فیلترهای اعمال شده حذف فیلترها

مادربرد h510

مرتب سازی
ASUS PRIME H510M-C/PS DDR4 LGA 1200 Motherboard
۴,۸۵۰,۰۰۰۸%
۴,۴۹۰,۰۰۰ تومان
ASUS PRO H510M-C/CSM LGA 1200 Motherboard
۴,۵۹۰,۰۰۰۶%
۴,۳۳۵,۰۰۰ تومان
ASUS PRIME H510M-K LGA 1200 Motherboard
ارسال فوری
۴,۵۸۰,۰۰۰ تومان
۳۴ کالا

مادربرد h510

اگر قصد خرید مادربرد اقتصادی دارید، احتمالا باید به سراغ مادربرد h510 بروید. مادربرد H510 را باید مادربردی اقتصادی نامید که با توجه به مشخصاتی که دارد به عنوان مادربرد گیمینگ نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در هنگامی که به بررسی این مادربرد می‌پردازید احتمالا اولین چیزی که نظر شما را به آن جلب می‌کند، قیمت مادربرد h510 است. دلیل آن هم این است که این محصول از قیمت بسیار مناسبی در مقایسه با بسیاری از محصولات مشابه برخوردار است. جدای از قیمت این محصول مورد دیگری که در هنگام خرید این محصول دارای اهمیت است، مشخصه‌هایی است که برای این محصول در نظر گرفته شده است. یکی از این موارد چیپستی است که در مادربرد h۵۱۰ مورد استفاده قرار گرفته است. با توجه به توضیحات داده شده در صورتی که قصد خرید مادربرد h510 دارید، باید به مشخصات در نظر گرفته شده در آن توجه داشته باشید که با توجه به قابلیت‌هایی آن، محصول مورد نظر خود را انتخاب و خریداری نمایید.

مادربرد H510

مشخصات مادربرد h510

در صورتی که مشخصات مادربرد‌های سری h510 را بررسی کنید متوجه می‌شوید که این مادربرد‌های اقتصادی برای انواع کاربری‌ها از معمولی تا گیمینگ مورد استفاده قرار می‌گیرند اما تفاوت قیمت‌های آن‌ها در مشخصات فنی آن‌ها و قابلیت‌هایی است که در هر یک از آن‌ها در نظر گرفته شده است. بر همین اساس نیز ما در این مطلب تلاش کرده‌ایم تا به صورت کامل ویژگی‌های مادربرد ایسوس و قابلیت‌هایی که در سری h510 در نظر گرفته شده است تا مورد بررسی قرار دهیم تا کاربران با مشخصات فنی این محصولات به صورت کامل آشنا شوند.

پردازنده‌های پشتیبانی شده توسط مادربردهای H510

مادربردی که چیپ‌ست آن H510 باشد دارای سوکت LGA 1200 است و در سوکت LGA 1200 هم تنها امکان نصب پردازنده‌های Core نسل دهم و یازدهم اینتل و همچنین پردازنده‌های پنتیوم و سلرون این شرکت وجود دارد. برای اطلاع شما باید بگوییم سوکت در واقع محلی است که پردازنده روی آن نصب می‌شود و هر سوکتی از یک سری از پردازنده‌ها پشتیبانی می‌کند. در مقابل، چیپ‌ست بخشی است که پشت سوکت قرار گرفته و وظیفه‌اش ایجاد ارتباط بین سوکت یا در واقع خود پردازنده با دیگر اجزای مادربرد است. 

امکان نصب فقط یک کارت گرافیک در مادربردهای H510

تمام مادربردهای H510 دارای یک شیار PCI-E x16 نسخه 4.0 یا 3.0 هستند که امکان نصب کارت گرافیکی با همین رابط (PCI-E x16)‌ را در آنها فراهم می‌آورد. یادتان باشد نوع کارت گرافیک مهم نیست و کافی است فقط رابط آن PCI-E x16 باشد تا قابلیت نصب در یک مادربرد H510 را داشته باشد؛ حتی اگر نسخه رابط کارت گرافیک با نسخه شیار PCI-E x16 یکسان نباشد باز هم مشکلی بوجود نخواهد آمد ولی سرعت روی نسخه پایین‌تر تنظیم خواهد شد. مثلا اگر کارت گرافیکی با رابط PCI-E 3.0 داشته باشید و آن را در شیار PCI-E x16 که نسخه‌اش 4.0 است نصب کنید در این صورت سرعت انتقال اطلاعات روی همان PCI-E 3.0‌ تنظیم خواهد شد که نصف نسخه 4.0 است. 

دو شیار حافظه رم برای نصب رم‌های DDR4

مادربردهای H510 بر خلاف بسیاری از مادربردها که دارای چهار شیار حافظه رمند تنها دو شیار حافظه رم دارند که در هر کدام از آنها می‌توان یک ماژول حافظه رم DDR4‌ با حداکثر حجم 32 گیگابایت نصب کرد لذا امکان نصب حداکثر 64 گیگابایت حافظه رم در این مادربردها وجود دارد که باید بگوییم برای هر کاربری حتی حرفه‌ای‌ترین کاربری‌ها هم کافی است و شاید زیاد هم باشد. بنابراین نمی‌توان گفت حذف دو شیار حافظه رم از این مادربردها عملا باعث ایجاد نوعی کمبود در حجم حافظه رم مورد نیاز در آنها می‌شود چرا که همانطور که گفتیم 64 گیگابایت و حتی 32 گیگابایت حافظه رم هم برای هر نوع کاربری کافی است.

موضوع دیگری که در اینجا باید به آن اشاره کنیم آن است که مادربردهای H510 مثل بسیاری دیگر از مادربردها از قابلیت Dual Channel برای حافظه رم پشتیبانی می‌کنند و این یعنی هر دو ماژول حافظه رم می‌توانند در آن واحد با پردازنده اصلی ارتباط برقرار کنند که در نهایت باعث افزایش سرعت سیستم خواهد شد. البته خود حافظه‌های رم نیز باید از این قابلیت پشتیبانی کنند که چیزی است که باید هنگام خرید آنها مورد توجه قرار دهید (اگر حافظه رم از قابلیت Dual Channel پشتیبانی کند حتما در صفحه مشخصاتش در وبسایت‌های فروشگاهی یا سایت سازنده‌اش به آن اشاره خواهد شد). 

اما سرعت حافظه رم هم مهم است. در واقع هر چند که مادربردهای H510 از رم‌های DDR4 پشتیبانی می‌کنند اما سرعت حافظه رمی که در مادربردتان نصب می‌کنید به پردازنده نصب شده در آن نیز بستگی دارد. همانطور که قبلا هم گفتیم مادربردهای H510 از پردازنده‌های Core اینتل از نسل دهم و یازدهم و پردازنده‌های سلرون و پنتیوم این شرکت پشتیبانی می‌کنند. اگر پردازنده‌ای که در مادربردتان نصب کرده‌اید یک پردازنده Core نسل یازدهمی باشد در این صورت امکان نصب حافظه رم DDR4‌ با حداکثر سرعت 3200 مگاهرتز در مادربردتان وجود دارد. اگر این پردازنده یک پردازنده Core نسل دهمی باشد آن وقت امکان نصب حافظه رم DDR4 با حداکثر سرعت 2933 مگاهرتز را خواهید داشت و اگر این پردازنده سلرون یا پنتیوم باشد از حداکثر سرعت 2666 مگاهرتز برای حافظه رم پشتیبانی خواهد کرد. 

البته آنچه در بالا گفتیم برای این بود که دیدی کلی نسبت به قضیه پیدا کنید و الا بهترین راه برای اینکه متوجه شوید مادربرد دقیقا از چه سرعت‌هایی برای حافظه رم پشتیبانی می‌کند مراجعه به صفحه مشخصات مادربرد در سایت سازنده‌اش است. به عنوان مثال مادربرد Prime H510M-E شرکت ایسوس از حافظه رم DDR4 با سرعت 3200 مگاهرتز هم پشتیبانی می‌کند اما تنها در صورتی که حافظه رم را اورکلاک کنید یا به عبارتی پا را از حد استاندارد تعریف‌شده برای آن فراتر بگذارید و الا این مادربرد در حالت عادی از چنین سرعتی پشتیبانی نمی‌کند. همچنین در صورتی که پردازنده نسل دهمی در آن نصب کنید این پردازنده باید از نوع Core i7 یا Core i9 باشد تا از سرعت 2933 مگاهرتز برای حافظه رم پشتیبانی کند. 

شیارهای PCI-E در مادربردهای H510

همانطور که قبلا هم گفتیم مادربردهای H510 حتما دارای یک شیار PCI-E x16 برای نصب کارت گرافیکند که نسخه‌اش می‌تواند 3.0 یا 4.0 باشد. اما در مورد شیارهای PCI-E دیگر چه؟ در جواب به این سوال باید بگوییم به طور اسمی، چیپ‌ست H510 علاوه بر شیار PCI-E x16 از شیارهای PCI-E x1 و PCI-E x4 نیز پشتیبانی می‌کند اما اغلب مادربردهای H510 دارای شیار PCI-E x4 برای نصب کارت‌های جداگانه نیستند. در مقابل، این مادربردها بعضا دارای شیارهای PCI-E NVMe x4‌ هستند که مخصوص نصب درایوهای SSD از نوع M.2 است. در مورد شیار PCI-E x1 باید بگوییم در این شیار امکان نصب کارت صدا، کارت شبکه و کارت ضبط (کپچر کارت) وجود دارد و تقریبا تمام مادربردهای H510 دارای حداقل یک شیار PCI-E x1 هستند هر چند که در بعضی از آنها تعداد این شیارها می‌تواند به دو تا هم برسد. 

تعداد درایوهای قابل‌نصب در مادربردهای H510

مادربردهای H510 دارای چهار اتصال‌دهنده (کانکتور) SATA هستند و این یعنی در آنها می‌توانید جمعا چهار درایو SSD یا HDD 2.5 اینچی با رابط SATA نصب کنید. با فرض اینکه حجم این درایوها 2 ترابایت باشد می‌توان گفت امکان نصب 8 ترابایت حافظه ذخیره‌سازی در یک مادربرد H510 وجود دارد. اما داستان به اینجا ختم نمی‌شود! برخی از مادربردهای H510 دارای شیار PCI-E NVMe x4 برای نصب هارد SSD از نوع M.2 هستند که سرعت‌شان حداقل پنج برابر درایوهای SSD با رابط SATA است. 

تعداد پورت‌های USB در مادربردهای H510

مادربردهای H510 به طور اسمی می‌توانند دارای ده پورت USB 2.0 و چهار پورت USB 3.2‌ نسل اول (Gen 1) باشند. البته این حرف به معنای آن نیست که تمام این پورت‌ها الزاما در تمام مادربردهای H510 وجود دارند؛ این در واقع حدی است که مشخص می‌کند یک مادربرد H510‌ حداکثر چند پورت USB می‌تواند داشته باشد. بیشتر مادربردهای H510 همانند مادربردهای دیگر دارای چند پورت USB در قسمت پشتی خود و تعدادی هِدر روی خود برای اتصال به پورت‌های USB جلوی کیس هستند. 

دیگر پورت‌ها در مادربردهای H510

مادربردهای H510 حتما دارای پورت Ethernet برای اتصال مستقیم به مودم و خروجی‌های صوتی برای اتصال به اسپیکر هستند؛ همچنین ممکن است دارای یک یا چند پورت HDMI‌ و DisplayPort برای اتصال به مانیتور یا دیگر نمایشگرهای خارجی باشند. این پورت‌ها در واقع زمانی به درد می‌خورند که قصد نداشته باشید در کامپیوترتان کارت گرافیک نصب کنید؛ در این صورت سیگنال‌های گرافیکی از پردازنده گرافیکی مجتمع روی تراشه پردازنده اصلی به پورت‌های مذکور منتقل شده و در نهایت برای نمایش به مانیتور فرستاده می‌شوند. حتی برخی از مادربردهای H510‌ دارای پورت‌های PS/2 برای اتصال به موس‌ها و کیبوردهای قدیمی هم هستند که به جای پورت USB از این پورت استفاده می‌کردند. 

اندازه مادربردهای H510

از آنجا که مادربردهای H510 به جای چهار شیار دارای دو شیار حافظه رمند و تعداد شیارهای PCI-E در آنها می‌تواند تنها دو شیار باشد (یکی شیار PCI-E x16 مخصوص نصب کارت گرافیک و دیگری شیار PCI-E x1 برای نصب کارت‌های جانبی) لذا اندازه این مادربردها هم می‌تواند کوچکتر از مادربردهای دیگر باشد. در واقع مادربردهای H510 نه تنها با استاندارد اندازه‌ای mATX‌ بلکه با استاندارد اندازه‌ای Mini ITX هم به بازار عرضه شده‌اند و این یعنی این مادربردها هم قابلیت نصب در کیس‌های Mico ATX و بزرگتر از آن و هم قابلیت نصب در مینی‌کیس‌ها را دارند (در مورد دوم به شرط آنکه استاندارد اندازه‌ای آنها Mini ITX‌ باشد).

راهنمای خرید مادربرد H510

در اینجا به ذکر نکاتی می‌پردازیم که بهتر است در زمان خرید مادربرد h510 به آن توجه کنید تا مادربردی را انتخاب نمایید که بهترین عملکرد را متناسب با فعالیت شما به شما ارائه دهد. موارد زیر برخی از این موارد هستند که شما را در خرید مادربرد h510 راهنمایی می‌کنند. 

    پشتیبانی از پردازنده‌های سری Core: قبل از هر چیز به یاد داشته باشید که مادربردهای H510 فقط از پردازنده‌های Core نسل دهم و یازدهم اینتل و همچنین پردازنده‌های سلرون و پنتیوم این شرکت پشتیبانی می‌کنند پس اگر پردازنده‌ای که خریده‌اید یا می‌خواهید بخرید متعلق به نسل‌های بالا نیست باید به فکر خرید مادربرد دیگری باشید یا اینکه پردازنده دیگری بخرید. 

    پشتیبانی از رم DDR4: قبل از خرید حافظه رم برای مادربرد موردنظرتان حتما سری به صفحه مشخصات مادربرد در وبسایت‌های فروشگاهی یا سایت سازنده‌اش بزنید و ببینید از حافظه رم با چه سرعت‌هایی پشتیبانی می‌کند. فراموش نکنید که مادربردهای H510 تنها از حافظه رم DDR4 پشتیبانی می‌کنند لذا نوع حافظه رمی که باید بخرید از همان اول مشخص است اما اینکه این حافظه رم چه سرعتی می‌تواند داشته باشد بهترین راهش همان است که گفتیم: مراجعه به صفحه مشخصات مادربرد. همچنین سرعت حافظه رم به پردازنده‌ای که روی مادربردتان نصب می‌کنید هم بستگی دارد به این معنا که در بعضی از مادربردهای H510 در صورت نصب پردازنده نسل یازدهمی امکان نصب حافظه رم با سرعت بالاتری را خواهید داشت. 

    پشتیبانی از اسلات M2: اگر قصد نصب درایو SSD از نوع M.2 را در مادربرد H510 موردنظرتان دارید باز هم بهترین روش این است که به صفحه مشخصات مادربرد در وبسایت‌های فروشگاهی یا سایت سازنده‌اش مراجعه کرده و ببینید آیا از درایو M.2 پشتیبانی می‌کند یا به عبارت دیگر دارای شیار PCI-E NVMe است یا خیر. اگر مادربرد چنین شیاری داشته باشد حتما نسخه آن هم ذکر شده؛ هنگام خرید درایو M.2 برای کامپیوترتان باید به این نکته توجه داشته باشید که نسخه رابط PCI-E NVMe درایو با نسخه شیار PCI-E NVMe مادربرد یکی باشد تا بتوانید از حداکثر سرعت درایو بهره ببرید. البته اگر چنین چیزی هم نباشد باز هم مشکلی بوجود نخواهد آمد ولی سرعت روی نسخه پایین‌تر تنظیم خواهد شد. 

اگر قصد بستن (اسمبل کردن) یک سیستم گیمینگ اقتصادی را دارید و می‌خواهید با صرف کمترین هزینه برای آن مادربرد تهیه کنید در این صورت مادربردهای H510 می‌توانند انتخاب خوبی برای شما باشند فقط به این نکته توجه داشته باشید که نسخه شیار PCI-E x16 مادربورد نسخه ۴.۰ باشد. در برخی از مادربردهای H510 نسخه این شیار ۳.۰ است که سرعت آن در انتقال اطلاعات نصف نسخه ۴.۰ است و این یعنی سرعت کمتری در اجرای بازی‌ها دارد.

قیمت مادربرد H510

همانطور که قبلا هم گفتیم قیمت مادربرد H510‌ شاید جذاب‌ترین موضوعی باشد که در مورد این نوع مادربرد می‌توان مطرح کرد. مادربردهای H510‌ را در واقع باید جزء مادربردهای اقتصادی به حساب آورد که به دلیل پشتیبانی از پردازنده‌های نسل ده و یازده اینتل و حافظه رم DDR4 و همچنین داشتن بعضا شیارهایی که مخصوص نصب درایوهای M.2 هستند برای بستن (اسمبل کردن) سیستم‌های میان‌رده و حتی گیمینگ اقتصادی کاملا مناسبند و این در حالی است که قیمت آنها تنها چیزی بین 70 تا 130 دلار است. چنین قیمتی بدون شک برای بیشتر کاربران قابل پرداخت است؛ در واقع شما با خرید مادربرد H510، مادربردی خریده‌اید که از لحاظ قدرت در حد مادربردهای میان‌رده و نزدیک به مادربردهای رده‌بالاست در حالی که قیمت آن در حد یک مادربرد رده‌پایین است.

قبل از خرید مادربرد H510

در اینجا به ذکر نکاتی می‌پردازیم که شاید بد نباشد قبل از خرید مادربرد H510 به آنها توجه کنید. قبل از هر چیز به یاد داشته باشید که مادربردهای H510‌ فقط از پردازنده‌های Core‌ نسل دهم و یازدهم اینتل و همچنین پردازنده‌های سلرون و پنتیوم این شرکت پشتیبانی می‌کنند پس اگر پردازنده‌ای که خریده‌اید یا می‌خواهید بخرید متعلق به نسل‌های بالا نیست باید به فکر خرید مادربرد دیگری باشید یا اینکه پردازنده‌ دیگری بخرید. 

قبل از خرید حافظه رم برای مادربرد موردنظرتان حتما سری به صفحه مشخصات مادربرد در وبسایت‌های فروشگاهی یا سایت سازنده‌اش بزنید و ببینید از حافظه رم با چه سرعت‌هایی پشتیبانی می‌کند. فراموش نکنید که مادربردهای H510 تنها از حافظه رم DDR4 پشتیبانی می‌کنند لذا نوع حافظه رمی که باید بخرید از همان اول مشخص است اما اینکه این حافظه رم چه سرعتی می‌تواند داشته باشد بهترین راهش همان است که گفتیم: مراجعه به صفحه مشخصات مادربرد. همچنین سرعت حافظه رم به پردازنده‌ای که روی مادربردتان نصب می‌کنید هم بستگی دارد به این معنا که در بعضی از مادربردهای H510‌ در صورت نصب پردازنده نسل یازدهمی امکان نصب حافظه رم با سرعت بالاتری را خواهید داشت. 

اگر قصد نصب درایو SSD از نوع M.2 را در مادربرد H501 موردنظرتان دارید باز هم بهترین روش این است که به صفحه مشخصات مادربرد در وبسایت‌های فروشگاهی یا سایت سازنده‌اش مراجعه کرده و ببینید آیا از درایو M.2 پشتیبانی می‌کند یا به عبارت دیگر دارای شیار PCI-E NVMe هست یا خیر. اگر مادربرد چنین شیاری داشته باشد حتما نسخه آن هم ذکر شده؛ هنگام خرید درایو M.2 برای کامپیوترتان باید به این نکته توجه داشته باشید که نسخه رابط PCI-E NVMe‌ درایو با نسخه شیار PCI-E NVMe مادربرد یکی باشد تا بتوانید از حداکثر سرعت درایو بهره ببرید. البته اگر چنین چیزی هم نباشد باز هم مشکلی بوجود نخواهد آمد ولی سرعت روی نسخه پایین‌تر تنظیم خواهد شد. 

اگر قصد بستن (اسمبل کردن) یک سیستم گیمینگ اقتصادی را دارید و می‌خواهید با صرف کمترین هزینه برای آن مادربرد تهیه کنید در این صورت مادربردهای H510 می‌توانند انتخاب خوبی برای شما باشند فقط به این نکته توجه داشته باشید که نسخه شیار PCI-E x16 مادربود نسخه 4.0 باشد. در برخی از مادربردهای H510 نسخه این شیار 3.0 است که سرعت آن در انتقال اطلاعات نصف نسخه 4.0 است و این یعنی سرعت کمتر در اجرای بازی‌ها.  

خرید مادربرد H510

بهترین گزینه برای خرید مادربرد H510 و کلا هر مادربرد دیگری مراجعه به وبسایت‌های فروشگاهی از جمله همین وبسایت است که کارشان فروش وسایل الکترونیکی و قطعات کامپیوتر است. در این وبسایت‌ها می‌توانید با مراجعه به صفحه مشخصات مادربرد یا هر کالای دیگری که مدنظرتان است از مشخصات فنی آن مطلع شده و به قول معروف خرید آگاهانه‌تری را تجربه کنید. همچنین در این وبسایت‌ها از خدماتی همچون پرداخت اینترنتی، پرداخت در محل و امکان عودت کالا در صورت معیوب بودن و بازپس‌گیری وجه پرداختی نیز بهره‌مند خواهید شد.

مورد دیگری که باید به آن اشاره کنیم آن است که برخی از وبسایت‌های فروشگاهی مثل همین وبسایت نه تنها مادربرد بلکه کالاهای دیگر خود را هم با قیمت‌های رقابتی عرضه می‌کنند که مطابق با قیمت روز بازار و حتی بعضی مواقع از آن کمتر است لذا با خرید از این فروشگاه‌ها دیگر می‌توانید مطمئن باشید که مبلغی بیش از آنچه قیمت روز کالاست پرداخت نکرده‌اید. 

سری محصول
مادربرد H510
سوکت
LGA 1200
چیپست
H510 اینتل
رم
DDR4
سری پردازنده
10 و 11
مشاهده بیشتر

پرسش و پاسخ (۱)

پارسا سعیدی (۱۵ فروردین ۱۴۰۲)
۵

روی این مادربرد سری H510 میشه سی پی یو نسل 12 بست؟

ارسال پاسخ
دیدگاه شما
مشاهده بیشتر

سوالات متداول

مادربرد‌های H510 با توجه به نوع سوکتی که دارند از پردازنده‌های نسل ۱۰ و ۱۱ اینتل پشتیبانی می‌کنند.

مادربرد H510 می‌تواند تا حداکثر از ۶۴ گیگابایت رم پشتیبانی کند.