بهترین لپ تاپها تا 7 میلیون تومان
این روزها حتی معمولیترین لپ تاپ هم که صرفا برای کاربری عمومی مناسب هستند قیمتی در حد 10 میلیون تومان دارند اما در این بین، عدهای از کاربران هم هستند که شاید بخواهند باز هم هزینه کمتری برای خرید لپ تاپ بپردازند. برای این دسته از کاربران، قدرت سختافزاری چندان مهم نیست و مثلا اگر باز کردن برنامهها یا بالا آمدن ویندوز بیشتر طول بکشد خیلی ناراحت نمیشوند! معمولا این کاربران استفاده کمی هم از لپ تاپشان میکنند (در حد باز کردن چند فایل ورد یا وبگردی) و بعضی مواقع هم پدر و مادرها این لپ تاپها را به عنوان جایزه یا هدیه برای بچههای کوچکترشان خریداری میکنند که باز هم نمیتوان از آنها انتظار زیادی داشت.
به هر حال هر دلیلی برای خرید لپ تاپ زیر 7 میلیون تومان داشته باشید این را نباید فراموش کنید که قدرت سختافزاری چنین لپ تاپهایی از لپ تاپهای دیگر یا بهتر بگوییم لپ تاپهای معمولی با کاربری عمومی هم کمتر است اما این دلیل بر بد بودن آنها نیست! این لپ تاپها اساسا طوری طراحی شدهاند که کارکردهای یک لپ تاپ معمولی را داشته باشند (هر چند با سرعت کمتر) ولی از طرف دیگر با کمترین بودجه قابلخریداری باشند. پس اگر به دنبال ارزانترین لپ تاپها هستید و استفادهتان از لپ تاپ در حد معمولی یا کمتر است با ما بمانید چرا که در این مقاله قصد داریم سه لپ تاپ زیر 7 میلیون تومان را به شما معرفی کنیم که حداقل برای انجام کارهای روزمره مناسبند و البته هر کدام هم یک ویژگی خاص دارد که آن دو تای دیگر ندارند.
لپ تاپ Lenovo IdeaPad 1
قیمت لپ تاپ Lenovo IdeaPad 1
نه تنها از دو لپ تاپ دیگر ارزانتر است (بین سیصد تا پانصد هزار تومان) بلکه از هر دوی آنها باریکتر و سبکتر هم هست. وزن این لپ تاپ تنها 1.2 کیلوگرم بوده و بین پانصد تا هشتصد گرم از دو لپ تاپ دیگر سبکتر است. ضخامت آن هم تنها 18 میلیمتر است که باز هم بین دو میلیمتر تا یک سانتیمتر از دو لپ تاپ دیگر کمتر است. بنابراین اگر سبکی و قابلحمل بودن برای شما مهم است این لپ تاپ لنوو انتخاب بهتری برای شما خواهد بود به اضافه اینکه حافظه ذخیرهسازی این لپ تاپ از نوع حافظه SSD است که در خوانش اطلاعات، از حافظه HDD هر دو لپ تاپ دیگر سریعتر عمل میکند.
البته میزان این حافظه اس اس دی تنها 128 گیگابایت است اما اگر فایلهای حجیم زیادی نداشته باشید همین مقدار حافظه هم برایتان کفایت میکند. به یاد داشته باشید که سرعت بالا آمدن (بوت) ویندوز از یک درایو SSD تا 20 ثانیه سریعتر از یک درایو HDD است. پردازنده اصلی این لپ تاپ از نوع سلرون اینتل و مدل آن N4020 است با 4 مگابایت حافظه کش و سرعت پردازشی معادل 1.1 گیگاهرتز که در حالت توربو به 2.8 گیگاهرتز میرسد. این پردازنده، دو هستهای است و هستههای مجازی ندارد؛ به عبارت دیگر میتواند تنها دو رشتهبرنامه (تِرد) را در آن واحد اجرا کند.
همانطور که میبینید تمام مشخصات پردازنده اصلی این لپ تاپ که البته در دو لپ تاپ دیگر نیز به کار رفته از یک پردازنده Corei3 معمولی، ضعیفتر است. در تستی هم که برای مقایسه قدرت پردازش این پردازنده (سلرون N4020) و پردازنده Corei3 نسل دهم انجام گرفته به عملکرد کلی پردازنده سلرون، امتیاز 22 و به عملکرد پردازنده Corei3 امتیاز 37 داده شده است. تفاوت فاحش است اما اگر سرعت اجرا یا بالا آمدن برنامهها چندان برایتان مهم نیست و میتوانید بیشتر صبر کنید آنگاه هیچ دلیلی وجود ندارد که پردازنده سلرون شما برنامهای را اجرا نکند.
البته اجرای برنامههای سنگین گرافیکی مثل ادوب فتوشاپ یا ادوب پرمیر با این پردازنده به هیچ عنوان توصیه نمیشود مگر اینکه صبر ایوب داشته باشید! از پردازنده که بگذریم میرسیم به حافظه رم که در این لپ تاپ 4 گیگابایت و از نوع رم DDR4 است. این مقدار حافظه رم برای باز کردن یک یا دو برنامه کافی است اما اگر چندین برنامه را با هم اجرا کنید یا بخواهید با برنامههای سنگینتر کار کنید به احتمال زیاد با کمبود حافظه مواجه خواهید شد که به نوبه خود باعث کندی عملکرد کلی لپ تاپ میشود.
مورد دیگر آن است که این لپ تاپ و البته دو لپ تاپ دیگر، کارت گرافیک جداگانه ندارند وگرنه قیمتشان به این کمی نبود. پردازنده گرافیکی در هر سه لپ تاپ در دل پردازنده اصلی قرار گرفته و از نوع Intel HD یا Intel UHD است که میتواند حافظه موردنیازش را تا 2 گیگابایت از حافظه رم تامین کند (به اصطلاح شِیر کند). این در حالت عادی چندان مشکلی ایجاد نمیکند اما زمانی که پردازنده گرافیکی به حافظه بیشتری نیاز دارد مثل مواقعی که برنامههای گرافیکی را با لپ تاپتان اجرا میکنید، آنگاه به دلیل کمبود حافظه رم، عملکرد لپ تاپ تا حدودی کند خواهد شد.
اندازه نمایشگر لپ تاپ Lenovo IdeaPad تنها 11.6 اینچ و کیفیت آن HD است. با چنین ابعاد کوچکی انتظار میرود ابعاد خود لپ تاپ هم کوچک باشد که واقعا هم همین طور هست. طول و عرض این لپ تاپ به سختی به 30 و 20 سانتیمتر میرسد و این یعنی به راحتی میتوانید آن را در یک کیف دستی جا داده و با خود این طرف و آن طرف ببرید. باطری آن دو سلولی است و میتواند لپ تاپ را بین 2 تا 4 ساعت روشن نگه دارد ولی اگر قرار است برای مدت زمان بیشتری لپ تاپ را روشن نگه دارید بهتر است شارژر آن را نیز با خود ببرید که البته آن هم مثل خود لپ تاپ فضای زیادی را اشغال نمیکند.
در نهایت باید بگوییم این لپ تاپ دو پورت USB 3.0، یک پورت HDMI (برای اتصال به تلویزیون و نمایشگرهای خارجی) و یک درگاه کارتخوان حافظه از نوع Micro SD نیز دارد که با استفاده از آن میتوانید حافظههای نوع SD را نیز خوانش کنید (این حافظهها معمولا در موبایلها و تبلتها کاربرد دارند).
لپ تاپ ایسوس X543MA
قیمت لپ تاپ Asus X543MA
یکی از آن لپ تاپهای ردهپایین ولی پرطرفدار ایسوس که قیمت آن به زحمت به هفت میلیون تومان میرسد. اگر یادتان باشد در ابتدا گفتیم هر کدام از سه لپ تاپی که اینجا معرفی میشود مزیتی دارد که دو لپ تاپ دیگر ندارند. مزیت این لپ تاپ هم داشتن درایو نوری یا به اصطلاح دی وی دی رایتر است. اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که از سی دی یا دی وی دی زیاد استفاده میکنید آن وقت وجود یک درایو نوری روی لپ تاپتان ضروری است و این همان چیزی است که این لپ تاپ ایسوس دارد. درایو نوری این لپ تاپ علاوه بر خوانش اطلاعات میتواند اطلاعات را روی سی دی یا دی وی دی ذخیره کند.
اما از درایو نوری که بگذریم باید بگوییم پردازنده اصلی این لپ تاپ هم مثل لپ تاپ های برند لنوو که در بالا معرفی کردیم از نوع سلرون اینتل مدل N4020 و پردازنده گرافیکی آن Intel HD است که تقریبا هیچ تفاوتی با پردازنده گرافیکی Intel UHD ندارد مگر در حالتی که از حد استاندارد توان پردازنده بیشتر استفاده میشود (اصطلاحا اورکلاک). قدرت پردازنده سلرون برند اینتل همانطور که در بالا گفتیم آنقدرها زیاد نیست که بتوانید کارهای سنگین را با آن انجام دهید اما برای استفادههای معمولی و روزمره کافی است و هر چند ضعیفتر از پردازنده Core i3 است اما همچنان از آن میتوان برای باز کردن فایلهای آفیس، وبگردی و کارهایی از این قبیل استفاده کرد.
میزان حافظه رم در این لپ تاپ 4 گیگابایت و از نوع DDR4 و هارد درایو آن از نوع HDD است که هر چند سرعت آن نسبت به هارد SSD لپ تاپ لنوو کمتر است اما گنجایش آن حدود ده برابر بیشتر است. فضای ذخیرهسازی این هارد درایو یک ترابایت است و برای ذخیرهسازی فایلهای معمولی و حتی فیلم و موسیقی نیز نه تنها کافی بلکه زیاد هم هست. اسپیکر این لپ تاپ با اینکه بیش از 2 وات توان ندارد ولی استریو است و از فناوری Asus Sonicmaster در آن استفاده شده که به گفته خود شرکت و برند ایسوس باعث تولید صدایی واضحتر و قویتر از اسپیکر میشود. باتری این لپ تاپ سه سلولی است ولی با توجه به اینکه نمایشگر این لپ تاپ هم بزرگتر است در میزان شارژدهی باطری تفاوت چندانی حاصل نخواهد شد (در مقایسه با لپ تاپ لنوو که در بالا معرفی شد).
صحبت از نمایشگر شد؛ باید بگوییم نمایشگر این لپ تاپ 15.6 اینچی است و حدودا 4 اینچ از نمایشگر لپ تاپ لنوو که در بالا معرفی کردیم بزرگتر است. اگر فیلم زیاد میبینید و میخواهید مانیتور لپ تاپتان بزرگتر باشد باید بگوییم این لپ تاپ انتخاب بهتری برای شما خواهد بود هر چند که وضوح تصویری آن تفاوتی با لپ تاپ لنوو ندارد و همان HD است. با این حال 4 اینچ (حدود 10 سانتیمتر) هم مقدار کمی نیست که بتوان از آن صرف نظر کرد! و بالاخره اینکه لپ تاپ ایسوس X543MA یک پورت USB 3.0، دو پورت USB 2.0، یک پورت HDMI و یک شیار کارتخوان حافظه نیز دارد. وزن این لپ تاپ حدود 1.9 کیلوگرم و ضخامت آن 2.7 سانتیمتر است که در مقایسه با دو لپ تاپ دیگر بیشتر است اما این به دلیل استفاده از درایو نوری در آن است و نه به دلیل کیفیت ساخت پایینتر.
لپ تاپ لنوو IdeaPad 3
قیمت لپ تاپ لنوو IdeaPad 3
با اینکه بیشتر لپ تاپ لنوو IdeaPad 3 قیمتی بالای 10 میلیون تومان دارند اما یک مدل از آن را برایتان در نظر گرفتهایم که قیمتش زیر 7 میلیون تومان است و هر چند که سختافزاری قوی ندارد (در حد دو لپ تاپ دیگر که در بالا معرفی شدند) اما وضوح تصویری نمایشگر آن Full HD است. در واقع این مزیتی است که این لپ تاپ نسبت به دو لپ تاپ دیگر دارد و اگر کیفیت تصویر برایتان اهمیت دارد و در عین حال میخواهید اندازه صفحه نمایشگر لپ تاپتان هم نسبتا بزرگ باشد آنگاه پیشنهاد ما به شما این لپ تاپ است.
نمایشگر این لپ تاپ 15.6 اینچی و همانطور که گفتیم وضوح تصویری آن Full HD است. این بدان معناست که نمایشگر این لپ تاپ میتواند تعداد پیکسلهای بیشتری را چه در عرض و چه در طول نشان دهد و لذا کیفیت تصویر بهتری در مقایسه با دو لپ تاپ دیگر دارد. مشخصات سختافزاری این لپ تاپ شباهت زیادی به لپ تاپ ایسوس X543MA دارد با این تفاوت که در این لپ تاپ خبری از درایو نوری نیست؛ در عوض ضخامت این لپ تاپ 8 میلیمتر و وزن آن 200 گرم از لپ تاپ ایسوس کمتر است و اگر میخواهید لپ تاپتان را بعضی مواقع هم جابجا کنید، این لپ تاپ انتخاب بهتری برای شما خواهد بود.
پردازنده اصلی این لپ تاپ همان پردازنده سلرون برند اینتل مدل N4020 و پردازنده گرافیکی آن Intel UHD است. 4 گیگابایت فضای حافظه رم و یک ترابایت هارد درایو HDD نیز برای این لپ تاپ در نظر گرفته شده که از آن میتوان برای نگهداری فایلهای حجیم نیز استفاده نمود. این لپ تاپ همچنین دو پورت USB 3.0، یک پورت USB 2.0، یک پورت HDMI و یک درگاه کارتخوان حافظه نیز دارد. همانطور که میدانید وجود پورت USB 2.0 امکان اتصال لپ تاپ به لوازم جانبی قدیمیتر مثل هاردهای اکسترنال قدیمی را فراهم میآورد.
باطری این لپ تاپ با اینکه دو سلولی است اما توانی دارد که در حد باطری سه سلولی لپ تاپ ایسوسی است که در بالای معرفی کردیم (35 Wh). با چنین توانی میتوان لپ تاپ را بین 2 تا 4 ساعت روشن نگه داشت لیکن اگر لپ تاپتان را با خودتان به جایی میّبرید که قرار است بیشتر از 4 ساعت روشن بماند، آنگاه بهتر است شارژر آن را نیز با خودتان ببرید. ظاهر این لپ تاپ بسیار شبیه به لپ تاپهای دیگر از سری IdeapPad است و از همان سبک کیبورد، تاچپد و دکمه خاموش و روشن نیز در آن استفاده شده است.
سخن آخر
هر سه لپ تاپ فوق علاوه بر مشخصاتی که ذکر شد دارای جک هدفون نیز هستند و از بلوتوث و وایفای هم پشتیبانی میکنند اما پورت LAN جداگانه ندارند یعنی نمیتوان آنها را مستقیما به مودم وصل کرد مگر اینکه از تبدیل استفاده کنید. هر سه دارای تاچپد و وبکم نیز هستند که هر چند کیفیت آنچنان بالایی ندارد ولی برای تماسهای تصویری معمولی، کافی است.
آنچه در مورد این سه لپ تاپ جلب توجه میکند قیمت بسیار پایین آنهاست (زیر 7 میلیون تومان). در واقع از این ارزانتر دیگر پیدا نخواهید کرد مگر اینکه لپ تاپ دست دوم یا استوک بخرید که آن هم مشکلات خودش را دارد (نداشتن گارانتی و احتمال معیوب بودن قطعات لپ تاپ). این سه لپ تاپ از لحاظ ظاهری دقیقا شبیه به مدلهای قویتر خود هستند و هر چند قدرت سختافزاری آنها زیاد نیست اما برای مصارف روزمره و باز کردن برنامههای سبک، کافی است به اضافه اینکه حداقل دو لپ تاپ ایسوس و IdeaPad 3 از لحاظ حجم هارد درایو (یک ترابایت) با برخی از مدلهای جدیدتر خود برابری میکنند.
با سیستم 7 تومنی چه کارایی میتونیم انجام بدیم؟