معرفی بهترین لپ تاپ های زیر 10 میلیون تومان

معرفی بهترین لپ تاپ های زیر 10 میلیون تومان

بهترین لپ تاپ‌های زیر 10 میلیون تومان

همیشه توصیه ما به افرادی که می‌خواهند لپ تاپ را برای کاربری عمومی خریداری کنند آن است که به جای خرید لپ تاپی که تنها چند میلیون تومان ارزان‌تر است (مثلا قیمتی در حد هفت میلیون تومان دارد) کمی بیشتر هزینه کنید و لپ تاپی بخرید که تا حدودی قوی‌تر باشد و بتوانید کارهای روزمره‌تان را با آن سریعتر انجام دهید. از شما چه پنهان که لپ تاپ‌های خیلی ارزان ظاهری شبیه به لپ تاپ‌های دیگر دارند اما عملکردشان به شکل قابل‌توجهی ضعیف‌تر است طوری که حتی برنامه‌های معمولی مثل برنامه‌های آفیس را هم با کندی باز می‌کنند. 

البته لپ تاپی هم که تنها 3 میلیون تومان گران‌تر از یک لپ تاپ هفت میلیونی است خیلی از آن قوی‌تر نیست ولی اگر بگوییم کمی قوی‌تر است سخن گزافی نگفته‌ایم. به عنوان مثال پردازنده به کار رفته در بیشتر لپ تاپ‌هایی که تا هفت میلیون تومان قیمت دارند پردازنده سلرون سری N4020 است یا یکی از پردازنده‌های AMD مشابه آن در صورتی که لپ تاپ‌های 10 میلیون تومانی هستند که پردازنده آنها نسل دهم از پردازنده‌های Corei3 اینتل است که سرعت هسته‌های آن دو برابر بیشتر، سرعت ارتباط آن با حافظه رم 200 مگاهرتز بیشتر و سرعت پردازنده گرافیکی آن 100 مگاهرتز بیشتر از یک پردازنده سلرون است. نتیجه اینکه عملکرد آن هم تا حدودی از یک پردازنده سلرون بهتر است. 

به هر حال همانطور که گفتیم فرق‌ها آنچنان فاحش نیست با این حال اگر می‌خواهید کمی بیشتر هزینه کنید و یک لپ تاپ 10 میلیون تومانی بخرید باید بگوییم سه لپ تاپی که در زیر به شما معرفی خواهیم کرد جزء لپ تاپ‌های خوب و نسبتا قوی در این طیف قیمتی هستند و جالب است بدانید قیمت دو تای آنها تا قبل از اینکه شامل تخفیف شود نزدیک به 11 میلیون تومان بوده و اکنون به خاطر تخفیف به حدود 10 میلیون تومان رسیده است.


قیمت لپ تاپ Asus VivoBook R427FA

یکی از همان لپ تاپ‌های تخفیف‌خورده است که قیمت آن قبل از تخفیف حدود یازده میلیون تومان بوده است. البته قبل از این که به بررسی این لپ تاپ بپردازیم باید بگوییم تخفیف‌ها همیشگی نیستند و ممکن است قیمت این لپ تاپ به همان یازده میلیون تومان برگردد بنابراین اگر قصد خرید آن را دارید بهتر است تا زمانی که تخفیف برقرار است اقدام نمایید. اما بپردازیم به خود لپ تاپ. پردازنده اصلی لپ تاپ سری Asus VivoBook مدل  R427FAنسل دهم از پردازنده‌های Corei3 اینتل از سری 10110U است که به مزیت‌های آن در مقایسه با یک پردازنده سلرون N4020 در بالا اشاره کردیم.  

سرعت این پردازنده در حالت معمولی 2.1 گیگاهرتز و در حالت توربو 4.1 گیگاهرتز است. این در حالی است که سرعت پردازنده سلرون N4020 در حالت معمولی 1.1 گیگاهرتز و در حالت توربو 2.8 گیگاهرتز است. همچنین پردازنده‌های Corei3 حداقل 2 هسته فیزیکی و 4 هسته مجازی دارند در حالی که پردازنده‌های سلرون سری N4020 فقط 2 هسته فیزیکی دارند و هسته مجازی ندارند. نتیجه اینکه پردازنده Corei3 می‌تواند 4 رشته‌برنامه (تِرد) را به صورت همزمان اجرا کند در حالی که پردازنده سلرون N4020 تنها 2 دو رشته‌‌برنامه را و این یعنی عملکرد پردازنده Corei3 در انجام چند کار با هم (اصطلاحا مولتی‌تسکینگ) بهتر است. 

اما از پردازنده اصلی که بگذریم باید بگوییم این لپ تاپ ایسوس به غیر از دو مورد، فرق خاصی با یک لپ تاپ هفت میلیون تومانی ندارد. شاید با خودتان بپرسید آن دو مورد چیست؟ خب! اول اینکه حافظه رم این لپ تاپ هر چند که 4 گیگابایت بیشتر نیست ولی قابل ارتقاء است اما در بیشتر لپ تاپ‌های 7 میلیون تومانی میزان حافظه رم همان 4 گیگابایت است و قابلیت ارتقاء هم ندارد. همچنین این لپ تاپ پورت USB-C نیز دارد که در لپ تاپ‌های هفت میلیون تومانی کمتر دیده می‌شود. البته زیاد نباید نگران نبود یک پورت روی لپ تاپ بود چون در بیشتر موارد می‌توان این مشکل را با یک تبدیل حل کرد. 

لپ تاپ Asus VivoBook R427FA حافظه ذخیره‌سازی آن از نوع HDD یک ترابایت است که برای ذخیره‌سازی فایل‌های متنی، تصویری و حتی ویدیویی کافی است. اگر استفاده شما از لپ تاپ در حد استفاده روزمره است این مقدار حافظه ذخیره‌سازی حتی برایتان زیاد هم هست مگر اینکه بخواهید آرشیوی از فیلم را در لپ تاپ‌تان نگه دارید! البته توصیه می‌کنیم این کار را نکنید و اگر آرشیوی از فیلم دارید ترجیحا آن را در یک درایو خارجی (اکسترنال) ذخیره کنید.

از یک لپ تاپ 10 میلیون تومانی نباید انتظار داشته باشید که پردازنده گرافیکی مجزا داشته باشد چون این باعث افزایش قابل‌توجه قیمت لپ تاپ می‌شود. در واقع هیچ لپ تاپی را در طیف قیمتی بین 7 تا 10 میلیون تومان پیدا نخواهید کرد که پردازنده گرافیکی مجزا داشته باشد اما باید به این نکته هم اشاره کنیم که عملکرد پردازنده‌های گرافیکی که در دل پردازنده اصلی قرار دارند (به اصطلاح پردازنده‌های مجتمع) در انجام کارهای روزمره مثل وبگردی، باز کردن فایل‌های آفیس و از این قبیل کاملا قابل قبول است و در حد نیاز کاربری است که لپ تاپ را خریداری کرده است. 

پردازنده گرافیکی لپ تاپ Asus VivoBook R427FA از نوع Intel UHD است که می‌تواند حافظه مورد نیازش را از حافظه رم تامین کند (به اصطلاح شِیر کند). این پردازنده همانطور که در بالا هم اشاره شد برای انجام کارهای روزمره کافی است و حتی شاید بتوانید با آن بازی‌های خیلی قدیمی را هم اجرا کنید. جالب است بدانید با اینکه هم نسل دهم از پردازنده‌های Corei3 (پردازنده این لپ تاپ) و هم پردازنده‌های سلرون N4020 دارای پردازنده گرافیکی Intel UHD در دل خود هستند اما مشخصات پردازنده گرافیکی یک پردازنده Corei3 در بعضی موارد از یک پردازنده سلرون N4020 بهتر است؛ مثلا سرعت آن کمی بیشتر است، تعداد واحدهای اجرا (Execution Units) آن دو برابر است و تعداد واحدهای سایه‌روشن (Shader) آن حدود صد واحد بیشتر است. 

مانیتور Asus VivoBook R427FA چهارده اینچی و وضوح تصویری آن HD با سرعت بازآوری (ریفرش ریت) 60 هرتز است. همچنین صفحه نمایش ماتی دارد که نور را کمتر منعکس می‌کند و تا حدودی امکان استفاده از لپ تاپ را در محیط‌های پرنورتر فراهم می‌آورد. اسپیکرهای این لپ تاپ نیز از فناوری Asus Sonicmaster استفاده می‌کنند که به گفته خود برند ایسوس باعث واضح‌تر شدن صدای آنها شده است.

همانطور که در بالا ذکر شد لپ تاپ Asus VivoBook R427FA یک پورت USB-C نیز دارد که در لپ تاپ‌های هفت میلیون و حتی ده میلیون تومانی کمتر دیده می‌شود. علاوه بر آن، دارای دو پورت USB 2.0، یک پورت USB 3.0، یک پورت HDMI و یک شیار کارت‌خوان حافظه هم هست. باطری این لپ تاپ دو سلولی است و 32 وات‌ساعت توان دارد که می‌تواند با چنین توانی بین یک تا سه ساعت لپ تاپ را روشن نگه دارد (بسته به نوع استفاده از لپ تاپ). در ساخت بدنه این لپ تاپ از پلاستیک استفاده شده و همین ویژگی در کنار ابعاد کوچکتر لپ تاپ باعث شده که وزن این لپ تاپ از 1.5 کیوگرم تجاوز نکند. در واقع بین سه لپ تاپی که در اینجا به شما معرفی خواهیم کرد این لپ تاپ از همه سبک‌تر است هر چند خیلی جزئی. در نهایت باید بگوییم این لپ تاپ وبکم هم دارد که البته به درد مصارف حرفه‌ای نمی‌خورد اما برای تماس‌های تصویری معمولی مناسب است.


لپ تاپ Lenovo V15

یکی از لپ تاپ‌های محبوب لنوو در این طیف قیمتی است و حداقل نمایشگر آن 15.6 اینچی است به اضافه اینکه همان کیبورد راحت دیگر لپ تاپ‌ لنوو باNumpad  کاربردی (دکمه اِنتر و دکمه + بزرگ) و دکمه‌هایی با حالت منحنی زیرشان را دارد که تایپ با آنها بسیار راحت و لذت‌بخش است. در واقع اگر صفحه نمایشگر بزرگتر و کیبورد راحت‌تر برایتان اهمیت بیشتری دارد باید بگوییم این لپ تاپ از برند لنوو انتخاب بهتری برای شما خواهد بود. 

این لپ تاپ همچنین 4 گیگابایت حافظه رم از نوع DDR4 دارد که می‌توانید آن را تا 12 گیگابایت افزایش دهید و چون پردازنده گرافیکی این لپ تاپ در دل پردازنده اصلی آن قرار گرفته (به اصطلاح مجتمع است) و حافظه موردنیازش را از حافظه رم تامین می‌کند بهتر است این کار را بکنید تا حافظه رم لپ تاپ‌ تان کافی باشد و عملکرد آن مثلا در مواقعی که برنامه‌های گرافیکی سبک را اجرا می‌کند با کندی مواجه نشود. حتی اگر چنین برنامه‌هایی را هم اجرا نکنید وجود حافظه رم بیشتر می‌تواند باعث بهبود سرعت لپ تاپ شما شود. 

اما شاید بخواهید از نوع و مدل پردازنده گرافیکی این لپ تاپ هم مطلع شوید. این پردازنده گرافیکی از نوع Intel برندUHD  است و می‌تواند برای تامین حافظه موردنیازش تا 2 گیگابایت از فضای حافظه رم استفاده کند (به اصطلاح شِیر کند) و اینکه این پردازنده گرافیکی در دل پردازنده اصلی لپ تاپ که نسل دهم از پردازنده‌های Corei3 اینتل از سری 10110U است قرار گرفته است. در واقع پردازنده اصلی و پردازنده گرافیکی این لپ تاپ دقیقا همان پردازنده اصلی و گرافیکی لپ تاپ ایسوس است که در بالا معرفی شد و از همان مزیت‌ها نسبت به پردازنده‌های ضعیف‌تر مثل پردازنده سلرون N4020 برخوردار است. 

سایر مشخصات لپ تاپ Lenovo V15 نیز تا حد زیادی شبیه به لپ تاپ ایسوس است. این لپ تاپ هم یک ترابایت حافظه ذخیره‌سازی از نوع HDD دارد که برای مصارف عمومی کافی و حتی زیاد هم هست؛ باطری آن دو سلولی است و 35 وات ساعت توان دارد که البته تفاوت فاحشی با باطری 32 وات ساعتی لپ تاپ ایسوس ندارد و تقریبا به همان اندازه (بین یک تا سه ساعت) می‌تواند لپ تاپ را روشن نگه دارد؛ صفحه نمایشگر این لپ تاپ با اینکه 15 اینچی است ولی همان کیفیت HD لپ تاپ ایسوس را دارد و البته مات نیز بوده و به دلیل انعکاس کمتر نور، امکان استفاده از آن در محیط‌هایی که کمی پرنورتر هستند نیز وجود دارد. 

این لپ تاپ دو پورت USB 3.0، یک پورت USB 2.0، یک پورت HDMI و یک شیار کارت‌خوان حافظه هم دارد اما بر خلاف لپ تاپ ایسوس پورت USB-C ندارد که البته این مشکل را هم می‌توان با خرید یک تبدیل حل کرد و بالاخره اینکه این لپ تاپ هم همانند لپ تاپ ایسوس دارای وبکمی است که هر چند به درد مصارف حرفه‌ای نمی‌خورد ولی برای مصارف عمومی مثل برقراری تماس‌های تصویری معمولی مناسب است. وزن این لپ تاپ به دلیل داشتن نمایشگر 15.6 اینچی نزدیک به 350 گرم از لپ تاپ ایسوسی که در بالا معرفی کردیم بیشتر است اما جالب است بدانید ضخامت آن 3 میلی‌متر کمتر است. 

این نکته را هم یاد‌آور شویم که قیمت واقعی این لپ تاپ بالای 10 میلیون تومان بوده و به دلیل تخفیفی که برای آن لحاظ شده به زیر 10 میلیون تومان رسیده است. البته همانطور که گفتیم تخفیف‌ها هر لحظه ممکن است برداشته شوند بنابراین اگر قصد خرید این لپ تاپ را دارید بهتر است زودتر اقدام کنید. اگر هم دیر اقدام کرده‌اید باید بگوییم نگران نباشید چون قیمت واقعی این لپ تاپ در حال حاضر زیر 11 میلیون تومان است و شما می‌توانید با صرف یک میلیون تومان بیشتر آن را خریداری کنید.


لپ تاپ Asus VivoBook E510MA

مزیت این لپ تاپ نسبت به دو لپ تاپ دیگر که در بالا معرفی کردیم داشتن حافظه ذخیره‌سازی از نوع SSD است که سرعت خوانش آن از حافظه ذخیره‌سازی HDD بیشتر است. شاید برایتان جالب باشد بدانید بالا آمدن ویندوز از یک هارد SSD تا 20 ثانیه سریعتر از یک درایو HDD است و این یعنی اگر در طول روز بارها و بارها لپ تاپ را خاموش و دوباره روشن می‌کنید، آن وقت این لپ تاپ گزینه بهتری برای شما خواهد بود چرا که سرعت بالا آمدن ویندوز در آن به شکل قابل‌توجهی از دو لپ تاپ دیگر بیشتر است. 

از طرفی اگر باریکی و قابل حمل بودن نیز برایتان مهم است باید بگوییم این لپ تاپ باز هم گزینه بهتری برای شما خواهد بود چرا که از 2 تا 4 میلی‌متر از دو لپ تاپ دیگر باریک‌تر است و وزن آن هم 1.6 کیلوگرم است که هر چند از وزن لپ تاپ دیگر ایسوس که معرفی کردیم کمتر نیست اما از لپ تاپ لنوو 250 گرم سبک‌تر است و این در حالی است که نمایشگر این لپ تاپ هم مثل لپ تاپ لنوو 15.6 اینچی است. در واقع اگر ایسوس این لپ تاپ را هم با نمایشگر 14 اینچی عرضه می‌کرد قطعا وزن آن از لپ تاپ دیگر ایسوس که معرفی کردیم کمتر می‌شد. 

همچنین باطری این لپ تاپ بر خلاف دو لپ تاپ دیگر سه سلولی است و تا 10 وات ساعت توان بیشتری دارد (42 وات ساعت) و شاید بتواند کمی بیشتر لپ تاپ را روشن نگه دارد؛ البته این هم بستگی به نوع استفاده از آن دارد. به هر حال با وجود تمام این مزیت‌ها، قدرت سخت‌افزاری این لپ تاپ از دو لپ تاپ دیگر که در بالا معرفی کردیم تا حدودی کمتر است. دلیلش هم آن است که در آن از پردازنده سلرون اینتل از سری N4020 استفاده شده است. 

در بخشی که مربوط به معرفی اولین لپ تاپ در همین مقاله است مقایسه کوچکی بین این پردازنده (سلرون N4020) و پردازنده نسل دهم Corei3 اینتل انجام داده‌ایم که از روی آن می‌توانید تا حدودی به قدرت این دو پردازنده پی ببرید. البته درست است که قدرت پردازنده سلرون N4020 از پردازنده Corei3 کمتر است اما اگر شما هم جزء آن دسته افراد صبوری هستید که سرعت برایشان چندان اهمیت ندارد می‌توانید به راحتی با این پردازنده کنار بیایید چرا که این پردازنده قابلیت اجرای همان برنامه‌ها را دارد لیکن با سرعتی کمتر. 

لپ تاپ Asus VivoBook E510MA دارای 4 گیگابایت حافظه رم از نوع DDR4 است که البته امکان ارتقای آن وجود ندارد و از آنجا که پردازنده گرافیکی این لپ تاپ نیز در دل پردازنده اصلی قرار گرفته و حافظه موردنیازش را از حافظه رم تامین می‌کند باید به این موضوع دقت کنید که شاید اجرای چندین برنامه مخصوصا برنامه‌های گرافیکی به صورت همزمان برای این لپ تاپ کار مشکلی باشد. البته این هم به جدید یا قدیمی بودن برنامه‌ها، مشخصات و امکانات آنها و دست آخر، به مقدار فضایی بستگی دارد که از حافظه رم اشغال می‌کنند. 

این لپ تاپ یک پورت USB 3.0، دو پورت USB 2.0 و یک پورت HDMI‌ دارد اما پورت USB-C و شیار کارت‌خوان حافظه ندارد که البته نبود پورت USB-C را می‌توان با خرید یک تبدیل و نبود شیار کارت‌خوان حافظه را با خرید یک کارت‌خوان خارجی حل کرد. اگر مزیت‌ها و معایبی را که این لپ تاپ نسبت به دو لپ تاپ دیگر دارد در کفه ترازو بگذاریم هیچ کفه‌ای خیلی سنگین‌تر از کفه دیگر نخواهد شد لذا این لپ تاپ هم لپ تاپی است در حد دو لپ تاپ دیگر و به همین دلیل هم هست که قیمت آن تقریبا با آنها برابرای می‌کند. به هر حال اگر مزیت‌های این لپ تاپ اهمیت بیشتری برای شما دارند باید بگوییم خرید آن هم گزینه بهتری برای شما خواهد بود. 

ضمنا این را هم یادآور شویم که این لپ تاپ مثل دو لپ تاپ دیگر دارای وبکمی معمولی است که برای مصارف عمومی مناسب است و از فناوری Asus Sonicmaster در اسپیکرهای آن نیز استفاده شده که باعث می‌شود صدای اسپیکرها واضح‌تر به نظر برسد. 

سخن آخر

هر سه لپ تاپ ذکر شده در بالا از بلوتوث و وای‌فای هم پشتیبانی می‌کنند و دارای جک هدفون هستند اما درایو نوری ندارند که البته عیب آنها محسوب نمی‌شود چون از یک طرف این روزها دیگر کمتر کسی از سی دی یا دی وی دی برای ذخیره اطلاعاتش استفاده می‌کند و از طرف دیگر، نبود درایو نوری باعث باریک‌تر شدن این لپ تاپ‌ها شده است. اگر شما از سی دی یا دی وی دی استفاده می‌کنید می‌توانید یک درایو نوری خارجی (هارد اکسترنال) خریداری کرده و با اتصال آن از طریق پورت یو اس بی به لپ تاپ‌تان، نیازتان را برطرف کنید.

 لپ تاپ‌هایی که قیمتی در حد 10 میلیون تومان دارند شاید خیلی قوی‌تر از لپ تاپ‌های 7 میلیون تومانی نباشند اما حداقلش این است که در برخی از آنها از پردازنده‌های نسل دهم Corei3 استفاده شده که عملکرد بهتری در مقایسه با پردازنده‌های سلرون هم‌نسل خود در بسیاری از لپ تاپ‌های 7 میلیون تومانی دارد. اگر می‌خواهید لپ تاپ‌تان کمی سریعتر باشد شاید خرید یک لپ تاپ 10 میلیون تومانی انتخاب بهتری برای شما باشد.

دیدگاه های کاربران
دیدگاه شما
مشاهده بیشتر
تاپ رایان ضمانت اصالت کالا
تاپ رایان ۷ روز ضمانت بازگشت وجه
تاپ رایان مشاوره رایگان
تاپ رایان پشتیبانی بر خط
تاپ رایان ارسال به کل کشور
تاپ رایان پرداخت در محل (تهران)