لپ تاپ ایسوس یا مایکروسافت؟ (مقایسه لپ تاپ ایسوس و مایکروسافت)

لپ تاپ ایسوس یا مایکروسافت؟ (مقایسه لپ تاپ ایسوس و مایکروسافت)

لپ تاپ ایسوس بخرم یا مایکروسافت؟ لپ تاپ ایسوس خوبه یا سرفیس؟ شاید هیچ جواب قطعی برای این سوال‌ها وجود نداشته باشد چون هر دو این برندها (برند ایسوس و برند مایکروسافت) جزء برندهای شناخته‌شده هستند و لپ تاپ‌هایی که تولید کرده‌اند نیز از کیفیت بالایی برخوردارند. اما اگر کمی دقیق شویم باید بگوییم ایسوس بیشتر به عنوان یک شرکت سخت‌افزاری مطرح است و علاوه بر لپ تاپ انواع و اقسام قطعات و لوازم جانبی کامپیوتر را نیز تولید می‌کند که از مهم‌ترین آنها می‌توان به مادربورد و نمایشگر اشاره کرد اما مایکروسافت اساسا یک شرکت نرم‌افزاری است و هر چند که قدمت آن از ایسوس بیشتر است اما تولید لپ تاپ‌هایش را که با نام شاخص سرفیس (Surface) شناخته می‌شوند از سال 2012 آغاز کرده است. این در حالی است که ایسوس از سال 1997 به بعد در زمینه تولید لپ تاپ فعالیت می‌کرده است.

 همانطور که می‌بینید ایسوس تولید لپ تاپ را 15 سال زودتر از مایکروسافت شروع کرده و بنابراین اگر بگوییم تجربه این شرکت در ساخت لپ تاپ از مایکروسافت بیشتر است سخن گزافی نگفته‌ایم. از طرفی ایسوس توجه بیشتری به حوزه گیمینگ داشته و تا به حال دو سری مختلف با نام‌های شاخص سری ROG و سری TUF به بازار عرضه کرده که سری ROG‌ خود دارای سه زیرمجموعه به نام‌های Flow، Zaphyrus و Strix است. اما مایکروسافت تا به حال لپ تاپی برای گیمینگ تولید نکرده و با وجود آنکه لپ تاپ‌های سری Surface Pro و Surface Studio این شرکت سخت‌افزاری قدرتمند دارند که آنها را برای گیمینگ نیز مناسب می‌کند اما این لپ تاپ‌ها بر خلاف لپ تاپ‌های ایسوس که در بالا از آنها یاد شد اختصاصا برای گیمینگ ساخته نشده‌اند.

 البته اخباری از تولید سری جدیدی از لپ تاپ‌ مایکروسافت با نام Surface Gaming در برخی از سایت‌های فناوری منتشر شده که به نظر می‌رسد فعلا در حد شایعه باشد اما اگر به واقعیت تبدیل شود باید گفت Surface Gaming اولین سری لپ تاپ‌ گیمینگ مایکروسافت ساخته می‌شود. به هر حال اگر این اتفاق هم بیافتد باز هم مایکروسافت در زمینه تولید لپ تاپ گیمینگ از ایسوس عقب‌تر است چون ایسوس تولید لپ تاپ‌های گیمینگش را برای اولین بار از سال 2008 آغاز کرد و قطعا در این زمینه بیش از مایکروسافت تجربه دارد.



لپ تاپ ایسوس یا Microsoft؟ مسئله این است!

خب! شاید تا الان کمی به جواب سوال "لپ تاپ ایسوس بخرم یا مایکروسافت؟" رسیده باشید. اگر گیمر هستید که باید بگوییم بدون شک ایسوس انتخاب بهتری است و اگر نسبت به برند مایکروسافت تعصب دارید یا می‌خواهید لپ تاپی خاص داشته باشید آن وقت شاید لپ تاپ‌های Surface‌ انتخاب بهتری برای شما باشند. البته باید بگوییم هر دو این برندها لپ تاپ‌هایی برای کاربری عمومی، اداری و طراحی هم تولید کرده‌اند که تقریبا هیچ کدام بر دیگری برتری خاصی ندارد و اینکه شما کدام را انتخاب می‌کنید کاملا به سلیقه شخصی خودتان برمی‌گردد.

در جواب به این سوال که "لپ تاپ ایسوس خوبه یا سرفیس؟" باید بگوییم بر خلاف انتظار عده‌ای، قدرت سخت‌افزاری به عنوان یک معیار مطرح نیست چون از یک طرف مهم‌ترین قطعات یک لپ تاپ که شامل پردازنده اصلی، پردازنده گرافیکی، حافظه رم و حافظه ذخیره‌سازی می‌شود ساخت شرکت‌های دیگر است و شرکت سازنده لپ تاپ فقط از آنها در لپ تاپ‌هایش استفاده می‌کند و از طرف دیگر هر برندی لپ تاپ‌هایی با قدرت سخت‌افزاری معمولی، خوب و عالی تولید کرده که هر کدام به درد نوعی خاص از کاربری می‌خورند. به عبارت دیگر نمی‌توان گفت اگر یک برند لپ تاپی قدرتمند تولید کرده پس آن برند از برندهای دیگر بهتر است یا مثلا برندهای دیگر قادر به تولید چنین لپ تاپ قدرتمندی نیستند!

البته معنای آنچه در بالا گفتیم آن نیست که لپ تاپ‌های برندهای مختلف را به هیچ شکلی نمی‌توان با یکدیگر مقایسه کرد. برعکس! هر برندی در لپ تاپ‌هایش از یک سری فناوری‌ها و ابداعاتی استفاده کرده که ممکن است برندهای دیگر نکرده باشند و لذا از این جهت می‌توان آنها را با یکدیگر مقایسه کرد. اگر هنوز نمی‌دانید بین لپ تاپ‌های ایسوس و مایکروسافت کدام را انتخاب کنید توصیه می‌کنیم ادامه این مقاله را بخوانید تا با آشنایی بیشتر با ابداعات و فناوری‌های این دو برند در تولید لپ تاپ‌هایشان بتوانید راحت‌تر تصمیم بگیرید.

مقایسه کیبورد لپ تاپ سرفیس و ایسوس


آنطور که مایکروسافت در وبسایتش گفته کیبورد لپ تاپ‌های سرفیس بسیار راحت، دارای دکمه‌های نسبتا بزرگ و مناسب برای کارهای تایپی است اما صحبت خاصی از فناوری به کار رفته در ساخت آنها نشده است. اگر نگاهی به کیبورد لپ تاپ‌های سرفیس بیاندازید با نگاه اول متوجه خواهید شد که حداقل دکمه‌های کیبورد همانطور که مایکروسافت گفته بزرگ هستند و مناسب کارهای تایپی. در واقع کیبورد این لپ تاپ‌ها شباهت زیادی به کیبوردهای جزیره‌ای (Chiclet) دارد که در آنها دکمه‌ها از هم جدا بوده و فضای کافی بین آنها وجود دارد. چنین طراحی باعث می‌شود هم احتمال تایپ اشتباه در کارهای تایپی، کم شود و هم تمیز کردن کیبورد کار آسان‌تری باشد (به دلیل فضای موجود بین دکمه‌ها).

 در مقابل، در کیبورد لپ تاپ‌های ایسوس علاوه بر بهره‌گیری از طراحی فوق از دو فناوری Overstroke و Stealth Type نیز استفاده شده که اولی باعث نرم‌تر شدن و عمل کردن دکمه‌ها با کمترین لمس و دومی باعث سر و صدای کمتر دکمه‌ها حین تایپ یا بازی با آنها می‌شود که می‌تواند برای بازی در شب یا انجام کارهای تایپی سنگین بسیار به درد بخور باشد و از ایجاد صدای اضافی و احیانا آزردگی خاطر اطرافیان جلوگیری کند.

 شایان ذکر است که کیبورد بسیاری از لپ تاپ‌های ایسوس دارای نور پشت‌زمینه قابل‌تنظیم است و حتی در برخی از لپ تاپ‌ گیمینگ این شرکت، این نور برای تک تک دکمه‌ها قابل‌تنظیم است. کیبورد برخی از لپ تاپ‌های سرفیس نیز دارای نور پشت‌زمینه است ولی تا این حد قابل‌تنظیم نیست که البته موردی هم ندارد (این ویژگی بیشتر در لپ تاپ‌های گیمینگ کاربرد دارد). اما آنطور که مایکروسافت در وبسایتش گفته کیبورد لپ تاپ‌های سرفیس ضدلک و ضد اثر انگشت است و اگر هم لک یا اثر انگشتی روی آن بماند به راحتی می‌توان با یک دستمال مرطوب آن را پاک کرد؛ چیزی که ایسوس به طور مستقیم در مورد کیبورد لپ تاپ‌هایش به آن اشاره‌ای نکرده است.

مقایسه تاچ‌پد و اسپیکر لپ تاپ سرفیس و ایسوس 



تاچ‌پد در لپ تاپ‌های ایسوس و سرفیس هم به اندازه کافی بزرگ است که بتوان با آن کار کرد و هم سطح نرمی دارد که کار با آن را لذت‌بخش کرده است. همچنین تاچ‌پد در برخی از سری‌های لپ تاپ ایسوس و سرفیس همچون سری VivoBook یا Surface Studio دارای حسگر اثر انگشت است که در واقع یک امکان امنیتی است و در صورت فعال بودنش قفل ویندوز تنها زمانی باز خواهد شد که صاحب لپ تاپ انگشتش را روی قسمت تعیین شده برای اثر انگشت در تاچ‌پد (معمولا بالای سمت راست تاچ‌پد) قرار دهد. البته این چیز تازه‌ای نیست و تاچ‌پد تقریبا تمامی برندهای لپ تاپ چنین خصوصیاتی دارند.

اما در مورد اسپیکرها باید بگوییم آنطور که از نظرات کاربران در وبسایت‌های نقد و بررسی برمی‌آید بسیاری از آنها از اسپیکرهای لپ تاپ‌های سرفیس راضی بوده‌اند و حتی آنها را برای گوش دادن به موسیقی در حد حرفه‌ای نیز مناسب دانسته‌اند. در واقع اسپیکر لپ تاپ‌های سرفیس دارای دو بخش است که یکی صدای باس را از قسمت زیرین لپ تاپ پخش می‌کند و دیگری صداهای دیگر را از زیر کیبورد! بله! درست شنیدید! از زیر کیبورد ولی به سمت بالا! شاید این تفکیک صداها بوده که باعث شده کیفیت اسپیکر لپ تاپ‌های سرفیس بیش از آنچه که واقعا هست به نظر بیاید.

البته این را هم نباید از نظر دور داشت که هم در اسپیکر لپ تاپ‌های سرفیس و هم لپ تاپ‌های ایسوس از فناوری Dolby Atoms استفاده شده که امکان تولید صدایی فراگیر از اسپیکرها را فراهم می‌آورد. جالب است بدانید کسانی که در زمینه تولید موسیقی فعالیت می‌کنند به کمک این فناوری می‌توانند محل پخش صدای هر آلت موسیقی یا هر صدای دیگری را به دلخواه تعیین کنند. مثلا می‌توانند کاری کنند که صداهای بم از عقب و صداهای زیر از جلو یا از طرفین پخش شوند. به هر حال این تفکیک صدا باعث می‌شود صدا، فراگیر و به قول معروف حالت فضایی یا سه‌ّبعدی داشته باشد طوری که مثلا هنگام دیدن فیلم، بیننده خود را در وسط صحنه احساس کند!

موسیقی تولید شده با فناوری Dolby Atoms به گونه‌ای است که می‌تواند خود را با وسایل پخش مختلف نیز وفق دهد بنابراین فرقی نمی‌کند که از یک اسپیکر پنج‌تکه استفاده می‌کنید یا از هدفون؛ در هر حال آن صدای فراگیر و سه‌بعدی را تجربه خواهید کرد. در لپ تاپ‌های ایسوس علاوه بر فناوری Dolby Atoms از فناوری دیگری به نام Sonicmaster نیز استفاده شده که در واقع استانداردی است که توسط تیم Golden Ear ایسوس تعریف شده و استفاده از آن باعث تولید صدای واضح‌تر و رساتری از اسپیکرها می‌شود.

مقایسه نمایشگر لپ تاپ سرفیس و ایسوس 



فناوری ساخت نمایشگرهای سرفیس مایکروسافت نه تنها با نمایشگر لپ تاپ‌های ایسوس بلکه با سایر مانیتور‌ها نیز تفاوت دارد. نام این فناوری PixelSense است و به کاربر اجازه می‌دهد تا نه تنها با انگشت بلکه با اشیاء دیگر نیز با صفحه نمایشگر ارتباط برقرار کند! یعنی شما از هر شی کوچکی مثل یک پاک‌کن می‌توانید برای لمس صفحه نمایشگر استفاده کنید و مشکلی هم بوجود نمی‌آید. این در حالی است که در نمایشگرهای لمسی دیگر یا باید از انگشت برای لمس صفحه استفاده کرد یا از قلم مخصوص.

در واقع در نمایشگرهایی که از فناوری PixelSense‌ بهره می‌برند از سنسور برای دریافت لمس‌های کاربر استفاده نمی‌شود بلکه این کار از طریق یک سری دوربین مادون‌قرمز که داخل نمایشگر جاسازی شده‌اند انجام می‌گیرد. جالب است بدانید اولین نمایشگرهای PixelSense مایکروسافت که با نام Microsoft Surface شناخته می‌شدند اساسا به صورت مستقل ساخته شده و هدف از ساخت آنها این بود که یک سری کاربر بتوانند از جهات مختلف با نمایشگر کار کنند و نتیجه کارشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. در واقع نمایشگر مثل میزی بود که کاربران در اطراف آن می‌ایستادند و هر کدام می‌توانست به صورت جداگانه با آن کار کند.

اولین نمایشگرهای PixelSense قابلیت دریافت 52 لمس همزمان را داشتند ولی این تعداد در نمایشگر لپ تاپ‌های سرفیس به 10 لمس کاهش پیدا کرده است (مثل نمایشگرهای چندلمسی دیگر) لیکن قابلیت‌های دیگر آن همچون قابلیت لمس صفحه نمایشگر با اشیاء دیگر حفظ شده است. همچنین نسبت پادنمایی (کانترست) در برخی از نمایشگرهای لپ تاپ‌های سرفیس به 1600:1 می‌رسد در حالی که این میزان در نمایشگر لپ تاپ‌های ایسوس (به غیر از لپ تاپ‌هایی که نمایشگر OLED دارند) در بهترین حالت از 1200:1 تجاوز نمی‌کند.

در مقابل، نمایشگر لپ تاپ‌های ایسوس، به طور خاص، مانیتور گیمینگ این شرکت از سرعت بازآوری تصویر (ریفرش ریت) 140، 240 و حتی 360 هرتز پشتیبانی می‌کنند که نه تنها برای گیمینگ حرفه‌ای بلکه برای شرکت در رقابت‌های آنلاین یا به اصطلاح گیمینگ آنلاین نیز مناسب است. این در حالی است که نمایشگر لپ تاپ‌های سرفیس در نهایت از ریفرش ریت 120 هرتز پشتیبانی می‌کنند. البته برای انجام بازی‌ها ریفرش ریت 60 هرتز هم کافی است ولی هرچقدر ریفرش ریت بالاتر باشد تصویر شفاف‌تر و حرکت‌ها روان‌تر و طبیعی‌تر به نظر می‌رسند (اصطلاحا از به جا ماندن رد رحت جلوگیری خواهد شد).

همچنین نمایشگر برخی از لپ تاپ‌های ایسوس از وضوح تصویری 4K یا حتی 8K برای اجرای بازی‌ها نیز پشتیبانی می‌کنند در حالی که نمایشگر لپ تاپ‌های سرفیس در بهترین حالت از وضوح تصویری 4K پشتیبانی می‌کنند. علاوه بر این در نمایشگر برخی از لپ تاپ‌های ایسوس از فناوری Adaptive Sync و استاندارد Nebula نیز استفاده شده که اولی با ایجاد توازن بین فریم‌های دریافتی از کارت گرافیک و فریم‌های قابل‌نمایش توسط نمایشگر مانع از پارگی تصویر (اصطلاحا Tearing) می‌شود و دومی باعث می‌شود نمایشگر هم در نمایش رنگ‌های روشن و هم تیره عملکرد بهتری داشته باشد و لذا تصویر آن نیز کیفیت بهتری خواهد داشت و به اصطلاح زنده‌تر خواهد بود.

در اینجا باید متذکر شویم هم نمایشگر لپ تاپ‌های ایسوس و هم سرفیس از فناوری Dolby Vision نیز پشتیبانی می‌کنند که نه تنها باعث عملکرد بهتر نمایشگر در نمایش ویدیوهای به اصطلاح HDR (طیف پویای وسیع) می‌شود بلکه امکان بهینه‌سازی تک تک فریم‌های یک ویدیوی HDR‌ را با توجه به مشخصات نمایشگرهای مقصد به تولیدکنندگان محتواهای ویدیویی می‌دهد. گفته می‌شود در نمایشگر لپ تاپ‌های Surface Pro 8 از ابداعی به نام Dynamic Refresh Rate (ریفرش ریت پویا) نیز استفاده شده که به نمایشگر لپ تاپ اجازه می‌دهد تا به توجه به نوع محتوایی که نمایش می‌دهد ریفرش ریت را تغییر دهد.

مثلا اگر محتوای مربوطه بازی یا فیلم باشد به دلیل متحرک بودن تصاویر، ریفرش ریت روی 120 هرتز تنظیم می‌شود تا حرکت‌ها طبیعی‌تر به نظر برسند اما اگر محتوای مربوطه غیرمتحرک باشد (متن یا عکس) ریفرش ریت روی 60 هرتز تنظیم می‌شود. حالا شاید بپرسید این به چه دردی می‌خورد؟ در جواب باید بگوییم ریفرش ریت‌های بالاتر باعث مصرف بیشتر باطری می‌شوند و از طرفی محتوای غیرمتحرک نیازی به ریفرش ریت بالا ندارد بنابراین وقتی ریفرش ریت روی 60 تنظیم می‌شود در واقع در مصرف باطری صرفه‌جویی می‌شود که می‌تواند در مواقعی که شما دسترسی به پریز برق ندارید و باید به قول معروف با باطری لپ تاپ‌تان سر کنید بسیار به درد بخور باشد.

همچنین در جدیدترین لپ تاپ‌های Surface Pro از فناوری Adaptive Color استفاده شده که چیزی شبیه به فناوری True Tone اپل است و می‌تواند دمای رنگ‌ها را با توجه به میزان نور محیط تغییر دهد و به این ترتیب در شرایط مختلف محیطی رنگ‌های واقعی‌تری را به نمایش بگذارد. به هر حال با تمام مواردی که گفته شد احساس می‌شود نمایشگر لپ تاپ‌های ایسوس حداقل برای گیمینگ مناسب‌تر باشند که واقعا هم همین‌طور هست اما جالب است بدانید بازخوردهای بسیاری از کاربران در مورد نمایشگر لپ تاپ‌های سرفیس نیز بازخوردهای مثبتی بوده و خیلی از آنها از تصویر شفاف و رنگ‌های طبیعی این نمایشگرها تعریف و تمجید کرده‌اند.

مقایسه خنک‌سازی قطعات داخلی لپ تاپ لپ تاپ سرفیس و ایسوس



در این مورد خاص باید بگوییم ایسوس به طور قابل توجهی از مایکروسافت جلوتر است و از فناوری‌ها و ابداعات مختلفی برای خنک‌سازی قطعات داخلی لپ تاپ به خصوص در لپ تاپ‌های گیمینگش استفاده کرده است. از جمله این ابداعات می‌توان به استفاده از مجراهای بیشتری برای دفع گرما (4 تا 6 مجرا)، استفاده از محفظه‌های دفع گرما که بر خلاف مجراهای دفع گرما هم گرما را سریعتر و هم در جهات مختلف دفع می‌کنند، استفاده از فلز مایع برای خنک‌سازی پردازنده اصلی و استفاده از فن‌هایی با طراحی خاص اشاره کرد که هم هوا را بهتر به جریان می‌اندازند و هم صدای کمتری تولید می‌کنند.

البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که بیشتر این ابداعات در لپ تاپ‌های گیمینگ ایسوس به کار رفته‌‌اند و در لپ تاپ‌های دیگر این شرکت که برای کاربری‌های دیگری ساخته شده‌اند شاید تمام این ابداعات را به صورت یکجا نتوانید پیدا کنید چرا که اصلا نیازی هم به آنها نیست چون گرمای تولید شده در کاربری‌های دیگر در مقایسه با گیمینگ به مراتب کمتر است. به هر حال از آنجا که مایکروسافت فعلا به طور اختصاصی لپ تاپی برای گیمینگ تولید نکرده نمی‌توان انتظار داشت که از این همه ابتکار هم برای خنک‌سازی قطعات داخلی لپ تاپ‌هایش استفاده کرده باشد.

در واقع لپ تاپ‌های سرفیس مایکروسافت بیشتر به این معروفند که در حین کار حتی کارهای سنگین کمترین صدا را تولید می‌کنند و در برخی از آنها حتی به جای دو فن از یک فن استفاده شده به اضافه اینکه طراحی همان یک فن هم به گونه‌ای است که صدای زیادی تولید نکند. طراحی سیستم دفع گرما شاید در لپ تاپ‌های سرفیس باشد اما اختلاف بنیادین با لپ تاپ‌های ایسوس یا حتی برندهای دیگر ندارد و این یعنی از همان سیستم فن و مجراهای دفع گرما در آنها استفاده شده است.

جالب است بدانید حتی در یکی از لپ تاپ‌های سری Surface Laptop Studio محل قرارگیری فن‌ها به جای آنکه در بالای لپ تاپ و نزدیک به نمایشگر باشد در پایین لپ تاپ یعنی جایی است که کاربر دستش را هنگام تایپ آنجا می‌گذارد. در این حالت شاید کیبورد خنک بماند اما همان قسمتی که دست کاربر روی آن قرار می‌گیرد گرم می‌شود. اما در واقع چنین چیزی نیست چون در تستی که توسط یکی از سایت‌های نقد و بررسی با این لپ تاپ انجام شده مشخص شده در لحظه اول که بار سنگینی به پردازنده تحمیل می‌شود دمای آن به شکل قابل‌توجهی افزایش می‌یابد اما در ادامه کار دما به حد نرمال خود می‌رسد.

مقایسه کیفیت ساخت بدنه لپ تاپ سرفیس و ایسوس 



در این یک مورد باید بگوییم لپ تاپ‌های مایکروسافت از ایسوس جلوترند و حداقل ظاهر آنها به طور نسبی زیباتر است. البته این تا حد زیادی به سلیقه کاربر بستگی دارد و شاید کاربری باشد که ظاهر لپ تاپ‌های ایسوس را بیشتر بپسندد اما این را هم نباید از نظر دور داشت که در بدنه بسیاری از لپ تاپ‌های سرفیس مایکروسافت به طور عمده از فلز آلومینیوم استفاده شده که هم باعث سبک‌تر شدن و هم زیباتر شدن لپ تاپ شده است. این در حالی است که بدنه لپ تاپ‌های ایسوس عمدتا از پلاستیک ساخته شده و حتی کیفیت پلاستیک قسمت زیرین لپ تاپ از قسمت بالایی آن کمتر است که البته خیلی مورد مهمی نیست چون این قسمت حتی از دید کاربری هم که جلوی لپ تاپ نشسته خارج است. 

البته آنچه در بالا گفتیم در مورد لپ تاپ‌های ایسوس که در نام‌شان از پسوند Pro استفاده شده به طور کامل صدق نمی‌کند. بدنه برخی از این لپ تاپ‌ها از آلیاژی از منیزیم و آلومینیوم ساخته شده که ظاهر زیباتری به لپ تاپ داده هر چند که هنوز به زیبایی لپ تاپ‌هایی نمی‌رسد که بدنه آنها تمام آلومینیومی است. جالب است بدانید در برخی از لپ تاپ‌های ایسوس از سری ROG Strix‌ پشت لپ تاپ از فیبر کربن ساخته شده و در نور معمولی کاملا سیاه به نظر می‌رسد اما اگر فرکانس نور تغییر کند یک سری علائم و نوشته‌های خاصی را روی آن خواهید دید؛ درست مثل فیلم‌های جنایی یا مقبره‌ فراعنه!  

در کل باید بگوییم ظاهر برخی از لپ تاپ‌های مایکروسافت به خصوص لپ تاپ‌های سری Surface Laptop Studio شباهت زیادی به لپ تاپ‌های مک بوک اپل دارد و آنهایی که دوست دارند لپ تاپ‌شان ظریف، زیبا و حرفه‌ای‌تر به نظر برسد احتمالا لپ تاپ‌های مایکروسافت را به لپ تاپ‌های ایسوس ترجیح می‌دهند. البته همانطور که گفتیم این تا حد زیادی به سلیقه کاربر برمی‌گردد و شاید کاربری باشد که ظاهر لپ تاپ‌های ایسوس را بیشتر بپسندد. 

مقایسه قیمت لپ تاپ سرفیس و ایسوس

مهم‌ترین مسئله برای بسیاری از کاربران هنگام خرید لپ تاپ، مسئله قیمت آن است. متاسفانه باید بگوییم شایعه‌هایی که در مورد گران بودن لپ تاپ‌های سرفیس وجود دارد خیلی دور از واقعیت نیست. این را می‌توانید خودتان با یک مقایسه ساده بین لپ تاپ‌های سرفیس و ایسوس که دارای مشخصات سخت‌افزاری تقریبا یکسانی هستند متوجه شوید.  

مثلا یکی از لپ تاپ‌های ROG Strix ایسوس که قیمتی در حد 90 میلیون تومان دارد دارای پردازنده گرافیکی Corei9 نسل دوازدهم، نمایشگر 15.6 اینچی با حداکثر وضوح تصویری 2K و ریفرش ریت 300 هرتز، 16 گیگابایت حافظه رم DDR5 و پردازنده گرافیکی GeForce RTX 3070 است. در مقابل، لپ تاپ Surface Laptop Studio مایکروسافت با پردازنده گرافیکی Corei7 نسل یازدهم، نمایشگر 14 اینچی با وضوح تصویری 2K، 32 گیگابایت حافظه رم DDR4 و پردازنده گرافیکی GeForce RTX 3050 تقریبا همین قیمت را دارد. همانطور که می‌بینید قدرت سخت‌افزاری لپ تاپ مایکروسافت تقریبا از هر نظر کمتر است ولی قیمت آن با قیمت لپ تاپ ایسوس برابری می‌کند. 

دلیل بیشتر بودن قیمت لپ تاپ مایکروسافت اولا استفاده از فناوری PixelSense در نمایشگر آن و ثانیا کیفیت بهتر بدنه تمام آلومینیومی آن است. البته دلایل دیگری هم ممکن است وجود داشته باشد که فعلا ما از ذکر آنها خودداری می‌کنیم ولی اگر صرفا به دنبال قدرت سخت‌افزاری هستید و نمی‌خواهید هزینه زیادی هم بپردازید باید بگوییم لپ تاپ‌های ایسوس انتخاب بسیار بهتری برای شما خواهند بود.  

یک ابتکار جالب از مایکروسافت!



شاید برایتان جالب باشد بدانید در برخی از لپ تاپ‌های جدید مایکروسافت از سری Surface Pro 8 حافظه ذخیره‌سازی (درایو SSD) نه در کنار دیگر قطعات لپ تاپ بلکه در محفظه جداگانه‌ای زیر لپ تاپ قرار گرفته تا بدین ترتیب تعویض آن از آب خوردن هم راحت‌تر باشد! برای تعویض یا ارتقای درایو SSD در این لپ تاپ‌ها نیازی به باز کردن در لپ تاپ نیست بلکه کافی است فقط در محفظه را باز کنید و درایو SSD که خریداری کرده‌اید را با درایو SSD‌ قبلی جایگزین کنید؛ به همین راحتی! البته کمی باید با تعویض قطعه هم آشنایی داشته باشید و اگر قبلا این کار را نکرده‌اید توصیه می‌کنیم حداقل برای بار اول این کار را به فردی بسپارید که در این زمینه تجربه دارد. 

به هر حال تعویض درایو SSD آن هم به این راحتی می‌تواند خبر خوبی برای کاربرانی باشد که هنگام خرید لپ تاپ به فکر ارتقای آن هم هستند چرا که بدین ترتیب دیگر نیازی به باز کردن در خود لپ تاپ نیست و اگر لپ تاپ گارانتی داشته باشد گارانتی آن ابطال نخواهد شد. خدا را چه دیدید! شاید به زودی حافظه رم را هم بتوان به همین روش ارتقا داد! در اینجا باید بگوییم دور از انتظار نیست که سایر برندها هم از این روش استقبال کرده و لپ تاپ‌های بعدی خود را با چنین ویژگی به بازار عرضه کنند. 

برتری دیگری برای مایکروسافت!

خیلی آن را جدی نگیرید! ولی لپ تاپ‌های سری Surface Laptop Studio مایکروسافت غیر از اینکه می‌توانند با چرخش 360 درجه‌ای لولایشان تبدیل به تبلت شوند از وسط نیز دارای لولایی هستند که نمایشگر را به قابش متصل می‌کند. وجود این لولا باعث می‌شود بتوانید نمایشگر را از وسط از قاب پشتش جدا کرده (نه به طور کامل!) و آن را به قاب تکیه دهید. این حالت برای فیلم دیدن یا زمانی که می‌خواهید فقط از صفحه نمایشگر لمسی استفاده کنید، کاربرد دارد. 

چنین چیزی فعلا در لپ تاپ‌های ایسوس وجود ندارد ولی باید بگوییم ایسوس هم لپ تاپ‌هایی تولید کرده که قابلیت تبدیل شدن به تبلت را دارند یعنی یا کیبوردشان مثل بعضی از لپ تاپ‌های مایکروسافت کاملا از نمایشگر جدا می‌شود یا اینکه لولایی با قابلیت چرخش 360 درجه‌ای دارند طوری که می‌توان نمایشگر را از پشت به کیبورد و بدنه لپ تاپ چسباند و از آن به عنوان تبلت استفاده کرد. علاوه بر این، ایسوس لپ تاپ‌های Duo را نیز تولید کرده که دو نمایشگر دارند؛ یکی نمایشگر اصلی و دیگری نمایشگری باریک زیر آن درست بالای کیبورد که می‌تواند در کار با برنامه‌های طراحی یا مهندسی که نیاز به فضای بیشتری است بسیار کاربردی باشد. باید بگوییم فعلا هیچ برند دیگری غیر از ایسوس این لپ تاپ‌ها را تولید نمی‌کند. 

ملاحظات دیگر

نکته جالب دیگری که در مورد برخی از لپ تاپ‌های ایسوس (به طور خاص سری VivoBook و سری ZenBook) و همچنین برخی از لپ تاپ‌های سرفیس مایکروسافت وجود دارد پشتیبانی آنها از استاندارد Intel Evo است. این استاندارد از طرف اینتل و اختصاصا برای لپ تاپ‌های سبک و قابل‌حمل معرفی شده است. لپ تاپی که این استاندارد را داشته باشد باید از وای فای نسخه 6.0 پشتیبانی کرده و دارای پورت‌های Thunderbolt 4 و USB-C با قابلیت شارژ باشد. باطری این لپ تاپ در صورتی که وضوح تصویری نمایشگر لپ تاپ Full HD است باید بتواند تا 9 ساعت لپ تاپ را روشن نگه دارد و دارای قابلیت شارژ سریع نیز باشد طوری که بتوان با نیم ساعت شارژ تا 4 ساعت از آن کار کشید. همچنین در صورتی که لپ تاپ در حالت "خواب" باشد باید بتواند در کمتر از یک ثانیه روشن شده یا به اصطلاح از خواب بیدار شود. 

مایکروسافت با بعضی از لپ تاپ‌های سرفیس خود یک سری اقلامی ارائه می‌دهد که بعضی از آنها شبیه به اسباب‌بازی هستند و برای راحتی کار معلولان با لپ تاپ طراحی شده‌اند مثل موس صاف که حالت خمیده ندارد یا آیتم‌هایی شبیه به قرقره با یک دکمه روی‌شان. همچنین مایکروسافت موس‌های سرفیس را نیز با برخی از لپ تاپ‌هایش ارائه می‌کند که در حالت معمولی خمیده هستند ولی می‌شود آنها را مثل یک ورق کاغذ، صاف کرده و داخل کیف گذاشت. زیر این موس‌ها توخالی است و احتمالا از ماده منعطفی نیز در ساخت آنها استفاده شده که امکان صاف کردن آنها را به طور کامل فراهم کرده است. 

سخن آخر

شاید اگر الان کسی از شما در مورد تفاوت لپ تاپ ایسوس و مایکروسافت بپرسد بتوانید به راحتی جوابش را بدهید. تفاوت‌ها زیادند ولی اینکه کدام لپ تاپ به درد شما می‌خورد کاملا به خودتان بستگی دارد. اگر به دنبال گیمینگ هستید به طور قطع لپ تاپ‌های ایسوس انتخاب بهتری خواهند بود. از سری لپ تاپ‌های TUF گیمینگ و پرطرفدار ایسوس می‌توان به لپ تاپ ایسوس FX507 اشاره کرد. که معمولا از قیمت‌های اقتصادی تا گران قیمت لپ تاپ‌های ایسوس را شامل می‌شود. همچنین اگر به دنبال قدرت سخت‌افزاری بالا با قیمت مناسب هستید باز هم لپ تاپ‌های ایسوس انتخاب بهتری هستند اما اگر کیفیت ساخت بدنه لپ تاپ برایتان مهم است، می‌خواهید لپ تاپ‌تان حرفه‌ای و ظریف به نظر برسد و بالاخره اینکه روی برند مایکروسافت یا فناوری PixelSense‌ تعصب دارید آن وقت باید بگوییم لپ تاپ‌های سرفیس مایکروسافت انتخاب بهتری برای شما خواهند بود.

دیدگاه های کاربران (۱)
فرهاد کوره چی (۵ شهریور ۱۴۰۳)
۵

بین Harman و Omnisonic من هارمانو ترجیح دادم و رفتم سراغ ایسوس.

ارسال پاسخ
دیدگاه شما
مشاهده بیشتر
تاپ رایان ضمانت اصالت کالا
تاپ رایان ۷ روز ضمانت بازگشت وجه
تاپ رایان مشاوره رایگان
تاپ رایان پشتیبانی بر خط
تاپ رایان ارسال به کل کشور
تاپ رایان پرداخت در محل (تهران)