• ۶۲۱ بازدید
  • زمان مطالعه: ۸ دقیقه
  • ۱۴۰۳/۰۴/۱۷ ۱۰:۵۸

مانیتورهای گیمینگ OLED قاتل تلویزیون‌ها

مانیتورهای گیمینگ OLED قاتل تلویزیون‌ها

استفاده از مانیتور OLED برای گیمینگ، روند نوظهوری است. این تلویزیون‌ها کیفیت و وضوح تصویر بسیار خوبی دارند. بازآفرینی رنگ در تلویزیون‌های OLED چشمگیر است و همین مزایا باعث شده توجه گیمرها را به خود جلب کنند. تلویزیون‌های OLED در کنار مزایای ذاتی خود، کمبودهایی برای گیمرهای حرفه‌ای دارند. با همه کمبود‌ها اما باز هم به عنوان تهدیدی برای جایگاهی مانیتور‌های گیمینگ هستند.

اما با معرفی مانیتور گیمینگ جدید در نمایشگاه CES امسال، اوضاع کمی به نفع مانیتور گیمینگ تغییر کرد. حالا نوبت مانیتور گیمینگ OLED است تا دوباره جایگاه مانیتور گیمینگ را روی میز گیمرها پس بگیرد. در این مطلب از وبلاگ تاپ رایان می‌خواهیم نگاهی به مدل‌های جدید مانیتور گیمینگ OLED و توانایی‌های آن داشته باشیم.

مانیتور OLED چیست

تلویزیون‌های OLED به جای مانیتور گیمینگ

بیایید رو راست باشیم! تلویزیون‌های غول‌پیکر OLED به درد استفاده به عنوان مانیتور بزرگ روی میز نمی‌خورند. با این حال تعدادی از گیمرها از آنها به عنوان مانیتور استفاده می‌کنند زیرا کیفیت تصویر تقریبا عالی را با قیمتی مشابه مانیتورهای گیمینگ سطح بالا ارائه می‌دهند. 

سرزنش گیمرهایی که تلویزیون OLED را به مانیتور گیمینگ ترجیح داده‌اند، سخت است. با این حال این تلویزیون‌ها با پایه‌های ضعیف، رابط‌های متمرکز بر تلویزیون و نداشتن DisplayPort که یک عنصر اصلی برای بازی‌های رایانه‌ای بسیار سریع است، مناسب استفاده به عنوان مانیتور گیمینگ نیستند. ممکن است مزایای این تلویزیون‌ها برای برخی از معایب آن بیشتر باشد، اما خلاص شدن از شر بسیاری از این معایب قطعا جذاب است. 

مانیتور اولد چیست

باز پس گیری جایگاه از تلویزیون‌ها

در نمایشگاه CES امسال، شرکت‌های متعددی مانیتورهای گیمینگ را معرفی کردند که از پنل‌های OLED تخت ۲۷ و منحنی ۴۵ اینچی ساخت ال جی دیسپلی استفاده می‌کنند. این مدل‌ها مانیتورهای واقعی هستند، با پایه‌های محکم و با قابلیت تنظیم ارتفاع (با امکان نصب دیواری) و همه پورت‌های مناسبی که برای بازی‌های کامپیوتری نیاز دارید. این مانیتور‌ها همچنین دارای نرخ تازه سازی تصویر (ریفرش ریت) ۲۴۰ هرتز و زمان پاسخ ۰.۰۳ میلی ثانیه هستند. با این دسته از پنل‌ها، ال‌جی و ایسر هر کدام مدل‌های ۲۷ و ۴۵ اینچی مشابهی را عرضه می‌کنند، در حالی که برند ایسوس و برند کورسیر این اندازه‌ها را با طرح‌های آزمایشی‌تر به بازار معرفی کردند.

برند سامسونگ هم به عنوان سازنده پنل‌ها و هم به عنوان سازنده مانیتور در ترکیب رقبا در این بازار باقی مانده است. در حالی که فناوری جدید QD-OLED این شرکت برای اولین بار در سال گذشته در مانیتور Alienware AW3423DW به کار گرفته شد و عملکردی کمی روشن‌تر از پنل‌های OLED سنتی ارائه کرد، سامسونگ در سال ۲۰۲۳ دو مانیتور خمیده خود را عرضه می‌کند. مدل اول یک مانیتور ۳۴ اینچی به نام Odyssey G8 OLED است که به همراه یک نمایشگر فوق عریض ۴۹ اینچی جذاب با نام عجیب Odyssey G95SC معرفی شد.

نمایشگاه CES امسال در این زمینه بسیار عالی بود زیرا تعداد همه مانیتورهای گیمینگ OLED که معرفی شدند از شمارش خارج بود. هر کدام ادعای مزایایی را داشتند که هنوز در مانیتور گیمینگ معمولی قابل دستیابی نیستند. مواردی مانند کنترل دقیق روشنایی در هر پیکسل، پاسخگویی بی نظیر و زاویه دید گسترده که از امتیازات ذاتی پنل‌های OLED هستند، اکنون با ویژگی‌های مانیتور گیمینگ پیشرفته ترکیب شده‌اند.

مقایسه مانیتور اولد و تلویزیون

قیمت‌های دور از دسترس در ابتدای راه

متأسفانه، این مدل‌های مانیتور گیمینگ OLED از نظر قیمت هنوز دور از دسترس هستند. حداقل فعلا! قیمت مدل‌های ۲۷ اینچی حدود ۱۰۰۰ دلار است. این رقم، قیمت مانیتور گیمینگ UltraGear OLED ال‌جی است، مدلی که اگر همین الان آن را سفارش دهید، پیش از بقیه صاحب یک مانیتور گیمینگ OLED می‌شوید. اگر بخواهید رقم کمتری بپردازید و حاضرید به یک شرکت کمتر شناخته شده اعتماد کنید که سابقه خوبی در عرضه به موقع (یا کلا عرضه!) ندارد، می‌توانید به داو اطمینان کنید. این شرکت ادعا می‌کند که یک مدل ۲۷ اینچی را با قیمت ۶۴۹ دلار اواخر سال ۲۰۲۳ به بازار ارائه خواهد کرد.

قیمت‌ها با افزایش اندازه مانیتور گیمینگ OLED باز هم بیشتر می‌شوند. قیمت  مدل ۴۵ اینچی منحنی UltraGear ال‌جی از ۱۶۹۹ دلار شروع می‌شود. این بین مدل‌های جذابی هم مثل Xeneon Flex وجود دارند. این مانیتور گیمینگ OLED را که اندازه‌اش همان ۴۵ اینچ است و توسط Corsair معرفی شده، می‌توانید به صورت دستی بین صاف یا منحنی خم کنید و قیمتش ۲۰۰۰ دلار است. سامسونگ برای مانیتور گیمینگ OLED ۴۵ اینچی خود یعنی Odyssey G95SC قیمتی اعلام نکرده است اما احتمالا قیمتش حدود ۳۰۰۰ دلار یا بیشتر باشد.

مقایسه‌ی مانیتور OLED و تلویزیون

آنچه در مقابل قیمت بالا دریافت می‌کنیم

هیچ یک از مانیتور‌های گیمینگ OLED ارزان نیستند، اما قیمتشان در مقابل ویژگی‌هایی که دارند، آنچنان هم عجیب و غریب نیست. بازی (به ویژه در رایانه شخصی) سرگرمی گران قیمتی است و این مانیتورها در محدوده‌ای قرار می‌گیرند که مدل‌های گران قیمت غیر OLED برای سال‌ها اشغال کرده‌اند. قیمت لپ تاپ گیمینگ یا کیس گیمینگ هم هیچوقت پایین نبوده است.

بزرگ‌ترین تصمیم گیمرهایی که در حال حاضر به دنبال OLED هستند، انتخاب بین یک تلویزیون کمی بزرگتر با نرخ تازه‌سازی کمتر و زمان پاسخ بیشتر یا یکی از این مانیتورهای کوچک‌تر OLED مخصوص بازی است. به عنوان مثال، معمولا می‌توانید تلویزیون ۴۲ اینچی C2 4K ال‌جی را با قیمتی در حدود ۱۰۰۰ دلار در مقایسه با مانیتور ۲۷ اینچی 1440p جدید ال‌جی با قیمت مشابه پیدا کنید. باید دید گیمرها حاضرند برای چه چیزی بیشتر خرج کنند.

مانیتور OLED بخرم یا تلویزیون

آینده مانیتورهای گیمینگ OLED

خبر خوب برای گیمرها این است که در حال حاضر به تعداد شرکت‌هایی که مانیتورهای OLED تولید می‌کنند، شرکت‌هایی وجود دارد که در تجارت تلویزیون فعال هستند. این به ما امیدواری می‌دهد که قیمت‌ها در نهایت کاهش داشته باشند و معقول‌تر شوند. بیایید برای مدتی به قیمت این مانیتور‌های گیمینگ فکر نکنیم و فقط به خاطر ویژگی‌هایشان هیجان زده باشیم! با پنل‌های OLED‌ مواجهیم که فقط برای بازی ساخته می‌شوند. پیشرفت‌هایی که در بخش تلویزیون انجام شده است کاهش یافته است و این مانیتورها دارای مشخصاتی هستند که مخاطبش مستقیما گیمرها هستند، مانند پورت DisplayPort، پورت‌های HDMI 2.1، پشتیبانی از ویدیوی USB-C و موارد دیگر. تمام این‌ها موارد هیجان انگیزی هستند که توجه هر گیمری را به خود جلب می‌کنند.

بالاخره چه می‌شود؟

مانیتورهای گیمینگ به جایگاه خود بر می‌گردند یا هنوز هم باید زیر سایه تلویزیون‌های OLED باشند که در حال ایفای نقش آنها هستند؟ قطعا با گذشت زمان و ورود مدل‌های مختلف مانیتور گیمینگ OLED معرفی شده توسط شرکت‌ها به بازار، رقابت بالا می‌گیرد. رقابت بالا می‌تواند باعث کاهش قیمت یا افزایش ویژگی‌ها شود که در هر دو صورت به نفع مصرف کننده نهایی است. ما خوش بینیم! مانیتور‌های گیمینگ OLED می‌توانند با کنار زدن تلویزیون‌ها دوباره باعث برگشتن مانیتور گیمینگ به میز گیمرها شوند.

دیدگاه های کاربران (۱)
کیانا صفاری (۵ شهریور ۱۴۰۳)
۵

انقدر برندای قوی و قدری هستن که انتخاب واقعا سخت میشه.

ارسال پاسخ
دیدگاه شما
مشاهده بیشتر
تاپ رایان ضمانت اصالت کالا
تاپ رایان ۷ روز ضمانت بازگشت وجه
تاپ رایان مشاوره رایگان
تاپ رایان پشتیبانی بر خط
تاپ رایان ارسال به کل کشور
تاپ رایان پرداخت در محل (تهران)