اگر قصد خرید لپ تاپی 40 میلیون تومانی را دارید باید به شما تبریک بگوییم! میدانید چرا؟ چون لپ تاپی که قیمتی در این حد داشته باشد یک لپ تاپ همهکاره است یعنی از آن میتوانید هم برای انجام کارهای روزمرهتان استفاده کنید و هم برای انجام بسیاری از کارهای طراحی مثل ویرایش یا روتوش عکس و فیلم و از همه مهمتر اینکه حتی جدیدترین بازیها را هم میتوانید به راحتی با آن اجرا کنید. در واقع لپ تاپی که قیمتی در حد 40 میلیون تومان دارد اگرچه اختصاصا برای انجام کارهای طراحی یا بازی (گیمینگ) ساخته نشده اما سختافزار آن به اندازهای قوی هست که از عهده اجرای برنامههای سنگین طراحی و مهندسی و همچنین جدیدترین بازیها بر بیاید.
در اینجا شاید این سوال به ذهنتان برسد که اگر اینطور است پس چرا بیشتر هزینه کنیم و لپ تاپی مخصوص طراحی یا بازی بخریم؟ جواب این است که لپ تاپهای مخصوص طراحی و بازی که قبلا از آنها در مقالههای "بهترین لپ تاپها برای گیمینگ" و "بهترین لپ تاپها برای طراحان" یاد کردیم به درد طراحان و گیمرهای حرفهای میخورند و قیمتی هم بین 50 تا 100 میلیون تومان دارند. اما اگر استفاده شما از لپ تاپتان خیلی در حد حرفهای نیست ولی میخواهید برنامههای سنگین گرافیکی مثل ادوب فتوشاپ، ادوب پرمیر و از این قبیل را به راحتی اجرا کنید و همچنین میخواهید از لذت جدیدترین بازیهایی که به بازار عرضه میشوند محروم نمانید آنگاه باید بگوییم یک لپ تاپ 40 میلیون تومانی با توجه به قیمتی که دارد میتواند بهترین انتخاب شما باشد.
بد نیست بدانید در لپ تاپهایی که بین 35 تا 40 میلیون تومان قیمت دارند بیشتر از پردازندههای Core i7 نسل یازدهم یا پردازندههای نسل دوازدهم اینتل استفاده میشود، پردازنده گرافیکی این لپ تاپها از سری RTX GeForce یا مشابه آن از پردازندههای گرافیکی AMD Radeon است که عملکرد بسیار خوبی در بازیها دارد و بالاخره اینکه این لپ تاپها معمولا حافظه رمی در حد 16 تا 32 گیگابایت دارند که کاملا برای انجام کارهای سنگین مناسب است. در زیر به معرفی سه مورد از این لپ تاپها خواهیم پرداخت.
لپ تاپVictus 15-FA0025NR HP
قیمت لپ تاپ Victus 15-FA0025NR HP
قیمت آن از دو لپ تاپ دیگری که در اینجا به شما معرفی خواهیم کرد بین 5 تا 8 میلیون تومان ارزانتر است با این وجود پردازنده اصلی آن، نسل دوازدهم از پردازندههای اینتل بوده و 32 گیگابایت حافظه رم DDR4 دارد. این در حالی است که دو لپ تاپ دیگر هر دو 16 گیگابایت حافظه رم دارند. شاید یکی از دلایل کمتر بودن قیمت این لپ تاپ اچ پی نسبت به دو لپ تاپ دیگر، استفاده از پردازنده Corei5 اینتل در آن باشد که یک رده از Corei7 پایینتر است اما به این نکته هم توجه داشته باشید که این پردازنده از نسل دوازدهم است. این یعنی چه؟!
خب! در جواب باید بگوییم عملکرد یک پردازنده Corei5 اینتل از نسل دوازدهم نه تنها از یک پردازنده Corei7 نسل یازدهم ضعیفتر نیست بلکه کمی هم از آن بهتر است. این پردازنده در مقایسه با یک پردازنده Core i7 نسل یازدهم، چهار هسته بیشتر دارد و بر اساس تستهای انجام شده عملکرد هستههای آن چه به صورت تکی و چه به صورت گروهی از یک پردازنده Corei7 نسل یازدهم بهتر بوده است (بین 3 تا 7 امتیاز بیشتر گرفته است). این پردازنده 12 هسته حقیقی، 16 هسته مجازی و 18 مگابایت حافظه کش دارد و سرعت پایه آن 2.5 گیگاهرتز است که در حالت توربو به 4.5 گیگاهرتز میرسد.
پردازنده گرافیکی لپ تاپ Victus 15-FA0025NR از نوع GeForce RTX 3050 است و با توجه به تستهای انجام شده با آن در بازیهای مختلف، عملکرد قابلقبولی داشته است. در واقع میزان نمایش فریمها در ثانیه (فریم ریت) این پردازنده در اجرای جدیدترین بازیها به ندرت به زیر 40 فریم رسیده که عملکرد قابلقبولی است. این پردازنده، بازیهایی را که کمی از لحاظ گرافیکی سبکتر بودهاند با فریم ریت بین 60 تا 90 اجرا کرده و در بازیهای قدیمیتر، این میزان حتی به 120 فریم نیز رسیده است. در اینجا بد نیست بدانید انجام بازی با فریم ریت 30 تا 40 ممکن است اما شاید حرکتها در آن خیلی روان نباشند اما اگر فریم ریت 60 یا بیش از آن باشد حرکتها کاملا روان خواهند بود.
شایان ذکر است که این تست در تنظیمات گرافیکی سنگین گرفته شده و اگر شما کمی تنظیمات گرافیکی را در بازی سبکتر کنید تعداد فریمها بیشتر هم خواهند شد که معنایش آن است که بازی روانتر اجرا خواهد شد. این لپ تاپ از برند اچ پی Victus 15-FA0025NR همانطور که قبلا گفته شد 32 گیگابایت حافظه رم از نوع DDR4 دارد که برای اجرای بازیها و برنامههای سنگین گرافیکی، کافی و حتی زیاد هم هست. این لپ تاپ همچنین 512 گیگابایت حافظه ذخیرهسازی از نوع حافظه SSD دارد که برای انجام کارهای روزمره و حتی نصب چندین بازی نیز کافی است.
نمایشگر این لپ تاپ 15.6 اینچی است و از حداکثر وضوح مانیتور Full HD و سرعت بازآوری تصویر (ریفرش ریت) 144 هرتز نیز پشتیبانی میکند که برای گیمینگ حرفهای هم کافی است. این نمایشگر همچنین دارای روکش ماتی است که انعکاس نور را در آن کمتر میکند و لذا امکان استفاده از آن در محیطهای پرنورتر هم وجود دارد. پورتهایی که روی این لپ تاپ میتوانید پیدا کنید عبارتند از یک پورت USB-C، دو پورت USB 3.0، یک پورت HMDI، یک پورت Ethernet برای اتصال مستقیم به مودم و بالاخره شیار کارتخوان حافظه برای خوانش از حافظههای SSD که معمولا در موبایل و تبلت کاربرد دارند.
لپ تاپ اچ پی ویکتوس 15-FA0025NR وبکمی هم دارد که برای مصارف عمومی کافی است اما برای گیمینگ و استریمینگ پیشنهاد میکنیم از یک وبکم جداگانه استفاده کنید. باطری این لپ تاپ 4 سلولی و از نوع یون لیتیوم است با توانی معادل 70 وات ساعت که در یک استفاده ترکیبی میتواند بین 4 تا 7 ساعت لپ تاپ را روشن نگه دارد. جالب است بدانید در بسیاری از سایتهای نقد و بررسی از این لپ تاپ به عنوان یک لپ تاپ گیمینگ اقتصادی یاد شده که خود نشاندهنده قدرت سختافزاری نسبتا بالای آن است.
لپ تاپ Asus TUF FX706HE
قیمت لپ تاپ Asus TUF FX706HE
وزن آن 140گرم و ضخامت آن 1.3 میلیمتر از لپ تاپ اچ پی که در بالا معرفی کردیم بیشتر است اما نمایشگر 17 اینچی دارد و حافظه ذخیرهسازی آن نیز به جای 512 گیگابایت، یک ترابایت است. این شد دو مزیت! (نمایشگر بزرگتر و حافظه ذخیرهسازی بیشتر) اما باید بگوییم پردازنده به کار رفته در این لپ تاپ، پردازنده Corei7 اینتل از نسل یازدهم است که همانطور که گفتیم عملکرد آن کمی ضعیفتر از پردازنده لپ تاپ اچ پی یعنی Corei5 نسل دوازدهم است. البته این پردازنده 6 مگابایت حافظه کش بیشتری در مقایسه با پردازنده Corei5 نسل دوازدهم دارد (جمعا 24 مگابایت) که آن را تبدیل به انتخاب بهتری برای گیمینگ کرده است.
باز هم صحبت از گیمینگ شد! شاید خودتان بدانید اما سری TUF از لپ تاپهای برند ایسوس اساسا برای گیمینگ طراحی شده و تعجبی هم ندارد که مشخصات سختافزاری آن برای گیمینگ مناسبتر باشد. این سری همچنین دارای بدنهای بادوام و محکم است (مثل لپ تاپهای دل) و آنطور که ایسوس در وبسایتش گفته بعضی از مدلهای آن حتی برای مصارف نظامی هم مناسبند! به هر حال اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که با لپ تاپتان بدرفتاری میکنید باید بگوییم این لپ تاپ انتخاب بهتری برای شما خواهد بود!
شاید برتری دیگر این لپ تاپ نسبت به لپ تاپ اچ پی و البته لپ تاپ دیگری که در این مقاله به شما معرفی خواهیم کرد وجود سیستم خنککننده لپ تاپ در آن باشد که قادر به تمیز کردن خود است! این یعنی در طول زمان، گرد و خاک کمتری در این سیستم رسوب خواهد کرد و لذا عملکرد آن در طولانیمدت تضعیف نخواهد شد و این به نوبه خود بدان معناست که عمر قطعات لپ تاپ نیز در درازمدت کاهش نیافته و از کارایی آنها کاسته نخواهد شد.
اما میزان حافظه رم در این لپ تاپ 16 گیگابایت و از نوع DDR4 است که هرچند از لپ تاپ اچ پی کمتر است اما همچنان کاملا مناسب برای اجرای بازیها و برنامههای سنگین گرافیکی است. البته این میزان حافظه رم را میتوانید تا 32 گیگابایت هم افزایش دهید تا بدین ترتیب دیگر لپ تاپ ایسوس شما چیزی از لپ تاپ اچ پی که در بالا معرفی کردیم کم نداشته باشد! نمایشگر این لپ تاپ همانند لپ تاپ اچ پی از حداکثر وضوح تصویری Full HD و سرعت بازآوری تصویر (ریفرش ریت) 144 هرتز پشتیبانی میکند که برای گیمینگ کافی است و اندازه آن هم 17.3 اینچ است که حدود 1.7 اینچ از نمایشگر لپ تاپ اچ پی بزرگتر است.
همانطور که میدانید وجود نمایشگر بزرگتر چه در گیمینگ و چه در طراحی یک مزیت محسوب میشود. در گیمینگ قطعا صفحه بزرگتر، لذت بازی را بیشتر خواهد کرد و در طراحی، فضای بیشتری برای کار کردن به طراح خواهد داد. خب! در مورد همه چیز صحبت کردیم به غیر از پردازنده گرافیکی! پردازنده گرافیکی لپ تاپ ایسوس TUF FX706HE پردازنده GeForce RTX 3050 Ti است و رده آن تنها کمی از پردازنده گرافیکی لپ تاپ اچ پی یعنی GeForce RTX 3050 بالاتر است.
این دو پردازنده از لحاظ مشخصات و عملکرد شباهت زیادی به هم دارند. هر دوی آنها 4 گیگابایت حافظه اختصاصی GDDR6 دارند و سرعت باس حافظه اختصاصی در هر دوی آنها 128 بیت بر ثانیه است. همچنین هر دو 32 واحد خروجی رِندر (ROP) دارند و هسته پردازشگرشان از نوع GA107 است اما تعداد واحدهای بازنشانی الگوهای گرافیکی (TMU) و واحدهای سایهروشن (Shading Units) در پردازنده RTX 3050 Ti تا حدودی بیشتر است و همین باعث شده که این پردازنده بتواند در بیشتر بازیها بین 3 تا 5 و در مواردی تا 10 فریم بیشتر از پردازنده RTX 3050 در واحد ثانیه نشان دهد. همانطور که میبینید تفاوتها اندک است و شاید اصلا هنگام اجرای بازی به چشم نیاید.
در نهایت باید بگوییم لپ تاپ ایسوس TUF FX706HE دارای یک پورت USB 2.0، دو پورت USB 3.0، یک پورت USB-C، یک پورت HDMI و یک پورت Ethernet برای اتصال مستقیم به مودم است اما شیار کارتخوان حافظه ندارد که البته این مشکل را هم میتوان با خرید یک کارتخوان حافظه خارجی (هارد اکسترنال) حل کرد. کیبورد این لپ تاپ مثل دیگر لپ تاپهای گیمینگ ایسوس دارای نور پشتزمینه است که نه برای قسمتهای مختلف بلکه برای کل کیبورد قابلتنظیم است. همچنین از فناوری Overstroke در ساخت این کیبورد استفاده شده که باعث میشود لمس دکمهها آسانتر و سریعتر صورت گیرد. لپ تاپ TUF FX706HE دارای وبکم نیز هست که البته برای کاربری حرفهای نیست ولی برای مصارف عمومی مناسب است.
لپ تاپ Lenovo IdeaPad Gaming 3
قیمت لپ تاپ Lenovo IdeaPad Gaming 3
مزیت لپ تاپ Lenovo IdeaPad Gaming نسبت به دو لپ تاپی که در بالا معرفی کردیم داشتن پردازنده اصلی و پردازنده گرافیکی قویتر است یعنی اگر شما میخواهید لپ تاپی با سرعت و قدرت بیشتری داشته باشید این لپ تاپ انتخاب بهتری برای شما خواهد بود. پردازنده اصلی این لپ تاپ نه تنها از نسل دوازدهم بلکه Core i7 است و در مقایسه با پردازنده اصلی دو لپ تاپ معرفیشده در بالا قویتر است. به طور خاص باید بگوییم امتیازی که این پردازنده امتیاز 69 بدست آورده است. این در حالی است که پردازنده لپ تاپ اچ پی یعنی Corei5 نسل دوازدهم (12500H) امتیاز 65 و پردازنده لپ تاپ ایسوس یعنی Corei7 نسل یازدهم (11800H)، امتیاز 59 را بدست آوردهاند.
همچنین بر اساس تستهای انجام شده مشخص شده که عملکرد هستههای یک پردازنده Core i7 نسل داوازدهم (12650H) به صورت تکی تا 14% سریعتر از یک پردازنده Corei7 نسل یازدهم و تا 10% سریعتر از یک پردازنده Corei5 نسل دوازدهم است. این پردازنده 2 هسته حقیقی بیشتر از پردازنده Corei7 نسل یازدهم دارد (جمعا 10 هسته حقیقی و 16 هسته مجازی) و حافظه کش آن هم 6 مگابایت از حافظه کش 18 مگابایتی پردازنده Corei5 نسل دوازدهم بیشتر است. البته از طرف دیگر، یک پردازنده Corei5 نسل دوازدهم دو هسته حقیقی بیشتر از این پردازنده دارد اما عملکردش در مجموع بهتر نیست.
اما بپردازیم به پردازنده گرافیکی این لپ تاپ؛ پردازنده گرافیکی لپ تاپ لنوو IdeaPad Gaming 3 از نوع GeForce RTX 3060 است که مشخصات بهتری در مقایسه با پردازنده دو لپ تاپ معرفی شده در بالا یعنی RTX 3050 و RTX 3050 Ti دارد. به طور خاص، میزان حافظه اختصاصی، سرعت باس این حافظه (سرعت تبادل اطلاعات)، تعداد واحدهای خروجی رِندر (ROP)، تعداد واحدهای بازنشانی الگوهای گرافیکی (TMU) و واحدهای سایهروشن (Shading Units) این پردازنده از هر دو پردازنده RTX 3050 و RTX 3050 Ti بیشتر و لذا عملکرد آن هم در اجرای بازیها و برنامههای سنگین گرافیکی بهتر است.
این پردازنده در وضوح تصویری Full HD با بازیهایی که دو پردازنده دیگر با آنها تست شدند مورد آزمایش قرار گرفت و نتیجه این بود که توانست به طور متوسط بین 10 تا 12 فریم در ثانیه بیشتر نشان دهد. این تعداد در بعضی از بازیها حتی به 20 فریم در ثانیه هم رسید که کاملا محسوس است. به طور کلی تعداد فریمهای نمایش داده شده توسط این پردازنده در اجرای بازیها به ندرت به زیر 60 فریم رسید و در برخی موارد از 100 فریم در ثانیه هم عبور کرد. اینها همه نشاندهنده آن است که این لپ تاپ کاملا مناسب بازی است و لپ تاپی که مناسب بازی باشد در اجرای برنامههای سنگین گرافیکی نیز کم نخواهد آورد.
میزان حافظه رم در این لپ تاپ 16 گیگابایت و از نوع DDR4 است اما قابل ارتقاء نیست برعکس لپ تاپ ایسوس که میتوانید حافظه رم آن را ارتقا دهید. اما حافظه ذخیرهسازی این لپ تاپ را میتوانید ارتقا دهید و از 512 گیگابایت که حجم فعلی آن است به 1 ترابایت یا بیشتر برسانید. صفحه نمایشگر این لپ تاپ هم برتری خاصی نسبت به دو لپ تاپ معرفیشده در بالا ندارد. این نمایشگر، 15.6 اینچی است و حداکثر از وضوح تصویری Full HD پشتیبانی میکند. پنل آن مثل دو لپ تاپ دیگر مانیتور IPS است که کیفیت بهتری در مقایسه با ال سی دیهای معمولی دارد اما سرعت بازآوری تصویر (ریفرش ریت) آن 120 هرتز است که حدود 20 هرتز از نمایشگر دو لپ تاپ دیگر کمتر است اما این میزان آنچنان تاثیر محسوسی در عملکرد آن هنگام اجرای بازیها ندارد.
کیبورد این لپ تاپ دارای نور پشتزمینهای به رنگ آبی است که جلوه بسیار زیبایی به آن داده است و دکمههای آن هم مثل دیگر لپ تاپهای لنوو دارای حالت منحنی شکل در قسمت پایینشان هستند که تایپ با آنها را آسانتر کرده است. دکمههای فلش نیز در این کیبورد همانند کیبورد لپ تاپ ایسوس کمی از دکمههای اطراف خود فاصله دارند تا کار کردن با آنها آسانتر شود و به جای آنها دکمههای کناریشان به اشتباه لمس نشوند.
لپ تاپ لنوو IdeaPad Gaming 3 دارای یک پورت USB-C، دو پورت USB 3.0، یک پورت HDMI و یک پورت Ethernet برای اتصال مستقیم به مودم است اما شیار کارتخوان حافظه ندارد. این لپ تاپ همچنین دارای وبکمی با کیفیت HD است که برای مصارف عمومی مناسب است اما اگر مصرف شما در حد حرفهای است پیشنهاد میکنیم یک وبکم جداگانه برای آن خریداری کنید.
سخن آخر
هر سه لپ تاپ معرفیشده در بالا جزء بهترین لپ تاپها در طیف قیمتی بین 35 تا 40 میلیون تومان هستند به غیر از لپ تاپ اچ پی که با وجود داشتن سختافزاری در حد دو لپ تاپ دیگر و حتی بهتر (32 گیگابایت حافظه رم) قیمتی کمتر از 35 میلیون تومان دارد. قدرت سختافزاری این سه لپ تاپ نه تنها برای انجام امور روزمره کافی که زیاد هم هست. با چنین قدرت سختافزاری میتوانید در حد معمول با برنامههای گرافیکی سنگین هم کار کنید اما برای استفادههای خیلی حرفهای شاید بهتر باشد سراغ لپ تاپهایی بروید که اختصاصا برای کار طراحی ساخته شدهاند. البته باید بگوییم قیمت این لپ تاپها هم تا دو برابر بیشتر از یک لپ تاپ 40 میلیون تومانی است.
در مورد گیمینگ هم تقریبا به همین شکل است. با این لپ تاپها میتوانید جدیدترین بازیها را در بیشتر موارد با سرعت 60 فریم در ثانیه یا چیزی نزدیک به آن اجرا کرده و از آنها لذت ببرید اما اگر گیمر حرفهای هستید و انتظارات بیشتری از لپ تاپتان دارید بهتر است سراغ لپ تاپهای گیمینگ گرانتر بروید. همانطور که قبلا هم به آن اشاره شد اگر بازی با فریم ریت بین 30 تا 40 اجرا شود قابل بازی کردن است هر چند که شاید حرکتها در آن خیلی روان نباشند. این در حالی است که در هر سه لپ تاپ معرفیشده در بالا فریم ریت در اجرای جدیدترین بازیها به ندرت به زیر 40 فریم افت کرده است.