زمانی که میخواهید یک پاور برای سیستم خود تهیه کنید، حتما تفاوت تفاوت پاور فول ماژولار با نیمه ماژولار و غیر ماژولار باید برای شما مهم باشد. ماژولار بودن پاورهای این امکان را میدهد که بتوانید بر اساس نیاز سیستم، کابلهای اضافی و بیکار را از سیستم باز کنید. بدین ترتیب داخل کیس شما بسیار مرتبتر بوده و گردشهای بهتری نیز دارد. البته همه چیز فقط به جداکردن کابلها ختم نشده و هر کدام مزایا و معایب خاص خودشان را دارند. در این مقاله قرار است به صورت کامل درباره ویژگی ماژولار بودن پاورها و انواع آن را به صورت کامل برای شما بیان کنیم.
معنی ماژولار بودن پاور چیست؟
همان طور که میدانید، خروجی یک پاور، تعداد زیادی کابل است. زمانی که صحبت از ماژولار بودن پاور میشود، منظور این است که آیا این کابلها امکان جدا شدن از پاور را دارند یا خیر؟ اگر دارند تا چه حدی میتوان آنها را جدا کرد.
در بخش بعدی انواع پاورها را از نظر ماژولها بررسی میکنیم.
انواع پاور ها از نظر ماژول
به طور کلی ما 3 نوع پاور داریم:
- پاورهای فول ماژولار
- پاورهای نیمه ماژولار
- پاورهای غیر ماژولار
در این بخش هر سه را ابتدا معرفی کرده و در بخش بعد از آن تفاوت اینها را با یکدیگر بررسی میکنیم.
پاورهای فول ماژولار چه هستند؟
پیشرفتهترین مدل پاورهای کیس هستند که در آنها شما میتوانید به طور کامل همه کابلها را جدا کنید. بدین ترتیب دقیقا بر اساس نیازتان میتوانید از هر کابلی که مورد نیاز است فقط استفاده کنید.
این نوع پاورها بیشتر برای کیسهای خاص و گیمینگ بیشتر اسفتاده میشوند، چون گردش هوا داخل کیس و زیبایی آن حرف اول را میزند.
پاورهای نیمه ماژولار چه هستند؟
اما نوع دیگری از پاورها هستند که شما فقط میتوایند یکسری از کابلها را آزاد کنید؛ یعنی کابلهای ضروری مانند تغذیه مادربرد را اصلا نمیتوانید جدا کنید.
از نظر منطقی این پاورها هم قیمت بهتری دارند و هم اینکه بالاخره تعدادی از کابلهای آنها همیشه مورد نیاز هستند.
پاورهای غیر ماژولار چه هستند؟
پاورهایی هستند که شما به هیچ وجه نمیتوانید حتی یک کابل از آن را جدا کنید. این پاورها از زمان پیدایش کیسها امروزی وجود داشتند.
تا به اینجا به صورت کلی تفاوت پاور فول ماژولار با نیمه ماژولار و غیر ماژولار را فهمیدید، اما سوال اینجا است که کدام کابلها را میتوانید جدا کنید؟
تفاوت پاور فول ماژولار با نیمه ماژولار چیست؟
گفتیم که در فول ماژولار شما میتوانید همه کابلها و در نیمه ماژولار برخی از کابلها را جدا کنید. در نوع فول ماژولار که تکلیف کاملا مشخص است، اما در نیمه ماژولار کابلهای زیر به صورت ثابت وجود دارند:
- کابل برق مادربرد (24 پین) که برای تغذیه مادربرد باید همیشه متصل باشد.
- کابل برق پردازنده (4 یا 8 پین) که حتما باید تغذیه پردازنده را تامین کرده و همیشه متصل باشد.
بدین ترتیب شما میتوانید کابلهای زیر را جدا کنید:
- کابلهای SATA که برای تغذیه حافظه SSD یا HDD استفاده میشوند و تعداد آنها زیاد است. در برخی موارد وقتی شما درایو SATA ندارید، کلا به آنها هیچ نیازی نیست.
- کابلهای Molex که به یکسری از دیوایسها قدیمی یا نورپردازی از آنها استفاده میشود.
- کابلهای PCIe که برای تغذیه کارتهایی مانند گرافیک یا کارت صدا استفاده شده و اگر آنها را نداشته باشید، اصلا نیازی نیست روی پاور باشند.
تفاوت پاور فول ماژولار با غیر ماژولار چیست؟
فرق اصلی آنها این است که در نوع فول ماژولار شما میتوانید تک تک کابلها را جدا کنید، اما در در غیر ماژولار شما هیچ یک از کابلها را هرگز نمیتوانید جدا کنید.
انتخاب بهترین نوع پاور برای نیازهای کاربر
اگر میخواهید یک پاور مناسبی را انتخاب کنید، ابتدا باید به دو چیز توجه کنید:
- نوع کاربری
- هزینه
اگر کیس شما برای مصرف خانگی یا اداری استفاده میشود که زیاد کار سنگینی با آن انجام نمیدهید و قرار هم نیست داخل آن دیده شود، میتوانید از دو نوع نیمه ماژولار یا غیر ماژولار استفاده کنید. در نوع غیر ماژولار هزینه شما به شدت کاهش پیدا کرده، ولی خوب همیشه یکسری کابل روی هوا آزاد هستند.
اما اگر یک کاربر حرفهای هستید، حتما باید بین فول ماژولار و نیمهماژولار یکی را انتخاب کنید. نوع فول ماژولار بسیار گرانتر از بقیه بوده، ولی ارزش بسیار بالایی دارد.
ما در این مقاله سعی کردیم تا به زبان ساده، تفاوت پاور فول ماژولار با نیمه ماژولار و غیر ماژولار را برای شما بیان کنیم. بدین ترتیب شما در نوع غیر ماژولار اصلا هیچ کابلی را نمیتوانید جدا کنید، در نوع فول ماژولار همه کابلها قابلیت جدا شدن داشته و در مدل نیمه ماژولار، کابلهای اصلی ثابت و کابلهای جانبی مانند تغذیه درایورها میتوانند جدا شوند.