تکنولوژی NFC چیست و چه کاربردی دارد؟

تکنولوژی NFC چیست و چه کاربردی دارد؟


NFC چیست؟ NFC نوعی تکنولوژی می باشد که در عمل می تواند جایگزین بلوتوث گردد. در این مقاله در مورد این نوع از فناوری که جزو ارتباطات میدان نزدیک هستند بحث خواهیم نمود. ان اف سی و یا ارتباطات میدان نزدیک از دسته تکنولوژی هایی می باشد که می توان توسط آن، دو دستگاه الکترونیکی را به طور وایرلس به هم ارتباط داد. البته می بایست دو دستگاه نزدیک به هم قرار بگیرند. مثلا با کمک این فناوری می توان از تلفن های هوشمند یا ساعت های هوشمند و یا حتی لپ تاپ جهت پرداخت و یا ارائه نمودن کارت عبور و… استفاده نمود. البته شایان ذکر است که اغلب کاربران از وجود این امکان در گوشی خود بی خبر هستند. در ادامه در مورد تکنولوژی ان اف سی بیشتر بحث خواهیم نمود. با تاپ رایان همراه باشید.


تکنولوژی NFC 


نخست باید این پرسش را بررسی نمود: NFC چه امکاناتی را برای موبایل هوشمند ما فراهم می نماید؟ ان اف سی مخفف کلمات Near Field Communication به معنای (ارتباطات میدان نزدیک) می باشد. این تکنولوژی جهت موبایل های هوشمند و سایر دستگاه های الکترونیکی این امکان را فراهم می نماید که توسط سیگنال های رادیویی و از فاصله ای نزدیک به یکدیگر متصل شوند. تکنولوژی ان اف سی همانند تکنولوژی سامانه شناسایی امواج رادیویی (RFID) بوده؛ ضمن اینکه میدان عملکردی NFC از RFID کمتر می باشد. آن گروه از دستگاه هایی که به تکنولوژی ان اف سی تجهیز شده اند، این قابلیت را دارند که با سایر دستگاه های دارای تکنولوژی تگ NFC در ارتباط باشند. پرسش بعدی که به ذهن می آید، این است که تگ NFC به چه معناست؟ تگ ان اف سی نوعی تراشه فاقد منبع تغذیه ارتباطات میدان نزدیک بوده که قادر است از تلفن هوشمند نزدیک و یا سایر دستگاه های دارای این تکنولوژی تغذیه نموده و برق خود را تامین نماید. از مهمترین اعمال تگ های ان اف سی، توانایی جایگزین نمودن آن ها با کدهای QR و یا بارکد می باشد. به جهت ارتباط NFC میان دو دستگاه می-بایست آن ها را نزدیک یکدیگر قرار داد. مثلا چنانچه بخواهید دو گوشی هوشمند دارای این تکنولوژی را به هم ارتباط دهید ، می بایست پشت آن ها را به همدیگر چسباند. این تکنولوژی در اکثر دستگاه  های اندروید موجود بوده ولی هیچ کدام از موبایل های آیفون از این تکنولوژی برخوردار نیستند.

فناوری ان اف سی

پیش از عرضه سیستم عامل iOS 11، این شرکت از فناوری NFC فقط در تکنولوژی در ارتباط با Apple Pay استفاده می نمود ، ولی همه تولیدات آیفون 7 و بالاتر قادرند از فناوری فاقد اتصال پرداخت پشتیبانی نمایند. همچنین توانایی خواندن تگ های ارتباطات میدان نزدیک هم در این گوشی ها موجود است. بنابراین امکان به کارگیری تکنولوژی ان اف سی نیز هم در سیستم  عامل های اندروید و هم در سیستم  عامل آیفون موجود است. البته از آنجا که خصوصیات و کاربرد های موبایل های هوشمند با سیستم   عامل اندروید بسیار گسترده می باشد، امکان دارد این تکنولوژی در همه این دستگاه ها تعبیه نشده باشد.


عملکرد ان اف سی

از دیگر پرسش های مطرح شده این است که عملکرد NFC چه می باشد؟ تکنولوژی ارتباطات میدان نزدیک کاربردهایی گوناگون دارد که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت. چنانچه بخواهید دریابید که عملکرد NFC در تلفن همراه چیست، در این بخش متوجه خواهید شد. با استفاده از ویژگی ارتباطات میدان نزدیک می توان فقط با یک اشاره روند پرداخت را تا انتها طی نمود. بدین وسیله می-بایست موبایل هوشمند دارای تکنولوژی NFC را به درگاه پرداخت تجهیز شده با همین تکنولوژی نزدیک نموده و یا آن را تکان بدهید تا به آسانی عمل پرداخت را طی نمایید. از دیگر عملکردهای ارتباطات میدان نزدیک، انتقال داده ها بدون نیاز به سیم می باشد. به عنوان نمونه چنانچه دو موبایل هوشمند اندروید دارای فناوری ان اف سی را به همدیگر نزدیک نمایید، اطلاعات گوناگونی همانند صفحات وب، تصاویر، فیلم و غیره می توانند سریعا انتقال یابند برای این کار می بایست قسمت پشتی دو گوشی هوشمند را به هم چسبانده تا اطلاعات موردنیاز از یکی به دیگری انتقال یابد. روند انتقال اطلاعات تقریبا همانند انتقال توسط بلوتوث بوده، ولی ویژگی های این روش این می باشد که احتیاجی به انجام روند پیچیده جفت نمودن بلوتوث ها نیست. تنها با انجام یک کلیک ادامه موارد به خودی خود انجام خواهند یافت.


تگ های ان اف سی

از دیگر عملکردهای ارتباطات میدان نزدیک، تگ های ان اف سی می باشند. در مطالب پیشین در مورد اینکه تگ ان اف سی چیست، توضیح داده ایم. برچسب NFC قیمتی نسبتا ارزان داشته و هر فردی قادر به خریداری آن می باشد. همچنین کاربران قادرند عملکرد موردنظر خود را جهت تگ NFC تعریف نموده و با نزدیک کردن دستگاه دوم به گوشی همراه، این فعالیت به صورت اتومات انجام می گیرد. به عنوان مثال اگر چنانچه شما همیشه پیش از رفتن به تخت  خواب، گوشی همراه خود را در حالت سایلنت قرار می دهید، می توانید به جای این عمل به طور دستی، یک تگ ان اف سی را در کنار تخت خود قرار دهید و دستور خود را برای آن برچسب تعریف نمایید. از آن موقع به بعد کافی است در وقت رفتن به تخت خواب، گوشی همراه خود را برروی تگ ان اف سی تنظیم نمایید تا گوشی همراه شما به طور اتومات سایلنت شود. از دیگر عملکردهای تگ ان اف سی، توانایی ذخیره نمودن رمز وای فای می باشد. به عنوان نمونه با ذخیره نمودن رمز وای فای خانه بر روی تگ NFC در موقع هنگام آمدن مهمان، آن ها می توانند گوشی های خود را به برچسب نزدیک نموده تا به طور اتومات به شبکه وای فای اتصال یابند. از سایر عملکردهای ارتباطات میدان نزدیک، می توان به دانلود سریع داده ها اشاره نمود. اغلب بیزینس ها، تبلیغات و محصولاتی هستند که از یک بارکد برخوردارند. این بارکدها با کمک  دوربین گوشی همراه اسکن شده و اطلاعات درج  شده در آن ها خوانده می شود. تکنولوژی ان اف سی از نوع QR code پیشرفته تر می باشد و در صورت قرار دادن گوشی هوشمند خود بر روی تراشه ان اف سی و یا تکان دادن آن این اطلاعات دریافت می شوند.


فناوری ان اف سی چطور فعال می شود؟

جهت فعال کردن فناوری ان اف سی در موبایل خود نخست می بایست اطمینان حاصل نمایید که گوشی همراه شما دارای توانایی متصل شدن به ارتباطات میدان نزدیک می باشد. سپس می بایست برچسب ان اف سی را خریداری نمایید. این برچسب ها دارای قیمت های گوناگونی هستند و انواع ارزان تر در کنار موارد صنعتی گران موجودند. در مرحله بعد برنامه ای نصب می شود که بر روی تگ مربوطه عملیات گوناگون را کد گذاری نماید. ناگفته نماند که گوشی های iOS به این برنامه احتیاجی نداشته، در صورتیکه اندرویدها به آن نیازمندند. با کمک Google Play Store می توان برنامه مورد نیاز خود را انتخاب نمود که برترین و مشهورترین آن، برنامه NFC TagWriter by NXP می باشد.

دیدگاه های کاربران
دیدگاه شما
مشاهده بیشتر
تاپ رایان ضمانت اصالت کالا
تاپ رایان ۷ روز ضمانت بازگشت وجه
تاپ رایان مشاوره رایگان
تاپ رایان پشتیبانی بر خط
تاپ رایان ارسال به کل کشور
تاپ رایان پرداخت در محل (تهران)