رم یکی از مهمترین قطعات کامپیوتر است که به شما اجازه میدهد نرم افزارهای بیشتری را به صورت همزمان بر روی سیستم اجرا کنید. قبلا در مورد رم کامپیوتر به طور مفصل صحبت کردهایم و مشخصههای اصلی آن را به شما گفتهایم. از نظر ساختاری رم کامپیوتر و رم لپ تاپ هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند و ساخت آنها به یک شکل انجام میشود. در این مطلب قصد داریم ببینیم که تفاوت رم لپ تاپ با رم کامپیوتر در چیست. اگر شما هم میخواهید در مورد این موضوع اطلاعات بیشتری داشته باشید، با ما همراه باشید.
تفاوت رم لپ تاپ با کامپیوتر در شکل ظاهری
همانطور که بالاتر گفتیم از نظر ساختار این دو رم هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. اکثر رمهای کامپیوتر با تکنولوژی DIMM یا Dual in-Line Memory Module ساخته میشود. در این تکنولوژی تعدادی چیپست حافظه بر روی یک صفحه قرار داده میشوند. در این مدل از رم حداکثر سرعت انتقال اطلاعات 64 بیت است. رمهای DIMM انواع مختلفی دارند که شامل:
- SDRAM
- DDR2
- DDR3
- DDR4
میشوند. با توجه به اندازه لپ تاپها و محدودیت فضا در لپتاپ، از نظر ظاهری رم لپ تاپ کوچکتر از رم کامپیوتر است ولی از نظر ساختار هیچ تفاوتی با رم کامپیوتر ندارد. به رمهای لپ تاپ، SODIMM میگویند که مخفف Small Outline است. با توجه به شکل ظاهری و محل قرارگیری شیار رم، شما نمیتوانید از رمهای لپتاپ بر روی کامپیوتر استفاده کنید و بالعکس.
از چه رمهایی میتوان بر روی لپ تاپ استفاده کرد؟
سوال اصلی که همه خریداران میپرسند این است که تا چه مقداری میتوانیم به رم لپ تاپ خود اضافه کنیم. جواب ما به این سوال این است که کاملا بستگی به مادربرد لپ تاپ شما دارد. در حال حاضر در بعضی از مادربردها رم به صورت Integrated یا تعبیه شده قرار داده شده است. یعنی Ram به مادربرد لحیم شده است و هیچ راهی برای ارتقای رم وجود ندارد. در بعضی از لپ تاپها 1 یا 2 اسلات رم وجود دارد و برای افزایش رم کافیست که لپ تاپ خود را باز کرده و رم خود را عوض کنید. البته در این حالت باید به این موضوع توجه داشته باشید که لپ تاپ شما تا چه مقدار حافظه را پشتیبانی میکند. موضوع دیگری که باید توجه داشته باشید، مقداری رمی است که سیستم عامل شما پشتیبانی میکند. در حال حاضر سیستم عاملهای 32 بیتی حداکثر از رم 8 گیگابایت پشتیبانی کرده و در صورتی که بخواهید از 16 گیگابایت رم در لپ تاپ خود استفاده کنید، حتما باید یک ویندوز 64 بیتی بر روی لپ تاپ خود نصب کنید.
چه زمانی باید رم لپ تاپ خود را ارتقا دهیم؟
این موضوع کاملا بستگی به نوع استفاده شما از لپ تاپ دارد. اگر از نرم افزارهای بزرگ تدوین مانند محصولات Adobe استفاده میکنید و میخواهید به صورت همزمان چند نرم افزار را اجرا کنید، مقدار رم سیستم شما باید حداقل 8 گیگابایت باشد. در حال حاضر اکثر لپ تاپها با رم 8 گیگابایتی عرضه میشوند. ولی گزینه مناسبتر برای شما این است که حداقل 16 گیگابایت رم را بر روی سیستم خود داشته باشید تا با خیال راحتتر از دستگاه خود استفاده کنید.
سخن نهایی
با توجه به اینکه در حال حاضر بیشتر لپتاپها با رم 8 گیگابایتی عرضه میشوند، دیگر نباید نگران این باشیم که در استفاده از لپتاپ با مشکل مواجه شویم. ولی پیشنهاد ما این است که قبل از خرید لپتاپ به این موضوع توجه کنید که آیا رم لپ تاپ قابل ارتقا است یا خیر. از طرف دیگر در بسیاری از مواقع ما به خریداران پیشنهاد میکنیم که به جای خرید لپ تاپ، یک سیستم حرفهای تر جمع کنند. یکی از مزایای اصلی کیسهای کامپیوتر این است که دست شما را برای ارتقای سیستم باز میگذارند. این موضوع کاملا به نوع استفاده شما نیز بستگی دارد. اگر شما یک برنامه نویس هستید یا قرار است از چند نرم افزار به صورت همزمان استفاده کنید، بهتر است به دنبال یک لپ تاپ با امکان ارتقای حافظه باشید ولی اگر قرار است تدوینهای سنگین ویدیو یا تصاویر را انجام دهید، خرید یک کیس برای شما مناسب خواهد بود. در این مطلب سعی شد تفاوت رم لپتاپ با کامپیوتر برای شما گفته شود ولی اگر سوالی دارید در بخش نظرات سوال خود را بپرسید و سعی میکنیم در اسرع وقت به شما پاسخ دهیم.
رم لپ تاپ کروشال DDR4 16GB 3200MHz گرفتم اما منصرف شدم و تصمیم گرفتم یه 32 از همین برند بگیرم، محصول رو مرجوع کردم و محصول جدید تو زمان کمی به دستم رسید، ممنون از سایت خوبتون.