تفاوت کیس گیمینگ با کیس معمولی که فقط در ظاهر جذاب و رنگارنگ این دو خلاصه نمیشود.
شاید در چند سال اخیر اصلا فرقی بین کیس گیمینگ، کیس کامپیوتر نبود، اما حال با وجود فناوریهای جدید و قطعات مدرن تر اوضاع کاملا فرق کرده است. این دو کیس از نظر فنی و طراحی بسیار با یکدیگر فرق دارند.
شاید از خودتان پرسیده باشید: «آیا واقعاً نیازی به کیس گیمینگ دارم یا همین کیس ساده و کاربردی برایم کافی است؟»
این سؤال هوشمندانهای است! چون وقتی پای تجربه بهتر و عملکرد قویتر به میان میآید، انتخاب بین این دو دیگر فقط یک تصمیم معمولی نیست؛ بلکه حرکت به سوی تجربه بهتر خواهد بود. حالا بیایید با هم فکر کنیم، آیا واقعاً ارزشش را دارد که برای یک کیس گیمینگ هزینه بیشتری کنیم؟ یا اینکه کیس معمولی همان کاری را که میخواهیم انجام میدهد؟
ما جواب شما را خوب میدانیم، چون شما اهل بازی بوده و برایتان مهم است که قطعات سیستمتان به راحتی نصب شده و همه ویژگیهای گیمینگی که مد نظر دارید را باید بتواند برآورده کند. از ساعتهای بازی سنگین گرفته تا کارهای روزمره و …
اگر شما هم بین دوراهی تفاوت کیس گیمینگ با کیس معمولی قرار گرفتهاید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا به صورت دقیق و کاملا واقعبینانه همه چیز را برای شما روشن کنیم.
معرفی کلی کیسهای گیمینگ و کیسهای معمولی
هدف از طراحی کیسهای گیمینگ
کیسهای گیمینگ کاملا به صورت ویژه برای عاشقان بازیهای کامپیوتری طراحی شدهاند. شرکتهای تولید کننده بر اساس نیاز و فیدبکهایی که از گیمرها در طول سالها دریافت کردهاند، این کیسها را طوری طراحی میکنند که در سختترین شرایط بتوانند میزبان سختافزارهای قدرتمند و فوق پیشرفته بوده و به بهترین شکل روی میز گیمینگ قرار بگیرند.
در نگاه اول، تفاوت کیس گیمینگ با کیس معمولی در 3 چیز است:
- نورپردازی RGB و خیرهکننده در کیسهای گیمینگ
- ظاهری بسیار شیک و معمولا با پنلهای شیشهای
- قابلیت نصب سخت افزارهای بزرگ و بخصوص خنککننده
زمانی که قطعات گیمینگ را تهیه میکنید، اکثرا دارای نورپردازی RGB و ظاهری دلفریب هستند و باید مانند یک گوهر بدرخشند، پس نیاز است تا در کیس زیبا و نورانی قرار گرفته و به خوبی دیده شوند. این سخت قطعات معمولا با سایر قطعات فرق داشته و بعضا اندازههای بزرگتری دارند، به خصوص خنککنندههای مایع و کارت گرافیک که خودشان روی هم رفته به اندازه نصب یک کیس معمولی جا میگیرند.
پس هدف از طراحی این کیسها، ظاهر زیبا، بدنهای مستحکم و البته فضای کارآمد است.
کاربردهای کیسهای معمولی در زندگی روزمره
کیسهای معمولی، قهرمانهای بی نام و نشان هستند که در سیستمهای معمولی کسی به آنها اصلا توجه نکرده و در سکوت کار خودشان را انجام میدهند. این کیسهای برای هر کاری مناسب هستند، حتی برای گیمینگ سبک هم میتوانند انجام وظیفه کنند.
حتما شمایی که قصد دارید در منزل خود وبگردی کرده، کارهای اداری انجام دهید و یا فیلم نگاه کنید، نباید زیاد به ظاهر و اندازه کیس معمولی توجه کنید. چون قرار است برنامههای سبکی را اجرا کرده و اصلا به خنککننده و کارتهای گرافیک بزرگ هم نیازی ندارید.
پس این کیسها معمولاً طراحی ساده و در عین حال بسیار مستحکمی دارند. فضای داخلی آنها بسیار استاندارد بوده و جا برای قطعات استاندارد را هم دارند. از نظر هزینه هم بسیار مقرون به صرفه هستند.
تا به اینجا، انتخاب بین این دو نوع کیس کاملا به ملاحظات شخصی و نیازهایتان دارد. اگر کاربری حرفهای هستید، جدای از گیمر بودن، باید یک کیس گیمینگ تهیه کنید که توانایی هندل کردن سختافزارهای سنگین و خنککنندگی بالا را داشته باشد. اما اگر یک کاربر خانگی / اداری هستید، لزومی ندارد یک کیس گیمینگ به این بزرگی تهیه کنید. البته این به سلیقه شما بستگی دارد، شاید دلتان بخواهد بجای کیس معمولی یک کیس گیمینگ شیک داشته باشید!
اما تفاوت کیس گیمینگ با کیس معمولی که در اینجا تمام نمیشود.
مشخصات فنی کیس گیمینگ
کیسهای گیمینگ فقط یک جعبه شیک و رنگارنگ نیستند! این کیسها مجموعهای از ویژگیهای فنی و پیشرفتهای هستند که قرار است تمام نیازهای سختافزاری شما را پوشش داده و کاری کنند تا عمر قطعات شما به شدت افزایش پیدا کند، اما چطور؟ در این بخش به آن میپزدازیم.
سیستم خنککننده پیشرفته
یکی از مهمترین ویژگیهای کیس گیمینگ، سیستم خنککننده قدرتمند آن است. وقتی شما بازیهای سنگین یا برنامههای بسیار پیشرفته را اجرا میکنید، قطعات درگیر سیستم شما شروع به گرم شدن میکنند. هر چقدر این دما بیشتر شود، عمر آنها کمتر شده و در هنگام کار با افت کارایی نیز مواجه میشود. برای مثال وسط یک بازی بتل بسیار مهم حس میکنید که سیستم شما کم کم کند شده و ناگهان هنگ میکند. مشکل کجاست؟ گرمای بیش از حدی که تصورش هم برای شما دشوار است. به همین دلیل این کیسها طوری طراحی میشوند که اولا تعداد زیادی جایگاه فن داشته باشند، دوما جایگاه قرار گرفتن رادیاتور خنککننده مایع و سوما ارگونومی عبور هوای تازه را داشته باشند. این مسیر خنککنندگی طوری طراحی شده که به کارت گرافیک و پردازنده همیشه هوای تازه و البته بدون گرد و خاک برسند.
به همین دلیل این قطعات همیشه در بهترین حالت دمایی خودشان کار خواهند کرد. شاید پردازنده خنککننده مایع داشته باشد، اما کارت گرافیک است و خنککننده سرخود خودش، پس باید به این موضوع کاملا دقت کنید.
فضای داخلی برای سخت افزارهای قدرتمند
همین حالا که در حال مطالعه این مقاله هستید، سختافزارهای مدرن و جدیدی به بازار عرضه میشوند که رفته رفته اندازههای بزرگ و قدرت و توانایی بالایی دارند. از کارت گرافیکهای بزرگ و پیشرفته گرفته تا بقیه قطعات، هر کدام برای خودشان ابعاد خاصی دارند. به همین دلیل تفاوت کیس گیمینگ با کیس معمولی در مورد اندازه آنها نیز هست. یعنی هیچ وقت یک کیس گیمینگ اصلا نباید اندازه کیس کامپیوتر باشد. امروزه کیسهای مخصوص بازی طراحیهای بسیار خاصی دارند تا فضای بسیار کافی برای نصب انواع تجهیزات را داشته و فضایی هم برای مدیریت کابل در خود دارند تا همه چیز بسیار مرتب و حرفهای به نظر برسد.
کیفیت ساخت و دوام بدنه
کیسهای گیمینگ همیشه از موادی با کیفیت بالا مثل فلزات مقاوم (استیل)، پلاستیکهای مستحکم و شیشههای نشکن ساخته میشوند. شیشههای کناری کیسهای گیمینگ از نوع گرما دیده هستند تا هم نمای داخل کیس را به رخ بکشند و هم اینکه به این راحتیها دچار ترک و شکستگی نشوند.
مزایا و معایب هر کدام
مزایای کیس گیمینگ
- طراحی پیشرفته، جذاب و با نورپردازی RGB
- قابلیت نصب سختافزارهای پرقدرت در اندازههای بسیار بزرگ
- سیستم تهویه هوای حرفهای و امکان نصب خنککننده قدرتمند
- قابلیت ارتقا
- دوام و کیفیت ساخت فوق العاده بالا
مزایای کیس معمولی
- قیمت بسیار مناسب
- طراحی ساده، جمعوجور و کاملا استاندارد
- مصرف بهینه و استفاده از قطعات سبکتر و ارزانتر
- مناسب برای وظایف روزمره
معایب کیس گیمینگ
- قیمت آن نسبت به سایر کیسها بسیار بالاتر است.
- به دلیل پشتیبانی از سختافزارهای خاص، هم بزرگتری و هم سنگینتر هستند.
- مصرف انرژی بیشتری دارند، چون فنهای متعدد و RGB دارند.
معایب کیس معمولی
- محدودیت زیاد در نصب قطعات پیشرفته
- سیستم خنککننده خیلی معمولی و ساده
- کیفیت ساخت متوسط
- ظاهری ساده و بسیار مینیمال
انتخاب کیس مناسب بر اساس نیاز
انتخاب بین کیس گیمینگ و کیس معمولی دقیقا به خود شما بر میگردد. اگر کاربر حرفهای و یا گیمر بوده و اصلا دوست ندارید به خاطر ابعاد کیس خود، نگران جا شدن قطعات جدید و مدرن باشید، بهتر است کیس گیمینگ تهیه کنید، زیرا این کیسها فقط برای بازی نبوده و به کیسهای حرفهای هم مشهور هستند. اما اگر یک کاربر خانگی / اداری هستید که قطعات استاندارد استفاده میکنید و زیاد کارهای سنگین را انجام نمیدهید، قطعا باید یک کیس معمولی تهیه کنید.
اگر اهل اورکلاک و کارهای عجیب و غریب هستید، به کیس معمولی اصلا فکر نکنید.
حتما به میزان بودجه خود دقت کنید، چون کیسهای گیمینگ خیلی گرانتر از معمولی هستند.
حالا وقت تصمیمگیری است که کدام یک را انتخاب میکنید؟ کیس گیمینگ یا کیس معمولی؟
اگر به دنبال خرید هر نوع کیسی از گیمینگ با ابعاد متعدد تا کیسهای معمولی بسیار با کیفیت و خوش قیمت هستید، حتما به فروشگاه تاپ رایان سر بزنید، چون ما یکی از بزرگترین عرضه کنندگان کلیه قطعات کامپیوتر و گیمینگ در ایران هستیم که تمام محصولات موجود را با بهترین قیمت و ضمانتنامههای رسمی خدمت شما ارائه میکنیم. اگر برای تهیه کیس مورد نظر بازهم نیاز به مشاوره دارید، حتما با کارشناسان ما در تاپ رایان تماس بگیرید.