سی پی یو نسل 8
پردازنده نسل 8 اینتل
اولین نسل از پردازندههای اینتل که پا را از چهار هسته فراتر گذاشتند پردازندههای نسل 8 بودند. بر خلاف پردازنده نسلهای قبل که حداکثر 4 هسته حقیقی داشتند، برخی از پردازندههای نسل 8 دارای 6 هسته حقیقی شدند (به طور خاص پردازندههای Core i5 و Core i7 نسل هشتم). همچنین تا قبل از نسل هشتم، پردازندههای Core i3 دوهستهای بودند ولی از نسل هشتم به بعد تعدادی از پردازندههای Core i3 نیز چهارهستهای شدند.
عرضه پردازندههای نسل 8 اینتل از اواسط سال 2017 میلادی آغاز شد و همچنان ادامه دارد البته به غیر از برخی از مدلهای خاص از این پردازندهها که تولیدشان متوقف شده است. قیمت پردازندههای نسل 8 اینتل همانطور که انتظار میرود از نسلهای بعدی ارزانتر است. به هر حال اگر قصد خرید پردازنده نسل 8 اینتل را دارید باید بدانید چه مادربوردهایی از این پردازنده پشتیبانی میکنند.
چه مادربوردهایی از پردازندههای نسل 8 اینتل پشتیبانی میکنند؟
مادربوردهایی که اولا سوکت پردازندهشان LGA 1151 باشد و ثانیا دارای چیپست اینتل سری 300 باشند. نوع سوکت و چیپست یک مادربورد معمولا در صفحه مشخصات آن در وبسایتهای فروشگاهی ذکر شده است اما اگر هم ذکر نشده بود میتوانید به صفحه مشخصات آن مادربورد در وبسایت سازندهاش مراجعه کنید (آنجا حتما ذکر شده است). دقت داشته باشید به جای دو عدد صفر در نام چیپستهای سری 300 اینتل ممکن است اعداد دیگری بیایند که مهم نیست؛ مهم آن است که عدد اول از سمت چپ 3 باشد که یعنی آن چیپست از سری 300 است.
بد نیست بدانید نوع چیپست در نام برخی از مادربوردها ذکر میشود. مثلا مادربورد PRIME H310M-E ایسوس را در نظر بگیرید. H310 در واقع نام چیپستی است که در این مادربورد استفاده شده است. نوع سوکت این مادربورد نیز LGA 1151 است و این یعنی امکان نصب یک پردازنده نسل هشتمی اینتل در این مادربورد وجود دارد.
برخی دیگر از مشخصات پردازندههای نسل 8 اینتل
پردازندههای نسل 8 اینتل بسته به مدل و مودیفایرشان (i3، i5، i7 و i9) دارای سرعتهای مختلفی هستند که حداقل 1.3 گیگاهرتز و حداکثر 4 گیگاهرتز است ولی معمولا سرعت آنها بین 2 تا 3.5 گیگاهرتز متغیر است. جالب است بدانید سرعت 4 گیگاهرتزی مربوط به یک پردازنده Core i3 است که اکنون تولیدش متوقف شده است (پردازنده Core i3 8350K). مقدار حافظه کش در پردازندههای نسل 8 اینتل بین 4 تا 12 مگابایت و مقدار حافظه رم پشتیبانی شده توسط آنها نیز بین 16 تا 64 گیگابایت متغیر است. نوع حافظه رم پشتیبانی شده توسط آنها نیز یا DDR3 یا DDR4 یا هر دوی آنهاست.
اگر میخواهید اطلاعات دقیقی راجع به یک پردازنده بدست آورید بهترین راه مراجعه به صفحه مشخصات آن است. در بالا ما فقط طیفی از مشخصات پردازندههای نسل 8 اینتل را در اختیارتان گذاشتیم تا تصویری کلی از قدرت پردازش آنها داشته باشید. در مجموع جهات باید بگوییم هر چقدر مودیفایر پردازندهای (i3، i5، i7 و i9) بالاتر باشد آن پردازنده بین پردازندههای همنسل خود به طور نسبی قویتر است.
چه تعداد پردازنده نسل 8 اینتل در بازار موجود است؟
اینتل تا به حال 28 مدل پردازنده Core i7، 22 مدل پردازنده Core i5 و 12 مدل پردازنده Core i3 نسل هشتمی تولید کرده (جمعا 62 پردازنده) که البته تولید بعضی از آنها متوقف شده است و برخی دیگر هم شاید در بازار ایران موجود نباشند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که این شرکت فقط یک مدل پردازنده Core i9 نسل هشتمی تولید کرده که همان پردازنده Core i9-8950HK است. تولید این پردازنده که یکی از قویترینها بین پردازندههای نسل هشتمی اینتل است از اواسط سال 2018 میلادی آغاز شد و تاکنون ادامه دارد.
پردازنده نسل 8 اینتل به درد چه کاربریهایی میخورد؟
آن دسته از پردازندههای نسل 8 اینتل که دارای 6 هسته حقیقی هستند (در مقایسه با 4 هستهایها) به دلیل داشتن هستههای بیشتر برای اجرای بازیها و برنامههای گرافیکی سنگین مناسبترند در حالی که قیمتشان از پردازندههایی که متعلق به نسلهای بالاتری هستند کمتر است. به هر حال این روزها هیچ کس برای بازی، پردازندهای با نسل پایینتر را پیشنهاد نمیکند اما اگر با اجرای بازیهای قدیمیتر راضی میشوید و میخواهید تا حد امکان هزینه کمتری برای خرید پردازنده بپردازید یک پردازنده نسل هشتمی هم میتواند کارتان را راه بیاندازد البته به شرط آنکه Core i7 باشد. پردازندههای نسل هشتمی برای مصارف عمومی مثل وبگردی، باز کردن فایلهای آفیس و از این قبیل کارها نیز کاملا مناسبند و حتی قدرت پردازششان در این موارد شاید بیش از حد نیاز هم باشد و بالاخره اینکه این پردازندهها حداقل در اجرای نسخههای قدیمیتر برنامههای گرافیکی سنگین نیز مشکلی نخواهند داشت.
قیمت پردازنده نسل 8 اینتل
با توجه به مدل پردازنده و قدرت پردازش آن متغیر است ولی معمولا چیزی بین 100 تا 325 دلار است. همانطور که انتظار میرود هر چقدر مودیفایر پردازنده (i3، i5، i7 و i9) بالاتر باشد قدرت پردازش بالاتری هم خواهد داشت و به همان نسبت هم قیمتش بیشتر خواهد بود. قیمت 100 دلار یا کمی بیشتر برای پردازندههای Core i3 نسل هشتم است در حالی که قیمت 325 دلار برای قویترین پردازندههای Core i7 از همین نسل. اگر این قیمت را با قیمت 800 دلاری یک پردازنده Core i7 نسل دوازدهم مقایسه کنید بدون شک خودتان به تفاوت قیمتها پی خواهید برد.
خرید پردازنده نسل 8 اینتل
وبسایتهای فروشگاهی بهترین مرجع برای خرید پردازنده هستند چرا که در آنها میتوانید مشخصات مختلف پردازنده موردنظرتان را چک کرده و بعد از اطمینان از آنها اقدام به خرید کنید. همچنین امکان مقایسه پردازندههای مختلف را با یکدیگر خواهید داشت. یکی از مزیتهای وبسایتهای فروشگاهی ارائه قیمتهای رقابتی است که البته در تمام این وبسایتها هم ارائه نمیشود. با تمام اینها تاپ رایان این تضمین را به شما میدهد که بسیاری از کالاها در این سایت از جمله پردازندههای نسل 8 اینتل با رقابتیترین قیمتها عرضه میشوند تا شما نیز بتوانید بیشترین صرفهجویی را در هزینههایتان بکنید.
یکی از بهترین نسلهای سی پی یو نسل 8 cpu اینتل هست که تقریبا سال 97 رونمایی شد و همچنان فروشش ادامه داره
ب نسبت قیمتی هم مناسبه ولی برای گیم پیشنهاد نمیکنم