اینتل با معرفی بهترین پردازندههای نسل 14، استانداردهای فناوری بسیار جدیدی را تعریف کرد. این پردازندهها با ترکیبی از قدرت بسیار بالا، کارایی وسیع، معماری کاملا بهینه شده به بازار عرضه شدند که نتیجه آن، پوشش دادن به طیف بسیار گستردهای از کاربران شد. از آنجایی که پردازنده های نسل 14 اینتل برای انواع کاربریها مانند گیمینگ، مهندسی، طراحی و حتی روزمره و اداری بسیار مورد توجه قرار گرفته است، در این مقاله قصد داریم با یک نقد و بررسی بسیار کامل از این پردازندهها در خدمت شما باشیم. اگر قصد خرید یکی از بهترین پردازنده های نسل 14 اینتل را دارید، قبل از آن این مقاله را به دقت مطالعه کنید.
معرفی نسل 14 پردازنده های اینتل
گفتیم که نسل چهاردهم اینتل، انقلابی در صنعت پردازنده های دنیا به حساب می آید. از لپ تاپ های روزمره گرفته تا کامپیوترهای قدرتمند و حتی سرورها، از این پردازندههای جدید اینتل استفاده میکنند. در این بخش قرار است ببینیم که اصلا پردازندههای نسل 14 چه هستند و چه ویژگیهایی دارند.
معماری نسل 14
پردازنده نسل 14 اینتل رده (Raptor Lake) تماما بر اساس معماری هیبرید ساخته شدهاست. یعنی در آنها 2 نوع هسته بکار رفته، یکسری هسته عملکردی یا قدرت و یکسری هسته کارآمد یا کم مصرف. زمانی که پردازنده شما با تسک های سنگین روبرو نباشد، هستههای کارآمد شروع به پردازش میکنند و همین باعث میشود تا کل CPU درگیر نشده و مصرف انرژی به شدت کاهش یابد. با کاهش انرژی، هم هزینه برق کاهش می یابد و هم اینکه نیاز به خنککننده با دور فن بالا نخواهد بود. اما زمانی که تسک های سنگین به سمت پردازنده ارسال شود، هستههای عملکردی فعال شده و کار خواهند کرد. به همین دلیل است که پردازنده های نسل 14 اینتل از سادهترین و سبکترین کارها تا سنگینترین و پیچیدهترینها را میتوانند همزمان انجام دهند. پردازنده اینتل برای این کار از فناوری Intel Thread Director استفاده میکند. این فناوری به صورت کاملا هوشمند وظایف مربوط به هر هسته را به صورت دقیق مشخص کرده و تسکها را برای هر یک از هستههای یا همان E-Core ها ارسال میکند.
تا به اینجا یک دید کلی نسبت به پردازنده های نسل 14 اینتل پیدا کردید، در ادامه به نقد و بررسی همه مدلهای این پردازنده میپردازیم.
پردازنده های Core i9
پردازنده های Core i9، نمادی از قدرت و کارایی بی حد و مرز هستند. به همین دلیل است که تمام کاربران بسیار حرفهای که نیازمند عملکردی فوق العاده و بینقص هستند، ترجیح میدهند از این سری استفاده کنند. در این بخش همه پردازندههای این سری را مورد نقد و بررسی قرار میدهیم.
پردازنده اینتل Core i9-14900K
Core i9-14900K سی پی یودارای 24 هسته (8 هسته عملکردی و 16 هسته کارآمد)، 32 رشته پردازشی و 36 مگابایت کش است. فرکانس پایه آن 3.2 گیگاهرتز و در حالت توربرو بوست تا 6.0 گیگاهرتز می رسد. بدین ترتیب تقریبا هیچ پردازندهای نمیتواند با آن رقابت کند. یعنی اگر سیستم گیمینگ یا رندرینگ پیشرفتهای داشته باشید و یا یک سیستم آنالیز آزمایشگاهی در اختیار دارید، تنها این پردازنده است که میتواند به راحتی خروجی بی عیب و نقص برای شما ایجاد کند.
Core i9-14900K یکی از بهترین انتخابها برای گیمرهای بسیار حرفهای است. چون با نصب این پردازنده، در کنار قدرت پردازش بالا، از رم های جدید پشتیبانی کرده و در کل میتواند فریمریت بازیها را به شدت افزایش دهد. همین طور افرادی که کار تدوین یا رندرینگ 3D نیز انجام میدهد، با سرعت و پایداری بیشتری میتوانند خروجی خود را تولید کنند.
مزایا و معایب
مزایا:
- قدرت پردازشی کاملا بدون رقیب
- قابلیت اورکلاک بالا
- پشتیبانی از جدیدترین فناوریهای سختافزاری مانند DDR5
معایب:
- مصرف انرژی بالاتر
- نیاز به سیستم خنککننده قویتری دارد.
پردازنده اینتل Core i9-14900KF
سی پی یو Core i9-14900KF در حقیقت همان پردازنده Core i9-14900K است، با این تفاوت که در آن دیگر گرافیک یکپارچه قرار ندارد، به همین دلیل برای کاربرانی که کارت گرافیک مجزا دارند، این مدل مقرون به صرفهتر خواهد بود.
پردازندههای Core i7
دومین سری پردازنده های نسل 14 اینتل، سری Core i7 هستند. در این سری اینتل سعی کرده تا یک تعادل بین قدرت و قیمت به وجود بیاورد. یعنی پردازنده هایی که همچنان قوی هستند، اما از سری Core i9 بسیار ارزانتر میباشند. معمولا اکثر کاربران امروزی که هم نیاز به قدرت بالایی دارند و هم میخواهند کارهای متعددی انجام دهند، از پردازندههای این سری اسفتاده میکنند. در میان این کاربران، گیمرهای حرفهای، طراحان، مهندسان و کاربران سیستمهای اداری حضور پررنگتری دارند. در این بخش همه پردازنده های Core i7 را با هم بررسی میکنیم.
پردازنده اینتل Core i7-14700K
پردازنده Core i7-14700K دارای 20 هسته (8 هسته عملکردی و 12 هسته کارآمد)، 28 رشته پردازشی و کش 33 مگابایتی هستند. پس تقریبا تا به اینجا به پردازنده های سری Core i9 خیلی نزدیک هستند. فرکانس پایه هستههای عملکردی آن معادل 3.4 گیگاهرتز، فرکانس پایه هستههای کارآمد آن نیز 2.5 گیگاهرتز میباشد. اما زمانی که پردازنده به حالت توربرو بوست برود، این فرکانس تا 5.6 گیگاهرتز افزایش پیدا خواهد کرد. بر اساس این مشخصات، معمولا گیمرها و یا تولیدکنندگان محتوا خیلی بیشتر از این سری پردازنده استفاده میکنند. چون هم در هنگام برایها باعث عملکرد بسیار روان شده و هم اینکه قیمت آنها بسیار مناسب هستند.
مزایا و معایب
مزایا:
- قدرت پردازشی عالی برای هر نوع کاربری
- قیمت بسیار بهتر از Core i9
- مدیریت بهینه مصرف انرژی
معایب:
- نیازمند فن خنک کننده یا خنککننده مایع خوب
پردازنده اینتل Core i7-14700KF
پردازنده Core i7-14700KF دقیقا همان Core i7-14700K است، با این تفاوت که گرافیک یکپارچه در آن وجود ندارد.
پردازنده های Core i5
از بین تمام پردازنده های نسل 14 اینتل، سری Core i5 یکی از پرفروش ترین پردازندههای بازار است. زیرا اکثر سیستمهای خانگی، اداری و بعضا برخی از مدلهای گیمینگ از این سری بیشتر استفاده میکنند. چون هم قدرت پردازشی خوب و کافی داشته و هم از قیمت بسیار مناسبی برخوردار است.
در ادامه مدلهای این سری را هم بررسی کنیم.
پردازنده اینتل Core i5-14600K
سی پی یو Core i5-14600K با 14 هسته (6 هسته عملکردی و 8 هسته کارآمد)، 20 رشته پردازشی و 24 مگابایت کش، نسبت به پردازندههای نسل 13 و 12 اینتل واقعا حرفهای زیادی برای گفتن دارد. این پردازنده با مشخصاتی که عنوان کردیم، واقعا برای کارهای نیمهحرفهای و روزمره واقعا عملکرد فوق العادهای خواهد داشت. زیرا علاوه بر این موارد، فرکانس پایه هستههای عملکرد برابر با 3.5 گیگاهرتز و هسته کارآمد برابر با 2.6 گیگاهرتز هستند. زمانی که این پردازنده در حالت توربو بوست قرار بگیرد، تا 5.3 گیگاهرتز افزایش پیدا میکنند. با یک حساب سرانگشتی متوجه میشویم که از این پردازنده حتی میتوانید در سیستمهای گیمینگ پیشرفته نیز استفاده کرده و خیلی راحت عناوین سنگین و AAA را به صورت کاملا روان بی عیب و نقص اجرا کنیم.
پردازنده اینتل Core i5-14600KF
پردازنده اینتل Core i5-14600KF دقیقا همان Core i5-14600K است، البته بدون گرافیک یکپارچه. به همین دلیل اگر سیستم شما کارت گرافیک داشته باشد، این مدل برای شما مقرون به صرفهتر خواهد بود.
پردازنده اینتل Core i5-14500
Core i5-14500 با 12 هسته (6 هسته عملکردی و 6 هسته کارآمد)، 20 رشته و 20 مگابایت عرضه میشود که عملا از پردازنده مدل K به مراتب کمتر است. فرکانس اولیه آن 2600 مگاهرتز و در حالت بوست تا 5000 مگاهرتز افزایش پیدا میکند. به همین دلیل مخاطبان این مدل، بیشتر کاربران روزمره و متوسط هستند که کارهای سنگینی نداشته و میخواهند یکسری تسک معمولی مانند ادیت ویدئوهای سبک، بازیهای سبک، کارهای اداری و طراحی گرافیک معمولی را انجام دهند.
پردازنده اینتل Core i5-14400
اقتصادیترین مدل سری Core i5 اینتل است که با داشتن 10 هسته (6 هسته عملکردی و 4 هسته کارآمد) و 16 رشته پردازشی است. این مدل باز هم از مدل قبلی کمی ضعیفتر بوده و فرکانس آن 1.8 گیگاهرتز میباشد. بدین ترتیب اگر مایل باشید یک با یک پردازنده از نسل 14 اینتل شروع کرده و زایاد هزینه نکنید، این مدل کاملا برای شما مناسب است.
خرید بهترین پردازنده های نسل 14 اینتل
برای خرید هر یک از پردازنده های نسل 14 اینتل و یا سایر نسلها میتوانید وارد فروشگاه تاپ رایان شده، سپس وارد قطعات کامپیوتر و پردازنده شوید. در آن قسمت میتوانید انواع مختلف پردازندهها را مشاهده و با بررسی و مقایسه، در نهایت پردازنده خود را سفارش دهید. اما اگر نیاز به مشاوره قبل از خرید دارید، حتما با کارشناسان ما در تماس باشید.
جمع بندی
بهترین پردازنده های نسل 14 اینتل در مدلهای بسیار متنوعی عرضه میشوند تا همه کاربران بتوانند بر اساس نیاز خود از آنها به بهترین شکل استفاده کنند. اینتل با معرفی نسل 12، انقلاب بزرگی در صنعت پردازندهها ایجاد کرده و یک جهش عظیم در جهت پردازشهای سنگین و حرفهای تر برداشت. ما در این مقاله مدلهای پردازندههای فوقالعاده قدرتمند Core i9 را معرفی کردیم و گفتیم که از این پردازنده، فقط کاربران بسیار حرفهای که نیاز به قدرت پردازشی بسیار بالایی دارند استفاده میکنند. بعد از آن به سراغ سری محبوب Core i7 رفته و گفتیم که طیف بسیار وسیعتری از کاربران سعی میکنند از آن برای گیمینگ، طراحی، رندرینگ و … استفاده کنند. و در آخر هم سری Core i5 را هم بررسی کرده و گفتیم که از این پردازندهها در سیستمهای روزمره، اداری و حتی گیمینگ هم میتوان استفاده کرد.