دوستانی که قصد خرید لپ تاپ اپل را دارند و از این موضوع نیز اطلاع دارند که برند اپل لپ تاپهای جدیدش را با پردازندههای M به بازار عرضه کرده معمولا میپرسند کدام سری از این پردازندهها بهتر است؛ لپ تاپ اپل با پردازنده M1 بهتر است یا M2؟ لپ تاپی که میخواهیم در مورد آن صحبت کنیم یعنی لپ تاپ Apple MacBook Air 2022 Midnight MLY43 دارای پردازنده M2 است و سال ساخت آن نیز 2022 است یعنی به نوعی میتوان آن را جزء جدیدترین لپ تاپهای اپل به حساب آورد. اما بیایید ببینیم مشخصات سختافزاری این لپ تاپ چیست و پردازنده آن (M2) چه ویژگیهایی دارد و البته چه برتریهایی نسبت به پردازندههای M1.
پردازنده اصلی لپ تاپ Apple MacBook Air 2022 Midnight MLY43
همانطور که در بالا گفتیم پردازنده اصلی لپ تاپ Apple MacBook Air 2022 Midnight MLY43 از نوع M2 است. این پردازنده تا حدودی از پردازنده M1 قویتر است اما چقدر؟ بر اساس مقایسهای که بین دو پردازنده M1 و M2 اپل انجام شده، مشخص شده که هم عملکرد تکی و هم عملکرد گروهی هستههای پردازنده M2 تا 6.6% بهتر از پردازنده M1 است. همچنین میزان مصرف این پردازنده با وجود آنکه 1 وات بیشتر از پردازده M1 است (15 وات) اما در مصرف انرژی تا 10.1% بهینهتر از پردازنده M1 عمل میکند که باعث شارژدهی بیشتر باطری در لپ تاپهایی میشود که از این پردازنده استفاده میکنند.
پردازنده M2 برتریهای کوچکی نسبت به پردازنده M1 دارد مثلا سرعت پایه آن 0.3 گیگاهرتز بیشتر است، 4 مگابایت حافظه کش بیشتری دارد و بالاخره اینکه سرعت پردازنده گرافیکی آن نیز 50 مگاهرتز بیشتر است اما در این میان یک برتری قابلتوجه نیز دارد و آن هم اینکه پهنای باند حافظه رمی که در دل این پردازنده قرار گرفته تقریبا دو برابر حافظه رم پردازنده M1 است. لطفا به این نکته دقت داشته باشید که حافظه رم در لپ تاپهای اپل از نوع یکپارچه (Unified) است و روی همان مدار الکترونیکی یا تراشهای قرار گرفته که پردازنده اصلی روی آن قرار دارد و لذا سرعت ارتباط آن با پردازنده اصلی و گرافیکی و کارایی آن نیز نسبت به رمهای معمولی بیشتر است هرچند که امکان دسترسی به آن و ارتقایش وجود ندارد.
اما نتایج سه تست معتبر Cinebench R.23، CPU Passmark و Geekbench 5.0 برای دو پردازنده M1 و M2 نشان میدهد که عملکرد تکی و گروهی هستههای پردازنده M2 به ترتیب 5 تا 10 درصد و 7 تا 15 درصد بهتر از پردازنده M1 بوده است. شاید دلتان بخواهد بدانید قدرت پردازنده M2 در حد کدام یک از پردازندههای اینتل است. خب! باید بگوییم این پردازنده به شکل محسوسی از پردازنده Core i7 نسل دوازدهم ضعیفتر است ولی میتواند با پردازندههای Core i7 و پردازندههای Core i9 نسل یازدهم رقابت کند. چطور؟! به آمار زیر دقت کنید!
مقایسه پردازنده M2 اپل با پردازندههای نسل یازده و دوازده اینتل
سه تست معتبری که در بالا از آنها یاد شد برای پردازندههای اینتل نیز انجام شدند و نتایج آنها در مقایسه با پردازنده M2 به ترتیب زیر بود. سی پی یو Core i7 نسل دوازدهم در عملکرد تکی هستهها بین 8 تا 14 درصد و در عملکرد گروهی هستهها بین 37 تا 88 درصد بهتر از پردازنده M2 بود. در مقابل، پردازنده Core i7 نسل یازدهم در عملکرد تکی هستهها بین 5 تا 28 درصد ضعیفتر از پردازنده M2 بود ولی همچنان در عملکرد گروهی هستهها بهتر از آن بود (بین 37 تا 41 درصد).
در نهایت، پردازنده Core i9 نسل یازدهم نیز در عملکرد تکی هستهها 26 درصد ضعیفتر از پردازنده M2 بود ولی در عملکرد گروهی هستهها در دو تست Cinebench R.23 و CPU Passmark به ترتیب 38 و 40 درصد بهتر و در تست Geekbench 5.0 حدود 15 درصد ضعیفتر از پردازنده M2 بود. همانطور که میبینید پردازنده M2 به شکل محسوسی از پردازنده Core i7 نسل دوازدهم ضعیفتر عمل کرده لیکن در عملکرد تکی هستهها هم از پردازنده Core i7 و هم پردازنده Core i9 بهتر عمل کرده است هر چند که باز هم در عملکرد گروهی هستهها از آنها عقبتر است.
پردازنده گرافیکی لپ تاپ Apple MacBook Air 2022 Midnight MLY43
همانطور که شاید بدانید هیچ کدام از لپ تاپهای اپل دارای پردازنده گرافیکی جداگانه نیستند یا به عبارتی پردازنده گرافیکی در آنها در دل پردازنده اصلی قرار گرفته است (پردازنده گرافیکی مجتمع). در مورد لپ تاپ Apple MacBook Air 2022 Midnight MLY43 نیز وضع به همین شکل است. پردازنده گرافیکی این لپ تاپ در دل پردازنده اصلی آن که همان پردازنده M2 باشد قرار گرفته است. البته پردازندههای M2 در دو نسخه عرضه شدهاند که پردازنده گرافیکی یکی هشتهستهای و دیگری دههستهای است. در مورد این لپ تاپ باید بگوییم پردازنده گرافیکی آن دههستهای است. اما قدرت این پردازنده گرافیکی چقدر است؟
قدرت پردازش گرافیکی پردازنده M2
این روزها برای سنجش قدرت پردازش پردازندهها از واحد دیگری به نام TeraFLOPS (Floating Points per Second) نیز استفاده میکنند که نشاندهنده تعداد عملیاتهای محاسباتی "نقطه شناور" (به جای دستورالعمل) قابل انجام توسط یک پردازنده به تعداد تریلیون یا هزارمیلیارد در واحد ثانیه است. به زبان ساده، هر چقدر TeraFLOPS یک پردازنده بیشتر باشد قدرت پردازش آن پردازنده هم بیشتر خواهد بود. در مورد پردازنده گرافیکی M2 باید بگوییم این عدد به 2.9 TeraFLOPS میرسد در حالی که همین عدد برای پردازندههای گرافیکی RTX 3050، RTX 3060 و RTX 3070 به ترتیب 9.1، 12.8 و 20.31 TeraFLOPS است.
همانطور که میبینید قدرت پردازش پردازندههای گرافیکی مجزای RTX بین سه تا هفت برابر بیشتر از پردازنده گرافیکی M2 است و همین نشاندهنده آن است که این پردازنده برای اجرای بازیها و برنامههای گرافیکی سنگین مناسب نیست. البته اگر بخواهیم آن را با پردازندههای گرافیکی مجتمع برند اینتل (Iris Xe و Intel UHD) مقایسه کنیم باید بگوییم وضع کمی متفاوت خواهد شد. قدرت پردازنده Iris Xe چیزی در حد 2.4 TeraFLOPS و پردازنده Intel UHD کمتر از 1 TeraFLOPS است (چیزی بین 440 تا 730 گیگافلاپس). بنابراین میتوان گفت قدرت پردازش گرافیکی پردازنده M2 کمی بیشتر از پردازنده Iris Xe اینتل است و لذا این پردازنده گرافیکی برای انجام کارهای روزمره و مصارف عمومی کفایت میکند اما همانطور که گفتیم برای اجرای بازیها یا برنامههای گرافیکی سنگین، خیر.
حافظه رم و حافظه ذخیرهسازی لپ تاپ Apple MacBook Air 2022 Midnight MLY43
همانطور که قبلا اشاره کردیم حافظه رم این لپ تاپ از نوع یکپارچه (Unified) است و فرق آن با حافظههای رم معمولی در آن است که به جای متصل بودن به مادربورد مستقیما داخل تراشهای قرار گرفته که پردازنده اصلی در آن قرار دارد لذا ارتباط آن با پردازنده اصلی و گرافیکی به شکل بسیار بهینهتری صورت خواهد گرفت که در نهایت باعث بهبود عملکرد کلی لپ تاپ خواهد شد. در واقع در این حالت پردازنده اصلی دیگر مجبور نیست اطلاعات موردنیاز پردازنده گرافیکی را در بخشی از حافظه رم که مخصوص آن است کپی کند بلکه پردازنده گرافیکی به صورت مستقیم به آن اطلاعات دسترسی دارد.
تنها ایرادی که رم یکپارچه نسبت به رمهای معمولی دارد آن است که قابلارتقاء نیست و با همان میزان رمی که روی سیستم قرار گرفته باید سر کنید! این موضوع در مورد 8 گیگابایت حافظه رم یکپارچه این نسخه از لپ تاپ Apple MacBook Air 2022 Midnight MLY43 (نسخهای که فعلا در بازار ایران موجود است) نیز صدق میکند لیکن همین مقدار رم برای انجام کارهای روزمره و مصارف عمومی کافی است.
اما در مورد حافظه ذخیرهسازی این لپ تاپ باید بگوییم 512 گیگابایت و از نوع SSD NVMe است. همانطور که میدانید سرعت خوانش درایوهای SSD تا ده برابر بیشتر از درایوهای HDD است. همچنین هارد SSD با رابط NVMe در انتقال اطلاعات بین دو تا شانزده برابر سریعتر از درایوهای SSD با رابط SATA عمل میکنند؛ دلیلش هم این است که این درایوها از شیار PCI-E برای انتقال اطلاعات استفاده میکنند. البته سرعت انتقال اطلاعات تا حد زیادی به نسخه NVMe و PCI-E بستگی دارد ولی اگر نسخه هر دو جدیدترین نسخه یعنی نسخه 4.0 باشد این اختلاف به شانزده برابر نیز میرسد.
نمایشگر لپ تاپ Apple MacBook Air 2022 Midnight MLY43
نمایشگر این لپ تاپ 13.6 اینچی و از نوع Retina با فناوری شبیه به IPS است یعنی از یک نور پشتزمینه LED برای نمایش تصویر استفاده میکند. برای اطلاعتان باید بگوییم نمایشگر تمام لپ تاپهای اپل از نوع Retina است که از لحاظ فناوری شباهت زیادی به نمایشگرهای معمولی دارند منتها تفاوتهایی هم دارند که نمیتوان آنها را نادیده گرفت. نمایشگرهای Retina معمولی تا حد زیادی طیف رنگهای sRGB را پوشش میدهند (در واقع تا 100%) و کیفیتی در حد نمایشگرهایی با پنل IPS دارند که برای انجام کارهای روزمره و حتی بازی هم کافی است. در مقابل نمایشگرهای Retina XDR هم با بازار عرضه شدهاند که کیفیت آنها در حد نمایشگرهای OLED است و از فناوری مشابهی نیز در آنها استفاده شده است.
همانطور که در بالا گفتیم کیفیت مانیتور این لپ تاپ مناسب انجام کارهای روزمره و حتی بازی هم هست و بد نیست بدانید این نمایشگر از وضوح تصویری WQXGA (2560*1600) نیز پشتیبانی میکند که کمی بهتر از کیفیت QHD و 2K است. میزان روشنایی صفحه نمایش این لپ تاپ میتواند تا 500 nits افزایش پیدا کند که آن را تبدیل به گزینه مناسبی برای کار در محیطهای سرباز و پرنور کرده است. همانطور که میدانید میزان روشنایی صفحه یک نمایشگر معمولی میتواند حداکثر تا 250 nits افزایش پیدا کند. روشنایی بیشتر صفحه نمایشگر باعث میشود کاربر در محیطهای پرنور بتواند بدون فشار آوردن به چشمانش به راحتی محتویات صفحه را ببیند.
دو برتری دیگر!
اما نمایشگر این لپ تاپ دو برتری دیگر هم نسبت به نمایشگرهای معمولی دارد و آن هم اینکه اولا میتواند تا یک میلیارد رنگ را نشان دهد در حالی که این میزان در نمایشگرهای معمولی تنها 16.7 میلیون رنگ است و فقط در نمایشگرهای OLED به یک میلیارد رنگ میرسد و ثانیا تعداد پیکسلهایی که این نمایشگر در واحد اینچ نشان میدهد 224 پیکسل است که وقتی آن را با 100 تا 140 پیکسلی که نمایشگرهای معمولی در واحد اینچ نشان میدهند مقایسه کنید تفاوتها آشکار میشود.
علاوه بر این، نمایشگر این لپ تاپ از طیف رنگهای Wide Color پشتیبانی میکند که چیزی شبیه به طیف رنگهای DCI-P3 است که در سینماها کاربرد دارد و در آن از فناوری True Tone Technology نیز استفاده شده که نمایشگر را قادر میسازد تا با استفاده از حسگرهای چندکاناله که در آن تعبیه شده رنگ و شدت میزان نور محیطی را تشخیص داده و روشنایی صفحه نمایشگر را با توجه به آن تغییر دهد. مثلا اگر شب باشد روشنایی صفحه نمایشگر به حداقل میرسد تا نور زیاد صفحه نمایشگر چشمان کاربر را در تاریکی اذیت نکند و اگر نور محیط زیاد باشد به همان میزان، روشنایی صفحه نمایشگر افزایش پیدا میکند تا محتویات صفحه نمایشگر برای کاربر کاملا قابلرویت باشند.
وبکم و اسپیکرهای لپ تاپ Apple MacBook Air 2022 Midnight MLY43
این لپ تاپ بر خلاف بسیاری از لپ تاپهای همرده خود دارای وبکمی با کیفیت 1080p است که با آن میشود تماسهای تصویری با کیفیتتری برقرار کرد. در واقع کیفیت وبکم در بسیاری از لپ تاپهایی که قیمتی در حد این لپ تاپ دارند در حد 720p یا همان HD است در حالی که کیفیت وبکم این لپ تاپ Full HD است. از وبکم که بگذریم باید بگوییم این لپ تاپ به جای دو اسپیکر دارای چهار اسپیکر است که نه تنها از Wide Stereo بلکه از فناوریهای صدای فضایی (Spatial Audio) و Dolby Atoms نیز پشتیبانی میکنند.
اگر بخواهیم به طور خلاصه راجع به فناوریهای فوق توضیح دهیم باید بگوییم در حالت استریو صداها به صورت تفکیکشده از دو اسپیکر پخش میشوند در حالی که در حالت Wide Stereo این تفکیک بیشتر است و لذا امکان شنیدن صداهایی با فرکانس کمتر و بیشتر نیز وجود دارد. نتیجه، کیفیت بهتر صدای خروجی خواهد بود. صدای فضایی (Spatial Sound) بسیار شبیه به صدای فراگیر (Surround Sound) است با این تفاوت که در صدای فراگیر صدا از جهات مختلف روی یک سطح افقی شنیده میشود در حالی که در صدای فضایی، محدودیت سطح افقی نیز برداشته میشود و امکان شنیدن صدا از بالا یا پایین نیز وجود دارد. به عبارت دیگر صدا میتواند در سطوح مختلف سطح قائم نیز قرار گیرد. در مورد فناوری Dolby Atoms باید بگوییم نوعی فناوری تولید صداست که در آن، صدا مثل یک شیء سهبعدی مورد پردازش قرار میگیرد. شایان ذکر است از این فناوری در سینماهای مدرن نیز استفاده میشود.
کیبورد لپ تاپ Apple MacBook Air 2022 Midnight MLY43HDH
در این لپ تاپ هم مثل بسیاری از لپ تاپهای دیگر اپل از کیبورد لپ تاپ جادویی اپل یا همان Magic Keyboard استفاده شده که بنا به ادعای خود اپل تایپ کردن با آن آسانتر است هرچند که فناوری به کار رفته در آن با جدیدترین کیبوردهای موجود در بازار تفاوت چندانی ندارد و از همان اهرمهای قیچیمانند در دکمههای آن استفاده شده که باعث میشوند حس بهتری از تایپ کردن با دکمهها به کاربر دست دهد.
البته باید بگوییم کیبورد این لپ تاپ دارای نور پشتزمینه و حسگرهای تشخیص نور محیطی هم هست که میتوانند میزان نور پشتزمینه کیبورد را با توجه به تغییرات میزان نور محیط، تغییر دهند مثلا اگر شب باشد میزان نور پشتزمینه کیبورد زیاد میشود تا کاربر دکمهها را به راحتی ببیند و اگر روز باشد این نور کاهش پیدا میکند. همچنین دکمه Touch ID نیز روی کیبورد وجود دارد که در واقع همان حسگر اثر انگشت است و به کاربر اجازه میدهد قفل برنامهها و سیستم عامل را به جای گذرواژه با اثر انگشت باز کند.
تاچپد لپ تاپ Apple MacBook Air 2022 Midnight MLY43HDH
مثل تاچپد لپ تاپهای دیگر نسبتا بزرگ است و سطحی نرم دارد که کار با آن را لذتبخش کرده است اما یک ویژگی منحصر به فرد دیگر هم دارد که البته مختص این لپ تاپ نیست و در بسیاری از لپ تاپهای دیگر هم دیده میشود. این ویژگی استفاده از حسگرهای فشار در تاچپد است طوری که تاچپد میتواند با استفاده از آنها میزان فشار وارده به خود را متوجه شود. اپل به این ویژگی نام Force Touch را داده و اولین بار از آن در سال 2014 در ساعتهای هوشمندش استفاده کرد.
اما کاربرد Force Touch چیست؟ همانطور که گفته شد وجود حسگرهای فشار این امکان را به تاچپد میدهد تا میزان فشار وارده از طرف انگشت کاربر را تشخیص دهد. حالا میتوان برای فشارهای مختلف در برنامهها، کارکردهای مختلفی هم تعریف کرد. مثلا میتوان در برنامههای پخش ویدیو (ویدیو پلیر) اینطور تعریف کرد که اگر کاربر نمایشگر موس را روی دکمه جلو زدن (فست فوروارد) آورد و تاچپد را معمولی لمس کرد، فایل ویدیویی معمولی جلو زده شود ولی اگر فشار بیشتری روی تاچپد آمد فایل ویدیویی با سرعت بیشتری جلو زده شود. در واقع به جای اینکه دکمه دیگری برای جلو زدن با سرعت بیشتر تعریف شود میتوان این کارکرد را با فشار بیشتر انگشت روی تاچپد نیز تعریف کرد.
در اینجا باید بگوییم تاچپد بسیاری از لپ تاپهای اپل از جمله این لپ تاپ از Force Click نیز پشتیبانی میکند. تفاوت Force Click با Force Touch در آن است که کاربر فشار را بعد از کلیک کردن وارد میکند. همانطور که میدانید این روزها تاچپد بسیاری از لپ تاپها از جمله لپ تاپهای اپل دارای دکمه جداگانه برای کلیک کردن نیست و کاربر میتواند تنها با فشار بیشتر روی تاچ پد کلیک کند. در واقع خود تاچپد کار کلیک را هم انجام میدهد.
باطری لپ تاپ Apple MacBook Air 2022 Midnight MLY43HDH
مثل باطری بسیاری دیگر از لپ تاپهای اپل، باطری این لپ تاپ هم دوام زیادی دارد هرچند که توان آن تنها 52.6 واتساعت است اما به دلیل کممصرف بودن پردازده اصلی و گرافیکی اپل شارژدهی آن از لپ تاپهای مشابه خود بیشتر است. در واقع اگر تنها با این لپ تاپ وبگردی کنید باطری آن میتواند تا 15 ساعت لپ تاپ را روشن نگه دارد و در صورتی که تنها از برنامه اپل تیوی استفاده کنید تا 18 ساعت. این در حالی است که باطری بهترین لپ تاپها از برندهای دیگر با توان بیشتر (بالاتر از 90 واتساعت) تنها میتواند بین 10 تا 14 ساعت لپ تاپ را روشن نگه دارد.
این لپ تاپ دارای پورت Magsafe 3 برای شارژ باطری است و از قابلیت شارژ سریع نیز پشتیبانی میکند یعنی میتوان لپ تاپ را تنها با نیم ساعت اتصال آن به پریر برق تا 50 درصد شارژ کرد. از جذابیتهایی که در لپ تاپهای ساخت سال 2022 اپل وجود دارد آن است که آنها را میتوان با هر آداپتور USB-C با هر توانی (از 67 تا 144 واتساعت) شارژ کرد. امکان شارژ مستقیما از طریق پورت Magsafe یا پورت USB-C وجود دارد.
ضمنا در مورد پورت Magsafe باید بگوییم یک برتری نسبت به پورتهای معمولی برای شارژ لپ تاپ دارد و آن هم اینکه انتهای کابل Magsafe به صورت آهنربایی به محل شارژ متصل میشود و لذا با کمترین فشاری از آن خارج میشود. این برای مواقعی که دست شما اتفاقی به کابل شارژ برخورد میکند یا مثلا زمانی که لپ تاپ را روی زمین گذاشتهاید و شارژ میکنید کاربرد دارد. اگر کسی پایش در کابل شارژ گیر کند کابل فورا از محل شارژ خارج میشود بدون آنکه به کابل یا محل اتصال آن به لپ تاپ آسیبی وارد شود یا لپ تاپ دنبال کابل شارژش روی زمین کشیده شود!
پورتهای لپ تاپ Apple MacBook Air 2022 Midnight MLY43HDH
لپ تاپ Apple MacBook Air 2022 Midnight MLY43HDH علاوه بر داشتن یک پورت Megasafe 3 برای شارژ باطری دارای یک جک 3.5 میلیمتری هدفون و دو پورت Thunderbolt 4.0 نیز هست ولی پورت USB ندارد. شاید با خودتان فکر کنید این خودش یک ایراد است! اگر اینطور است باید بگوییم در اشتباهید چرا که پورت Thunderbolt 4.0 و البته Thunderbolt 3.0 کاملا با کابلهای USB-C سازگارند یعنی اگر دستگاهی با پورت USB-C داشته باشید میتوانید آن را مستقیما و بدون نیاز به تبدیل تنها با یک کابل USB-C به پورت Thunderbolt وصل کنید.
اما وجود پورت Thunderbolt به جای USB-C روی یک لپ تاپ به خودی خود مزیت محسوب میشود. چرا؟ به دلیل اینکه چه این پورت Thunderbolt 3.0 باشد و چه Thunderbolt 4.0 سرعت انتقال اطلاعات با آن دو برابر پورت USB-C است یا بهتر بگوییم USB 4.0 از نوع C. سرعت انتقال اطلاعات با پورتهای Thunderbolt ذکر شده 40 گیگابیت بر ثانیه است در حالی که این سرعت برای یک پورت USB 4.0 نوع C تنها به 20 گیگابیت بر ثانیه میرسد. اما پورت Thunderbolt 4.0 یک مزیت هم نسبت به Thunderbolt 3.0 دارد و آن هم اینکه امکان اتصال دو نمایشگر خارجی با حداکثر وضوح تصویری 4K یا یک نمایشگر با وضوح تصویری 8K با استفاده از آن وجود دارد.
ابعاد و وزن لپ تاپ Apple MacBook Air 2022 Midnight MLY43HDH
بدون شک یکی از نقاط قوت این لپ تاپ ابعاد و وزن آن است. فراموش نکنید این لپ تاپ عضوی از خانواده مک بوک ایر میباشد که اساسا به ظرافت، باریکی و سبک بودنشان معروفند. این لپ تاپها نه تنها از لپ تاپهای دیگر اپل بلکه از بسیاری از لپ تاپهای سایر برندها هم سبکتر و باریکترند. در مورد این لپ تاپ باید بگوییم ضخامت آن از 1.1 سانتیمتر و وزنش از 1.2 کیلوگرم تجاوز نمیکند. طول و عرض آن هم 30 در 21 سانتیمتر است و این یعنی میتوانید آن را به راحتی در کولهپشتیتان بگذارید و با خودتان به هر جایی که خواستید ببرید! و البته نیازی هم نیست دنبال پریز برق بگردید چون باطری آن هم شارژدهی بالایی دارد و میتواند نزدیک به یک نیم روز لپ تاپ را روشن نگه دارد.
سخن آخر
درست است که لپ تاپ MacBook Air 2022 در مقایسه با لپ تاپهای همرده خود از برندهای دیگر گرانتر است ولی مزایای آن را هم نباید از نظر دور داشت. این لپ تاپ دارای نمایشگری با وضوح تصویری کمی بالاتر از QHD و میزان روشنایی 500 nits است که در لپ تاپهای مشابه به خصوص لپ تاپهایی که کاربری عمومی داشته باشند تقریبا دیده نمیشود؛ کیفیت وبکم آن Full HD (1080p) است در حالی که کیفیت وبکم لپ تاپهایی با کاربری عمومی معمولا HD (720p) است؛ دارای پورت Thunderbolt 4.0 است که به مزیتهای آن در بالا اشاره کردیم؛ پردازنده اصلی آن یعنی M2 قدرتی در حد پردازندههای Core i7 نسل یازدهم دارد و حتی در عملکرد تکی (نه گروهی) هستهها از آنها جلو زده است؛ باطری آن دوام بیشتری دارد و بالاخره اینکه از بسیاری از لپ تاپهای همرده خود باریک تر و سبک تر است. اگر هزینه برایتان مهم نیست ولی مزیت های فوق برایتان مهمند و در یک کلام لپ تاپی برای کاربری عمومی می خواهید که خیلی قوی باشد این لپ تاپ می تواند یکی از بهترین انتخاب های شما باشد.
درسته که قیمت بالایی دارن مک بوک ایر و مک بوک پرو ولی هرجور حساب میکنیم لپ تاپهای خیلی خیلی خوبی هستن.