرافیک با حافظه ۲ گیگ مرغوبترین کارت گرافیکهای موجود در بازار را تولید کرده است. در صورتی که تمایل دارید تا کارت گرافیک ۲ گیگ را از این برند خریداری کنید، اکنون امکان خرید این محصولات در تاپ رایان وجود دارد.
کارت گرافیک ۲ گیگام اس آی
یکی دیگر از شرکتهای تولید کننده کارت گرافیک ۲ گیگ برند msi است. این برند توانسته است در میان بسیاری از شرکتهای تولید کننده قطعات کامپیوتری، از بسیاری از رقیبان خود پیشی بگیرد و لوازم الکترونیکی گوناگونی را با کیفیت مناسب به بازار عرضه کند.
قیمت کارت گرافیک ۲ گیگ
همانطور که قبلا اشاره شد قیمت کارتهای گرافیک ۲ گیگ بسیار مقرون به صرفه است. این کارتها در بازارهای جهانی قیمتی بین ۳۰ تا ۱۳۰ دلار دارند و حتی گرانترینشان تا شش برابر از کارتهای گرافیک میانرده و تا ده برابر یا بیشتر از کارتهای گرافیک ردهبالا ارزانتر است. اگر انتظار زیادی از کارت گرافیکتان ندارید یک کارت گرافیک ۲ گیگ با قیمت ارزانی که دارد میتواند بهترین انتخاب برای شما باشد.
خرید کارت گرافیک ۲ گیگ
برای خرید کارت گرافیک ۲ گیگ پیشنهاد میکنیم به وبسایتهای فروشگاهی حتما سر بزنید چرا که در این وبسایتها میتوانید مشخصات کامل کارت مورد نظرتان را چک کرده و آن را با قیمتی رقابتی تهیه کنید. سایت تاپرایان در این میان افتخار دارد بسیاری از کالاهای خود از جمله کارتهای گرافیک ۲ گیگ را با قیمتی کاملا رقابتی عرضه کند. شما با خرید کارت گرافیک ۲ گیگ از فروشگاه اینترنتی تاپ رایان، علاوه بر خرید محصولی با قیمت مناسب، از کیفیت و اصالت کالا نیز اطمینان خواهید داشت.
یا کارت گرافیک 4 گیگ بگیرید یا اگر 2 گیگ میگیرید GT 1030 بگیرید
اگر برای کارت معمولی و بازیهای سبک میخواهید عالیه و برای کارای سنگین جوابگو نیست.
یه GT 730 زوتک گرفتم خوبه از پس بازیهای معمولی بر میاد
کارت گرافیک ۲ گیگ واقعا بود و نبودنش تفاوتی ایجاد نمیکنه مگه این که سی پی یو یا مادربرد از گرافیک یکپارچه پشتیبانی نکنه یا مثلا صرفا واسه خروجی اچ دی ام آی ببندین
کارت گرافیک 2 گیگ رو نبندین بهتره. فایدهای نداره