سابق بر این چیزی به نام مانیتور گیمینگ وجود نداشت و حتی اگر کسی میخواست بازی کند میبایست به همان مانیتورهای معمولی موجود در بازار اکتفا میکرد اما به تدریج که مبحث گیمینگ بیشتر مورد توجه قرار گرفت نه تنها مانیتور بلکه سایر قطعات مخصوص گیمینگ نیز آرام آرام جای خود را در بازار باز کردند. برای خرید مانیتور گیمینگ یکی از آسانترین روشها آن است که مانیتوری بخرید که یا به طور مستقیم کلمه Gaming در نام آن به کار رفته باشد یا به سری تعلق داشته باشد که آن سری مخصوص گیمینگ است. مثلا شرکت ایسوس دو سری TUF و ROG خود را به گیمینگ اختصاص داده و لذا هر کدام از قطعات این شرکت از جمله مانیتور که به یکی از این دو سری تعلق داشته باشند مخصوص گیمینگ هستند. این یعنی اگر کلمه TUF یا ROG را در نام مانیتورهای ایسوس دیدید دیگر باید مطمئن باشید که آن مانیتور مخصوص گیمینگ است.
راهکاری که در بالا خدمتتان عرض کردیم بیشتر به درد کاربرانی میخورد که حوصله تحقیق در مورد مشخصات فنی مانیتور را ندارند ولی برخی از کاربران هم هستند که دوست دارند بیشتر در مورد مشخصات فنی مانیتور گیمینگی که میخواهند بخرند بدانند. اتفاقا باید بگوییم این کاربران یک قدم جلوترند چرا که با آگاهی از این مشخصات میتوانند انتخاب بهتر و دقیقتری داشته باشند.
برخی از مشخصات مانیتورهای گیمینگ
مانیتورهای گیمینگ نیز مانند مانیتورهای معمولی دارای یک سری ویژگیهای مشخص هستند ولی فرقشان با مانیتورهای معمولی در آن است که یا در آن ویژگیها بر مانیتورهای معمولی برتری دارند یا اینکه ویژگیهایی دارند که مانیتورهای معمولی بعضا فاقد آنند؛ ویژگیهایی که باید بگوییم بیشتر در وسایل گیمینگ هم کاربرد دارند. در زیر نگاهی به این ویژگیها خواهیم انداخت.
سرعت بازآوری تصویر (ریفرش ریت)
یکی از ویژگیهایی که مانیتورهای گیمینگ را مشخصا از مانیتورهای معمولی جدا میکند ریفرش ریت بالاتر آنهاست. ریفرش ریت هر چقدر بالاتر باشد مانیتور، تصویری شفافتر و عملکرد بهتری در نمایش حرکتها و به خصوص حرکتهای سریع خواهد داشت به این معنی که حرکتهای سریع را بدون ماتی یا به جا ماندن ردهای لحظهای از حرکت نشان خواهد داد. یک مانیتور معمولی دارای ریفرش ریت 60 هرتز است و گفته میشود همین مقدار هم برای گیمینگ کافی است ولی خیلی خوب نیست. در مانیتورهای گیمینگ حداقل ریفرش ریت 120 هرتز و حداکثر آن حداقل در حال حاضر 360 هرتز است لیکن خبرهایی هم به گوش میرسد که حاکی از آن است که در آینده مانیتورهایی با ریفرش ریت 500 هرتز نیز وارد بازار خواهند شد.
ریفرش ریت 120 تا 140 هرتز کاملا برای گیمینگ مناسب است اما ریفرش ریتهای بالاتر برای گیمرهای حرفهایتر مناسبند یا در واقع همان گیمرهایی که به گیمینگ به چشم یک شغل نگاه میکنند و شرکت در تورنومنتها و بازیهای آنلاین یکی از فعالیتهای معمول آنها محسوب میشود. برای چنین گیمرهایی حتی یک لحظه غفلت هم میتواند به باختهای بزرگ بیانجامد بنابراین این موضوع اصلا قابل قبول نیست که مانیتورشان در نمایش حرکتهای سریع خوب عمل نکند و باعث باخت آنها شود. ریفرش ریتهای بالای 300 هرتز برای چنین گیمرهایی مناسبند ولی اگر شما در حد معمول بازی میکنید همان ریفرش ریت 120 تا 140 هرتز هم برایتان کافی است.
زمان پاسخ (Response Time)
زمان پاسخ نیز مانند ریفرش ریت باعث عملکرد بهتر مانیتور در نمایش حرکتها میشود ولی بر خلاف ریفرش ریت هر چقدر کمتر باشد بهتر است. زمان پاسخ در واقع مدت زمانی است که یک پیکسل در مانیتور میتواند از یک سایه رنگ خاکستری به سایه دیگر آن برسد (مطابق با استاندارد VESA). حداقل زمان پاسخ لازم برای گیمینگ 5 میلیثانیه است و حتی مانیتورهای معمولی نیز دارای چنین زمان پاسخی هستند ولی زمان پاسخی که برای گیمینگ مناسب باشد زمان پاسخ بین 1 تا 3 میلیثانیه است و بیشتر مانیتورهای گیمینگ نیز دارای چنین زمان پاسخی هستند. حتی گفته میشود در برخی از مانیتورهای گیمینگ حرفهای زمان پاسخ به 0.1 میلیثانیه نیز کاهش یافته است.
استفاده از فناوری Black Equalizer
البته این فناوری است که فقط در برخی از مانیتورهای گیمینگ از آن استفاده شده و به موجب آن، مانیتور عملکرد بهتری در نمایش صحنههای تاریک خواهد داشت یا بهتر بگوییم صحنههای تاریک در آن واضحتر به نظر خواهند رسید. یکی از مشکلاتی که گیمرها با آن مواجهند آن است که بعضی مواقع در بازی وارد محیطهای بسیار تاریکی میشوند که دیدن دشمن در آنها خیلی مشکل است. در چنین مواقعی یکی از راهکارها آن است که روشنایی صفحه نمایش مانیتور را به حداکثر برسانید تا محیط تاریک، بهتر دیده شود ولی مشکل این کار آن است که وقتی وارد محیطهای روشن میشوید روشنایی صفحه نمایش به قدری زیاد است که به قول معروف چشم را میزند و دوباره مجبورید روشنایی آن را کاهش دهید. این افزایش و کاهش دستی روشنایی صفحه نمایش زمانی که استمرار پیدا کند باعث میشود روند بازی دچار اخلال شده و نتوانید آن طور که باید از بازی لذت ببرید.
فناوری Black Equalizer برای رفع مشکل فوق وارد میدان شده و در واقع راهکاری است که با ایجاد تغییر در میزان نور گامای رنگهای تیره باعث میشود این رنگها واضحتر به نظر برسند و لذا محیطهای تاریک هم در بازیها واضحتر به نظر خواهند رسید بدون آنکه نیازی باشد روشنایی صفحه نمایشگر را افزایش دهید و همچنین بدون آنکه تغییری در کیفیت رنگهای روشن بوجود بیاید. البته باید بگوییم این راهکار تا حدودی باعث کاهش کیفیت رنگهای تیره خواهد شد که هزینهای است که باید برای واضحتر دیده شدن آنها بپردازید.
وضوح تصویری (رزولوشن)
وضوح تصویری استاندارد برای گیمینگ وضوح تصویری Full HD است که این روزها دیگر بیشتر مانیتورها حتی مانیتورهایی که برای گیمینگ نیستند نیز از آن پشتیبانی میکنند لیکن باید بگوییم به طور قطع مانیتورهایی با وضوح تصویری بالاتر مثل 2K یا 4K بهترند چرا که تصاویر در آنها شفافتر و با جزئیات بیشتری دیده میشوند. البته باید به این موضوع هم توجه داشته باشید که وضوح تصویری بالاتر مساوی است با تعداد پیکسلهای بیشتر و بیشتر شدن تعداد پیکسلها هم به این معناست که کارت گرافیک شما باید قویتر باشد تا بتواند این افزایش پیکسلها را مدیریت کند.
در واقع باید بگوییم اگر مثلا در حال حاضر مانیتوری با وضوح تصویری Full HD و کارت گرافیکی دارید که میتواند در این وضوح تصویری بازیها را با فریم ریت بین 30 تا 40 یا بهتر بگوییم نسبتا روان اجرا کند با خرید مانیتوری با وضوح تصویری بالاتر (مثلا 2K) فریم ریت مذکور به دلیل افزایش تعداد پیکسلها افت خواهد کرد که معنایش آن است که بازی کندتر اجرا خواهد شد. برای رفع این مشکل یا باید از همان مانیتور قبلی خود استفاده کنید یا کارت گرافیک قویتری بخرید که توانایی مدیریت پیکسلهای بیشتری را داشته باشد.
میزان پوشش طیف رنگهای sRGB
میزان پوشش طیف رنگهای sRGB در مانیتورهای گیمینگ معمولا صد در صد و حتی در مانیتورهای گیمینگ حرفهای از این مقدار هم بیشتر است. اگر مانیتور طیف رنگهای sRGB را صد در صد یا حتی مقادیر نزدیک به صد در صد (مثلا 90 درصد) پوشش دهد رنگها جلوه واقعی خود را خواهند داشت و مانیتور برای گیمینگ و البته کاربریهای دیگر مناسب خواهد بود اما اگر این میزان به مقادیر کمتری مثل 65% افت کند آن وقت رنگها جلوه خود را کمی از دست داده و بیشتر به رنگ خاکستری متمایل میشوند یا به نوعی رنگ و رو رفته به نظر خواهند رسید.
همانطور که در بالا گفتیم بیشتر مانیتورهای گیمینگ طیف رنگهای sRGB را تا صد در صد پوشش میدهند اما هستند مانیتورهای گیمینگی هم که این میزان را کمتر پوشش میدهند. اگر دقت رنگها برایتان مهم است و متوجه کوچکترین تغییرات در آن میشوید بهتر است مانیتوری تهیه کنید که طیف رنگهای sRGB را تا صد در صد یا بیشتر پوشش میدهد. خوشبختانه میزان پوشش طیف رنگهای sRGB یکی از ویژگیهایی است که حتما در صفحه مشخصات مانیتور در وبسایتهای فروشگاهی یا در سایت سازنده مانیتور ذکر میشود.
پنل به کار رفته در مانیتور
پنل به کار رفته در بیشتر مانیتورهای گیمینگ پنل IPS است که بهترین کیفیت و زاویه دید را بین سایر پنلها دارد اما در برخی از مانیتورهای گیمینگ ممکن است از پنل VA نیز استفاده شده باشد. مانیتورهایی که پنل VA دارند هم از لحاظ دقت در نمایش رنگها و هم زاویه دید از مانیتورهایی با پنل IPS عقبترند؛ تنها برتری آنها این است نسبت پادنمایی (کانترست) در آنها به طور نسبی بیشتر و لذا عملکرد آنها در نمایش رنگهای تیره بهتر است. با تمام اینها، هنوز هم غالبا از پنل IPS در مانیتورهای گیمینگ استفاده میشود چون برای گیمینگ در مجموع جهات از پنل VA بهتر است.
دکمههای سختافزاری به درد بخور در بازیها
در برخی از مانیتورهای گیمینگ دکمههای سختافزاری در کنار دکمههای تنظیمات مانیتور در نظر گرفته شده که بیشتر به درد گیمرها میخورند. با این دکمهها میشود مثلا از تعداد فریمهای نمایش داده شده در واحد ثانیه (فریم ریت) مطلع شد یا اینکه مگسک تیراندازی را که به تیراندازی دقیقتر کمک میکند روی صفحه آورد بدون آنکه نیازی باشد این مگسک را در خود بازی فعال کنید. البته در بیشتر بازیها مگسک یا نشانی برای تیراندازی وجود دارد ولی اگر احیانا چنین چیزی وجود نداشت میتوانید از این دکمه سختافزاری برای نمایش مگسک روی صفحه استفاده کنید.
اما در مورد نمایش تعداد فریمها در ثانیه (فریم ریت) باید بگوییم یکی از مواردی است که نشان میدهد قدرت سختافزاری کامپیوتر شما در اجرای بازی چقدر است و هر چقدر عددش بالاتر باشد به معنای روانتر اجرا شدن بازی است. این موضوع به اندازهای اهمیت دارد که برای آن چندین نرمافزار جداگانه عرضه شده که با نصب آنها میتوانید در حین انجام بازی به صورت لحظهای از این که بازی با چه فریم ریتی در حال اجراست مطلع شوید. خوشبختانه در مانیتورهایی که دارای دکمه سختافزاری جداگانهای برای فریم ریت هستند نیازی به نصب نرمافزار جداگانه برای اطلاع از فریم ریت هم ندارید و تنها با فشار این دکمه میتوانید از آن مطلع شوید.
نورپردازی
باید بگوییم چیزی است که در حال حاضر مختص مانیتورهای گیمینگ است و در مانیتورهای دیگر وجود ندارد. وجود نورپردازی باعث زیباتر و حرفهایتر جلوه کردن ظاهر مانیتور میشود و برای گیمرها که عاشق هیجان و حرکتند این موضوع اهمیت بیشتری دارد. نورپردازی مانیتور معمولا در قسمت پشتی آن قرار دارد تا احیانا باعث حواسپرتی گیمر در حین انجام بازی نشود. در برخی از برندها تنها لوگوی خود برند در پشت مانیتور است که روشن میشود ولی در برخی برندهای دیگر، خطوط باریکی در پشت مانیتور قرار دارند که آنها نیز روشن میشوند و جلوه زیباتری به مانیتور میدهند. ضمنا این نورپردازی از نوع RGB بوده و بعضا قابلیت تنظیم از طرف کاربر را دارد یعنی میتوان رنگ نورها را به دلخواه تغییر داد.
ویژگیها و فناوریهای مشترک
یک سری از ویژگیها و فناوریها بین مانیتورهای گیمینگ و معمولی مشترکند یا بهتر بگوییم مختص مانیتورهای گیمینگ نیستند و در مانتیورهای دیگر هم وجود دارند. برخی از این فناوریها عبارتند از:
فناوری Eye Care
به آن Eye Saver هم میگویند و کارش این است که میزان نورهای آبی مضر مانیتور را کاهش دهد. نور آبی مانیتور علاوه بر اینکه به قرنیه چشم آسیب میرساند میتواند باعث بروز عوارضی همچون سردرد و اختلالات خواب شود (در صورت استفاده طولانیمدت از مانیتور) اما در مانیتورهایی که از فناوری Eye Care یا هر فناوری مشابه دیگری استفاده میکنند میزان نور آبی کاهش یافته و لذا کار کردن با این مانیتورها حتی برای ساعتهای طولانی نیز مشکلات مذکور را به دنبال نخواهد داشت.
فناوری Flicker Free
با نام Anti-Flicker نیز شناخته میشود و فناوری است که باعث کاهش تعداد پرشهای نامرئی تصویر میشود یا به عبارت دیگر، از لرزشهای خفیف تصویر که شاید اصلا به چشم هم نیایند جلوگیری میکند. استفاده از این فناوری باعث میشود کار کردن با مانیتور برای ساعتهای طولانی باعث خستگی چشمها نشود.
فناوری Adaptive Sync
شاید به طور مستقیم در صفحه مشخصات مانیتورها با همین نام به آن اشارهای نشود ولی باید بگوییم دو فناوری AMD Free Sync و G-Sync که بیشتر به آنها اشاره میشود در واقع بر پایه همین فناوری بوجود آمدهاند. اما فناوری Adaptive Sync چیست؟ در جواب باید بگوییم فناوری است که با ایجاد توازن بین فریمهای دریافتی از کارت گرافیک و ریفرش ریت مانیتور مانع از کند شدن حرکات (اصطلاحا لگ) و پارگی تصویر (Tearing) میشود.
اگر تعداد فریمهای دریافتی از کارت گرافیک کمتر از ریفرش ریت مانیتور باشد در این صورت حرکتها دچار کندی خواهند شد یا بهتر بگوییم به صورت مقطع نشان داده میشوند که میتواند لذت بازی را از گیمر بگیرد. اما اگر تعداد این فریمها از ریفرش ریت مانیتور بیشتر باشد تصویر اصطلاحا دچار پارگی میشود. در این صورت خطوط بیرنگی را میتوان در عرض صفحه دید که نتیجه تداخل دو فریم با یکدیگر است. فناوری Adaptive Sync همانطور که در بالا هم گفتیم با ایجاد توازن بین فریمها هم مشکل کندی و هم پارگی تصویر را حل کرده و مانیتوری که در آن از این فناوری استفاده شده باشد حرکتها را به صورت کاملا طبیعی و بدون هر گونه مشکلی نشان خواهد داد.
فناوری HDR
HDR مخفف High Dynamic Range به معنای طیف پویای وسیع است و فناوری است که توسط یک سازمان آمریکایی به نام مجمع استانداردهای الکترونیکی ویدیو (VESA) ابداع شده است. به طور خلاصه باید بگوییم مانیتوری که در آن از فناوری HDR استفاده شده باشد عملکرد بهتری هم در نمایش رنگهای تیره و هم روشن خواهد داشت یا اگر بخواهیم بهتر بگوییم رنگهای تیره را تیرهتر و رنگهای روشن را روشنتر نشان خواهد داد که باعث زندهتر و طبیعیتر جلوه کردن تصاویر میشود لذا هم فیلم دیدن و هم بازی کردن در چنین مانیتوری لذتبخشتر خواهد بود.
فناوری HDR دارای سه استاندارد DisplayHDR 400، DisplayHDR 600 و DisplayHDR 1000 است و همانطور که انتظار میرود استانداردی که عدد بزرگتری دارد بهتر است یا اگر بخواهیم بهتر بگوییم میزان روشنایی تصویر و پوشش طیف رنگها در استانداردهای بالاتر با عدد بزرگتر، بیشتر است ولی البته باید به این موضوع هم اشاره بکنیم که تفاوتها این استانداردها بیشتر در میزان روشنایی تصویر است و در مورد پوشش طیف رنگها هیچ گاه از ده درصد تجاوز نمیکند. به هر حال در صورتی که از یکی از استانداردهای HDR در مانیتوری استفاده شده باشد این موضوع حتما در صفحه مشخصات آن مانیتور در وبسایتهای فروشگاهی یا سایت سازندهاش ذکر میشود.
آیا مانیتورهای خمیده برای گیمینگ مناسبند؟
به طور قطع بله! مانیتورهای خمیده به دلایلی که در ادامه، خدمتتان عرض خواهیم کرد برای گیمینگ مناسبند و حتی به اعتقاد عدهای از مانیتورهای تخت (فلت) هم بهترند. همانطور که شاید بدانید در مانیتورهای خمیده نوعی انحنا به سمت داخل وجود دارد که باعث میشود لبههای مانیتور نسبت به مرکز آن برآمدهتر باشد و به زاویه دید کاربر نزدیکتر؛ این حالت باعث میشود کاربر خود را به مرکز تصویر، نزدیکتر احساس کند و بدون شک چنین احساسی میتواند لذت فیلم دیدن و بازی کردن را دو چندان کند. به این مثال توجه کنید: فرض کنید در وسط اتاقی ایستادهاید و یک سری اجسام در اطراف و روبروی شما هستند. اجسامی که روبروی شما هستند از زاویه دیدتان دورتر و اجسامی که در دو طرفتان هستند به زاویه دیدتان نزدیکترند. حال اگر همین وضعیت در یک تصویر بوجود بیاید نوعی احساس سهبعدی بودن تصویر و در مرکز تصویر بودن برای بیننده القاء خواهد شد و این دقیقا همان اتفاقی است که در مانیتورهای خمیده میافتد.
مانیتورهای فوق عریض (آلتراواید) چطور؟ برای گیمینگ مناسبند؟
باز هم جواب بله است! دلیلش را هم شاید بتوانید به راحتی حدس بزنید. این مانیتورها عرض بزرگتری نسبت به مانیتورهای معمولی دارند لذا مقدار بیشتری از عرض تصویر را میتوانند در آن واحد نشان دهند که خیلی از مواقع در بازیها اهمیت پیدا میکند. مثلا فرض کنید در یک بازی مسابقهای اگر بتوانید عرض بیشتری از جاده را ببینید هم میتوانید برای مسیر حرکت بعدی خود بهتر تصمیم بگیرید و هم اینکه از وجود رقبایی که پا به پایتان در حرکتند بیشتر مطلع خواهید شد. همچنین در یک بازی حادثهای، عرض بزرگتر تصویر به معنای افزایش میدان دید شماست که میتواند بسیار کمککننده باشد چون در این صورت میتوانید منطقه را بهتر زیر نظر گرفته و برای از بین بردن دشمنانتان تصمیمات بهتری بگیرید.
در بازیهای استراتژی عریضتر بودن صفحه به معنای اسکرول کردن کمتر است چرا که در این صورت مقدار بیشتری از صفحه بازی را میتوانید ببینید و برای دیدن تحرکات دشمن نیازی به اسکرول کردن ندارید یا کمتر نیاز به این کار پیدا میکنید. نتیجه اینکه میتوانید بیشتر بر نیروهایتان تمرکز کرده و برای تحرکات بعدی آنها برنامهریزی کنید که در نهایت باعث عملکرد بهتر شما در بازی خواهد شد.
اما از این حرفها که بگذریم باید بگوییم قبل از خرید مانیتورهای فوق عریض باید به چند نکته توجه کنید. اول اینکه در حال حاضر برخی از بازیها از وضوح تصویری خاص این مانیتورها که در عرض دارای تعداد پیکسل بیشتری است پشتیبانی نمیکنند لذا یا باید بازی را با وضوحهای تصویری معمول اجرا کنید که در این صورت دو طرف صفحه نمایش مانیتور خالی خواهد ماند یا اینکه تصویر کشیده میشود و کاراکترها عریضتر از چیزی که هستند به نظر میرسند. دومین نکته آن است که حتی اگر بازی از وضوح تصویری مانیتور فوق عریض پشتیبانی کند به دلیل وجود پیکسلهای بیشتر در این مانیتورها کارت گرافیکتان باید قوی باشد تا از عهده پردازش پیکسلهای بیشتر بربیاید و بالاخره اینکه قیمت مانیتورهای فوق عریض به شکل قابل توجهی از مانیتورهای معمولی هماندازه خود بیشتر است.
مانیتورهای OLED و گیمینگ
به طور مشخص باید بگوییم کمتر برندی مانیتور OLED مخصوص گیمینگ تولید کرده چرا که مانیتورهای OLED به دلیل فناوری پیشرفتهترشان قیمت بیشتری نسبت به مانیتورهایی با پنل IPS دارند. این مانیتورها عملکرد بهتری در نمایش رنگها دارند و میزان پادنمایی (کانترست) نیز در آنها بیشتر است به این معنا که رنگهای تیره و به خصوص رنگ مشکی را آنطور که هست نشان میدهند لذا از این لحاظ کاملا مناسب گیمینگ هستند اما از طرف دیگر ریفرش ریت بیشتر مانیتورهای OLED در حال حاضر حدود 60 هرتز است و در تعدادی از آنها نیز به 120 هرتز میرسد. همچنین زمان پاسخ آنها نیز بین 3 تا 5 میلیثانیه متغیر است.
همانطور که میبینید مانیتورهای OLED از لحاظ ریفرش ریت و زمان پاسخ از مانیتورهای گیمینگ IPS عقبترند و به همین دلیل هم هست که از آنها کمتر برای گیمینگ استفاده میشود. در واقع باید بگوییم اگر علاقمند به بازیهایی هستید که حرکتهای سریع در آنها کمتر اتفاق میافتد مانیتورهای OLED میتوانند انتخاب بهتری برای شما باشند چرا که دقتشان در نمایش رنگها بیشتر است و رنگها در آنها به قول معروف جلوه زندهتری دارند اما اگر بازیهای حادثهای را دوست دارید که در آنها حرکتهای سریع، زیاد اتفاق میافتد باید مانیتوری با ریفرش ریت بالا و زمان پاسخ کم داشته باشید یعنی همان مانیتورهای IPS مخصوص گیمینگ.
مورد دیگری که باعث شده مانیتورهای OLED کمتر به عنوان مانیتورهای گیمینگ مد نظر باشند آن است که انعکاس نور از صفحه نمایش آنها بیش از مانیتورهایی با پنل IPS است. این به خصوص اگر در محیطهای پرنور باشید میتواند باعث اخلال در روند بازی شود چرا که محتویات صفحه نمایش بسته به میزان نور محیطی، کمتر قابل رویت خواهد بود اما مانیتورهای IPS دارای روکش ماتی هستند که مانع از انعکاس نور میشود و لذا در محیطهای پرنور، محتویات صفحه نمایش در آنها نسبت به مانیتورهای OLED قابلرویتتر است.
قیمت مانیتور گیمینگ
مانیتورهای گیمینگ به دلیل داشتن مشخصات بهتر در مقایسه با مانیتورهای معمولی همتراز خود اغلب قیمت بیشتری هم دارند که بعضی مواقع ممکن است با توجه به مشخصات و امکانات آنها تا چند برابر هم بیشتر باشد. بین مانیتورهای گیمینگ آنهایی که حرفهایترند یعنی وضوح تصویری و ریفرش ریت بالاتر و زمان پاسخ کمتری دارند و از فناوریها و امکانات مختلفی هم در آنها استفاده شده قیمت بیشتری دارند. قیمت مانیتورهای گیمینگ خمیده تا حدودی از مانیتورهای گیمینگ تخت (فلت) بیشتر است ولی مانیتورهای گیمینگ فوق عریض (آلتراواید) به شکل قابل توجهی از هر دوی آنها گرانترند. اگر میخواهید از محدوده نسبی قیمت مانیتورهای گیمینگ اطلاع داشته باشید باید بگوییم این محدوده معمولا از 200 دلار برای مانیتورهای گیمینگ معمولی تا 1400 دلار برای مانیتورهای گیمینگ حرفهای متغیر است.
سخن آخر
انتخاب نوع مانیتور گیمینگ چیزی است که تا حد زیادی به نوع استفاده شما از آن برمیگردد. اگر گیمر حرفهای هستید پیشنهاد میشود از مانیتورهای گیمینگ حرفهای که ریفرش ریتهای بالا (بالای 300 هرتز) و زمان پاسخ کم 1 تا 0.1 میلیثانیهای دارند استفاده کنید ولی اگر گیمر حرفهای نیستید و در حد معمول بازی میکنید مانیتورهای گیمینگ ارزانتر با ریفرش ریت 120 تا 140 هرتز و زمان پاسخ 1 تا 3 میلیثانیهای هم برایتان کافی خواهد بود. همچنین اگر دقت رنگها برایتان مهم است حتما از این موضوع اطمینان حاصل کنید که مانیتور، طیف رنگهای sRGB را تا صد در صد یا عددی نزدیک به آن پوشش میدهد.
نمیدونم چرا فلیپس با قیمت مناسبش و قابلیتهای خوبش زیاد مطرح نیست من خودم یدونه M275M8 دارم و خیلی از کارکردن باهاش راضیم.