• ۳۹۱ بازدید
  • زمان مطالعه: ۱۳ دقیقه
  • ۱۴۰۳/۰۳/۰۱ ۱۷:۱۳

تفاوت سیستم گیمینگ و رندرینگ

تفاوت سیستم گیمینگ و رندرینگ

سیستم‌های گیمینگ و رندرینگ دو نوع از سیستم‌های کامپیوتری هستند که هر کدام به‌صورت جداگانه کاربردهای متفاوتی دارند. در این مقاله سعی داریم به تفاوت‌های سیستم گیمینگ و رندرینگ پردازیم، از آنجا که اکثر گیمرها اطلاعات زیادی راجع به وسایل گیمینگ دارند و تفاوت‌های آن را با کامپیوترهای خانگی می‌دانند. اکثرا می‌دانیم که عمده تمرکز محصولات گیمینگ بر قدرت پردازندگی گرافیکی و فرکانس بالا در سی پی یو است، پس باید در این بخش ویژگی‌های مهم این سیستم‌ها را شفاف‌سازی کنیم.

در این روزها عموم جامعه به دنبال تجهیزات گیمینگ هستند که هم بتوانند با آن کار و هم این سیستم قابلیت بازی هم داشته باشد، منظور این است که این سیستم بتواند بازی‌های روز دنیا و نرم افزارهای تخصصی مهندسی، شبیه سازی و طراحی را اجرا کند. اما در مقابل سیستم رندرینگ و سیستم گیمینگ قوی‌تر از یک سیستم معمولی هستند و از طرفی مشخصات سخت افزاری سیستم‌های رندرینگ و سیستم‌های گیمینگ شباهت زیادی دارد و انتخاب بین آن‌ها برای خریداران دشوار است، ولی ما اینجا هستیم تا در این مقاله این موضوع را به شکل تخصصی بررسی کنیم.

در بخش اول توضیح و معرفی هر سیستم به‌شکل جداگانه می‌پردازیم، سپس به سراغ عملکرد نرم‌افزاری می‌رویم، همچنین به بررسی ویژگی‌های ظاهری و در نهایت نیز مهم‌ترین و تخصصی‌ترین موضوع یعنی ابعاد سخت‌افزاری سیستم‌های گیمینگ و رندرینگ را تحلیل می‌کنیم.

سیستم گیمینگ

سیستم گیمینگ

وقتی که بحث تجهیزات گیمینگ می‌شود عموم اذهان به سمت و سوی همان کیس‌ کامپیوتر با رنگ‌های RGB جذاب، طراحی‌های مدرن و چشم‌نواز می‌رود که قطعا تصور کاملا درستی است.

اما نکته حائز اهمیت در این سیستم‌ها که مردم عادی(افرادی غیر از گیمرهای حرفه ای) به آن توجه نمی‌کنند این است که این نوع سیستم‌ها از سیستم‌های معمولی قدرت عملکرد و راندمان بسیار بالاتری در ارائه گیم‌های سنگین دارند.در این سیستم‌ها این ویژگی‌ها به طور چشمگیری ارتقا یافته است و این ویژگی‌های ارتقا یافته باعث برتری سیستم‌های گیمینگ گردیده است و به کاربران امکان بازی حرفه‌ای را می‌دهد.

اگر بخواهم به‌طور خلاصه راجع به این سیستم‌ها توضیحی بدهم اینگونه بیان می‌کنم که یک سیستم گیمینگ به طور انحصاری با درنظر‌گرفتن نیازهای پیشرفته بازی طراحی و ساخته می‌شود، تا گیمر‌ها بتوانند با قدرتی که برای شکست‌دادن رقبا نیاز دارند وارد نبرد شوند. واضح است که بازی‌های رایانه‌ای مدرن به قدرت پردازش زیادی برای کارکرد روان نیاز دارند و یکی از تفاوت‌های مهم بین سیستم عادی و سیستم تخصصی برای گیمرها پردازش ویدئو است.

همچنین خالی از لطف نیست اگر اشاره کنیم که سیستم‌های گیمینگ دارای کارت گرافیک هستند که یک قطعه کامپیوتری است که برای بهبود کیفیت تصاویر نمایش‌داده‌شده روی مانیتور بکار برده می‌شود. آنها همچنین دارای رم اختصاصی، GPU و سیستم خنک‌کننده هستند، در‌مقابل یک سیستم معمولی معمولاً از کنترل‌کننده گرافیکی onboard و فن استفاده بهره می‌برد.

سیستم‌های گیمینگ با توجه به این ویژگی‌ها می‌توانند بازی‌های جدید را با گرافیک بالا و سرعت روان اجرا کنند. بااین‌حال، سیستم‌های گیمینگ معمولاً گران‌تر از سیستم‌های معمولی هستند.

سیستم برای رندرینگ

سیستم رندرینگ

اگر شما یک طراح یا ادیتور حرفه‌ای هستید و پروژه‌های سنگین طراحی و ادیت را انجام می‌دهید سیستم رندرینگ قطعا بهترین گزینه برای شما خواهید بود. سیستم‌های رندرینگ به‌طور تخصصی برای رندرینگ سه بعدی، گرافیکی، ویدیویی و… طراحی و روانه بازار شده‌اند. در واقع رندرینگ فرایند تبدیل یک مدل سه‌بعدی به یک تصویر دیجیتال است. سیستم‌های رندرینگ معمولا دارای سخت‌افزاری قدرتمند هستند که دارای پردازنده گرافیکی بسیار قوی، مقدار رم زیاد و ذخیره‌سازی سریع است. همین سخت‌افزار قدرتمند است که به کاربران این امکان را می‌دهد که تصاویر سه‌بعدی را سریع‌تر و با کیفیت دو چندان نسبت به سیستم‌های معمولی رندر بگیرند.

همانطور که گفتیم سیستم‌های رندرینگ برای افراد و مشاغلی که نیاز به رندرینگ سه‌بعدی دارند مانند: معماران، طراحان و هنرمندان ایده‌آل ترین سیستم است. نکته‌ای که باید به آن توجه کنید است که در فرایند رندر سه‌بعدی یا کار با نرم‌افزار‌های سه‌بعدی ادیت و مخصوصا ادیت فیلم، شاید یک سیستم با کانفیگ بالا هم پاسخگوی نیاز کاربر نباشد و الزاما باید از یک سیستم رندرینگ استفاده شود.

یک سیستم رندرینگ به ‌گونه‌ای طراحی شده که میزان زیادی از فرمان‌ها را به طور همزمان اجرا کند و عمر قطعات به دلیل مصرف بالا زیاد باشد. برای یک کیس رندرینگ رم بسیار بالاتری نیاز است و همچنین تعداد هسته‌های پردازنده بر فرکانس هر هسته اولویت دارد.

تفاوت گیمینگ و رندرینگ

تفاوت اجرای نرم‌افزاری سیستم‌های گیمینگ و رندرینگ

نخستین موضوعی که می‌خواهیم در این مقاله اشاره می‌کنیم تفاوت‌های نرم‌افزاری بین سیستم‌های گیمینگ و سیستم‌های رندرینگ است. برخی از نرم‌افزار‌های تخصصی در رندرینگ تنها با سخت‌افزار مخصوص به این کار بالاترین بازدهی را دارند. لازم به ذکر است برای مثال برخی ویژگی‌ها در نرم‌افزارهای سالیدورک و روئیت نیز تنها در سیستم‌های رندرینگ فعال می‌شود. حتی تیم پشتیبانی نرم‌افزارهای تخصصی زمانی که از یک سیستم رندرینگ استفاده می‌کنید، پاسخگویی بهتری دارند.

نکته جالب این است که روی کاغذ سیستم رندرینگ راندمان بسیار بهتری دارند. همچنین لازم است بدانید مهم‌ترین عنصر در سیستم‎‌های گیمینگ، واحد پردازش گرافیکی (GPU) و در سیستم‌های رندرگیری، واحد پردازش مرکزی (CPU) می‌باشد.حتی سیستم‌های خنک‌کننده در سیستم‌های رندرگیری بسیار مهم‌تر از سیستم‌های گیمینگ است که دارای پردازشگرهای گرافیکی با خنک‌کننده‌های قدرتمند هستند.

تفاوت ظاهری سیستم‌های گیمینگ و رندرینگ

سیستم‌های رندرینگ مانند لپ‌تاپ رندرینگ ظاهر ساده‌ای دارند، در طراحی لپ‌تاپ رندرینگ نمی‌توانید نورپردازی RGB یا طراحی و نقشی زیبا مشاهده کنید. ولی در عوض در سیستم‌های گیمینگ برای مثال لپ‌تاپ‌های گیمینگ مجهز به نورپردازی RGB و طراحی خشن و جذاب آن‌ها توجه همگان را به خود جلب می‌کند.

مثلا مدل‌های مختلف لپ‌ تاپ گیمینگ برند ایسوس مانند ROG و TUF یا حتی لپ‌ تاپ‌ های گیمینگ اچ‌پی مانند VICTUS علاوه بر طراحی و نورپردازی‌های منحصر به فرد خود، حتی لوگو اختصاصی خود را دارند، که همین باعث می‌شود بین لپ‌تاپ‌های گیمینگ و لپ‌تاپ‌های معمولی یا رندرینگ تفاوت‌ها آشکار باشند.

سیستم‌های رندرینگ و گیمینگ حتی در طراحی صفحه‌کلید نیز تفاوت دارند حالا چه این صفحه‌کلید برای کامپیوتر باشد یا چه برای لپ‌تاپ باشد. در صفحه‌کلید گیمینگ نورپردازی RGB تعبیه شده و در‌مقابل در سیستم‌های رندرینگ مانند لپ‌تاپ رندرینگ از صفحه‌کلید‌های بسیار معمولی استفاده شده است. حتی در برخی لپ‌تاپ‌های فوق حرفه‌ای گیمینگ مشاهده می‌شود که از صفحه‌کلید نیمه‌مکانیکی یا مکانیکی لیزری هم استفاده می‌شود که حس کارکرد خیلی بیشتری به کاربران منتقل ‌ می‌کند. 

پس از بررسی نورپردازی و طراحی صفحه‌کلید این سیستم‌ها به سراغ ساختار بدنه و جنس آن‌ها می‌پردازیم.در لپ‌تاپ ها یا در مواردی در مانیتور‌های گیمینگ معمولا از پلاستیک یا آلومینیوم ساخته شده‌اند، این در حالی است که در ساخت سیستم‌های رندرینگ از آلومینیوم یا فلزات سنگین‌تر استفاده شده است. جنس بدنه سنگین‌تر نشان دهنده دوام بیشتر سیستم است و در نتیجه می‌تواند گرمای تولید شده توسط قطعات سخت‌افزاری قدرتمند را بهتر تحمل کند.

کیس مخصوص بازی

تفاوت سخت‌افزاری سیستم گیمینگ و رندرینگ

واضح است، یک سیستم گیمینگ بیشتر نسبت به یک کارت گرافیک قوی متمرکز است در حالی که در مقابل یک سیستم رندرینگ پردازنده قوی‌تری نیاز دارد. این مورد یکی از فاحش‌ترین تفاوت‌های بین این دو سیستم حرفه‌ای است، اما SSD , RAM و سایر الزامات مانیتور برای هر دو سیستم بسیار متفاوت است.

با توجه به این تفاسیر در این بخش می‌خواهیم 5 مورد از مهم‌ترین سخت‌افزارهایی که باید درباره آن‌ها بدانید که باعث تفاوت بین سیستم‌های گیمینگ و رندرینگ می‌شوند عبارتند از : 

1- پردازنده (CPU)

 زمانی که بحث به پردازنده می‌رسد بحث درباره سیستم‌ها و سخت‌افزار تا حدودی تخصصی می‌شود.

به همین جهت در سیستم‌های گیمینگ عملکرد بازی یا FPS بستگی زیادی به تعداد هسته یا رشته‌هایی که پردازنده دارد هیچ ارتباطی ندارد. اگرچه، سرعت و IPC  پردازنده را در اولویت قرار می‌دهد.

پردازنده‌های چهارهسته‌ای Hexa Core می‌توانند عملکرد مشابهی را در بازی با پردازنده‌های 12 هسته‌ای یا حتی 16 هسته‌ای ارائه دهند. پس بنابراین به این نتیجه می‌رسیم که در سیستم‌های گیمینگ پردازنده فاکتوری مهم نیست و ترجیح بر این است که هزینه‌ها صرف خرید یک GPU شود.

اما در مقابل در سیستم‌های رندرینگ CPU نقش بسیار مهم‌تری در سیستم ایفا می‌کنند. اگر شما نیز به عنوان یک ادیتور از برنامه‌های ADOBE استفاده می‌کنید لازم است که از یک پردازنده 12 تا 16  هسته‌ای استفاده کنید تا بتوانید سرعت عملکرد بیشتری را تجربه کنید.

2- کارت گرافیک

بین سیستم‎‌های گیمینگ و رندرینگ تفاوت چندانی از لحاظ کارت گرافیک وجود ندارد اما با این وجود برای یک سیستم ‌رندرینگ کارت‌ گرافیک‌هایی وجود که استفاده از آن‌ها برای یک کیس گیمینگ هوشمندانه بنظر نمی‌رسد. برای مثال کمپانی انویدیا کارت گرافیک کوآدرو و ای ام دی و سری کارت گرافیک‌های رادئون پرو را برای کارهای رندرینگ در نظر گرفته که این سری کارت گرافیک برای سیستم‌های گیمینگ مناسب نیستند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد تفاوت بین کارت گرافیک برای سیستم‌های گیمینگ و رندرینگ در میزان حجم حافظه‌ی کارت گرافیک و فرکانس GPU می‌باشد. به همین دلیل در کارت گرافیک سیستم‌های گیمینگ تمرکز اصلی کمپانی‌ها روی کلاک اسپید و در سیستم‌های رندرینگ علاوه بر GPU قدرتمند، نیاز به حجم بالای رم نیز هست.

3- رم

 سیستم‌های گیمینگ به‌طور کلی 8 تا 16 گیگابایت رم نیاز دارند، البته لازم است اشاره کنیم برای بازی‌های جدیدی که این روزها روانه بازار شده اند ممکن است به 32 گیگابایت یا بیشتر نیاز داشته باشند. ولی در سیستم‌های رندرینگ به 32 گیگابایت یا بیشتر حتی نیاز دارند، دلیل آن هم این است که رندرینگ تصاویر و انیمیشن‌ها به حافظه رم بسیار بالایی برای ذخیره اطلاعات نیاز دارد.

4- فضای ذخیره‌سازی

معمولا در سیستم‌های گیمینگ به‌طور کلی به 500 گیگابایت تا 1 ترابایت فضای ذخیره‌سازی برای ذخیره بازی‌ها و برنامه‌ها نیاز است. ولی در مقابل در همه‌ی سیستم‌های رندرینگ به چند ترابایت فضای ذخیره‌سازی برای ذخیره تصاویر، انیمیشن‌ها و پروژه‌های رندرینگ نیاز است.

5- مادربرد

به جهت تفاوت موجود در پردازنده موجود در سیستم‎‌های گیمینگ و رندرینگ، مادربرد های آن‌ها نیز تفاوت‌هایی وجود دارد. به همین دلیل است که تعداد اسلات‌ رم باید در سیستم‌های رندرینگ بیشتر از نمونه مقابل باشد. حتی ممکن است در سیستم‌های خیلی قوی‌تر رندرینگ از دو CPU در یک سیستم استفاده شود. که این امر دز سیستم‌های گیمینگ کم رنگ به چشم می‌خورد.

سخن نهایی

در این مقاله سعی کردیم به بررسی کامل سیستم‌های رندرینگ و گیمینگ بپردازیم. همانطور که گفته شد هر دو سیستم اجزای مشابهی دارند، اما تفاوت‌های کلیدی در عملکرد آن‌ها وجود دارد.

سیستم‌های گیمینگ برای ارائه تجربه روان و بصری در بازی‌های ویدیویی طراحی شده اند، و در مقابل سیستم‌های رندینگ برای پردازش‌های سنگین به منظور گرفتن خروجی‌های تصویری مانند انیمیشن و ویدیو‌های با کیفیت به‌کار می‌روند.

دیدگاه های کاربران (۱)
زیبا الله وردی (۶ شهریور ۱۴۰۳)
۵

مقاله شما باعث شد راحت‌تر بتونم قطعات سیستم رندرینگ رو انتخاب بکنم..ممنون از مقاله خوبتون

ارسال پاسخ
دیدگاه شما
مشاهده بیشتر
تاپ رایان ضمانت اصالت کالا
تاپ رایان ۷ روز ضمانت بازگشت وجه
تاپ رایان مشاوره رایگان
تاپ رایان پشتیبانی بر خط
تاپ رایان ارسال به کل کشور
تاپ رایان پرداخت در محل (تهران)