مقایسه لپ تاپ MSI و ایسوس
لپ تاپ ایسوس خوبه یا لپ تاپ MSI ؟ لپ تاپ ایسوس بخرم یا MSI؟ اینها سوالاتی هستند که کاربران و به خصوص گیمرها میپرسند و اتفاقا حق هم دارند. تنوع لپ تاپهای این دو برند به قدری زیاد است که ممکن است هر کسی را گیج کند. هر دو این برندها (برند ام اس آی و برند ایسوس) نیز توجه خاصی به حوزه گیمینگ داشتهاند و انواع و اقسام لپ تاپ گیمینگ را به بازار عرضه کردهاند.
در واقع شاید بتوان گیمینگ را نقطه عطفی برای برند MSI دانست چرا که از همین طریق توانست خود را مطرح کند و اکنون بسیاری از لپ تاپهای MSI حرف G را که مخفف کلمه Gaming است، یدک میکشند. البته MSI به غیر از لپ تاپ گیمینگ محصولات دیگری را که مربوط به گیمینگ هستند نیز تولید میکند (مثل کیبورد و موس). این برند همچنین از سال 2008 به بعد از برخی تیمهای گیمری مثل تیم Fnatic حمایت مالی کرده و از طریق گیمینگ توانسته لپ تاپ های خود را در عرصه جهانی نیز مطرح کند. جالب است بدانید MSI در سال 2016 به عنوان بزرگترین تولیدکننده لپ تاپهای گیمینگ در دنیا شناخته شد.
لپ تاپ ایسوس یا MSI؟ (مقایسه کلی)
اگر گیمر هستید و سراغ یکی از این دو برند آمدهاید باید به شما تبریک بگوییم چون هر دوی آنها در زمینه گیمینگ حرفهای زیادی برای گفتن دارند اگر هم لپ تاپ را برای مصارف دیگری به غیر از گیمینگ میخواهید باید بگوییم باز هم لپ تاپهای این دو برند میتوانند پاسخگوی نیازهایتان باشند لیکن باید به این نکته توجه داشته باشید که برند MSI به طور اختصاصی روی گیمینگ تمرکز کرده است. البته اگر هزینه زیاد لپ تاپهای گیمینگ برای شما آزاردهنده نیست باید بگوییم از یک لپ تاپ گیمینگ برای کارهای روزمره و حتی طراحی (باز کردن برنامههای گرافیکی سنگین) نیز میتوان استفاده کرد اما تفاوت در این است که یک لپ تاپ گیمینگ اختصاصا برای مصارف دیگر ساخته نشده است.
مثلا اگر مصرف شما در حد مصارف عمومی باشد میتوانید نیازتان را با یک لپ تاپ گیمینگ هم برطرف کنید اما مشکل آنجاست که برای خرید لپ تاپ گیمینگ از یک طرف باید خیلی بیشتر هزینه کنید و از طرف دیگر لپ تاپهای گیمینگ معمولا وزن زیادی هم دارند و اگر بخواهید مرتب لپ تاپ را با خودتان جابجا کنید به مشکل برخواهید خورد یا مثلا اگر طراح باشید شاید به یک سری ویژگیهای خاص مثل صفحه مانیتور لمسی نیاز داشته باشید که یک لپ تاپ گیمینگ این ویژگی را ندارد.
ایسوس لپ تاپهای مناسب برای مصارف عمومی (لپ تاپهای سری VivoBook)، لپ تاپهای میانرده با قدرت سختافزاری نسبتا بالا (لپ تاپهای سری ZenBook)، لپ تاپهای مخصوص طراحان (لپ تاپهای سری ProArt StudioBook و لپ تاپهای Duo) و لپ تاپهای جانسخت با قدرت سختافزاری نسبتا بالا (لپ تاپهای سری ExpertBook) نیز تولید کرده است. البته MSI نیز لپ تاپهای سری Creator و سری Modern خود را مختص طراحان و لپ تاپهای پرستیژش (Prestige) را برای مصارف عمومی و اداری تولید کرده است. همچنین این برند، لپ تاپهای جانسخت با قدرت سختافزاری نسبتا بالایی روانه بازار کرده که با نام Mobile Workstation شناخته میشوند.
لیکن با کمال تعجب باید بگوییم حداقل در حال حاضر لپ تاپهای ام اس آی که برای مصارف دیگری غیر از گیمینگ ساخته شدهاند در بازار ایران تقریبا نایاب هستند و به غیر از یک یا دو مدل از آنها از مثلا سری Creator مدلهای دیگر تقریبا ناموجودند اما تا دلتان بخواهد لپ تاپهای گیمینگ ام اس آی در بازار ایران زیادند! شاید به همین دلیل هم باشد که MSI را با لپ تاپهای گیمینگش میشناسند . البته همانطور که قبلا هم گفتیم این شرکت به طور خاص بر گیمینگ تمرکز دارد و احتمالا لپ تاپهای دیگرش را کمتر هم تولید میکند.
شاید برایتان جالب باشد ولی اگر به وبسایت ام اس آی سری بزنید و وارد بخش لپ تاپهای این شرکت شوید در صفحه اولی که خواهید دید (در بالای صفحه) فقط صحبت از لپ تاپهای گیمینگ این شرکت است و تنها لپ تاپهای گیمینگ این شرکت هستند که در دید کاربران قرار گرفتهاند در حالی که اگر بخواهید اطلاعاتی راجع به لپ تاپهای دیگر این شرکت بدست بیاورید باید کمی اسکرول کرده و بعد از عبور از چند لینک مختلف به آنها دسترسی پیدا کنید!
مقایسه لپ تاپ MSI و ایسوس در زمینه گیمینگ
از آنجا که MSI توجه خود را بیشتر به حوزه گمینیگ معطوف کرده باید بگوییم حداقل تنوع لپ تاپهای گیمینگش از ایسوس بیشتر است یا بهتر است بگوییم خیلی بیشتر! این برند دارای ده سری لپ تاپ گیمینگ با نامهای سری Titan، سری Leopard، سری Raider، سری Stealth، سری Katana، سری Crosshair، سری Vector، سری Alpha، سری Delta و سری Bravo است که در هفت تای اول به طور اختصاصی از پردازنده اصلی اینتل و کارت گرافیک Nvidia استفاده میشود و در سه تای آخر از پردازندههای اصلی و گرافیکی AMD. این در حالی است که ایسوس دارای چهار سری لپ تاپ گیمینگ است که سه تای آنها زیرمجموعه سری ROG هستند (سری Strix، سری Zaphyrus و سری Flow) و سری دیگر لپ تاپ ایسوس TUF است که جزء لپ تاپهای گیمینگ اقتصادی به شمار میآید.
شاید از خودتان بپرسید تفاوت این همه سری لپ تاپ گیمینگ MSI با یکدیگر چیست؟ در کل باید بگوییم تفاوتها اندک است و شاید وجود این همه سری به دلیل تلاش MSI برای هر چه بیشتر مطرح کردن لپ تاپهای گیمینگش باشد. به هر حال در یک جمعبندی کلی میتوان گفت لپ تاپهای Titan و Raider کمی قویتر از سریهای دیگر لپ تاپ ام اس آی هستند و امکانات بیشتری هم دارند در عوض قیمتشان هم به طور نسبی بیشتر است.
البته باید بگوییم در تمام سریهای فوق از نسل دوازدهم پردازندههای Core i9 یا پردازنده Core i7 اینتل استفاده شده و تمام آنها دارای نور پشتزمینه کیبورد هستند اما لپ تاپهای Titan و Raider به طور نسبی پردازنده گرافیکی قویتر و امکانات بهتری هم دارند. مثلا سیستم خنککننده آنها مجراهای بیشتری برای دفع گرما دارد و از آخرین نسخه درایو SSD (نسخه 5.0) در آنها استفاده شده که عملکرد بهتری نسبت به نسخههای قبل از خود دارد. همچنین به نورپردازی در آنها توجه بیشتری شده است (هم نور پشتزمینه کیبورد و هم نورهای حاشیهای).
در سری Stealth از لپ تاپهای گیمینگ ام اس آی توجه خاصی به باریکی و قابلحمل بودن شده است و این سری از سایر سریهای لپ تاپ ام اس آی بین 3 تا 6 میلیمتر باریکتر و 200 تا 400 گرم سبکتر است. سری Katana را میتوان سری اقتصادی از لپ تاپهای گیمینگ ام اس آی دانست و با اینکه در این سری هم از پردازندههای نسل دوازدهم اینتل و پردازنده گرافیکی RTX استفاده شده (جدیدترین پردازنده گرافیکی Nvidia) اما قیمت این سری تا حد قابلتوجهی از سریهای دیگر لپ تاپ گیمینگ ام اس آی کمتر است.
اگر بخواهیم یک مقایسه ساده بین لپ تاپهای گیمینگ ام اس آی و لپ تاپ ایسوس داشته باشیم باید بگوییم دو سری Titan و Raider رقیب سری ROG Strix ایسوس، سری Stealth رقیب سری ROG Flow ایسوس (از لحاظ باریکی و قابلحمل بودن)، سریهای دیگر لپ تاپ ام اس آی به غیر از Katana رقیب سری ROG Zaphyrus و سری Katana هم رقیب سری TUF ایسوس است (از لحاظ اقتصادی بودن). اما شاید سوال شما این باشد که بالاخره کدام بهتر است؟ جوابتان را شاید بتوانید در ادامه پیدا کنید.
لپ تاپ ایسوس خوبه یا MSI؟!
اگر منظورتان قدرت سختافزاری است باید بگوییم هر دوی این برندها از قویترین سختافزارها در لپ تاپهای گیمینگ خود استفاده کردهاند بنابراین بهتر است ملاک "خوب بودن" را قدرت سختافزاری در نظر نگیرید از طرفی چون این سختافزارها ساخت خود این شرکتها نیستند (به غیر از مادربورد) بنابراین در عملکرد هم هیچ تفاوتی با هم ندارند و مثلا نمیتوان گفت پردازندهای که در لپ تاپ ایسوس استفاده شده بهتر از پردازنده لپ تاپ ام اس آی است! (هر دو آنها برند اینتل یا AMD هستند) اما از لحاظ فناوریها و ابداعات به کار رفته در خود لپ تاپها میتوان آنها را مقایسه کرد.
مقایسه نمایشگر لپ تاپ MSI و ایسوس
نمایشگر بعضی از لپ تاپهای گیمینگ ایسوس از سرعت بازآوری تصویر (ریفرش ریت) 360 هرتز در وضوح تصویری مانیتور Full HD پشتیبانی میکنند در حالی که ریفرش ریت 140 هرتز برای گیمینگ حرفهای و ریفرش ریت 300 هرتز برای گیمینگ آنلاین نیز کافی است. همچنین این لپ تاپها در وضوح تصویری QHD از ریفرش ریت 240 هرتز پشتیبانی میکنند که همانطور که میبینید همچنان برای گیمینگ حرفهای کافی است و البته در گیمینگ آنلاین نیز کیفیت خوبی دارد.
در مقابل، لپ تاپهای گیمینگ ام اس آی در وضوح تصویری QHD از ریفرش ریت 165 هرتز پشتیبانی میکنند که باز هم برای گیمینگ حرفهای کافی است ولی از ریفرش ریت نمایشگر لپ تاپهای ایسوس کمتر است. البته باید بگوییم سری Titan از لپ تاپهای ام اس آی از وضوح تصویری 4K نیز پشتیبانی میکند (با ریفرش ریت 120 هرتز) در حالی که فعلا بهترین لپ تاپهای گیمینگ ایسوس از سری ROG Strix از حداکثر وضوح تصویری QHD که نزدیک به 2K است پشتیبانی میکنند لیکن با ریفرش ریت 240 هرتز.
همانطور که میبینید به طور کلی نمایشگر لپ تاپهای ام اس آی از لحاظ ریفرش ریت از نمایشگر لپ تاپهای ایسوس عقبترند اما باید توجه داشته باشید این هم تا حد زیادی به وضوح تصویری بستگی دارد و مثلا نمایشگری که در وضوح تصویری QHD از ریفرش ریت 165 هرتز پشتیبانی میکند در وضوح تصویری Full HD به احتمال زیاد از ریفرش ریت بالاتری پشتیبانی خواهد کرد. به هر حال این را هم باید در اینجا بگوییم که نمایشگر برخی از لپ تاپهای گیمینگ ام اس آی از زمان پاسخ (Response Time) 2 میلی ثانیه پشتیبانی میکند در حالی که نمایشگر بهترین لپ تاپهای گیمینگ ایسوس نهایتا دارای زمان پاسخ 3 میلی ثانیهای است.
زمان پاسخ هر چقدر کمتر باشد بهتر است اما بد نیست بدانید برای گیمینگ زمان پاسخ 1 تا 5 میلی ثانیهای هم کافی است. در واقع زمان پاسخ کمتر مساوی است با حرکت روانتر به خصوص در بازیهای آنلاین اما یک میلیثانیه تفاوت هم به آن اندازهای نیست که بتوان آن را احساس کرد. به هر حال این تفاوت اندکی است که فعلا بین نمایشگر لپ تاپهای ایسوس و ام اس آی وجود دارد اما از لحاظ فناوریهای به کار رفته در نمایشگر باید بگوییم شاید تعداد فناوریهای به کار رفته در نمایشگر لپ تاپهای ایسوس بیشتر باشد اما نمایشگر لپ تاپهای ام اس آی دارای قابلیتی است که میتواند جالبتوجه باشد.
در لپ تاپهای ام اس آی از فناوری Matrix Display استفاده شده که نه تنها امکان نمایش همزمان محتویات صفحه نمایشگر را در یک یا چند نمایشگر خارجی فراهم میآورد بلکه اگر نمایشگر در حالت "دید فراگیر" باشد میتواند یک تصویر را بین چند نمایشگر قسمت کند طوری که هر کدام بخشی از تصویر را نشان دهند. مثلا شما اگر به غیر از نمایشگر لپ تاپتان دو نمایشگر خارجی دیگر را نیز در طرف چپ و راست لپ تاپتان قرار دهید و از این حالت استفاده کنید تصویر به شکلی کاملا عریض دیده میشود که برای دیدن فیلم بسیار عالی و لذتبخش است.
فناوری دیگری که در نمایشگر لپ تاپهای ام اس آی به کار رفته فناوری True Color است که آنچنان فناوری جدیدی نیست و به شما اجازه میدهد با توجه به نوع کاربریتان، توناژ رنگها را تغییر دهید. در نمایشگر لپ تاپهای ایسوس از دو فناوری Dolby Vision و Adaptive Sync استفاده شده که اولی باعث عملکرد بهتر نمایشگر در نمایش فایلهای ویدیویی میشود که از طیف پویای وسیع (HDR) پشتیبانی میکنند و دومی بین فریمهای دریافت شده از پردازنده گرافیکی و فریمهای قابلنمایش توسط نمایشگر توازن ایجاد میکند (نمیگذارد یکی از دیگری بیشتر شود) و بدین ترتیب مانع اصطلاحا پارگی (Tearing) در تصویر شده و حرکتها کاملا طبیعی به نظر خواهند رسید.
همچنین در برخی از نمایشگرهای لپ تاپهای ایسوس از استاندارد Nebula استفاده شده که باعث عملکرد بهتر نمایشگر در نمایش رنگها میشود طوری که رنگهای تیره، تیرهتر و رنگهای روشن، روشنتر به نظر میرسند و همانطور که میدانید این به طور کلی به کیفیت بهتر تصویر خواهد انجامید. همچنین ذکر این نکته هم در اینجا ضروری است که مادربوردهای ایسوس که در لپ تاپهای ایسوس نیز از آنها استفاده میشود از فناوری MUX Switch پشتیبانی میکنند که به پردازنده گرافیکی اجازه میدهد فریمها را به صورت مستقیم به نمایشگر بفرستد و بدین ترتیب تعداد فریمهای نمایش داده شده در واحد زمان افزایش پیدا میکند که باعث روانتر شدن حرکتها خواهد شد. این فناوری فعلا فقط در مادربوردهای ایسوس استفاده میشود.
مقایسه کیبورد و نورپردازی لپ تاپ MSI و ایسوس
نه در کیبورد تمام لپ تاپهای ام اس آی اما در برخی از آنها از فناوری Mechanical KeySwitch استفاده شده که آنطور که خود ام اس آی در وبسایتش گفته باعث دقت هر چه بیشتر دکمههای کیبورد در دریافت لمس و حس خوب بازی یا حتی تایپ با آنها میشود. در واقع در کیبوردهایی که از این فناوری استفاده میکنند هر دکمهای متشکل از پنج بخش است که عبارتند از فنر، اهرمها، سوکت پلیمری، سیستم اتصال ساختهشده از طلا و فریم اصلی دکمه و جالب اینکه این پنج بخش در کنار هم ضخامت خیلی کمی هم دارند طوری که کیبوردهایی که بر اساس این فناوری ساخته شدهاند جزء کیبوردهای فوقالعاده باریک به حساب میآیند.
در مقابل، در کیبورد لپ تاپ گیمینگ ایسوس از دو فناوری OverStroke و Stealth Type استفاده شده است. فناوری اول یعنی Overstroke تا حد زیادی شبیه به Mechanical KeySwitch است و باعث نرمی و عملکرد بهتر دکمههای کیبورد شده با این تفاوت که ارتباطی با ضخامت دکمهها ندارد. فناوری دوم یا همان Stealth Type باعث میشود هنگام کار یا بازی با کیبورد سر و صدای کمتری تولید شود (کمتر از 30 دسیّبل) که میتواند برای کار در شب یا انجام کارهای سنگین تایپی مناسب باشد.
اما از خود کیبورد که بگذریم میرسیم به نورپردازی آن و البته حاشیه لپ تاپ که بیشتر از اینکه یک امر کاربردی باشد یک امر سلیقهای است و لذا نمیتوان برتری خاصی هم برای برندی خاص به این دلیل قائل شد (تا حد زیادی به سلیقه کاربر بستگی دارد). کیبورد لپ تاپهای گیمینگ ایسوس معمولا دارای نور پشتزمینهای هستند که برای چهار بخش از کیبورد قابلتنظیم است یعنی هر کدام از این بخشها میتواند دارای رنگ جداگانه خود باشد. البته در برخی از لپ تاپهای ارزانتر ایسوس، این نور هر چند قابل تغییر است اما برای تمام کیبورد نه برای قسمتهای جداگانه آن.
اما در بین تمام لپ تاپهای گیمینگ ایسوس سری ROG Strix از بهترین نورپردازی برخوردار است. لپ تاپهای این سری نه تنها دارای نورهای حاشیهای قابلتنظیم در لبههای زیرین لپ تاپ هستند بلکه در برخی از آنها حتی میتوان رنگ نور تک تک دکمهها را نیز به دلخواه تغییر داد یا حتی بعضی از دکمهها را خاموش و بعضیها را روشن نگه داشت. باید بگوییم هر چند این میزان سفارشیسازی در بین لپ تاپهای گیمینگ تا به امروز کمتر دیده شده اما بین لپ تاپهای ام اس آی عملا دیده شده است!
لپ تاپهای گیمینگ ام اس آی سری Leopard نه تنها از این قابلیت پشتیبانی میکنند بلکه دارای چندین پروفایل جداگانه قابلانتخاب برای نورپردازی کیبورد هستند که البته کیبورد لپ تاپهای ROG Strix نیز چنین پروفایلهایی را دارند. همچنین کیبورد سایر لپ تاپهای گیمینگ ام اس آی مثل کیبورد لپ تاپهای ایسوس دارای نور پشتزمینه قابلتنظیم برای بخشهای مختلف کیبورد است.
اما اگر بخواهیم کمی راجع به پروفایلهای مذکور توضیح دهیم باید بگوییم یکی از آنها مثلا برای بازیهای چندنفره مناسب است و فقط کلیدهایی را روشن میکند که در این بازیها کاربرد دارند اما پروفایل دیگری هم هست که با خاموش و روشن کردن متناوب دکمهها میتواند باعث ایجاد نوعی حس حرکت موجی یا دوار در نور دکمهها شود که نگاه کردن به آن لذتبخش است اما شاید بعضی مواقع باعث حواسپرتی هم بشود. از پروفایلها که بگذریم باید بگوییم نورپردازی حاشیهای در برخی از لپ تاپهای گیمینگ ام اس آی از سری Titan به جای حاشیههای زیرین لپ تاپ در قسمت شکافهای تهویه هوا نزدیک فنها در پشت لپ تاپ قرار گرفته و از این رو بیشتر به چشم میآید. نورپردازی این لپ تاپ زیباتر است یا لپ تاپ ROG Strix ایسوس؟ این دیگر به سلیقه شما بستگی دارد!
مقایسه خنکسازی قطعات داخلی لپ تاپ MSI و ایسوس
همانطور که میدانید اجرای بازیهای به اصطلاح "سنگین" بار پردازشی زیادی را به پردازنده اصلی و پردازنده گرافیکی وارد میکند و لذا طبیعی هم هست که این قطعات بیشتر داغ شوند. در این موارد تهویه مناسب قطعات داخلی لپ تاپ و خنک ماندن آنها نه تنها باعث عملکرد بهترشان بلکه باعث عمر بیشتر آنها نیز میشود. در زمینه خنکسازی قطعات داخلی لپ تاپ باید بگوییم ایسوس به طور محسوسی از ام اس آی جلوتر بوده و از راهکارهای مختلفی برای دستیابی به این مهم به خصوص در لپ تاپهای گیمینگش استفاده کرده است.
به طور معمول در لپ تاپهای ایسوس مثل لپ تاپهای دیگر از دو فن و تعدادی مجرای دفع گرما برای خنکسازی قطعات داخلی لپ تاپ استفاده میشود که تعدادشان از 4 تا 6 مجرا متغیر است. اما ایسوس تنها به این راهکار بسنده نکرده و از سه روش دیگر نیز برای خنکسازی قطعات داخلی لپ تاپهایش استفاده کرده که به قرار زیرند: اول اینکه لپ تاپهای ایسوس به غیر از مجراهای دفع گرما دارای محفظه دفع گرما نیز هستند که مزیتش در مقایسه با مجرای دفع گرما آن است که میتواند گرما را نه در یک جهت بلکه در جهات مختلف دفع کرده و بدین ترتیب این کار را سریعتر انجام دهد.
دوم اینکه طراحی پرههای فنها در لپ تاپهای ایسوس به گونهای است که هنگام گردش هم صدای کمتری تولید میکنند و هم هوای بیشتری را به جریان میاندازند و در نتیجه عملکرد بهتری در پایین آوردن دمای قطعات داخلی لپ تاپ دارند. به طور خاص باید بگوییم این پرهها از لحاظ میزان انحنا و ضخامت با یکدیگر تفاوت دارند و همین تفاوت است که باعث بهبود عملکرد آنها شده است.
سوم اینکه ایسوس در برخی از لپ تاپهای گیمینگش از فلز مایع برای خنکسازی پردازنده اصلی استفاده میکند که میتواند دمای پردازنده را تا 15 درجه سانتیگراد کاهش دهد و بالاخره چهارم اینکه در برخی از لپ تاپهای گیمینگ ایسوس فضای بیشتری در اطراف دکمههای W، S، D و A در نظر گرفته شده تا بدین ترتیب جریان هوا در آن قسمت بیشتر باشد و این دکمهها به اندازهای گرم نشوند که باعث اذیت شدن نوک انگشتان کاربر در بازیهای طولانیمدت شوند. علاوه بر این یکی از فنها هم دقیقا زیر همین دکمههاست که البته این راهکار جدیدی نیست و در تمام لپ تاپها به همین شکل است.
همانطور که گفتیم ام اس آی به اندازه ایسوس در خنکسازی قطعات داخلی لپ تاپهایش ابتکار نداشته اما حداقلش آن است که در لپ تاپهای ام اس آی از سری Titan به جای دو فن از چهار فن و به جای شش مجرای دفع گرما از هفت مجرای دفع گرما استفاده شده که میتواند تاثیر بسزایی در خنکسازی قطعات داخلی لپ تاپ داشته باشد (مخصوصا افزایش تعداد فنها). البته مشکل این راهکار آن است که در بازیهای سنگین که فنها باید با قدرت بیشتری کار کنند، صدای تولید شده از آنها هم بیشتر خواهد بود.
مقایسه کیفیت صدا لپ تاپ MSI و ایسوس
به طور خاص باید بگوییم تقریبا تمام لپ تاپها از هر برندی حتی لپ تاپهای گیمینگ دارای اسپیکرهای داخلی هستند که کیفیت و قدرت صدایشان به اندازه اسپیکر خارجی یا هدفونهای حرفهای نیست اما این بخش از لپ تاپها نیز همواره مورد توجه سازندگان آنها بوده و همواره سعی شده با بکارگیری فناوریها و ابداعات مختلف در اسپیکرهای داخلی لپ تاپ، کیفیت صدای آنها بهبود یابد. ایسوس و ام اس آی هم در این زمینه از سایر برندها عقب نیافتادهاند اما باید بگوییم باز هم ایسوس کمی جلوتر بوده است!
به طور خاص باید بگوییم ایسوس از فناوری Smart Amp Technology، Dolby Atoms و AI Noise-Cancelling Technology (حذف هوشمند نویز صدا) و همچنین استاندارد Hi-res Audio حداقل در لپ تاپهای گیمینگش استفاده کرده است. این لپ تاپها همچنین به جای دو اسپیکر دارای چهار اسپیکر داخلی هستند. اما اگر بخواهیم به طور خلاصه به فنآوریهای فوق بپردازیم باید بگوییم فناوری Smart Amp Technology با تقویت میزان بلندی صدا در تمامی فرکانسها (نه فقط یک فرکانس) باعث تولید صدایی واضحتر از اسپیکرها میشود. فناوری Dolby Atoms نوعی فناوری تولید صدای فراگیر است که امکان پردازش صدا را به صورت یک شیء سهبعدی فراهم میآورد و حتی در سینماهای مدرن نیز از آن استفاده میشود.
فناوری AI Noise-Cancelling Technology همانطور که از اسمش پیداست برای کاهش هوشمند نویز صداست که باعث بهبود کیفیت صدا در شرایط مختلف میشود و بالاخره هر وسیله صوتی که بر اساس استاندارد Hi-res Audio ساخته شده باشد قادر به پخش فایلهای صوتی است که کیفیت آنها از کیفیت صدای سیدی بیشتر است (دارای سمپل ریت بالای 44.1 کیلوهرتز و بیت دپت بالای 16 بیت هستند و به آنها اصطلاحا "صدای HD" نیز گفته میشود).
در مورد لپ تاپهای گیمینگ ام اس آی باید بگوییم در آنها علاوه بر فناوری Hi-res Audio از درایور صوتی Nahimic نیز استفاده شده که به گفته شرکت microsoft (البته طراح آن مایکروسافت نیست) یک درایور صوتی قابلاعتماد است که میتواند باعث تولید صدای بهتر از اسپیکرها شود. آنطور که از صفحه لپ تاپهای سری Titan در وبسایت MSI برمیآید اسپیکر این لپ تاپها ساخت شرکت DynaAudio است که یک شرکت دانمارکی سازنده اسپیکرهای به اصطلاح صدابلند است که از سال 1977 در این زمینه فعالیت داشته و اکنون حتی اسپیکرهای مخصوص استودیوهای فیلمسازی را نیز تولید میکند.
ملاحظات دیگر
یکی از مواردی که این روزها بیشتر در مورد لپ تاپها مورد توجه قرار گرفته باز شدن آسان در لپ تاپ است یا بهتر بگوییم باز شدن در آن با یک دست است. در بیشتر لپ تاپها حتی لپ تاپهای سبک و قابلحمل این قابلیت وجود ندارد یعنی شما باید با یک دست قسمت پایینی لپ تاپ را بگیرد و با دست دیگر در آن را باز کنید اما آنطور که MSI در وبسایتش گفته لپ تاپهای Leopard این شرکت دارای لولایی هستند که از یک طرف منعطف است و امکان باز شدن در لپ تاپ را تنها با فشار یک دست فراهم میآورد و از طرف دیگر به اندازهای محکم هست که مانع تکان خوردن نمایشگر هنگام تایپ سریع یا بازی شود.
آنطور که از ظواهر کار برمیآید قابلیت مذکور فعلا در لپ تاپهای ایسوس وجود ندارد و حداقلش این است که ایسوس راجع به آن هیچ صحبتی نکرده است. همچنین ذکر این نکته هم ضروری است که برخی از لپ تاپهای ام اس آی از سری Titan دارای باطری با توان 99.9 وات ساعت هستند (مثل لپ تاپهای لنوو) که در واقع بیشتر از آن دیگر از حد استاندارد خارج است! این در حالی است که لپ تاپهای گیمینگ ایسوس در بهترین حالت دارای باطری 90 واتساعتی هستند که البته در عملکرد، خیلی از یک باطری 99.9 واتساعتی عقبتر نیست.
در نهایت باید بگوییم در برخی از لپ تاپهای گیمینگ ایسوس علاوه بر امکان قرار دادن گذرواژه روی کل سیستم از فناوری امنیتی TPM (Trusted Protocol Module) نیز استفاده شده که در واقع یک راهکار امنیتی سختافزاری است و امکان محدود کردن دسترسی به کارکردهای مختلف لپ تاپ از جمله شبکه را با ایجاد و ذخیرهسازی ایمن کلیدهای رمزنگاریشده (انکریپتشده) فراهم میآورد طوری که فقط صاحب لپ تاپ و آن هم با داشتن کلیدهای مذکور میتواند به کارکردهای محدودشده دسترسی داشته باشد.
سخن آخر
شاید تا به حال تفاوت لپ تاپ ایسوس و ام اس آی تا حد زیادی برایتان روشن شده باشد. هر زمینهای که روی آن دست بگذارید از کیفیت نمایشگر و کیبورد گرفته تا کیفیت اسپیکرها و خنکسازی قطعات داخلی لپ تاپ، ایسوس کمی و شاید هم بیشتر از کمی، جلوتر است! البته ام اس آی هم کلا قافیه را نباخته و بعضا از فناوریها یا ابتکارهایی استفاده کرده که ایسوس فاقد آنهاست (مثل فناوری Matrix Display، باطری 99.9 وات ساعتی و تعداد فنهای بیشتر در سری Titan) اما در مجموع جهات ایسوس به طور محسوسی از ام اس آی جلوتر است و اگر بخواهیم از بین لپ تاپهای ام اس آی و ایسوس یکی را به شما پیشنهاد دهیم به طور قطع لپ تاپهای ایسوس را پیشنهاد خواهیم داد.
البته ناگفته نماند که تنوع لپ تاپهای گیمینگ ام اس آی از ایسوس بیشتر است اما متاسفانه به نظر میرسد این برند با وجود تنوع بیشتر لپ تاپهای گیمینگش حرف زیادی در زمینه نوآوری برای گفتن نداشته باشد. با این حال هنوز ام اس آی از گردونه رقابت خارج نشده و تلاش دارد حداقل در حوزه گیمینگ سهم بیشتری از بازار را نصیب خود کند که تا حدودی هم در این زمینه موفق بوده است.
من حس میکنم MSI یکم تو تبلیغات ضعیفتر از ایسوس عمل کرده وگرنه تو یسری بخشها واقعا بهتر از ایسوس عمل میکنه.