شبکه اینترنت 5G و زمین گیر شدن هواپیماهای ایلات متحده

شبکه اینترنت 5G و زمین گیر شدن هواپیماهای ایلات متحده

با ابراز نگرانی ها در مورد تداخل سیگنال اینترنت 5G با سیگنال سرعت سنج  هواپیماها، خطوط هوایی بین المللی از جمله امارات، بریتیش Airways و ایر ایندیا پروازهای خود به ایالات متحده را لغو کرده اند.

شرکت های مخابراتی Verizon و AT&T وعده داده اند که عرضه این شبکه بی سیم را در مکان های نزدیک فرودگاه ‌های کلیدی، محدود کنند. اما این وعده، خشم صنعت هوانوردی را کاهش نداده است و شرکت های هواپیمایی، خطوط هوایی، خلبانان و مسافران همچنان معترض هستند.

شرکت های Verizon و AT&T شبکه‌های 5G خود را در طیف موج C ارائه می‌ دهند. طیف موج C ، طیفی از امواج رادیویی است که انتظار می‌رود مساحت وسیع تری را پوشش دهد و سرعت‌ بالاتری داشته باشد. اما فرکانس‌ این موج ها نزدیک به فرکانس‌ امواج ابزارهای حساس هوانوردی هستند. نگرانی اصلی شرکت های هواپیمایی، تداخل سیگنال شبکه 5G با ارتفاع ‌سنج‌ های رادیویی در نزدیکی فرودگاه‌ هاست که در صورت اختلال، ارتفاع هواپیما با سطح زمین به درستی نمایش داده نشده و از فرود ایمن جلوگیری می‌ شود.

پیش از این در سال 2020، کمیته فنی رادیویی هوانوردی (RTCA) در مورد انجام اقدامات مناسب برای کاهش مرگ و میر در سوانح هوایی هشدار داده بود. اداره هوانوردی فدرال نیز نوامبر سال گذشته اعلام کرد که شبکه بی سیم 5G می تواند به عملکرد صحیح تجهیزات هوایی آسیب بزند و به خصوص در ارتفاع های کم، باعث ضعیف شدن قابلیت های سیستم ایمنی هواپیما و سایر تجهیزات وابسته به ارتفاع سنج های رادیویی شود.

در طول هفته گذشته، مدیران برخی از بزرگترین خطوط هوایی آمریکا، نگرانی های بیشتری را ابراز کردند. آن ها در نامه مشترکی به مقامات فدرال اعلام کرده اند که 5G می‌تواند منجر به محدودیت‌ سفرهای پروازی و زمین‌گیر شدن هواپیماها شود. در این نامه آمده است : "به دلیل اینکه ارتفاع سنج های رادیویی اطلاعاتی حیاتی را برای سایر سیستم های ایمنی و ناوبری در هواپیماهای مدرن ارسال می کنند، در صورت اختلال، چندین سیستم امنیتی در هواپیما غیرقابل استفاده خواهند شد."

رئیس جمهور امارات متحده عربی، سرسختانه انتقاد کرده و عرضه شبکه بی سیم 5G را اقدامی غیر مسئولانه می خواند. او در مصاحبه ای به CNN گفته است : "این اقدام از غیر قانونی ترین مسائلی است که در حرفه هوانوردی ‌ام دیده‌ام."

تیم کلارک ابراز کرده که قرار دادن آنتن 5G و قدرت سیگنال های آن می تواند عواقبی جدی داشته باشد. کلارک در ادامه مصاحبه بیان کرده : "ما نمی دانستیم که قدرت سیگنال های 5G در ایالات متحده در مقایسه با نقاط دیگر دنیا دو برابر شده است. علاوه بر این، قرار گرفتن آنتن در موقعیتی عمودی و نه یک موقعیت مایل، نه تنها در عملکرد سیستم های ارتفاع سنج رادیویی اختلال ایجاد می کند، بلکه سیستم های کنترل پرواز با سیم در هواپیمای پرنده را نیز به خطر می اندازد."


خواسته صنایع هوایی آمریکا

خطوط هوایی ایالات متحده خواستار حذف سیگنال‌های 5G از 3 کیلومتری باند فرودگاه ها شده اند. همچنین انجمن خلبانان خطوط هوایی درخواست اعمال محدودیت در عرضه عمومی این شبکه بی سیم را دارد.

غول های مخابراتی AT&T و Verizon پذیرفته اند که نصب دکل های مخابراتی جدید در نزدیکی برخی از فرودگاه های ایالات متحده به تعویق بیفتد. ریاست جمهوری آمریکا نیز در بیانیه ای از پاسخ شرکت ها تشکر کرد. جو بایدن اعلام کرد که این اقدام فقط نصب 10 درصد از برج های 5G را به تاخیر می اندازد. در مرحله بعد باید برای راه حل دائمی توافق شود.


خواسته شرکت های مخابراتی

این دو غول مخابراتی در سال گذشته میلادی، روی طیف امواج C سرمایه گذاری هنگفتی کرده اند. آن ها حدود 80 میلیارد دلار برای مجوزهای این طیف هزینه کرده اند. با وجود اینکه این دو شرکت موافقت کرده اند که عرضه عمومی شبکه بی سیم 5G را به تعویق بیاندازند و به نگرانی های خطوط هوایی رسیدگی کنند، اما آنها از شرایط پیش رو راضی نیستند. شرکت AT&T در مصاحبه ای گفته است از بخش هوانوردی آمریکا ناامید شده است؛ چرا که آن ها دو سال زمان داشتند که برای این استقرار این شبکه آماده شوند. اما از این فرصت استفاده ای نکرده اند.


آیا این مشکل در کشورهای دیگر وجود ندارد؟

این شبکه تا این حد در کشورهای دیگر مشکل ایجاد نکرده است. زیرا سایر کشورها از سیگنال های 5G با طول موج مشابه ایالات متحده استفاده نمی کنند. به عنوان مثال در اروپا، این شبکه بی سیم در طول موجی کار می کند که احتمال تداخل کمتری با سیگنال های هوایی دارد. اداره ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا و همچنین سازمان هواپیمایی بریتانیا اعلام کرده اند که چنین مشکلی در شبکه های آنها وجود ندارد. در چین و استرالیا نیز شبکه 5G بدون ایجاد اختلال در صنایع هوایی راه شده است.

با وجود این ادعاها و اعتراضات، هنوز مدارکی مبنی بر اختلال شبکه بی سیم 5G با سیگنال های هوایی در دست نیست. یک گروه مخابراتی ادعا کرده است که شبکه‌های 5G می‌توانند با اطمینان و بدون ایجاد اختلال در تجهیزات هوانوردی استفاده شوند. اما مطالعاتی که در مورد خطرات عرضه این شبکه انجام گردیده، نتایج متناقضی به همراه داشته است. تحقیقات بیشتر در این زمینه همچنان ادامه دارد.


رفرنس: TheNextWeb
دیدگاه های کاربران
دیدگاه شما
مشاهده بیشتر