فیلترهای اعمال شده حذف فیلترها

مادربرد DDR5

مرتب سازی
GigaByte Z790 AORUS PRO X DDR5 ATX Motherboard
سفید گیمینگ 🎨
۲۸,۰۰۰,۰۰۰ تومان
ASUS TUF Gaming B660M-PLUS Wi-Fi DDR5 LGA1700 Motherboard
گیمینگ 🎮
۱۱,۲۰۰,۰۰۰۱۰%
۱۰,۱۷۰,۰۰۰ تومان
MSI MEG Z790 Godlike Max Wi-Fi DDR5 LGA 1700 Motherboard
گیمینگ 🎮
۶۵,۳۲۵,۰۰۰ تومان
GigaByte B760M GAMING X DDR5 LGA 1700 Motherboard
گیمینگ 🎮
۱۰,۱۰۰,۰۰۰ تومان
ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO EVA-02 EDITION Motherboard
گیمینگ 🎮
۳۷,۱۲۰,۰۰۰ تومان
۱۹۸ کالا

مادربرد DDR5

خرید مادربرد DDR5

مادربردی که از تکنولوژی رم DDR5 پشتیبانی می‌کند حداقل روی کاغذ از مادربردهای DDR4 بهتر است چرا که اساسا سرعت حافظه رم DDR5 تا چند برابر بیشتر از حافظه رم DDR4‌ است و این یعنی سرعت بیشتر هم در بارگذاری و هم اجرای بازی‌ها و برنامه‌ها. اگر قصدتان بستن (اسمبل کردن) یک سیستم گیمینگ است بدون شک مادربرد با پشتیبانی رم DDR5 انتخاب بهتری برای شما خواهد بود.

 

تکنولوژی رم DDR5

از لحاظ تکنولوژی پایه، یک رم DDR5 هیچ تفاوتی با رم‌های DDR4 ندارد ولی هم سرعت و هم پهنای باند بیشتری در انتقال اطلاعات دارد (بین دو تا چهار برابر) به اضافه اینکه از فناوری جدیدی به نام برابرسازی بازخوردهای تصمیمی (Decision Feedback Equalization) در آن استفاده شده که باعث عملکرد بهتر آن شده است. همچنین در رم‌های DDR5 تعداد چیپ‌های حافظه که می‌توانند روی ماژول رم قرار بگیرند بیشتر است و لذا یک ماژول رم DDR5 می‌تواند تا 512 گیگابایت ظرفیت داشته باشد در حالی که این رقم در یک ماژول رم DDR4 تنها 64 گیگابایت است. 

 

البته در حال حاضر حداکثر حافظه رم پشتیبانی شده توسط جدیدترین پردازنده‌ها تنها 128 گیگابایت است و لذا نصب بیش از این مقدار رم روی هر سیستمی هیچ فایده‌ای نخواهد داشت ولی در آینده که احتمالا این رقم افزایش پیدا می‌کند رم‌های DDR5 به دلیل ظرفیت بالایشان بیشتر مورد توجه خواهند بود و به همین ترتیب، مادربرد با پشتیبانی DDR5 نیز بیشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت. 

 

مدل‌های مادربرد DDR5

باید بگوییم مادربردهای DDR5‌ تا به حال توسط برندهای مختلفی از جمله ایسوس، گیگابایت و ام اس آی و برای مصارف مختلفی از جمله مصارف عمومی و گیمینگ تولید شده‌اند. از آنجا که ایسوس از قدیمی‌ترین تولیدکنندگان مادربرد در دنیاست تعجبی هم ندارد که در تولید مادربردهای DDR5 نیز گوی سبقت را از رقبایش ربوده باشد؛ در واقع بیشتر مادربردهای DDR5 حداقل در بازار ایران از این برند هستند. ایسوس در نامگذاری این مادربردها نیز از همان کلمات اختصاری خاص خودش استفاده کرده است.

 مادربردهای ایسوس که در آنها از کلمه ROG یا TUF استفاده شده مخصوص گیمینگ هستند ولی اگر قصدتان بستن (اسمبل کردن) سیستمی برای اجرای برنامه‌های سنگین گرافیکی یا مهندسی است باز هم این مادربردها به دردتان خواهند خورد چرا که از جدیدترین پردازنده‌ها پشتیبانی می‌کنند، قابلیت نصب جدیدترین کارت‌های گرافیک در آنها وجود دارد و دست آخر اینکه از حافظه رم DDR5‌ که در حال حاضر بیشترین سرعت و پهنای باند را بین سایر رم‌ها دارد نیز پشتیبانی می‌کنند. این موضوع برای مادربرد گیمینگ DDR5‌ سایر برندها همچون مادربردهای AORUS گیگابایت نیز صدق می‌کند.

 

مادربردهای DDR5 از چه پردازنده‌هایی پشتیبانی می‌کنند؟

مادربردهای DDR5 از پردازنده‌های نسل دوازدهم و سیزدهم اینتل و پردازنده‌های AMD سری 7000 پشتیبانی می‌کنند. البته توجه داشته باشید که یک مادربرد در آن واحد از هر دوی این پردازنده‌ها پشتیبانی نمی‌کند. اگر سوکت مادربورد LGA1700 باشد از پردازنده‌های نسل دوازدهم و سیزدهم اینتل و اگر سوکت AM5 یا چیپ‌ست آن X670‌ باشد از پردازنده‌های AMD سری 7000 پشتیبانی خواهد کرد. برای اطلاع از نوع سوکت مادربورد و همچنین پردازنده‌های پشتیبانی شده توسط آن می‌توانید به صفحه مشخصات ماردبرد موردنظرتان در سایت‌های فروشگاهی یا سایت سازنده مادربرد مراجعه نمایید.

 

توجه به نوع رم DDR5 که مادربرد از آن پشتیبانی می‌کند

هنگام خرید مادربرد DDR5 با مراجعه به صفحه مشخصات مادربرد می‌توانید ببینید مادربرد موردنظرتان از چه رم‌های DDR5 پشتیبانی می‌کند. سرعت رم‌های DDR با عددی که بعد از آنها می‌آید مشخص می‌شود. این عدد برای رم‌های DDR5 عددی بین 4000 تا 6400 است که نشان‌دهنده تعداد انتقال‌های قابل‌انجام اطلاعات توسط حافظه رم به واحد میلیون در ثانیه (مگاترنسفر در ثانیه) است که البته اشتباها در برخی از سایت‌ها به عنوان مگاهرتز در نظر گرفته می‌شود.

 

هر چقدر این عدد بزرگتر باشد سرعت حافظه رم بیشتر است. اگر بخواهیم با زبان ساده‌تری این موضوع را بیان کنیم باید بگوییم حافظه رم DDR5 که سرعت آن 4000 مگاترنسفر در ثانیه است می‌تواند 32 گیگابایت اطلاعات را در واحد ثانیه منتقل کند یا به عبارتی پهنای باند آن 32 گیگابایت در ثانیه است. به همین ترتیب رم DDR5 هم که سرعت آن 6400 مگاترنسفر در ثانیه است دارای پهنای باند 51.2 گیگابایت در ثانیه است. این در حالی است که پهنای باند سریعترین رم DDR4 از 25.2 گیگابایت در ثانیه تجاوز نمی‌کند.

 

قابلیت اورکلاک کردن حافظه رم DDR5

اگر به صفحه مشخصات یک مادربرد DDR5‌ مراجعه کنید در بخش فرکانس حافظه رم عددی بین 4000 تا 6400 را خواهید دید؛ مثلا 4800. این بدان معناست که مادربرد موردنظر شما از حافظه رم DDR5 پشتیبانی می‌کند که در حالت معمولی سرعت آن 4800 مگاترنسفر در ثانیه است ( دقت کنید که در بسیاری از سایت‌ها به اشتباه به جای مگاترنسفر از مگاهرتز استفاده شده است). علاوه بر این عدد ممکن است اعداد دیگری مثل 5200 و 5600 را هم ببینید که جلوی آنها دو حرف OC قرار گرفته است.

 

OC مخفف Overclock‌ است و این یعنی اگر با استفاده از نرم‌افزارهای مربوطه یا از طریق بایاس مادربرد، حافظه رم را اورکلاک کنید به شرط آنکه از این سرعت‌ها در حالت اورکلاک پشتیبانی کند می‌توانید سرعت آن را تا اندازه‌های مذکور افزایش دهید. البته اورکلاک استفاده از یک قطعه با سرعت‌های بیش از استاندارد در نظر گرفته شده برای آن است که باعث تولید گرمای بیشتر و در صورت استفاده مداوم باعث کاهش عمر قطعه خواهد شد. توجه داشته باشید که هر مادربردی چه مادربردهای DDR5‌ و چه مادربردهای دیگر ممکن است از قابلیت اورکلاک پشتیبانی نکند. برای اطلاع از این موضوع هم می‌توانید به صفحه مشخصات مادربرد در سایت‌های فروشگاهی یا سایت سازنده‌اش مراجعه کنید.

 

مزیتی برای مادربردهای DDR5

تقریبا تمام مادربردهای DDR5 حتی ارزان‌ترین‌شان دارای شیار M2 برای نصب درایو SSD با رابط NVMe‌ هستند و همانطور که شاید بدانید درایوهای SSD با رابط NVMe تا شش برابر سریعتر از درایوهای SSD با رابط SATA هستند. این در حالی است که تنها برخی از مادربردهای DDR4 دارای این شیار هستند و برخی دیگر آن را ندارند که در آنها بالاجبار باید درایو SSD با رابط SATA‌ نصب کرد.

 

قیمت مادربرد DDR5

بسته به اینکه یک مادربرد چه مشخصات و امکاناتی داشته باشد قیمت آن نیز متغیر خواهد بود اما به طور معمول قیمت یک مادربرد DDR5‌ در بازارهای جهانی چیزی بین 200 تا 800 دلار است. مادربردهای DDR4‌ به دلیل آنکه از رم‌های DDR4‌ و همچنین پردازنده‌های نسل‌های قدیمی‌تر پشتیبانی می‌کنند ارزان‌ترند و قیمتی بین 50 تا 600 دلار دارند. به هر حال همانطور که گفتیم قیمت مادربرد DDR5‌ یا هر مادربرد دیگری تا حد زیادی به امکانات و مشخصات آن بستگی دارد. مثلا بعضی از مادربردها ممکن است دارای شیار PCI-E 4.0‌ برای نصب کارت گرافیک جداگانه نباشند که در این صورت قیمت‌شان هم کمتر خواهد بود و اگر شما نیازی به کارت گرافیک جداگانه ندارید (کاربری‌تان عمومی است) انتخاب برای شما خواهند بود. 

سخن پایانی

در این مقاله از تاپ رایان در مورد مادربردهای DDR5، مشخصات و قیمت آن صحبت کردیم. اگر قصد خرید یک مادربرد DDR5 با قیمت عالی و تضمین اصالت کالا دارید، پیشنهاد ما خرید از فروشگاه اینترنتی تاپ رایان است. در پایان توجه شما را به جدول مشخصات کلی این سری محصول جلب می‌کنیم:

سری محصولمادربرد DDR5
کاربریخانگی، اداری، گیمینگ و...
نوع رم قابل نصبDDR5
فرکانس رم قابل پشتیبانی۳۲۰۰ تا ۶۴۰۰
برندهاایسوس، گیگابایت و ام اس آی
مشاهده بیشتر

پرسش و پاسخ (۴)

کریم ثابتی (۶ تیر ۱۴۰۲)
۴

من به هوای این که مادربرد DDR5 به خاطر رمی که ساپورت می‌کنه تفاوت چشمگیری داره، سیستم رو بر اساس رم DDR5 بستم که حالا می‌بینم اونقدری که فکر می‌کردم تفاوت عجیبی ایجاد نمی‌کنه.

ارسال پاسخ
ارسلان امیدی (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲)
۲

ایا امکانش هست سیستمی رو که مد نظرمه رو خودتون جمع کنین و بفرستین؟

ارسال پاسخ
پاسخ اپراتور (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲)
سلام دوست عزیز،
بله، برای این کار لطفا با شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۰۷۳۷۴ تماس بگیرید.
افشین حسینی (۱۵ اسفند ۱۴۰۱)
۵

میشه رو مادربرد DDR5 از رم‌های قدیمی تر استفاده کرد؟

ارسال پاسخ
دیدگاه شما
مشاهده بیشتر

سوالات متداول

خیر، نمی‌توان از رم با تکنولوژی قدیمی در یک مادربرد که از تکنولوژی جدید رم پشتیبانی می‌کند، استفاده کرد.

مادربرد DDR5 مناسب افرادی است که می‌خواهند سیستم کامپیوتری قوی و به‌روز تهیه کنند.