• ۶,۱۶۳ بازدید
  • زمان مطالعه: ۲۹ دقیقه
  • ۱۴۰۳/۰۴/۱۱ ۱۱:۰۲

نقد و بررسی لپ تاپ 15.6 اینچ لنوو مدل Ideapad Gaming 3 + ویدیو

اگر به دنبال یک لپ تاپ واقعا اقتصادی می‌گردید باید بگوییم لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3 یکی از بهترین انتخاب‌های شما باشد. چرا می‌گوییم "واقعا"؟ برای اینکه لپ تاپ‌ گیمینگ اقتصادی معمولا قیمتی در حد 40 میلیون تومان دارد در حالی که با صرفه‌جویی‌هایی که در این لپ تاپ انجام شده قیمت آن تا تقریبا 10 میلیون تومان نسبت به لپ تاپ‌ گیمینگ لنوو دیگر کاهش یافته و لذا آن را تبدیل به یک انتخاب شیرین برای گیمرهایی کرده که بودجه زیادی برای خرید لپ تاپ ندارند. 

سری Ideapad‌ از لپ تاپ‌ لنوو همانطور که در نامشان از کلمه Idea‌ به معنای ایده استفاده شده اساسا برای پیاده‌سازی ایده‌ها و کلا کسانی ساخته شده‌اند که می‌خواهند خلاقیت‌های خود را نشان دهند. این لپ تاپ‌ها قدرت سخت‌افزاری خیلی بالایی ندارند لیکن وقتی از کلمه Gaming در نام لپ تاپی از این سری استفاده می‌شود معنایش این است که آن لپ تاپ می‌تواند نیاز گیمرها را حداقل در حد معمولی برآورده کند هر چند که قدرت آن به پای لپ تاپ‌هایی که صرفا برای گیمینگ ساخته شده‌اند نمی‌رسد.

 نقد و بررسی آیدیاپد گیمینگ ۳


لپ تاپ‌های Lenovo Ideapad Gaming 3 از جمله این لپ تاپ‌ها هستند اما این لپ تاپ‌ها با مشخصات سخت‌افزاری (اصطلاحا کانفیگ) متفاوتی عرضه شده‌اند لذا لازم می‌دانیم برخی از مشخصات سخت‌افزاری این لپ تاپ را در همین ابتدا در اختیار شما بگذاریم تا آن را با لپ تاپ‌های دیگر با همین نام و از همین سری اشتباه نگیرید. برخی از مشخصات سخت‌افزاری این لپ تاپ را می‌توانید در جدول زیر ببینید.

برخی از مشخصات سخت‌افزاری لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3

پردازنده اصلی

Core i5 11300H

پردازنده گرافیکی

GeForce GTX 1650

حافظه رم

16 GB DDR4

حافظه ذخیره‌سازی

512 GB SSD

نمایشگر

"15.6 (Full HD)

برای اینکه بتوانید این لپ تاپ را از لپ تاپ‌های همنامش تمیز دهید همین مقدار از مشخصات سخت‌افزاری آن بدانید کافی است. اما بیایید بیشتر در مورد قطعات سخت‌افزاری لپ تاپ از جمله قطعاتی که در جدول بالا نیامده‌اند، بدانیم.

پردازنده اصلی لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3

پردازنده اصلی این لپ تاپ یک پردازنده Core i5 نسل یازدهمی است که بین پردازنده‌های Core i5 نسل یازدهم از بقیه قوی‌تر است. چرا این حرف را می‌زنیم؟ چون در نام این پردازنده از حرف H استفاده شده است. حرف H در نام پردازنده‌های اینتل به High Performance (به معنای عملکرد قوی) اشاره دارد و به آن معناست که آن پردازنده از پردازنده‌های هم‌نسل و هم‌سری خود قوی‌تر است. پس تا اینجا باید بگوییم حداقل این پردازنده از دیگر پردازنده‌های Core i5 نسل یازدهم قوی‌تر است.

اما اگر بخواهیم قدرت این پردازنده را با پردازنده دیگری مقایسه کنیم شاید بهترین انتخاب‌مان پردازنده Core i7 10750H باشد که یک پردازنده نسل دهمی است و اتفاقا در نام آن هم از حرف H استفاده شده که معنایش آن است که این پردازنده از تمام پردازنده‌های Core i7 نسل دهمی قوی‌تر است. پس دو قوی داریم! یکی Core i5 نسل یازدهم و دیگری Core i7 نسل دهم. قدرت پردازش این دو پردازنده تقریبا در حد یکدیگر است و این در حالی است که پردازنده Core i7 دو هسته حقیقی و 4 مگابایت حافظه کش بیشتری دارد. 

نتایج سه تست معتبر Cinebench R.23، CPU Passmark و Geekbench 5.0 در مورد این دو پردازنده نشان می‌دهد که پردازندهCore i5  در عملکرد تکی هسته‌ها بین 5 تا 20 درصد بهتر از پردازنده Core i7 عمل کرده است در حالی که پردازنده Core i7 در عملکرد گروهی هسته‌ها بین 10 تا 37 درصد بهتر از پردازنده Core i5‌ بوده است. همچنین سرعت پایه پردازنده Core i7، 2.6 گیگاهرتز است در حالی که سرعت پایه پردازنده Core i5‌ بین 2.6 تا 3.1 گیگاهرتز متغیر است. علاوه بر این، پردازنده Core i5 از نسخه 4.0 شیار PCI-E پشتیبانی می‌کند در حالی که پردازنده Core i7 از نسخه 3.0 شیار PCI-E پشتیبانی می‌کند که سرعت انتقال اطلاعات در آن نصف نسخه 4.0 است.


مشخصات آیدیاپد گیمینگ ۳


پردازنده گرافیکی لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3

پردازنده گرافیکی در اجرای بازی‌ها بدون شک نقشی مستقیم و تاثیرگذار دارد تا آنجا که حتی عده‌ای اهمیت آن را در یک لپ تاپ گیمینگ بیشتر از پردازنده اصلی می‌دانند. در واقع هر چه پردازنده گرافیکی یا کارت گرافیک قوی‌تر باشد می‌تواند بازی‌ها را با تنظیمات گرافیکی سنگین‌تر و در وضوح‌های تصویری بالاتر با فریم ریت بالاتر یا اصطلاحا روان‌تر اجرا کند. در مورد پردازنده گرافیکی لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3 باید بگوییم همانطور که لنوو در انتخاب پردازنده اصلی این لپ تاپ، جانب اقتصادی بودن را نگه داشته در پردازنده گرافیکی آن نیز همین رویه را دنبال کرده است. 

پردازنده گرافیکی لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3 از نوع GeForce RTX 1650 است که از جدیدترین سری از پردازنده‌های گرافیکی شرکت انویدیا یا همان سری RTX‌ ضعیف‌تر است و حتی بین پردازنده‌های GTX این شرکت نیز جزء قوی‌ترین‌ها محسوب نمی‌شود. شاید این هزینه‌ای باشد که خریدار این لپ تاپ باید برای کمتر بودن قیمت آن در مقایسه با لپ تاپ‌های اقتصادی دیگر بپردازد اما خیلی هم نباید از این پردازنده گرافیکی قطع امید کرد! 

یکی از سایت‌های نقد و بررسی مقایسه جالبی بین پردازنده گرافیکی GeForce GTX 1650 با سایر پردازنده‌های گرافیکی انجام داده به این شکل که به این پردازنده امتیاز صد را داده و سپس به پردازنده‌های دیگر با توجه به عملکردشان در مقایسه با این پردازنده، امتیازهای زیر صد یا بالای صد. شایان ذکر است که این مقایسه بر اساس معماری به کار رفته در پردازنده گرافیکی، سرعت پردازش پردازنده و تعداد واحدهای سایه‌روشن آن انجام شده است. 

 

مقایسه پردازنده گرافیکی GTX 1650 با برخی دیگر از پردازنده‌ها بر اساس امتیاز

پردازنده گرافیکی

امتیاز

GeForce GTX 1650

100

GeForce GTX 470

41

GeForce GTX 660

56

GeForce GTX 960

74

GeForce GTX 970

117

GeForce GTX 980

133

GeForce GTX 1660

150

GeForce RTX 3050

174

GeForce RTX 3060

240

 

همانطور که از جدول بالا برمی‌آید پردازنده GTX 1650 بین سایر پردازنده‌های GTX جزء متوسط‌ها به حساب می‌آید ولی عملکردش به شکل قابل‌توجهی از پردازنده‌های RTX‌ ضعیف‌تر است. اما شاید هیچ چیز برای یک گیمر مهم‌تر از عملکرد سیستم یا لپ تاپش در بازی‌ها نباشد. بیایید ببینیم عملکرد پردازنده گرافیکی GTX 1650 در بازی‌ها چطور بوده است.


نقد و بررسی IdeaPad Gaming 3


عملکرد پردازنده گرافیکی GeForce GTX 1650 در بازی‌ها

قبل از اینکه به عملکرد پردازنده گرافیکی GTX 1650 در بازی‌ها بپردازیم باید بگوییم شرایط تست نیز در نتایج تاثیرگذار است به این معنا که پردازنده اصلی و میزان حافظه رم سیستمی که این پردازنده گرافیکی در آن تست می‌شود نیز مهمند و در نتایج نهایی تاثیر می‌گذارند. خوشبختانه شرایط تست این پردازنده گرافیکی با مشخصات لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3 تقریبا همخوانی دارند. پردازنده اصلی در تست، پردازنده Core i7 10750H بوده که همانطور که قبلا ذکر شد قدرت پردازشی در حد پردازنده این لپ تاپ یعنی Core i5 11300H دارد و میزان حافظه رم استفاده شده نیز به احتمال زیاد 16 گیگابایت بوده است. بنابراین نتایجی که در زیر آمده‌اند تقریبا برای لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3 نیز صدق می‌کنند.

شایان ذکر است که نتایج بر اساس فریم ریت یا همان تعداد فریم‌های نمایش داده شده در واحد ثانیه هستند. فریم ریت هر چقدر بیشتر باشد بهتر است ولی بد نیست بدانید اجرای یک بازی با فریم ریت 60 یا بیشتر کاملا روان خواهد بود؛ بازی که با فریم ریت بالای 30 اجرا شود قابل بازی‌ کردن است ولی حرکت‌ها در آن خیلی روان نیستند (هر چقدر به فریم ریت 60 نزدیک‌تر شود حرکت‌ها روان‌تر می‌شوند) و بازی که با فریم ریت زیر 30 اجرا شود تقریبا قابل بازی کردن نیست یا به عبارتی آنقدر کند اجرا می‌شود که لذت بازی کردن را از کاربر می‌گیرد. ضمنا تمام بازی‌های زیر در وضوح تصویری Full HD که حداکثر وضوح تصویری پشتیبانی شده توسط لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3 است اجرا شده‌اند.

 

عملکرد پردازنده گرافیکی GTX 1650 در اجرای بازی‌ها بر اساس فریم در ثانیه

نام بازی/تنظیمات گرافیکی

بسیار سنگین (Ultra)

سنگین (High)

متوسط (Medium)

Cyberpunk 2077 v1.5 (2022)

30

32

41

Elden Ring (2022)

43

50

55

God of War (2022)

20

32

38

Halo Infinite (2021)

36

40

56

Far Cry 6 (2021)

44

50

58

Hitman 3 (2021)

54

60

69

Assassin’s Creed - Valhalla (2020)

8

24

42

Watch Dogs - Legion (2020)

16

42

50

Red Dead Redemption (2019)

21

33

48

Call of Duty - Modern Warfare (2019)

47

56

64

 

همانطور که می‌بینید پردازنده گرافیکی GTX 1650 تقریبا تمام بازی‌های جدید و تقریبا جدید را با تنظیمات گرافیکی سنگین با فریم ریت بالای 30 اجرا کرده که معنایش آن است که حداقل این بازی‌ها با این پردازنده گرافیکی قابل بازی کردن هستند. البته در بعضی از بازی‌ها فریم ریت به 50 یا 60 هم رسیده است. اما فریم ریت در بعضی از بازی‌ها با تنظیمات گرافیکی بسیار سنگین به زیر 30 یا حتی زیر 20 رسیده که یعنی بازی با این تنظیمات گرافیکی کند اجرا می‌شود یا به قول معروف قابل بازی کردن نیست. 

البته ذکر یک نکته هم در اینجا ضروری است و آن هم اینکه در بسیاری از بازی‌ها تفاوت‌های اندکی بین تنظیمات گرافیکی سنگین و بسیار سنگین وجود دارد که شاید اصلا با چشم، قابل‌رویت نباشند بنابراین اگر کمی از انتظارات گیمری‌تان بکاهید و بازی‌ها را با تنظیمات گرافیکی سنگین اجرا کنید تقریبا تمام بازی‌ها با لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3 قابل بازی کردن خواهند بود (حداقل بازی‌هایی که تا پایان سال 2022 تولید شده‌اند). از طرفی تنظیمات گرافیکی قابل سفارشی‌سازی هم هستند یعنی شما می‌توانید هر کدام از تنظیمات گرافیکی را که برایتان اهمیت زیادی ندارد روی بسیار سبک تنظیم کنید یا اصلا غیرفعال کنید و بدین ترتیب تعداد فریم‌ها را افزایش داده و حتی بازی را کاملا روان اجرا کنید.

نمایشگر لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3

نه فقط برای گیمرها بلکه حتی برای برخی دیگر از کاربران با کاربری‌های دیگر هم مهم است که نمایشگر لپ تاپ‌شان کیفیت حداقل قابل‌قبولی داشته باشد. در مورد نمایشگر لپ تاپLenovo Ideapad Gaming 3 باید بگوییم اندازه آن 15.6 اینچ و وضوح تصویری‌اش Full HD (1920*1080) است که شاید برای گیمینگ عالی نباشد ولی کافی است. از همه مهم‌تر اینکه پنل به کار رفته در این نمایشگر از نوع IPS است که بهترین کیفیت و بهترین زاویه دید را بین پنل‌های دیگری که در نمایشگرهای LCD به کار می‌روند، دارد. 

سرعت بازآوری تصویر (ریفرش ریت) نمایشگر این لپ تاپ 120 هرتز است که تقریبا خوب است و فقط 20 هرتز تا ریفرش ریت 140 هرتز که برای گیمینگ حرفه‌ای مناسب است فاصله دارد. اما صادقانه بگوییم این نمایشگر دو نقطه ضعف هم دارد. اول اینکه طیف رنگ‌های sRGB را تنها 56 درصد پوشش می‌دهد و لذا عملکرد آن در نمایش رنگ‌ها به خوبی نمایشگرهایی نیست که این طیف را تا 100 درصد و حتی 125 درصد پوشش می‌دهند. دوم اینکه به طور مستقیم به زمان پاسخ (Response Time) این نمایشگر هیچ اشاره‌ای نشده و فقط بعضی از سایت‌ها آن را کمی زیاد دانسته‌اند. همانطور که می‌دانید هر چقدر زمان پاسخ نمایشگری کمتر باشد حرکت‌ها یا حرکت تصویر در آن نمایشگر از خود ردهای لحظه‌ای به جا نخواهند گذاشت اما متاسفانه در این نمایشگر به دلیل زیاد بودن زمان پاسخ، این مشکل (به جا ماندن ردهای لحظه‌ای در حرکت‌های سریع) وجود دارد. 

به هر حال از لپ تاپ گیمینگی که قیمت آن حتی از لپ تاپ‌های گیمینگ اقتصادی هم کمتر است نمی‌توان بیش از این انتظار داشت و به نظر می‌رسد موارد بالا نیز جزء صرفه‌جویی‌هایی بوده که برای پایین نگه داشتن قیمت این لپ تاپ انجام شده است. البته در مورد به جا ماندن رد حرکت‌ها در حرکت‌های سریع یا هنگام حرکت تصویر باید بگوییم زمانش آنقدر زیاد نیست که بتوان ردها را به راحتی دید ولی به هر حال باعث مات دیده شدن مختصر تصویر برای لحظاتی می‌شود که حرکت وجود دارد.

حافظه رم لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3

حافظه رم لپ تاپ 16 گیگابایت و از نوع DDR4 بوده و سرعت باس آن 3200 مگاهرتز است که بین رم‌های DDR4 بیشترین سرعت باس است (سرعت رم‌های DDR4 بین 1600 تا 3200 مگاهرتز متغیر است). توضیح اینکه هر چقدر سرعت باس حافظه رم بیشتر باشد سرعت انتقال اطلاعات بین حافظه رم و پردازنده اصلی بیشتر خواهد بود. اما یک خبر خوب و یک خبر بد هم برایتان داریم! خبر بد اینکه حافظه رم این لپ تاپ قابل ارتقاء نیست و باید با همان 16 گیگابایت سر کنید و خبر خوب اینکه 16 گیگابایت حافظه رم برای اجرای حتی جدیدترین بازی‌ها کافی است و هیچ بازی نیست که به این میزان حافظه رم نیاز داشته باشد. از طرفی پردازنده گرافیکی این لپ تاپ جداگانه بوده و حافظه اختصاصی خود را دارد بنابراین برای پردازش‌های گرافیکی‌اش از حافظه رم استفاده نمی‌کند و لذا تمام حافظه رم در اختیار کاربر خواهد بود. 

حافظه ذخیره‌سازی لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3

لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3 دارای 512 گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی از نوع SSD با رابط NVMe است. همانطور که شاید بدانید سرعت درایوهای SSD بین سه تا هفت برابر بیشتر از سریعترین درایوهای HDD است (درایوهای HDD با سرعت 7200 دور در دقیقه). از طرفی سرعت درایوهای SSD با رابط NVMe بین 6 تا 13 برابر از درایوهای SSD با رابط SATA بیشتر است. در واقع درایو SSD که رابط NVMe داشته باشد قابلیت نصب در شیار PCI-E را دارد و هر چقدر نسخه این شیار بالاتر باشد سرعت انتقال اطلاعات با آن بیشتر خواهد بود اما به هر حال نسخه این شیار هر چه باشد سرعت درایو SSD که در آن نصب می‌شود حداقل 6 برابر بیشتر از درایو SSD‌ ساتا دارد. 

همانطور که می‌بینید سرعت یک حافظه SSD با رابط NVMe می‌تواند تا 40 برابر بیشتر از درایو HDD باشد که عالی است. چنین سرعتی نه تنها باعث سریعتر بالا آمدن ویندوز بلکه باعث بارگذاری سریعتر بازی‌ها در حافظه رم نیز می‌شود و این یعنی بازی شما هر چقدر هم که حجیم باشد در چشم به هم زدنی آماده بازی کردن خواهد شد! همچنین بارگذاری فایل‌های ذخیره بازی‌ها (اصطلاحا فایل سِیو) که از داخل خود بازی انجام می‌شود نیز سریعتر خواهد بود.

خوشبختانه در این لپ تاپ حافظه ذخیره‌سازی بر خلاف حافظه رم قابلیت ارتقاء دارد. در واقع دو شیار PCI-E برای نصب حافظه ذخیره‌سازی در این لپ تاپ در نظر گرفته شده که در یکی همان حافظه ذخیره‌سازی پیش فرض با حجم 512 گیگابایت نصب شده و در دیگری می‌توانید به انتخاب خودتان حافظه SSD دیگری نصب کنید. اگر قصد نصب بازی‌های زیادی را در لپ تاپ‌تان دارید به احتمال زیاد 512 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی برایتان کم خواهد بود و پیشنهاد می‌کنیم حتما آن را ارتقاء دهید. آنطور که خود لنوو ادعا کرده در شیار دیگر که خالی است امکان نصب یک درایو SSD‌ با حداکثر ظرفیت یک ترابایت وجود دارد.


مشخصات IdeaPad Gaming 3 

تهویه در لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3

در لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3 از دو فن و سه مجرای دفع گرما برای خنک‌سازی قطعات داخلی لپ تاپ استفاده می‌شود که از بین این سه مجرا یکی بین پردازنده اصلی و پردازنده گرافیکی مشترک است و دو مجرای دیگر هر کدام به یکی از این پردازنده‌ها اختصاص دارد که به دو جاذب گرما (هیت سینک) که در دو طرف لپ تاپ قرار گرفته‌اند، ختم می‌شوند. گفته می‌شود در این لپ تاپ بخشی که برای دفع گرماست کمی بالاتر آورده شده و قادر است نسبت به نسخه‌های قبلی همین لپ تاپ، گرما را تا 41 درصد بهتر دفع کند.  

در مجموع جهات، عملکرد این لپ تاپ در دفع گرما آنطور که برخی از سایت‌های نقد و بررسی گفته‌اند بسیار خوب است طوری که حتی در بارهای پردازشی سنگین نیز فن‌ها مجبور نیستند با تمام قدرت کار کرده و صدای زیادی تولید کنند. از طرفی دمای سطح لپ تاپ در چنین بار‌های پردازشی حداکثر به 47 درجه سانتی‌گراد می‌رسد که نسبت به لپ تاپ‌های گیمینگ حرفه‌ای حدود 10 درجه بیشتر است. البته چنین دمایی در گرم‌ترین نقطه لپ تاپ ثبت شده و به طور قطع بخش‌های دیگر که از پردازنده اصلی و گرافیکی دورترند، خنک‌تر خواهند ماند.  

به هر حال آنطور که گفته می‌شود میزان گرم شدن سطح این لپ تاپ در بارهای پردازشی سنگین در حد متوسط است یعنی نمی‌توانید بگویید سطح لپ تاپ گرم نیست ولی گرمای آن هم به اندازه‌ای نیست که آزاردهنده باشد و مخل کار یا بازی شما شود. همچنین باید بگوییم دمای سطح این لپ تاپ در بارهای پردازشی معمولی که در مصارف روزانه اتفاق می‌افتد از 28 درجه سانتی‌گراد تجاوز نکرده است. 

کیبورد لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3

دکمه‌های کیبورد این لپ تاپ مثل بسیاری دیگر از لپ تاپ‌های لنوو دارای کمی انحنا به داخل هستند که باعث می‌شود سطح تماس دکمه‌ها با انگشت کاربر بیشتر شده و لذا تایپ کردن با آنها هم راحت‌تر و هم لذت‌ِّبخش‌تر است. دکمه‌های این کیبورد همانند کیبوردهای جزیره‌ای (Chiclet) فواصل معینی از یکدیگر دارند که باعث می‌شود هم احتمال لمس یک دکمه به جای دکمه دیگر یا لمس دو دکمه با هم کاهش یابد و هم تمیز کردن لابلای دکمه‌ها آسان‌تر شود. این کیبورد دارای نور پشت‌زمینه هم هست که به رنگ آبی است و برای تمام کیبورد در نظر گرفته شده است. در واقع امکان تغییر رنگ یا تغییر آن برای بخش‌های مختلف کیبورد وجود ندارد ولی می‌توان شدت نور را به دلخواه افزایش یا کاهش داد. مثلا اگر می‌خواهید در شب با کیبورد لپ تاپ‌تان کار کنید شاید بهتر باشد نور پشت‌زمینه آن را کاهش دهید. 

تاچ‌پد و وبکم لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3

تاچ‌پد این لپ تاپ مثل بسیاری دیگر از لپ تاپ‌های موجود در بازار سطحی نرم و بزرگ دارد (10.6 در 7 سانتی‌متر) که کار با آن را راحت‌ کرده است. این تاچ‌پد در گوشه‌های خود نیز دارای سنسور است و این یعنی حرکت انگشت حتی در گوشه‌های تاچ‌پد نیز باعث حرکت نشانگر خواهد شد. علاوه بر این، این تاچ‌پد به کمترین حرکت انگشت نیز حساس است که باعث راحت‌تر شدن کار با آن می‌شود. این به احتمال زیاد به دلیل نزدیک بودن سنسورهای لمسی آن به یکدیگر است.

در مورد وبکم این لپ تاپ باید بگوییم حرفی برای گفتن ندارد. کیفیت تصویر این وبکم در حد HD (720p) است و حتی در بازنمایش رنگ‌ها نیز دارای ایراداتی بوده است هر چند که این ایرادها بیشتر جنبه تخصصی دارند و شاید برای یک کاربر معمولی اصلا قابل‌تشخیص نباشند. به هر حال وبکم این لپ تاپ برای تماس‌های تصویری معمولی، نسبتا مناسب است ولی به درد گیمینگ نمی‌خورد. اگر می‌خواهید از وبکم‌تان در بازی‌ها استفاده کنید پیشنهاد می‌کنیم یک وبکم جداگانه و حرفه‌ای بخرید.

باطری لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3

هر چند که برخی از سایت‌های نقد و بررسی از کلمه "خوب" برای باتری لپ تاپ استفاده کرده‌اند باید بگوییم باطری این لپ تاپ تنها 45 وات‌ساعت توان دارد که کمتر از نصف ظرفیت باطری لپ تاپ‌هایی است که برای گیمینگ حرفه‌ای ساخته شده‌اند (این لپ تاپ معمولا باطری 99 وات‌ساعتی دارند). اما عملکرد این باطری چگونه است و چقدر می‌تواند لپ تاپ را روشن نگه دارد؟ 

یکی از سایت‌های نقد و بررسی آزمایشی را با باطری این لپ تاپ انجام داده به این صورت که میزان روشنایی صفحه مانیتور لپ تاپ را به 120 nits کاهش داده (در حالت معمولی 250 nits است)، پروفایل باطری را از تنظیمات ویندوز روی Best Performance (بهترین عملکرد) قرار داده و تمام برنامه‌های دیگر را نیز بسته است یعنی در حین تست هیچ برنامه‌ای به غیر از همان برنامه‌های که با آن کار می‌شده باز نبوده است. در چنین شرایطی اگر با این لپ تاپ فقط وبگردی کنید باطری آن شش ساعت و بیست دقیقه دوام می‌آورد و اگر فقط فیلم ببینید پنج ساعت و بیست دقیقه. بدون شک اگر با همین شرایط بازی کنید باطری کمتر دوام خواهد آورد چون اجرای بازی‌ها به مراتب به توان بیشتری نیاز دارد. حالا اگر شرایط تست را هم بر هم بزنید و مثلا میزان روشنایی صفحه نمایشگر را به همان 250 nits‌ برسانید باز هم باطری کمتر دوام خواهد آورد و این یعنی شاید شارژدهی آن بین یک تا دو ساعت یا حتی کمتر از یک ساعت شود.

راهنمای خرید IdeaPad Gaming 3 

پورت‌های لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3

در حد معمولی است و باید بگوییم شما را سورپرایز نخواهد کرد! این لپ تاپ دو پورت USB 3.0 از نوع A، یک پورت USB 3.2 از نوع C، یک پورت HDMI‌ و یک پورت Ethernet برای اتصال مستقیم به مودم دارد اما پورت Thunderbolt که در لپ تاپ‌های جدیدتر دیده می‌شود و شیار کارت‌خوان حافظه ندارد. همچنین پورت USB نوع C آن قابلیت شارژ ندارد (نمی‌توانید با آن یک دستگاه خارجی را شارژ کنید) و با کابل Display Port سازگار نیست بنابراین نمی‌توانید از آن برای انتقال تصویر استفاده کنید.  

تنها پورتی که روی این لپ تاپ برای انتقال تصویر یا بهتر بگوییم اتصال به نمایشگرهای خارجی در نظر گرفته شده همان پورت HDMI است. البته این روزها مشکل نبود یک پورت روی لپ تاپ را می‌توان به راحتی با یک تبدیل حل کرد مثلا اگر می‌خواهید لپ تاپ‌تان را به نمایشگری وصل کنید که فقط پورت VGA‌ دارد می‌توانید یک تبدیل HDMI‌ به VGA‌ خریداری کرده و این کار را انجام دهید. البته وضع در مورد پورت‌های Thunderbolt کمی متفاوت است. پورت Thunderbolt با کابل USB 3.0 سازگار است اما سرعت انتقال اطلاعات با آن دو برابر پورت USB 3.0 از نوع C است. بنابراین مشکل نبودش با تبدیل حل نمی‌شود و اگر لپ تاپ‌تان این پورت را ندارد نباید انتظار سرعت آن را هم داشته باشید. 

در نهایت باید بگوییم این لپ تاپ دارای یک جک 3.5 میلی‌متری صدا برای اتصال هدفون نیز هست و از نسخه 6.0 وای‌فای و نسخه 5.0 بلوتوث نیز پشتیبانی می‌کند. به غیر از پورت USB نوع C آن، بقیه پورت‌های این لپ تاپ در سمت چپ آن قرار گرفته‌اند که راهکاری هوشمندانه است که در بسیاری از لپ تاپ‌های گیمینگ دیده می‌شود. وقتی بیشتر پورت‌ها در سمت چپ قرار بگیرند، اتصال دستگاه‌های مختلف به لپ تاپ باعث تجمع کابل در سمت راست آن نخواهد شد و لذا حرکت موس که در سمت راست لپ تاپ قرار می‌گیرد با مشکل مواجه نخواهد شد. 

کیفیت ساخت و ابعاد لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3

این لپ تاپ وزنی در حدود 2.2 کیلوگرم دارد که برای یک لپ تاپ گیمینگ مناسب است و ابعاد آن هم 35.9 در 25.1 در 2.4 سانتی‌متر است. با این ابعاد نمی‌توانیم بگوییم این لپ تاپ، لپ تاپ باریکی است لیکن همانطور که می‌دانید لپ تاپ‌های گیمینگ بعضا به دلیل استفاده از سخت‌افزارهای بیشتر و قوی‌تر و نیاز به فضای بیشتری برای دفع گرما باریک و سبک نیستند و از این لپ تاپ هم چنین انتظاری نمی‌رود. بدنه این لپ تاپ کلا از پلاستیک ساخته شده که البته ظاهری شبیه به فلز دارد ولی مقاومت آن زیاد نیست و لذا این لپ تاپ آنقدرها در برابر ضربه یا افتادن مقاوم نیست. البته باید بگوییم از یک لپ تاپ اقتصادی بیش از این هم نباید انتظار داشت و بدون شک نمی‌توان در بدنه چنین لپ تاپ‌هایی از فلز آلومینیوم و منیزیم استفاده کرد که باعث افزایش قیمت تمام‌شده لپ تاپ می‌شوند. 

قیمت لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3

بزرگترین نقطه قوت این لپ تاپ قیمت آن است. قیمت این لپ تاپ تا 30 درصد کمتر از قیمت لپ تاپ‌های گیمینگ اقتصادی موجود در بازار است که در حال حاضر معنایش این است که این لپ تاپ تا 10 میلیون تومان ارزان‌تر از این لپ تاپ‌هاست. لنوو در ساخت این سری از لپ تاپ‌های گیمینگش سعی کرده به شکلی منطقی در سخت‌افزارها و همچنین مواد به کار رفته در بدنه لپ تاپ صرفه‌جویی کند طوری که از یک طرف لپ تاپ عملکردی قابل قبول در بازی‌ها داشته باشد و از طرف دیگر قیمت آن به شکل چشمگیری کاهش پیدا کند. 

سخن آخر (این لپ تاپ به درد چه کسانی می‌خورد؟)

لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3 به درد گیمرهایی می‌خورد که اولا قیمت برایشان در درجه اول اهمیت قرار دارد و می‌خواهند کمترین هزینه ممکن را برای خرید لپ تاپ گیمینگ بپردازند و ثانیا انتظارشان از لپ تاپ در حد حرفه‌ای نیست ولی می‌خواهند عملکرد لپ تاپ‌شان در جدیدترین بازی‌ها اگر خیلی خوب نیست حداقل قابل‌ قبول باشد. این دقیقا همان چیزی است که لپ تاپ Lenovo Ideapad Gaming 3 به شما می‌دهد! عملکردی قابل ‌قبول در برابر قیمتی واقعا مقرون به صرفه برای یک لپ تاپ گیمینگ. شاید تعجب کنید ولی قیمت این لپ تاپ بین سه تا چهار برابر از لپ تاپ‌های گیمینگ حرفه‌ای کمتر است در حالی که عملکرد آن در بازی‌های قدیمی‌تر، عالی است یعنی بیشتر آنها را با فریم ریت 60 یا بیشتر اجرا می‌کند.

دیدگاه های کاربران
دیدگاه شما
مشاهده بیشتر
تاپ رایان ضمانت اصالت کالا
تاپ رایان ۷ روز ضمانت بازگشت وجه
تاپ رایان مشاوره رایگان
تاپ رایان پشتیبانی بر خط
تاپ رایان ارسال به کل کشور
تاپ رایان پرداخت در محل (تهران)