اگر شما هم گیمر هستید و در نظر تا تجهیزات گیمینگ خود را تکمیل کنید باید بین دو نوع موس یکی را انتخاب کنید. موس گیمینگ از وسایل گیمینگ مهم هر گیمر است و به دو نوع ماوس گیمینگ وایرلس و سیمی تقسیم میشود که هر دو میتوانند به تنهایی انتخابی فوق العاده باشند، اما این موضوع به هدف خاصی که این تجهیزات گیمینگ قرار است به آن خدمت کنند بستگی دارد که هر کدام دارای نقاط قوت و ویژگیهای منحصر بفرد خود هستند و شما با توجه به شاخصههای خودتان باید یکی از این دو نوع را انتخاب نمایید. همچنین برای انتخاب مناسبترین نوع موس باید به فاکتورهای ذیل توجه ویژهای کنید:
● سرعت
● آزادی حرکت
● منبع تغذیه
● سازگاری
انتخاب بین یک موس سیمی با واکنش سریع یا یک موس وایرلس فانتزی فوق سبک، بهخصوص با تنوع بالا در محصولات گیمینگ شیک در این روزها میتواند بسیار دشوار باشد و چالشی باشد. بنابراین، در این مقاله تحلیل میکنیم که چگونه با مقایسه موسهای سیمی و وایرلس، میتوانیم نیازهای خود را اولویتبندی کنیم و سپس اقدام به خرید مناسبترین موس برای سیستم خود کنیم.
در بخش اول میخواهیم بررسی کنیم که هر دو موس با سیم و وایرلس چگونه کار میکنند تا بتوانیم یک نگاه کلی نسبت به نحوه عملکرد این دو تجهیزات گیمینگ داشته باشیم.
نحوه عملکرد موس با سیم
ماوس با سیم سادهترین، سنتیترین و در عین حال راحتترین نوع رابط کاربری در لپتاپ یا کامپیوتر شخصی میباشد. همچنین بدیهی است که این نامگذاری به این دلیل است که همیشه از یک کابل جهت اتصال به دستگاه شما استفاده میکند.
البته همانطور که همهی ما میدانیم مزیت آشکار موس با سیم نسبت به نمومه وایرلس آن این است که از باتری استفاده نمیکند اما در عوض از دستگاه تغذیه استفاده میکند. در نهایت میدانیم که هیچ درایور خاصی برای کار کردن موس با سیم لازم نیست و به همین دلیل است در ابتدا به راحتی کار با این موس اشاره ویژهای کردیم، شما فقط آن را به دستگاه وصل میکنید و سپس همه چیز برای استفاده کردن شما مهیا میباشد.
اما در مقابل این همه رابط کاربری راحت باید درنظر داشته باشیم که یکی از مشکلات موسهای کابلی این است که کابل آن هنگام بازی میتواند مزاحمت ایجاد کند و میز شما را شلوغ کند و به کابلهای دیگر گره بخورد. البته فراموش نکنید که همیشه میتوانید کابلهای متصل به دستگاه خود را مدیریت کنید و از این شلوغی جلوگیری کنید و محیطی منظم برای خود بوجود آورید.
نحوه عملکرد موس وایرلس
همانطور که از اسم آن مشخص است، این نوع موس برای کار کردن نیاز به اتصال کابلی ندارد. ظاهر و کارکرد آن تا حدود چشمگیری بهمانند موس سیمی است. در این موس از تکنولوژی بیسیم (وایرلس) استفاده میشود که معمولا به بلوتوث یا پروتکل اختصاصی مشابه Wi-Fi است.
پس به همین دلیل، حمل آن به مراتب آسانتر و همچنین امکان کنترل رابط را بدون نیاز به نزدیکی به دستگاه یا محدود کردن حرکت توسط یک کابل فراهم میکند، برخلاف موسهای با سیم که از دستگاه میزبان (لپ تاپ، کامپیوتر) میگیرند، موس بیسیم با استفاده از باتریهای لیتیوم یون داخلی قابل شارژ یا باتریهای AA (قلمی) یا AAA (نیمقلمی) تغذیه میشوند. علاوه بر این موضوع، امکان دارد دارای یک کابل شارژ باشند که به شکل موقت موس را به یک موس سیمی تبدیل میکند، پس با استفاده از این ویژگی بهراحتی موس وایرلس خود را به موس سیمی تبدیل کنید و دیگر نگران اتمام شارژ آن نباشید.
از طرفی استفاده از موس وایرلس چالشهای زیادی دارد، مانند تاخیر و لگ در مخابره دستورات از طریق امواج وایرلس، و وابستگی و محدودیتهایی که باتریها به عمل میآورند، که همین باعث میشود شما همیشه مراقب شارژ موس خود باشید و به طور مرتب باتری آن را تعویض یا شارژ کنید.
فاکتورهای مهم در انتخاب موس
در این بخش به بررسی تفاوتهای اصلی و فاکتورهای مهم انتخاب یک موس میپردازیم و نحوه تاثیرگذاری آنها بر تجربه کلی شما در استفاده از آنها را یکی پس از دیگری به صورت تخصصی بررسی میکنیم :
● سرعت :
همانطور که میدانید موس وایرلس اطلاعات را از طریق یک پروتکل رادیویی انتقال میکند، پس به همین دلیل اندکی کندتر از موس سیمی است که معمولا اطلاعات و دادهها را به شکل چشمگیری سریعتر از طریق کابل منتقل میکند. گاها در هنگام استفاده مکرر و منظم برای کارهای روزمره متوجه این موضوع نمیشوید، اما میتواند در حین بازی به شکل آشکارا نمایان شود، جایی که حتی ریزترین تاخیر مهم به چشم میآید.
در اکثر موسهای وایرلس گیمینگ مدرن از تکنولوژی پیشرفتهای بکار گرفته شده است که منجر به تجربهای عملا بدون تاخیر میشود و همین باعث میشود تا حدودی عملکرد خود را به موسهای سیمی نزدیک کنند.
● آزادی حرکت :
موسهای با سیم در این بخش ضعف خود را نمایان میکنند زیرا دارای کابلی طولانی هستند که ممکن است در محیطهای کوچک باعث شود نتوانید به راحتی مانور دهید یا در سفر از لحاظ اشغال فضا مشکلساز شوند، اما این مشکل در موسهای وایرلس وجود ندارد و این موسها بسیار قابل حملتر هستند و شما دیگر نگران گره خوردگی یا اشغال زیاد فضا نخواهید بود.
● منبع تغذیه :
منابع تغذیه یک دلیل حیاتی و موثر در تجهیزات گیمینگ است، بهویژه در زمینه سفر، زمانی که شما در حال جابهجایی تجهیزات هستید. وقتی که موس بی سیم گیمینگ استفاده میکنید توجه داشته باشید که این موس از انرژی باتری بهره میبرد و برای کار کردن به شارژ کردن یا باتریهای جدیدی نیاز دارد. البته لازم است مطلع باشید که با استفاده از موسهای وایرلسی که از برق دستگاه میزبان استفاده میکنند، دیگر نگرانیی در این باب وجود نخواهد داشت.
● سازگاری :
درنهایت به آخرین و در عین حال مهمترین فاکتور میرسیم که چیزی جز سازگاری نیست. تفاوت سازگاری عظیمی بین موس باسیم و وایرلس وجود دارد، موسهای با سیم از طریق یک پورت USB به دستگاه میزبان و بوسیله کابل ارتباط برقرار میکنند، اما در مقابل موسهای وایرلس نیاز به درگاه بلوتوث دارند. اما اگر سیستم شما از بلوتوث پشتیبانی نمیکند، باید دانگل بلوتوث را جداگانه تهیه کنید.
مقایسه مزایا و معایب موس با سیم در مقابل موس وایرلس
در این بخش با در نظر گرفتن تمام مواردی که بیان شد، میخواهیم مزایا و معایب اصلی استفاده از موس سیمی که در مقابل موس وایرلس آورده شده است، که باعث میشود تمام زوایای این محصولات گیمینگ را زیر ذرهبین برده باشیم:
موس با سیم :
مزیت و فایده اصلی موسهای با سیم شامل پاسخ سریعتر، با دقت بیشتر و نیاز نداشتن آنها به شارژ است. همچنین یکی دیگر از مزیتهای این نوع موسها ارزان بودن و مقرون بهصرفه بودن آنها است و اگر قیمت از فاکتورهای مهم شما باشد بنظر میرسد موس سیمی بهترین گزینه روی میز برای شما باشد.
همچنین، روی موس سیمی قطعات و دکمههایی هست که شما میتوانید چیدمان آنها را با توجه به نظر و سلیقه خود تغییر دهید تا کارآمدتر شوند. اما اگر مدرن بودن موس برای شما اهمیت بیشتری داشته باشد، موسهای وایرلس از تنوع کمتری برخوردار هستند اما ظاهر مدرنتری دارند.
در مقابل از معایب آنها میتوان به اشغال فضای زیاد و نامرتب جلوه دادن میز شما اشاره کرد. البته فراموش نکنید که همیشه میتوانید کابلهای سیستم (ائم از کابلهای داخل کیس و کابلِ قطعات جانبی کامپیوتر و مانیتور) را مرتب و مدیریت کنید و به آسانی بر این عیب آزاردهنده این نوع موس غلبه کنید.
موس وایرلس :
در وهله اول باید به شیک بودن و زیبایی موسهای وایرلس گیمینگ اشاره کنیم که دارای دکمههای اختصاصی، نور RGB و ویژگیهایی هستند که برای گیمرها بسیار جذاب است. از نقطههای قوت و مزیتهای موسهای وایرلس گیمینگ میتوان به مدیریت راحتتر، رابط کاربری راحت، قابلیت جابهجایی بیشتر و اشغال فضا و نامرتبی کمتر اشاره کرد.
در مقابل، یکی از معایب این موس عملکرد و سرعت آن است، از معایب اصلی آن میتوان به کاهش زمان پاسخگویی و تاخیر احتمالی در مدلهای ارزانتر و نیاز به شارژ مجدد یا تعویض منظم باتریها اشاره کرد و یکی از باگهای بزرگ این نوع موسها این است که دائما باید به میزان شارژ آن یا باتری آن توجه کنید که در مدلهای با سیم اینگونه نیست. در نهایت نیز باید به قیمت بالا و اقتصادی نبودن موسهای وایرلس گیمینگ اشاره کنیم.
با سیم یا وایرلس کدام برای گیمرها مناسبتر است؟
در مقایسهی موسهای گیمینگ سیمی و وایرلس لازم میدانم توضیحی در مورد تکنولوژی هردو موس بدهم. استفاده از موس وایرلس برای گیمینگ یک تاپیک قابل توجه است که عمدهی گیمرها با آن روبرو شدهاند. با توجه به پیشرفت تکنولوژی وایرلس در سالهای اخیر، بخش عظیمی از گیمرها متوجه شدهاند که میتوانند از موسهای وایرلس برای گیمینگ بهره ببرند.
با این حال، برای گیمرها، تاثیر استفاده از موس وایرلس بر کیفیت بازی بسیار حیاتی میباشد. باید توجه داشت که برای استفاده از موس بیسیم باید یک سیستم مدیریت ارتباطات وایرلس نیز تهیه کرد. با توجه به نوسانات مختلف در برد سیگنال بیسیم، باید از یک دستگاه با کیفیت برای گیمینگ استفاده کرد. با وجود اینکه بسیاری از موسهای وایرلس امکان دارد برای کاربردهای روزمره کارایی مناسبی داشته باشند، بهتر است دستگاهی با کیفیت و مشخصات قوی برای گیمینگ انتخاب کنید.
به طور خلاصه باید گفت، استفاده از موس گیمینگ وایرلس برای گیم میتواند یک انتخاب بسیار هوشمندانه باشد، اما لازم است توجه داشته باشید که محدودیتهایی نیز وجود دارد. حتما این مورد را در نظر داشته باشید که اگر موس بیسیم انتخاب میکنید، یکی از با کیفیت ترینها را خریداری کنید تا در آینده گریبانگیر مشکلات آنها نشوید.
تصمیم گیری نهایی با شماست
همانطور که واضح است تصمیم نهایی همیشه به اولویت و فاکتورهای شما به عنوان یک خریدار و گیمر حرفهای یا نیمه حرفهای بستگی دارد. برای مثال، اگر دائم در حال سفر و جا به جایی هستید استفاده از موس وایرلس برای شما توصیه میشود، بدون دردسر نامرتبی کابل و گره خوردی آن، هر کجا که نیاز دارید به سرعت از آن استفاده کنید.
اگر یک گیمر حرفهای هستید، امکان دارد به دقت موجود در موسهای سیمی علاقه بیشتری نشان دهید. همچنین اگر شما به دنبال محصولی مقرون به صرفه هستید، موس با سیم راه حل هوشمندانه، کوتاه مدت و یا حتی بلند مدت مناسبی برای شما خواهد بود.
در نهایت همه چیز به تجربیات شخصی و راحتی شما برمیگردد و ثابت میشود کدام موس گیمینگ برای شما کارآمدتر است. برندهای زیادی موسهای گیمینگ تولید کرده اند، برندهایی مانند: G+، Logitech، Razer، Steelseries و Corsair که از محبوبیت بالایی در بین گیمرها برخوردارند. این برندها علاوه بر جنس بدنه موس و اجزای داخلی، نوع نور موس، نرمافزار قابل تنظیم، بسیاری از ویژگیهای دیگر را نیز دارند. قیمت موسهای گیمینگ از چند هزار تومان تا چند میلیون تومان است و ویژگیهایی مانند: DPI بالا، دکمههای قابل برنامه ریزی و نحوه اتصال به کامپیوتر یا کنسول بازی در قیمت این موسها تاثیر گذار هستند. انتخاب یک موس گیمینگ مناسب، باید با توجه به سبک بازی، دقت و سرعت مورد نظر، انجام شود.
من برای موس گیمینگ قطعا سیمی ترجیح میدم چون معمولا سرعت بالاتری دارند برند هم که طبیعتا لاجیتک حرف اولو میزنه از نظره من