بهترین لپ تاپهای زیر 15 میلیون تومان
اگر یادتان باشد در پست "بهترین لپ تاپهای زیر 10 میلیون تومان" گفتیم لپ تاپ زیر 10 میلیون تومان خیلی قویتر از لپ تاپهای 7 میلیون تومانی نیستند و مشخصات آنها هم تا حد زیادی به لپ تاپهای 7 میلیونی شباهت دارد. در اینجا باید بگوییم چنین چیزی اصلا در مورد لپ تاپهای 15 میلیون تومانی صدق نمیکند. به عبارت دیگر، لپ تاپهای 15 میلیونی غالبا مشخصات بهتری نسبت به لپ تاپهای 10 میلیونی دارند و عملکرد آنها نیز به شکل محسوسی بهتر است.
اگر بخواهیم به صورت تیتروار به مزیتهای لپ تاپهای 15 میلیونی در مقایسه با لپ تاپهای 10 میلیونی اشاره کنیم باید بگوییم این مزایا عبارتند از:
حافظه رم بیشتر با سرعت بالاتر در انتقال اطلاعات
در لپ تاپهای 15 میلیونی غالبا از رم 8 گیگابایت استفاده میشود در حالی که بیشتر لپ تاپهای 10 میلیونی 4 گیگابایت حافظه رم دارند. البته میزان حافظه رم در برخی از این لپ تاپها قابل ارتقا است ولی بیشتر آنها به صورت پیشفرض همان 4 گیگابایت حافظه رم را دارند. جالب است بدانید در بیشتر لپ تاپهای 11 تا 12 میلیونی نیز از 8 گیگابایت حافظه رم استفاده شده است یعنی تنها با صرف 1 یا 2 میلیون بیشتر شما میتوانید صاحب لپ تاپی شوید که 4 گیگابایت حافظه رم بیشتری دارد که البته در عملکرد بهتر آن تاثیر چشمگیری خواهد داشت.
همچنین حافظه در لپ تاپهای 7 یا 10 میلیون تومانی با وجود آنکه از نوع رم DDR4 است اما سرعت انتقال اطلاعات بین آن و پردازنده اصلی (اصطلاحا سرعت باس رم) کمتر از حافظه رمی است که در لپ تاپهای 15 میلیون تومانی یا گرانتر به کار میرود. به طور خاص، سرعت باس رمهای به کار رفته در بیشتر لپ تاپهای 7 تا 10 میلیون تومانی 2560 مگاهرتز است در حالی که این سرعت در لپ تاپهای 15 میلیون تومانی یا گرانتر به 3200 مگاهرتز میرسد.
استفاده از نسل یازدهم پردازندههای Corei3 اینتل (یا مشابه آنها با همان میزان قدرت)
البته این شامل تمام لپ تاپهای 15 میلیون تومانی نمیشود؛ فقط در برخی از آنها از نسل یازدهم پردازندههای Core i3 اینتل استفاده شده که ما سه لپ تاپ از همین لپ تاپها را در این مقاله برایتان دستچین کردهایم. پردازندههای Core i3 نسل یازدهم به طور کلی عملکرد بهتری نسبت به پردازنده Core i3 نسل دهم دارند؛ سرعت پایه آنها 46 درصد از پردازندههای Corei3 نسل دهم بیشتر است، 2 مگابایت بیشتر حافظه کش دارند و سرعت انتقال اطلاعات از آنها به حافظه رم نیز 1067 مگاهرتز از پردازندههای Core i3 نسل دهم بیشتر است.
گرایش بیشتر به استفاده از حافظه ذخیرهسازی SSD
در لپ تاپهای 15 میلیون تومانی یا بیشتر، گرایش بیشتری هم به استفاده از درایو SSD وجود دارد و همانطور که میدانید سرعت خوانش اطلاعات در درایوهای SSD در مقایسه با درایوهای HDD بیشتر است. در واقع باید بگوییم معمولا حافظه SSD به کار رفته در یک لپ تاپ 15 میلیون تومانی حجم بیشتری در مقایسه با درایو SSD یک لپ تاپ 7 تا 10 میلیون تومانی دارد که این اجازه را به شما میدهد که نرمافرارهای بیشتری در آن نصب کرده و آنها را با سرعت بالاتری اجرا کنید. البته این نکته را هم باید یادآور شویم که برخی از لپ تاپهای 7 تا 10 میلیونی (مخصوصا لپ تاپهای 7 میلیونی) اصلا درایو SSD ندارند.
استفاده از پردازنده گرافیکی مجزا
شاید یکی از برتریهای بارز لپ تاپهای 15 میلیون تومانی نسبت به لپ تاپهای 7 تا 10 میلیونی استفاده از پردازنده گرافیکی مجزا در آنها باشد. البته بهتر است بگوییم یک سری از آنها چون لپ تاپهای 15 میلیون تومانی هم هستند که پردازنده گرافیکی مجزا ندارند. به هر حال استفاده از پردازنده گرافیکی مجزا در یک لپ تاپ، قدرت آن لپ تاپ در اجرای بازیها و نرمافزارهای گرافیکی را به شکل چشمگیری افزایش میدهد. این را هم یادتان باشد که پردازندههای گرافیکی مجزا دارای حافظه اختصاصی خود هستند و حافظه موردنیازشان را از حافظه رم تامین نمیکنند بنابراین فضای حافظه رم کمتر اشغال شده و با مشکل کند شدن عملکرد لپ تاپ مواجه نخواهید شد و در اینجا بهتر است بدانید تقریبا هیچ لپ تاپ 7 تا 10 میلیون تومانی در بازار نیست که دارای پردازنده گرافیکی مجزا باشد.
صفحه نمایشگر با کیفیت بهتر
لپ تاپهای 7 تا 10 میلیون تومانی غالبا صفحه مانیتور با کیفیت HD دارند که قادر به نمایش حدود یک میلیون پیکسل است که البته برای نمایش عکس و فیلم و انجام کارهای روزانه کافی است. با این وجود نمایشگر بیشتر لپ تاپهای 15 میلیون تومانی کیفیت Full HD دارد و میتواند حدود دو میلیون پیکسل را در یک صفحه نشان دهد. نتیجه اینکه کیفیت و وضوح تصویری یک نمایشگر Full HD نیز به طور محسوسی از یک نمایشگر HD بیشتر است.
وجود همین پنج مزیت باعث میشود عملکرد یک لپ تاپ 15 میلیون تومانی به شکل محسوسی از یک لپ تاپ 7 تا 10 میلیونی بهتر باشد. بنابراین اگر عملکرد خوب لپ تاپ برایتان مهم است و از لپ تاپتان زیاد استفاده میکنید توصیه میکنیم با صرف 5 میلیون تومان هزینه بیشتر، لپ تاپی بخرید که یک سر و گردن از لپ تاپهای 10 میلیون تومانی بالاتر باشد. در زیر سه مورد از این لپ تاپها را به شما معرفی خواهیم کرد.
لپ تاپ Acer Aspire A315
یکی از مزیتهای اصلی لپ تاپ Acer Aspire ، داشتن پردازنده گرافیکی مجزاست و شاید به همین دلیل هم باشد که قیمتش اندکی از 15 میلیون تومان بیشتر است اما نه آنقدری که نتوان آن را جزء لپ تاپهای 15 میلیون تومانی به حساب آورد. پردازنده گرافیکی این لپ تاپ از نوع GeForce MX350 است که 2 گیگابایت هم حافظه اختصاصی دارد و در اجرای بازیهای قدیمیتر و نرمافزارهای گرافیکی به خوبی عمل میکند. قدرت پردازش این پردازنده گرافیکی در حد پردازنده GeForce GTX960M است که پنج یا شش سال پیش به عنوان یک پردازنده گرافیکی عالی برای گیمینگ شناخته میشد.
بنابراین باید گفت این پردازنده در اجرای بازیهای چند سال پیش مثل FIFA 20 با تنظیمات گرافیکی سنگین به خوبی عمل میکند در حالی که اگر بخواهید بازیهای جدیدتر را با آن اجرا کنید باید تنظیمات گرافیکی را به سطوح پایینتر برسانید تا بازی، روان اجرا شود. عملکرد این پردازنده در اجرای نرمافزارهای گرافیکی نیز تا حدودی به همین شکل است. آنطور که شرکت Nvidia ادعا کرده عملکرد پردازنده GeForce MX350 در کامپیوتری با پردازنده Corei7 اینتل تا 2.5 برابر از عملکرد پردازنده گرافیکی مجتمع Intel Iris با همان پردازنده اصلی بهتر بوده و تعجبی هم ندارد که چنین باشد.
به هر حال وجود این پردازنده گرافیکی مجزا با چنین قدرتی نه تنها به شما اجازه میدهد بازیهای قدیمیتر را به خوبی اجرا کنید بلکه در اجرای نرمافزارهای گرافیکی نیز به مشکل برنخواهید خورد. اما از پردازنده گرافیکی که بگذریم میرسیم به پردازنده اصلی که در این لپ تاپ پردازنده نسل یازدهم Corei3 اینتل است و همانطور که در بالا اشاره شد سرعت آن تا 46 درصد از پردازندههای نسل دهم Corei3 بیشتر است. شاید باور نکنید ولی سرعت پایه این پردازنده میتواند تا 3.0 گیگاهرتز افزایش پیدا کند که در حد پردازندههای Corei5 و Corei7 اینتل از نسل دهم است و حتی بعضی مواقع از آنها بیشتر است! این سرعت در حالت توربو به 4.1 گیگاهرتز نیز میرسد.
این پردازنده 6 مگابایت هم حافظه کش دارد که 2 مگابایت از پردازندههای Core i3 نسل دهم بیشتر است و دارای دو هسته حقیقی و چهار هسته مجازی نیز هست که امکان اجرای چهار رشتهبرنامه (تِرد) را به صورت همزمان برای آن فراهم کرده است. و البته این پردازنده دارای پردازنده گرافیکی Intel UHD در دل خود نیز هست (اصطلاحا پردازنده گرافیکی مجتمع) و این یعنی حتی اگر لپ تاپ، پردازنده گرافیکی مجزا نداشت وجود همین پردازنده گرافیکی برای انجام کارهای روزمره کافی بود.
حافظه رم این لپ تاپ، 8 گیگابایت و از نوع DDR4 است که برای انجام کارهای روزمره کافی و حتی زیاد هم هست. در واقع باید بگوییم این میزان حافظه رم حتی برای اجرای بازیها و برنامههای قدیمیتر نیز کافی است و خبر خوب اینکه میتوان آن را تا 12 گیگابایت هم افزایش داد. حافظه ذخیرهسازی لپ تاپ، دوگانه یا به اصطلاح هیبریدی است یعنی ترکیبی است از یک درایو HDD با ظرفیت بالا (یک ترابایت) و یک درایو SSD با ظرفیت معمولی (128 گیگابایت). سرعت درایو SSD در خوانش اطلاعات و بارگذاری برنامهها بسیار بیشتر از درایو HDD است بنابراین پیشنهاد میکنیم ویندوز و برنامههای پراستفادهتان را در این درایو نصب کنید تا سریعتر بارگذاری شوند.
درایو HDD هم از نظر فناوری و هم گنجایش، بیشتر به درد ذخیرهسازی میخورد تا نصب برنامهها. این درایو سرعت کمتری در مقایسه با درایو SSD دارد در عوض اگر اطلاعات آن پاک شود میتوان آنها را بازیابی کرد در صورتی که چنین امکانی در درایوهای SSD وجود ندارد. از طرفی ظرفیت این درایو حداقل در این لپ تاپ تا ده برابر بیشتر از درایو SSD است و محلی مطمئنتر برای ذخیرهسازی فایلها در اختیارتان میگذارد. اگر آرشیو فیلم یا فایلهای حجیم چندرسانهای دارید بهتر است آنها را در این درایو ذخیره کنید.
نمایشگر این لپ تاپ، 15.6 اینچی است و صفحه ماتی دارد که کمتر نور را منعکس کرده و امکان استفاده از آن در محیطهای پرنورتر نیز وجود دارد. کیفیت این نمایشگر نیز همانطور که قبلا اشاره شد مثل بسیاری از لپ تاپهای 15 میلیون تومانی در حد Full HD است و وضوح و کیفیت بهتری نسبت به نمایشگرهای HD دارد. این لپ تاپ یک پورت HDMI، یک پورت Ethernet (برای اتصال مستقیم به مودم)، دو پورت USB 3.0، یک پورت USB 2.0 و یک شیار کارتخوان حافظه هم دارد اما پورت USB-C ندارد. البته نگران نباشید! نبود هر پورتی روی لپ تاپ را میتوان با خرید یک تبدیل، جبران کرد. ضمنا از بین سه لپ تاپی که اینجا به شما معرفی میکنیم تنها این لپ تاپ دارای شیار کارتخوان حافظه است.
در نهایت باید بگوییم باطری لپ تاپ Acer Aspire A315 سه سلولی است و توانی در حد 32 وات ساعت دارد که میتواند لپ تاپ را بین یک تا سه ساعت بسته به نوع استفاده از لپ تاپ، روشن نگه دارد. همچنین این لپ تاپ وبکمی دارد که شاید برای مصارف حرفهای ساخته نشده باشد ولی برای مصارف عمومی و تماسهای تصویری معمولی کاملا مناسب است.
لپ تاپ Lenovo V15
یکی از آن مدلهای محبوب لپ تاپ لنوو که با مشخصات سختافزاری مختلف (اصطلاحا کانفیگ) به بازار عرضه شده است. نسخههای ارزانتر از این مدل هم وجود دارند لیکن نسخهای که در اینجا به شما معرفی میکنیم قدرتی در حد یک لپ تاپ 15 میلیون تومانی دارد و از تمام آن مزیتهایی که در ابتدای این مقاله به آنها اشاره کردیم برخوردار است. قبل از هر چیز باید بگوییم این لپ تاپ تا 2 میلیمتر باریکتر و تا 400 گرم سبکتر از لپ تاپ ایسری است که در بالا معرفی کردیم.
مزیت دیگری که این لپ تاپ نسبت به لپ تاپ acer دارد داشتن 4 گیگابایت حافظه رم بیشتر از همان نوع رم DDR4 است (کلا 12 گیگابایت) اما این میزان دیگر قابل ارتقا نیست. حافظه ذخیرهسازی آن دقیقا مانند لپ تاپ ایسر هیبریدی و متشکل از یک درایو HDD با ظرفیت یک ترابایت و یک درایو SSD با ظرفیت 128 گیگابایت است اما خبر خوب اینکه میتوانید درایو SSD آن را ارتقا دهید (مناسب برای زمانی که میخواهید برنامههای یا بازیهای بیشتری را در لپ تاپتان نصب کنید).
اما پردازنده اصلی و پردازنده گرافیکی این لپ تاپ هم دقیقا مانند لپ تاپ ایسر است که در بالا معرفی کردیم. پردازنده اصلی آن، نسل یازدهم از پردازندههای Corei3 اینتل با سرعت پایه 3.0 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی آن GeForce MX350 با 2 گیگابایت حافظه اختصاصی است با همان مشخصات و قابلیتهایی که قبلا از آنها در این مقاله یاد کردیم. شاید با خودتان بگویید احتمالا نمایشگر این لپ تاپ هم مثل لپ تاپ ایسر است! بله! درست حدس زدید! نمایشگر این لپ تاپ هم 15.6 اینچی با صفحه مات و کیفیت Full HD است و هیچ تفاوتی با نمایشگر لپ تاپ ایسر ندارد. ضمنا سرعت بازآوری تصویر (ریفرش ریت) آن 60 هرتز است که برای انجام کارهای روزانه و حتی بازی نیز کافی است.
از لحاظ تعداد پورتها باید بگوییم این لپ تاپ و لپ تاپ ایسری که در بالا معرفی کردیم تفاوتهایی دارند. این لپ تاپ در مقایسه با لپ تاپ ایسر یک پورت USB 3.0 کمتر دارد و درگاه کارتخوان حافظه هم ندارد اما در عوض دارای پورت کاربردیتر USB-C است. سه پورت دیگری که در این لپ تاپ وجود دارند عبارتند از: پورت HDMI، پورت USB 2.0 و پورت Ethernet برای اتصال مستقیم به مودم (از هر کدام یک عدد).
در نهایت باید بگوییم باطری این لپ تاپ دو سلولی و با توان 38 وات ساعت است که میتواند به همان اندازه (بین یک تا سه ساعت) لپ تاپ را روشن نگه دارد. این لپ تاپ نیز دارای وبکمی است که از لحاظ عملکرد در سطح معمولی قرار میگیرد و از آن میتوانید برای برقراری تماسهای تصویری معمولی استفاده کنید اما اگر کاربریتان از وبکم، حرفهای است پیشنهاد میکنیم یک وبکم جداگانه بخرید.
لپ تاپ Asus VivoBook R1502ZA
مزیت اصلی لپ تاپAsus VivoBook مدل R1502ZA قدرت بیشتر پردازنده اصلی آن است. پردازنده اصلی این لپ تاپ بر خلاف بسیاری از لپ تاپهای 15 میلیون تومانی، نسل دوازدهم از پردازندههای Corei3 اینتل است که عملکرد آن به شکل محسوسی از پردازندههای Corei3 نسل یازدهم بهتر است و این در حالی است که سرعت پایه این پردازنده تنها 1.2 گیگاهرتز است که البته در حالت توربو به 4.4 گیگاهرتز هم میرسد. در واقع سرعت پایه این پردازنده 1.8 گیگاهرتز از پردازندههای نسل یازدهم کمتر ولی عملکرد آن بهتر است. شاید از خودتان بپرسید "چطور چنین چیزی ممکن است؟"
در جواب باید بگوییم این پردازنده 6 هسته حقیقی و 8 هسته مجازی دارد در حالی که پردازندههای Corei3 نسل یازدهم تنها 2 هسته حقیقی و 4 هسته مجازی دارند. نتیجه اینکه این پردازنده قادر است به صورت همزمان 8 رشتهبرنامه (تِرد) را اجرا کند در حالی که پردازنده Corei3 نسل یازدهم تنها 4 رشتهبرنامه را میتوانند به صورت همزمان اجرا کنند. در واقع اگر سرعت هر کدام از هستههای یک پردازنده نسل دوازدهم را 1.2 گیگاهرتز در نظر بگیریم جمع سرعت آنها میشود 7.2 گیگاهرتز در حالی که یک پردازنده نسل یازدهم با سرعت 3.0 گیگاهرتز تنها 2 هسته دارد و جمع سرعت هستههای آن میشود 6 گیگاهرتز.
از طرفی میزان حافظه کش در یک پردازنده Corei3 از نسل دوازدهم 10 مگابایت است که 4 مگابایت از حافظه کش پردازندههای نسل یازدهم Corei3 بیشتر است. جالب است بدانید هر کدام از هستههای یک پردازنده Corei3 از پردازنده های نسل دوازدهم به صورت تکی تا 20 درصد سریعتر از هر کدام از هستههای یک پردازنده Corei3 از نسل یازدهم عمل میکند و عملکرد آن در حالت توربو نیز تا 7 درصد بهتر است. این در حالی است که مصرف توان این پردازنده تا 46 درصد کمتر از یک پردازنده نسل یازدهمی است.
اما از پردازنده اصلی که بگذریم باید بگوییم پردازنده گرافیکی این لپ تاپ، Intel Iris Xe با 4 گیگابایت حافظه اختصاصی است. قدرت این پردازنده چیزی در حد پردازنده Geforce MX350 است و با اینکه در بعضی موارد از آن ضعیفتر است اما در برخی دیگر، قویتر عمل کرده است. مثلا پردازنده GeForce MX350 تا چهار برابر سریعتر از پردازنده Intel Iris Xe است اما در مقابل سرعت پر شدن الگوهای گرافیکی (تکسچرها) در یک پردازنده Intel Iris Xe تا 69 درصد سریعتر، تعداد پایپلاینها (واحد تبدیل مدلهای سه بعدی به تصویر) در پردازنده اینتل تا 20 درصد بیشتر و حافظه اختصاصی آن نیز 2 گیگابایت از حافظه اختصاصی پردازنده GeForce MX350 بیشتر است. نتیجه اینکه این دو پردازنده در تستهای مختلف سایتهای نقد و بررسی، امتیاز کل تقریبا مشابهی بدست آوردهاند.
لپ تاپ VivoBook R1502ZA برند ایسوس تنها 4 گیگابایت حافظه رم از نوع DDR4 دارد که از هر دو لپ تاپ دیگر کمتر است اما خبر خوب اینکه میتوانید آن را تا 16 گیگابایت هم ارتقا دهید که در واقع میشود بیشتر از دو لپ تاپ دیگر که به شما معرفی کردیم! این لپ تاپ درایو HDD ندارد که البته عیب آن محسوب نمیشود اما در مقابل، ظرفیت درایو SSD آن 128 گیگابایت از دو لپ تاپ دیگر بیشتر است (جمعا 256 گیگابایت) و امکان ارتقای آن نیز وجود دارد.
نمایشگر این لپ تاپ، 15.6 اینچی و کیفیت آن مثل نمایشگر دو لپ تاپ دیگر Full HD است. همچنین به احتمال زیاد، پنل به کار رفته در نمایشگر این لپ تاپ IPS است که کیفیت بهتری نسبت به پنل TFT دو لپ تاپ دیگر دارد. این لپ تاپ یک پورت USB-C، دو پورت USB 3.0، یک پورت USB 2.0 و یک پورت HDMI هم دارد اما پورت Ethernet و شیار کارتخوان حافظه ندارد که نبود اولی را با خرید یک تبدیل و نبود دومی را با خرید یک کارتخوان حافظه خارجی (اکسترنال) میتوان جبران کرد.
باطری این لپ تاپ سه سلولی است و توانی در حد 42 وات ساعت دارد که کمی از دو لپ تاپ دیگر بیشتر است. همچنین وبکم این لپ تاپ مثل دو لپ تاپ دیگر کیفیتی در حد معمولی دارد و از آن برای برقراری تماسهای تصویری معمولی میتوان استفاده نمود ولی شاید برای کاربریهای حرفهایتر مثل گیمینگ و استریمینگ بهتر باشد یک وبکم جداگانه خریداری کنید.
شایان ذکر است که هر سه لپ تاپ معرفی شده در بالا از بلوتوث و وایفای نیز پشتیبانی میکنند، دارای اسپیکرهای داخلی هستند و تاچپدی دارند که از فرمانهای چندلمسی نیز پشتیبانی میکند.
سخن آخر
نظر به مزایایی که در ابتدای این مقاله برای لپ تاپهای 15 میلیون تومانی ذکر کردیم باید بگوییم اگر کمی بیشتر هزینه کنید و به جای یک لپ تاپ 10 میلیونی، یک لپ تاپ 15 میلیون تومانی بخرید از بسیاری جهات به نفعتان خواهد بود. در واقع یک لپ تاپ 15 میلیون تومانی انتخاب مناسبتری برای انجام کارهای روزمره و اداری است و اگر شما هر روز از لپ تاپتان استفاده میکنید و بعضا میخواهید برنامههای گرافیکی و بازیهای قدیمی را هم با آن اجرا کنید به فکر خرید یک لپ تاپ 15 میلیون تومانی باشد.
همانطور که در طول مقاله هم ذکر شد کمتر لپ تاپ 15 میلیون تومانی را میتوانید پیدا کنید که در آن از نسل دوازدهم پردازندههای Corei3 اینتل استفاده شده باشد لیکن آخرین لپ تاپی که در این مقاله به شما معرفی کردیم دارای چنین پردازندهای است لذا اگر قدرت پردازش بالاتر برایتان مهم است این لپ تاپ انتخاب بهتری برای شما خواهد بود. البته حافظه رم این لپ تاپ تنها 4 گیگابایت است که بهتر است حداقل آن را به 8 گیگابایت ارتقا دهید.
سلام و خسته نباشید واقعا ممنونم از زحماتتون و مطالب زیباتون اما این لپ تاپ هایی که با سی پی یو core i3 هستن نسبت به نسل هایی که الان وارد بازار شدن واقعا قابل قیاص نیستن و میشه گف یکم ضعیف هستن ولی برای انجام کارهای گرافیکی و طراحی مناسبن ولی یه هزینه بیشتر برای گرفتن حداقل یکی دو لول بالاتر از اینها واقعا میتونه بهتر باشه