معرفی برند دل
معرفی برند دل
با وجود آنکه دل به غیر از لپ تاپ محصولات دیگری همچون موس، کیبورد، اسپیکر، کامپیوتر رومیزی آماده و نمایشگر هم تولید میکند اما این شرکت نیز مانند شرکت لنوو به لپ تاپهایش معروف است. در واقع معروفیت لپ تاپهای دل به قدری زیاد است که خیلیها تصور میکنند این شرکت آمریکایی به غیر از لپ تاپ محصول دیگری تولید نمیکند! شباهت دیگری هم بین دل و لنوو وجود دارد و آن هم اینکه هر دو شرکت در سال 1984 تاسیس شدهاند (یکی در چین و دیگری در آمریکا).
اما تفاوت بزرگ بین دل و لنوو یا بهتر است بگوییم لپ تاپهای دل و لنوو در دوام و ماندگاری آنهاست. لپ تاپهای لنوو قیمت کمتری دارند اما در مقابل گفته میشود از پلاستیک در ساخت بدنه خارجی آنها استفاده شده که مقاومت آنها را در برابر ضربه کمتر میکند. در مقابل، لپ تاپهای دل نه تنها مقاومت بالایی در برابر ضربه و شرایط نامساعد محیطی دارند بلکه دوام بالاتری هم داشته و برای استفادههای طولانیمدت مناسبترند. پس اگر شما هم جزء آن دسته کاربرانی هستید که حوصله مراقبت از لپ تاپتان را ندارید و میخواهید با آن مثل یک ماشین چمنزنی رفتار کنید، بهترین برند لپ تاپ برای شما دل خواهد بود چرا که طاقت تمام بدرفتاریهای شما را خواهد داشت!
تاریخچه شرکت دل
همانطور که گفتیم شرکت دل در سال 1984 تاسیس شد اما توسط شخصی به نام مایکل دل و در شهر آستین ایالت تگزاس آمریکا. مایکل دل در سال اول دانشجوییاش، یک کسب و کار کوچک هم در کنار درسهایش داشت و آن هم مونتاژ و فروش کیتهای ارتقایی برای کامپیوترهای شخصی بود. او این کار را از اتاقش در خوابگاه دانشگاه انجام میداد و چون قطعات لازم برای کارش را از عمدهفروشیها تهیه میکرد، میتوانست کیتهای مذکور را با قیمتی رقابتی و با سود خوبی به فروش برساند. کمکم درآمد دل به قدری زیاد شد که دانشگاه را نیمهکاره رها کرده و شرکت PC’s Limited را تاسیس کرد که البته بعد از مدتی به Computer Corporation Dell تغییر نام داد.
توضیح اینکه مقصود از کیت ارتقایی کامپیوتر، مجموعهای از قطعات اصلی کامپیوتر همچون مادربورد، پردازنده اصلی و حافظه رم است که یا به صورت جدا در یک بستهبندی یا به صورت مونتاژ شده به فروش میرسد و همان طور که از نامش پیداست برای ارتقای کامپیوتر است. چنین چیزی البته در ایران رواج ندارد و اکثر کسانی که میخواهند کامپیوتر رومیزیشان را ارتقا دهند خودشان قطعات آن را به صورت جداگانه خریداری کرده و نصب میکنند.
دل محصولات خود را در ابتدا یا از طریق تبلیغات یا از طریق سفارشهای پستی به فروش میرساند و بدین ترتیب از هزینههای خرید یا اجاره یک فروشگاه برای عرضه محصولاتش و همچنین هزینههای سربار مرتبط با آن معاف میشد. نتیجه اینکه میتوانست بهترین کامپیوترهای شخصی را با قیمتی رقابتی عرضه کند و همچنان درآمد بالایی داشته باشد. کار دل به همین ترتیب ادامه پیدا کرد تا اینکه در سال 1996 اولین وبسایت فروش محصولات این شرکت راهاندازی شد. این نقطه عطفی در فعالیتهای شرکت دل بود و باعث شد این شرکت در زمینه فروش کامپیوترهای شخصی از شرکت Compaq Computer Corporation که در آن زمان بزرگترین فروشنده کامپیوترهای شخصی در آمریکا بود، پیشی بگیرد.
دل تنها هفت روز پس از راهاندازی وبسایت خود به درآمد یک میلیون دلار در روز رسید و 11 سال بعد یعنی در سال 2007 با 4.2 میلیارد دلار فروش، تبدیل به چهارمین سایت برتر تجارت الکترونیک در آمریکا شد. همچنین دل در سال 2016 شرکت EMC را که در حوزه ذخیرهسازی اطلاعات فعالیت میکرد به قیمت 60 میلیارد دلار خریداری کرد که تا آن زمان بیشترین مبلغی بود که برای خرید یک شرکت فناوری پرداخت شده بود. فروش دل در سال 2017 به 40 میلیون دلار رسید و آن را تبدیل به سومین فروشنده بزرگ محصولات آی تی در دنیا کرد. بسیاری از سایتها تعداد کارمندان دل را حدود 80 هزار نفر معرفی کردهاند در حالی که تعداد واقعی آنها تا سال 2018 به 145 هزار نفر رسیده است. دل در حال حاضر یکی از برترین برندهای دنیا به خصوص در زمینه تولید لپ تاپ به شمار میآید.
افتخارات شرکت دل
برخی از افتخارات شرکت دل به اختصار عبارتند از:
کسب مقام اول در بین تحسینشدهترین شرکتهای آمریکایی در حوزه فناوری (سال 2005)
سومین شرکت بزرگ فروش کامپیوترهای شخصی در دنیا (سال 2010)
دومین شرکت بزرگ دنیا بعد از اپل در زمینه تولید لپ تاپهای باکیفیت 2015
دومین شرکت بزرگ دنیا در زمینه تولید لپ تاپ (2016)
برترین تولیدکننده لپ تاپهای ویندوزی در دنیا (2016)
محصولات دل
همانطور که در ابتدا گفتیم لپ تاپهای دل به قدری معروف شدهاند که خیلیها فکر میکنند این شرکت فقط لپ تاپ تولید میکند اما واقعیت آن است که دل علاوه بر لپ تاپ محصولات دیگری از جمله سیستمهای ذخیرهسازی، نمایشگر (مانیتور) و تبلت و لوازم جانبی مثل کیبورد، موس و اسپیکر نیز تولید کرده است. البته شکی نیست که شرکت دل همانند لنوو معروفیت خود را تا حد زیادی مدیون لپ تاپهایش است؛ لپ تاپهایی که همانند برندهای دیگر مثل ایسوس و لنوو در سریهای مختلف و برای کاربریهای مختلفی طراحی شدهاند و البته همهشان در یک چیز مشترکند: جانسخت بودن!
دل حتی نوع خاصی از لپ تاپ را برای مصارف صنعتی و نظامی با پسوند XFR تولید کرده که اگر با ماشین هم از روی آن رد شوید هیچ اتفاقی برایش نمیافتد! اما چرا راه دور برویم؟ مدل E6420 از سری لپ تاپهای Latitude دل حتی در برابر ضربهای که بر اثر سقوط از ساختمان چندطبقه به آن وارد میشود، مقاوم است. این آزمایش را خود شرکت دل انجام داده هر چند که در ابتدا هم به این نکته اشاره میکند که این مورد (پرتاب از ساختمان چند طبقه) جزء موارد گارانتی نیست! محصولات دیگر دل همچون کیبورد و موس این شرکت، بیشتر به ارگونومیک بودن (ساخته شدن مطابق با شرایط بدن و راحتی بیشتر کار با آنها) معروفند و بیشتر به درد مصارف خانگی و اداری میخورند تا کارهای حرفهای و گیمینگ اما با این حال ظاهری حرفهای دارند و در دو مدل بیسیم و باسیم به بازار عرضه میشوند.
نمایندگی محصولات دل
شاید تعداد شرکتهایی که نمایندگی محصولات دل یا نمایندگی فروش محصولات دل را در ایران دارند به اندازه نمایندگیهای لنوو و ایسوس نباشد. دلیل آن قطعا معروفیت کمتر این برند نسبت به برندهای دیگر در ایران نیست اما باید موقعیت جغرافیایی برندها را نیز مدنظر داشت. برند دل همانند اپل بیشترین فروش محصولات خود را در بازار آمریکا دارد (حدود 67 درصد) و تنها 22 درصد از محصولاتش روانه بازار اروپا، خاورمیانه و آفریقا میشوند. بنابراین طبیعی است که بازار این برند در مناطق ذکر شده رونق کمتری داشته باشد و متعاقب آن تعداد نمایندگیهای آن هم کمتر باشند.
با این وجود هنوز هم شرکتهایی در ایران هستند که کارشان نمایندگی محصولات دل است و علاوه بر لپ تاپ به فروش محصولات دیگر این شرکت نیز مشغولند. برای دسترسی به این شرکتها کافی است عبارت "نمایندگی محصولات دل" یا "نمایندگی فروش محصولات دل" را در اینترنت جستجو کنید و از سایت آنها بازدید کنید. حتی برخی از آنها به عنوان نمایندگی محصولات دل، کار تعمیرات لپ تاپها یا دیگر محصولات دل را نیز انجام میدهند.