در بخش اول مقاله نقد و بررسی اندروید 11 به معرفی اندروید 11 و برخی از ویژگی های آن پرداختیم. در این مقاله از تاپ رایان قصد داریم سایر ویژگی های اندروید 11 را بررسی کنیم و مزایا و معایب این نسخه جدید اندروید را برای شما ذکر کنیم.
مجوزها
در طول سال ها ، Google اقدامات مشخصی را برای ایمن سازی داده های دستگاه شما از دسترسی غیر مجاز از برنامه های شخص ثالث انجام داده است. بخش مهمی از این فرآیند داشتن تنظیمات قدرتمند مجوز است. در حالی که iOS از این جنبه همیشه چندین قدم جلوتر از اندروید بوده است، اما گوگل سرانجام برخی پیشرفت های اپل در بخش مجوزها را به اندروید آورده است.
با Android 11، کاربران اکنون توانایی اعطای مجوز به برنامه ها را بر اساس نیاز دارند. این بدان معناست که اگر می خواهید از ویژگی های مربوط به موقعیت مکانی در برنامه ای استفاده کنید، می توانید فقط یکبار به آن برنامه اجازه دسترسی به موقعیت مکانی خود را بدهید و به محض بسته شدن این نمونه ، برنامه دیگر به موقعیت مکانی دسترسی ندارد. در دستگاه های Android 11، هر بار که برنامه ای درخواست می کند، یک فرمان جدید برای مجوزها مشاهده خواهید کرد. می توانید اجازه را نپذیرید، فقط هنگام استفاده از برنامه یا فقط برای این یک بار اجازه دهید. اگر برنامه ای به دسترسی مداوم به مجوز نیاز دارد، گزینه چهارم را نیز دریافت می کنید که شما را به صفحه تنظیماتی می برد که می توانید آن را ارائه دهید.
Google همچنین نحوه کار با اجازه مکان پس زمینه را دوباره انجام داده است. برای اینکه برنامه ای به مکان پس زمینه نیاز داشته باشد، ابتدا باید از مکان پیش زمینه اجازه بخواهد. هر دو تغییر در مجوزها بسیار عالی هستند و به کاهش فاصله بین Android و iOS در مورد حریم خصوصی کاربر کمک می کنند. چه کاربر فعلی اندروید باشید و چه از سیستم عامل iOS استفاده کنید، دیگر نگران دسترسی نامحدود برنامه ها به داده های خود در پس زمینه نیستید.
ضبط کننده صفحه
برای کسانی که در دسته کاربران OnePlus ، Xiaomi ، Samsung و مجموعه ای دیگر از دستگاه ها قرار دارند، این خبر چندان مهمی نخواهد بود. اما اندروید 11 سرانجام اولین نسخه اندروید دارای یک ضبط کننده صفحه نمایش داخلی است. گوگل در اینجا سعی نکرده است که اسکرین ریکوردر را دوباره اختراع کند و اجرای آن مشابه با عملکرد آنچه در سایر گوشی های اندرویدی (و قبل از آن در iOS) دیده ایم، می باشد. شما از پنل تنظیمات سریع به این گزینه دسترسی پیدا می کنید، سپس منوی بازشو را نشان می دهد که در آن می توانید به سرعت چند گزینه را تغییر دهید. می توانید صدا را از دستگاه، دستگاه و میکروفن ضبط کنید یا کلاً ضبط نکنید. همچنین می توانید گزینه های لمسی تنظیمات را در صفحه مشاهده کنید. جای تاسف است که گوگل مدت زیادی طول کشید تا این ویژگی را در Android قرار دهد. اپل این ویژگی را با iOS 11 داشت و سایر OEM های اندرویدی نیز ظرف یک سال از آن برخوردار بودند.
کنترل دستگاه
اندروید 11 منوی دکمه پاور را کاملاً اصلاح کرده است. اکنون تمرکز روی خاموش کردن دستگاه شما و بیشتر روی همه دستگاه های خانه هوشمند اطراف شما است. بسته به آنچه پیکربندی کرده اید، مواردی مانند ساعت هوشمند، چراغ ها، دوربین های امنیتی، قفل های هوشمند و ... را به همراه هر دستگاه Chromecast یا Google Nest در خانه خود مشاهده خواهید کرد. هدف این است که به شما یک مکان دسترسی آسان برای کنترل همه دستگاه های هوشمند خود بدهید. مسلماً ما هیچ فناوری خانه هوشمندی نصب نکرده ایم، بنابراین به غیر از چند دستگاه Nest و Chromecast ، تعداد زیادی دستگاه در بخش صفحه اصلی خود نخواهیم دید.
منوی پاور دوباره طراحی شده با کنترل های دستگاه می تواند برای کسانی که مرتباً از دستگاههای خانگی هوشمند استفاده می کنند یا از سیستم پرداخت Google استفاده می کنند مفید باشد. با این حال، اگر شما از آن دسته افراد نیستید، به نظر می رسد یک تعویض اساسی UI است که خیلی به درد شما نمی خورد. اگر هنگام فشار دادن و نگه داشتن دکمه روشن / خاموش تنها کاری که انجام می دهید دسترسی به دکمه های پاور و راه اندازی مجدد دستگاه است، دستیابی به آن ها اکنون کمی سخت تر است.
حریم خصوصی
اندروید 11 دو ویژگی جدید با محوریت حریم خصوصی را معرفی می کند. اولین ویژگی ماژول های به روزرسانی Google Play است که شامل دو برابر تعداد ماژول های قابل به روزرسانی است. از جمله 12 مورد جدید. با استفاده از این ویژگی، Google می تواند از طریق Google Play Store بیشتر ویژگی های مربوط به امنیت و حریم خصوصی را به شما منتقل کند و می تواند به همان روشی که برنامه های خود را به روز می کنید، به روز و نصب شود. این قابلیت به طور قابل توجهی بهتر از بسته بندی به روزرسانی های امنیتی در پکیج های ماهانه است. همانطور که می دانیم، اکثر OEM ها در واقع آن به روزرسانی ها را به صورت ماهانه منتشر نمی کنند و فقط در هر دو ماه یک بار در بهترین حالت، همه آنها را به کاربران ارائه می کنند.
نتیجه گیری
احتمالا به برخی از تغییرات این نسخه جدید نگاه کنید و خیلی هیجان زده نشوید. اندروید 11 در واقع یکی از به روزرسانی های ظریف تری است که از زمان انتشار سیستم عامل مشاهده کرده ایم. اما همانطور که در ابتدا به آن اشاره کردیم، یک نسخه کاملاً خوب و کاربردی است. گفتگوها و حباب ها تأثیر زیادی بر نحوه ارتباط ما با کاربران دارند. اندروید همیشه یک سیستم اطلاع رسانی عالی داشته است، اما این ویژگی های جدید آن را فراتر از رقبا به حدی می رساند که هیچ رقیبی باقی نمی ماند. ما به خصوص گنجاندن حباب ها را دوست داشتیم. گرچه این یک ابداع کاملاً جدید نیست که گوگل شایسته اعتبار آن باشد، اما می تواند بسیار مفید باشد. تمرکز بر حریم خصوصی نیز قابل توجه بود. گوگل همیشه در این زمینه با سرعت کندتری نسبت به اپل پیش می رود اما امسال تغییرات مهمی مشاهده شده است. ویژگی هایی مانند مجوزهای یکبار مصرف و مجوزهای تنظیم مجدد خودکار باید هکرها را بسیار خسته و ناراحت کند.