آشنایی با ظرفیت باتری تلفن همراه

آشنایی با ظرفیت باتری تلفن همراه


ظرفیت باتری تلفن همراه از خصوصیات اصلی یک گوشی هوشمند می باشد. در این مقاله همه مطالب مرتبط با ظرفیت باتری گوشی بررسی خواهد شد. باتری یک تلفن همراه تقریبا اصلی ترین قطعه سخت افزاری آن محسوب می شود. امروزه تقریبا همه گوشی های هوشمند با استفاده از فناوری لیتیوم یونی فعالیت می نمایند، ولی با این وجود، چگونگی عملکرد این فناوری و ظرفیت باتری موبایل برای اغلب استفاده کنندگان از گوشی های هوشمند ناشناخته می باشد. اگرچه دانستن اطلاعات کامل درباره ظرفیت باتری گوشی همراه و عملکرد آن برای همگان ضروری نمی باشد، ولی بی شک چنانچه درباره باتری موبایل اطلاعات بیشتری داشته باشیم، می توانیم به شکلی مناسبتر از آن استفاده نماییم. به همین سبب در این مقاله به بررسی جامع ظرفیت باتری گوشی هوشمند و تمامی مواردی که می بایست در مورد آن اطلاع داشته باشیم می پردازیم؛ با تاپ رایان همراه شوید.


بالاترین میزان ظرفیت باتری گوشی همراه


مقدار انرژی که یک باتری در طی مدت زمان مشخصی قادر است برای تلفن همراه هوشمند ایجاد کند، ظرفیت باتری موبایل نامیده می شود. ظرفیت باتری گوشی همراه بر حسب میلی آمپر بر ساعت اندازه گیری شده که در اکثر مطالب تخصصی در مورد گوشی همراه و یا باتری موبایل اختصارا به صورت میلی آمپر نیز اتلاق می گردد. به عنوان نمونه، چنانچه باتری شما 1000 میلی آمپر ساعت باشد قادر است 1000 میلی آمپر انرژی را در طول یک ساعت جهت گوشی همراه ایجاد نماید که به این صورت، چنانچه موبایل شما در هر ساعت به میزان 500 میلی آمپر مصرف نماید می تواند با کمک باتری 1000 میلی آمپر ساعتی خود تا دو ساعت روشن باقی بماند. البته، محاسبه عمر باتری گوشی همراه مطلبی بسیار پیچیده تر بوده؛ زیرا مقدار انرژی مصرفی موبایل بدون شک به مقدار استفاده از گوشی وابسته است. به عنوان نمونه، چنانچه صفحه نمایش موبایل شما روشن بوده و به طور همزمان رادیو آن نیز در حال پخش و پردازنده آن در حال فعالیت باشد، این دستگاه هوشمند میزان باتری بیشتری را مصرف خواهد نمود، در صورتیکه  در هنگام خاموش بودن نمایشگر، رادیو و نیز فعالیت سبک پردازنده، گوشی انرژی مصرفی کمتری از باتری را خواهد داشت. در حقیقت، به همین سبب است که بعضی از تلفن های همراه با وجود داشتن ظرفیت باتری کم تر، عمر باتری بالاتری دارند چراکه این وسایل هوشمند به صورتی طراحی گردیده اند که از استفاده بهینه تری را از منبع انرژی دارند.


متوسط عمر یک باتری گوشی همراه


عمر باتری از دو جنبه بررسی می شود: هنگامی که باتری پس از هر دفعه شارژ شدن قادر است گوشی را روشن نگه داشته و مدتی را که یک باتری از هنگام آغاز به فعالیت تلفن در سلامتی کامل و یا نسبی عمل نموده می کند که در این صورت دوام باتری نامیده می شود. هم اکنون در موبایل های میان رده به شرط فعالیت متوسط، باتری آن حداقل یک روز عمر می نمایند، در صورتیکه این زمان در موبایل های هوشمند بالا رده و گران قیمت تر تا دو روز کامل نیز افزایش می یابد.

در مورد دوام باتری گوشی همراه شرایط متفاوت می باشد. ثابت نگه داشتن کیفیت و ظرفیت باتری موبایل به موارد بسیار زیادی وابسته بوده و فرمول مشخصی جهت محاسبه آن موجود نیست، ولی با این وجود، به صورت میانگین، یک باتری موبایل هوشمند متوسط پس از 500 چرخه شارژ صد درصدی در حدود 20 درصد ظرفیت خود را از دست داده و پس از 2500 چرخه شارژ کامل، تبدیل به یک باتری غیر قابل مصرف خواهد شد. مطابق ادعای کمپانی اپل، ظرفیت باتری گوشی های آیفون  پس از 500 چرخه شارژ صد درصدی به تقریبا 80 درصد ظرفیت نخست سقوط کرده ،  در حالی که پس از مدت 8 ماه چنانچه موبایل هوشمند خود را روزانه دو مرتبه شارژ نماید و 16 ماه در حالتی که موبایل روزانه یک مرتبه شارژ گردد و مدت 32 ماه در حالی که باتری خود را هر دو روز یک بار شارژ کند، میزان زیادی از دوام باتری خود را از دست می دهد. البته، این اعداد و ارقام فقط پیش بینی و تخمین بوده و پاسخ به این پرسش که «یک عمر یک باتری چقدر خواهد بود؟» تقریبا شبیه به پاسخ دادن به این پرسش است که «یک ماشین صفر قادر خواهد بود تا چند کیلومتر را بدون آسیب حرکت نماید ؟» که پاسخ دقیقی برای هیچیک موجود نیست.


انواع باتری تلفن همراه


در حالت کلی دو نوع باتری برای تلفن های همراه در بازار موجود است که بیشتر از دیگر انواع از آن ها در تلفن های همراه هوشمند به کار می رود. نخستین مدل باتری های لیتیوم یونی می باشند که قبلا به آن ها اشاره شد و مدل دوم نیز باتری های لیتیوم پلیمر نامیده می شوند. این دو مدل باتری از لحاظ ترکیبات شیمیایی، وزن و سایز با هم تفاوت دارند.


باتری های نوع لیتیوم یونی

باتری های لیتیوم یونی از عمومی ترین اما قدیمی ترین مدل های باتری  استفاده شده در تلفن های همراه هوشمند می باشند این نوع باتری ها عموما قیمت بالایی داشته، ولی از تراکم انرژی بالایی برخوردارند. چنانچه از این نوع فناوری در باتری استفاده شده باشد، ظرفیت باتری تلفن همراه شما در طول مدت استفاده به میزان کمتری کاهش می یابد و بعلاوه احتیاجی به استراتژی نگهداری مخصوص این باتری وجود ندارد. از لحاظ ساختمان شیمیایی، باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری بسیار مشابه یکدیگر بوده و بیشترین تفاوت آن ها به شیوه کنترل درجه حرارت آن مربوط می گردد. باتری های مدل لیتیوم یونی دارای مدار محافظی فعال (که مشابه با مدار سیستم های آنبورد است) می باشند که از تلفن همراه  در برابر بالا رفتن درجه حرارت موبایل هوشمند محافظت خواهد نمود.


باتری های مدل لیتیوم پلیمری

این نوع باتری ها مدلی پیشرفته  تر از باتری   تلفن همراه بوده که در مقایسه با مدل لیتیوم یونی دارای وزنی سبک تر هستند، همچنین دوام این مدل بیشتر بوده و گرمای زیادی ایجاد نمی نمایند  که به همین سبب احتیاجی به داشتن مدار خنک کننده ندارند. ولی با وجود این مزیت ها، به سبب تراکم زیاد انرژی در باتری های نوع لیتیوم یونی، عموما این مدل باتری در اکثر تلفن های همراه هوشمند بکار رفته و انواع لیتیوم پلیمری کمتر توسط شرکت های تولیدکننده تلفن همراه هوشمند استفاده می شوند.


شناسایی ظرفیت باتری تلفن همراه


همانگونه که گفته شد، ظرفیت باتری تلفن های همراه پس از گذشت زمان عموما کاهش می یابد ؛ اما آیا روشی برای محاسبه ظرفیت باتری گوشی در شرایط فعلی تلفن همراه موجود است؟ ساده ترین روش جهت تشخیص بیشترین مقدار ظرفیت باتری تلفن همراه پس از مدتی استفاده، نصب یک برنامه مخصوص می باشد. یکی از این نوع برنامه ها، اپ AccuBattery نامیده می شود که اطلاعاتی کامل را در مورد ظرفیت اصلی باتری تلفن همراه در اختیار کاربران قرار می دهد.  اما چطور می توان تشخیص داد که باتری تلفن همراه آسیب دیده و می بایست تعویض گردد؟ پاسخ بسیار ساده است! هنگامی که باتری گوشی دیگر به درستی کار نکرد می بایست تعویض گردد. نخستین علامت از آسیب به باتری گوشی این است که دیگر مانند قبل قادر به نگه داشتن شارژ نیست. هنگامی که شرایط سخت-تر گردد ، امکان دارد باتری به صورت ناگهانی خالی بشود، یا نتواند به شارژ 100 درصد برسد و یا بسیار سریعتر از زمان پیش بینی شده شارژ گردد که شارژ جعلی نامیده می شود. بعلاوه ، اغلب باتری های آسیب دیده در هر بار بررسی یک ظرفیت متفاوت را نمایش می دهند؛ به عنوان نمونه امکان دارد با وجود اینکه  تنها 40 درصد از ظرفیت باتری تلفن همراه باقی مانده ، بعد از خاموش و روشن نمودن صفحه نمایش این عدد به طور خودکار به 50 درصد یا به طور ناگهانی به 20 درصد تغییر یابد. 


افزایش طول عمر باتری تلفن همراه


هنگامی که بحث از افزایش ظرفیت باتری تلفن همراه است، هدف افزایش ظرفیت در مقایسه با مقدار ظرفیت نخست تلفن همراه و ذخیره بیشتر انرژی نبوده، بلکه این بدان معنی است که تا حد ممکن سعی شود مقدار ظرفیت باتری تلفن همراه را در حالت نخست خود حفظ نموده و از کاسته شدن این مقدار ممانعت شود. اگرچه این کاهش ظرفیت باتری موبایل پس از گذشت مدتی غیر قابل اجتناب است، ولی روش های زیر می تواند به کاربران کمک نماید که تا حد ممکن از این رخداد ممانعت شود:


باتری تلفن همراه نباید کاملا خالی گردد

یکی از اشتباهات رایج شده بین افراد در هنگام شارژ نمودن موبایل هوشمند این است که اکثرا   باتری را کاملا خالی نموده و آنگاه آن را به شارژ متصل می نمایند. اینگونه تصور می گردد که این عمل سبب افزایش عمر و دوام باتری است، ولی در حقیقت این موضوع کاملا اشتباه بوده و به همین سبب می بایست قبل از رسیدن ظرفیت باتری تلفن همراه به 40 درصد آن را شارژ نمایید.


هنگامی که باتری پر شد گوشی را از شارژ جدا نمایید

اکثر افراد عادت نموده اند پس از شارژ کامل گوشی، آن را همچنان متصل به شارژ باقی می گذارند. این عمل سبب وارد شدن فشار بیشتری به باتری گوشی شده و از دوام آن می کاهد. پخش ویدئو و یا انجام بازی در هنگامی که گوشی شارژ می شود در چرخه شارژ سبب اختلال می گردد. در نتیجه، جهت حفاظت از تلفن همراه و ممانعت از بروز آسیب بیشتر به باتری توصیه می شود باتری را کاملا شارژ نموده و سپس آن را از شارژر جدا کرده و استفاده نمایید.


غیر فعال نمودن صدای تایپ کردن و ویبره 

صدایی که در هنگام  تایپ و ویبره شدن به گوش می رسد، سبب افزایش باتری مصرفی شده و همچنین در نتیجه شما را مجبور می نماید که موبایل خود را بیشتر شارژ نمایید که این خود به کاهش ظرفیت باتری تلفن همراه شما منجر می گردد. در نتیجه چنانچه دلیل خاصی به فعال نمودن آن ها نیست توصیه می شود غیر فعال شوند.


نصب یک تم تاریک در صفحه نمایش تلفن همراه

هر چقدر صفحه نمایشگر تلفن همراه شما روشن تر باشد میزان باتری مصرفی آن بالاتر خواهد بود. در نتیجه، نصب تمی تاریک در گوشی به مقدار زیادی سبب کاهش مصرف باتری تلفن همراه است.


نگهداری تلفن همراه در درجه حرارت متوسط

قرار گرفتن تلفن همراه در محیط های بسیار گرم یا سرد می تواند سبب ایجاد صدمه به باتری آن گردد. بهتر است تلفن همراه خود را تا حد ممکن در محیطی با دمایی در حدود درجه حرارت اتاق نگه داشته و از بالا یا پایین رفتن زیاد از حد دمای آن ممانعت کرد. بعضی شرکت های تولیدکننده دستگاه های هوشمند تلفن های تولیدی خود را با یک تکنولوژی شارژ مخصوص ارائه داده اند که فقط با شارژر مخصوص به دستگاه سازگاری بوده و به کار بردن شارژرهای متفرقه منجر به صدمه به باتری تلفن همراه خواهد شد.


کلام آخر

ممانعت و جلوگیری از آسیب و صدمه و یا کاهش یافتن ظرفیت گوشی تقریبا امری بعید بوده، ولی همیشه می توان با صرفه جویی نمودن و دیگر نکاتی که در این مقاله بررسی شدند از این موضوع تا حد ممکن دوری شود و بیشترین ظرفیت باتری تلفن همراه برای شما قابل دستیابی باشد.

دیدگاه های کاربران
دیدگاه شما
مشاهده بیشتر
تاپ رایان ضمانت اصالت کالا
تاپ رایان ۷ روز ضمانت بازگشت وجه
تاپ رایان مشاوره رایگان
تاپ رایان پشتیبانی بر خط
تاپ رایان ارسال به کل کشور
تاپ رایان پرداخت در محل (تهران)