• ۷۲۲ بازدید
  • زمان مطالعه: ۱۱ دقیقه
  • ۱۴۰۲/۰۲/۱۷ ۱۸:۰۷

معرفی 5 مدل از بهترین کارت گرافیک های لپ تاپ

معرفی 5 مدل از بهترین کارت گرافیک های لپ تاپ

کارت گرافیک قطعه‌ایست که دستورات پردازنده را دریافت کرده و آن‌ها را به عکس، ویدیو، انیمیشن و هر المان تصویری دیگری تبدیل می‌کند. اما این مقاله برای چه کسانی نوشته شده است؟ قطعا قدرت کارت گرافیک‌ های دسکتاپ در لپ‌ تاپ‌ها وجود ندارد. اما بسیاری از افراد کارهای گرافیکی خود را با لپ‌تاپ انجام می‌دهند و یا گیمرهایی حرفه‌ای هستند که می‌خواهند بتوانند در هر مکانی بازی کنند و از این نظر به یک لپ‌ تاپ قدرتمند نیاز دارند. اگر جزو این افراد هستید، این مقاله برای شماست تا بتوانید در میان 5 کارت گرافیک معرفی شده، مناسبترین آن را یافته و انتخاب راحت‌تری داشته باشید. از آنجایی که شما نمی توانید یک کارت گرافیک قدرتمند را بر روی لپ‌ تاپ خود نصب کنید، پس بهتر است در انتخاب لپ‌تاپ دقت بیشتری خرج دهید. پس با معرفی بهترین کارت گرافیک‌های لپ‌تاپ با ما همراه باشید.  

تفاوت پردازنده گرافیکی با پردازنده مرکزی

کارت گرافیک قلب گرافیکی کامپیوتر است و اهمیت آن کمتر از پردازنده مرکزی نیست. این قطعه که به GPU یا واحد پردازنده گرافیکی نیز شناخته می‌شود، قبل‌ترها به صورت یکپارچه بر روی CPU یا همان واحد پردازنده مرکزی نصب می‌شد و به صورت اشتراکی از حافظه آن استفاده می‌کرد. اما امروزه پردازنده‌های گرافیکی قدرتمندی ساخته شده‌اند که نیاز به رم مجزا دارند و به همین دلیل مستقل از CPU ساخته می‌شوند. کار پردازنده مرکزی که به عنوان قلب کامپیوتر شناخته می‌شود، پردازش داده‌ها و اجرای نرم‌افزارهاست. این قطعه برای نمایش تصاویر یا ویدیوها، اطلاعات لازم را به پردازنده گرافیکی ارسال می‌کند. کارت گرافیک داده‌های دریافت شده از CPU را ترجمه کرده و آن‌ها را به صورت همان تصاویر مد نظر پردازنده مرکزی، نمایش می‌دهد. به همین علت هنگام اجرای بازی‌ها، موشن‌گرافی‌ها، یا خروجی گرفتن از نرم‌افزارهای ویرایش ویدیو، کارت گرافیک بسیار اهمیت پیدا می‌کند.  

انواع کارت گرافیک

کارت‌های گرافیکی بر اساس همین پیوستگی با CPU یا مستقل بودن از آن، به دو دسته اشتراکی (یا مجتمع) و اختصاصی (یا مجزا) دسته‌بندی می‌شوند. همانطور که از نامشان پیداست، کارت گرافیک اشتراکی به صورت مشترک با CPU از یک حافظه استفاده می‌کنند که این کار سرعت پردازش را پایین می‌آورد. درحالیکه کارت گرافیک اختصاصی، فضای رم مختص به خود را دارد. به همین دلیل معمولا کارت های گرافیک قدرتمند به صورت اشتراکی تولید نمی‌شوند. اما برای کارهای عمومی مثل وب‌گردی، ویرایش متن یا استفاده از سیستم برای دیدن فیلم، یک کارت گرافیک مجتمع نیز کفایت می‌کند.  

تفاوت کارت گرافیک دسکتاپ با کارت گرافیک لپ تاپ

به طور کلی اگر گیمر هستید و یا برای رندرینگ یا ماینینگ به دنبال کارت گرافیک قدرتمند می‌گردید، بهتر است از کامپیوترهای دسکتاپ استفاده کنید. چون کیس کامپیوتر هم برای انواع مختلفی از کارت گرافیک فضای کافی دارد، هم ارتقای آن‌ها کار بسیار راحت‌تری است. درحالیکه لپ‌تاپ فضای زیادی ندارد و همچنین به دلیل نیاز به سازگاری سایر قطعات کامپیوتر با کارت گرافیک، انتخاب‌های شما را محدود می‌کند. بعلاوه ارتقای قطعات داخلی یک لپ‌تاپ اصلا کار راحتی نیست. در گذشته کارت گرافیک های مخصوص لپ تاپ، با یک حرف M در نامشان از کارت گرافیک های دسکتاپ جدا می‌شد. این حرف M نشان‌دهنده‌‌ی متحرک و قابل حمل بودن کارت گرافیک و سیستم متصل به آن بود. اما امروزه به دلیل تولید گسترده‌ی کارت گرافیک مخصوص لپ‌تاپ و قدرتمندتر شدن آن‌ها، این حرف از نامشان حذف شده است و با کارت گرافیک های دسکتاپ تفاوتی در نامگذاری ندارند.  

سری RTX که نخستین بار در سال ۲۰۱۸ و با بهره‌ مندی از معماری تورینگ (Turing) معرفی شده‌اند، جزء کارت‌های بالا رده (high-end) انویدیا به حساب می‌آید که با هدف قرار دادن مخاطبان گیمینگ و به منظور قبضه بازار کارت‌های بالا رده معرفی شده‌اند. این کارت‌ها شامل فناوری‌های به روزتر از لحاظ‌های مختلف هستند که به طبع قیمت آن‌ها را بیشتر می‌کند.

امروزه سری ۲۰ به بعد کارت گرافیک‌های انویدیا متعلق به مدل‌های تحت عنوان RTX و کارت گرافیک‌های سری ۱۶ نیز تحت عنوان GTX عرضه می‌شوند. هر دو این لاین تحت معماری جدید انویدیا یعنی تورینگ (Turing) توسعه داده می‌شوند. معماری تورینگ بزرگ‌ترین پیشرفت انویدیا در صنعت گرافیک از وقت معرفی هسته‌های کودا در سال ۲۰۰۶ تا به امروز به حساب می‌آید.

این معماری با بهره‌مندی از ۲۶۰۸ هسته‌ی کودا و هسته‌های اختصاصی RT فناوری رهگیری پرتو یا ری تریسینگ را امکان‌پذیرمی‌کند. همچنین به ‌لطف هسته‌های تنسور (Tensor)، می‌تواند با به‌ راه انداختن هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، پردازش‌ها را به نوع‌ و راهکارهای متفاوت بسیار بهینه‌تری به انجام برساند.

معرفی 5 مدل از بهترین کارت گرافیک های لپ تاپ

در ادامه برای سهولت انتخاب شما، 5 تا از بهترین کارت های گرافیکی لپ تاپ را معرفی خواهیم کرد.  


کارت گرافیک بهینه شده‌ی Nvidia GeForce GTX 1080 Max Q

در این مدل کارت گرافیک انویدیا پسوند Max Q نشان‌دهنده‌ی بهینه شدن ساختار کارت گرافیک‌های قدیمیتر این برند است. در واقع 1080 Max Q مدل بهینه شده‌ی GTX 1080 می‌باشد. GTX 1080 Max Q وزن بسیار سبکتری دارد و باریک‌تر است. از این نظر برای لپ‌تاپ‌های سبک‌وزن بسیار مناسب است. همچنین با طراحی پیشرفته الکتریکی خود، گرمای بسیار پایین‌تری نیز تولید می‎کند و بالطبع صدای کمتری نیز دارد. اما دقیقا به همین دلایل و به خاطر وجود سیستم Cooling ، 10 تا 15 درصد کندتر از GTX 1080 معمولی ست. همچنین فرکانس پایه پایین‌تری هم دارد و از نظر قدرتی، تقریبا شبیه به GTX 1070 معمولی ست. اگر قدرت بیشتر مد نظر شماست و وزن زیاد و هزینه بالای کارت گرافیک برایتان مهم نیست، می‌توانید از Nvidia GeForce GTX 1080 معمولی استفاده کنید. هرچند باید سازگاری سایر قطعات داخل کامپیوتر با این کارت گرافیک را نیز در نظر بگیرید. این کارت گرافیک را می توانید بر روی لپ تاپ های Acer Predator Triton 700 و لپ تاپ Asus ROG Zephyrus GX501V بیابید.  


کارت گرافیک قدرتمند لپ تاپ Nvidia GeForce RTX 3080 Ti

کارت گرافیک RTX 3080 Ti Mobile را شاید به جرات بتوان قوی‌ترین و سریع‌ترین کارت گرافیک لپ‌تاپ دانست. حافظه داخلی آن 16 گیگابایت و سرعت این حافظه GDDR6 است که جزو بیشترین ظرفیت‌ها و سریع‌ترین حافظه‌ها در میان کارت گرافیک هاست. این GPU با این مشخصات سخت‌افزاری، توانایی بسیار بالایی در دسترسی به داده‌های گرافیکی و ذخیره کردن آن‌ها دارد. همچنین می‌تواند سنگین‌ترین بازی‌ها را نیز با سرعتی فوق‌العاده اجرا کند و یا برای رندر کردن فایل‌های ویدیویی، خیلی قدرتمند عمل کند. شاید تنها عیب این کارت گرافیک که به عنوان سریعترین کارت گرافیک نوت بوک در سال 2022 شناخته شده است، قیمت بسیار بالای آن باشد.  


کارت گرافیک محبوب AMD Radeon RX 6800M

کارت گرافیک همراه AMD برای لپ‌تاپ‌های حرفه‌ای و عملکردی فوق قدرتمند. از بزرگترین مزیت‌های کارت گرافیک های AMD قیمت پایین‌تر آن‌ها نسبت به کارت گرافیک‌های Nvidia است. این کارت گرافیک نیز همانند مدل قبلی 16 گیگابایت رم GDDR6 دارد که می‌تواند سنگین‌ترین بازی‌ها را بدون کندی اجرا کند و پیچیده‌ترین رندرگیری‌ها را بدون مشکل انجام دهد. بنابراین یک انتخاب ایده‌آل برای گیمرها و ادیتورهای ویدیویی است. عملکرد AMD RX 6800M Graphic Card از Nvidia RTX 3080 قدرتمندتر است و با توجه به قیمت پایینتری که دارد، رنج طرفداران بیشتری خواهد داشت. این کارت گرافیک قدرتمند بر روی لپ‌تاپ Asus ROG Strix 15 Advantage موجود می باشد.  

کارت گرافیک میان رده Nvidia GeForce RTX 2070

قدرت و محبوبیت کارت گرافیک های Nvidia در جهان زبانزد است و از هر نظر نسبت به کارت‌های گرافیکی AMD عملکرد بهتری دارند. کارت گرافیک RTX 2070 نیز از بهترین کارت گرافیک های میان رده‌ است که محبوبیت و فروش خیلی زیادی دارد. 2304 هسته به علاوه 8 گیگابایت رم GDDR6 و پهنای باند 448 گیگابیت بر ثانیه، این کارت گرافیک را برای طیف گسترده‌ای از کاربران، از یک مصرف کننده عادی تا یک گیمر حرفه‌ای، مناسب گردانیده است. همچنین قیمت آن نیز نسبت به مدل‌های معرفی شده‌ی قبلی، پایین‌تر و خرید آن مقرون به صرفه است. این کارت گرافیک محبوب بر روی لپ‌تاپ های بسیار زیادی قرار دارد که از بهترین آن ها لپ تاپ Asus ROG Strix Scar II GL704GW می باشد.  


کارت گرافیک ارزان قیمت Nvidia GeForce GTX 1650

اگر بودجه شما برای خرید کارت گرافیک لپ تاپ محدود است و نیاز به یک کارت گرافیک نسبتا قوی با قیمتی مناسب هستید، GTX 1650 انتخاب بسیار مناسبی است. این کارت گرافیک اقتصادی، 4 گیگابایت رم GDDR5 دارد و با وجود یک پردازنده 896 هسته‌ای، برای مصارف معمولی و یک کاربری عادی، بسیار ایده‌آل عمل می‌کند. GTX 1650 Graphic Card عملکردی مطلوب و باکیفیت دارد، اما حافظه‌ی آن، برای اجرای بازی‌های 4K مناسب نیست. در حالیکه بازی‌هایی مثل GTA V را می‌تواند به راحتی اجرا کند. اگر برای اجرای بازی‌های 4K به یک کارت گرافیک ارزان قیمت با رم 8 گیگابایت نیاز دارید، تاپ رایان به شما AMD Radeon RX 5700m را پیشنهاد می‌کند. این گرافیک کارت، جزو اقتصادی ترین کارت‌های گرافیکی بازار است که عملکرد نسبتا مشابهی با GTX 1650 دارد؛ اما قیمت آن اندکی گران‌تر است. از لپ تاپ هایی که از کارت گرافیک بهره می برند می توان به لپ تاپ MSI GF63 اشاره کرد.  

سخن آخر

بهترین کارت گرافیک مناسب شما، با توجه به پارامترهایی نظیر نیاز کاربری، بودجه در دسترس، برند مورد نظر و حافظه و سرعتی که مد نظر شماست، تعیین خواهد شد. پس ابتدا نوع نیازتان را به خوبی شناخته و سپس اقدام به خرید کارت گرافیک مناسب نمایید. برای مشاوره خرید و دریافت اطلاعات بیشتر، می‌توانید با کارشناسان فروش تاپ رایان در تماس باشید. همچنین در صورتیکه از هر یک از این کارت گرافیک های لپ تاپ استفاده کرده‌اید، خوشحال می‌شویم نظر خود را بنویسید تا دوستان دیگر تاپ رایان خرید آسان‌تر و مطمئن‌تری داشته باشند.

دیدگاه های کاربران (۱)
کیمیا ف (۵ شهریور ۱۴۰۳)
۵

1650 با وجود قیمت اقتصادیش یکی از بهترین گزینه هاست.

ارسال پاسخ
دیدگاه شما
مشاهده بیشتر
تاپ رایان ضمانت اصالت کالا
تاپ رایان ۷ روز ضمانت بازگشت وجه
تاپ رایان مشاوره رایگان
تاپ رایان پشتیبانی بر خط
تاپ رایان ارسال به کل کشور
تاپ رایان پرداخت در محل (تهران)