مقایسه Core i7 و Core i9 همیشه یکی از چالشهای مهم برای کاربران است. میدانیم که پردازندههای Core i9 قویتر از سری Core i7 هستند؛ اما برای هر کاری هم نیازی به چنین پردازندهای نیست. اگر به دنبال پردازندهای هستید که بتواند تمام کارهای روزمره، اداری و گیمینگ را به بهترین شکل پشتیبانی کند، میتوانید با خیال کاملاً راحت به سراغ خرید پردازنده از نوع Core i7 بروید. اما اگر اهل تدوینهای حرفهای، طراحی 3D، گیمینگ بسیار سنگین و... هستید، باید به پردازندههای Core i9 فکر کنید. برای یک انتخاب درست و منطقی در کنار این مطلب همراه تاپ رایان باشید تا انتخاب بین پردازندههای Core i7 و Core i9 برایتان راحتتر شود.
مقایسه Core i7 و Core i9 به صورت کلی
هر دو پردازندههای Core i9 و Core i7 شاید در نگاه اول مشابه به نظر برسند. یعنی دو پردازنده از یک نسل که فرکانس آنها یکی باشند! اما از نظر فنی تفاوتهای زیادی باهم دارند که مستقیماً روی کارایی، بازدهی و کاربری اثر میگذارد. تفاوتهایی که خرید پردازنده Core i9 را از نظر مالی برای بعضی کاربران توجیه کرده و برای بعضی دیگر به گزینهای تبدیل میکند که صرفاً صرف بودجه بیهوده است!
در ادامه تفاوت core i7 و core i9 را به صورت بنیادی (معماری، هستهها و …) بررسی میکنیم.
بررسی معماری و نسلهای مختلف بین Core i9 و Core i7
پردازندههای Core i9 و Core i7 از نسلهای دوازدهم به بعد (Alder Lake، Raptor Lake و Meteor Lake) وارد معماری هیبریدی شدند. معماری هیبرید نوعی چیدمان هستهها در پردازنده است و به سیستم این امکان را میدهد که از تمام هسته و توان پردازنده استفاده نکند. در این معماری از دو نوع هسته استفاده شده است:
- Performance-Cores یا P-Cores
- Efficient-Cores یا E-Cores
هستههای P برای پردازشهای سنگین، مثل رندرینگ یا اجرای بازی با جزئیات بالا طراحی شدهاند، ولی هستههای E برای وقتی استفاده میشوند که نیاز به پردازشهای سبک وجود دارد. بنابراین، زمانی که به صورت عادی یک پردازنده شروع به کار میکند، هستههای E درگیر میشوند و زمانی که کار سنگین شده و نیاز به توان پردازشی بالاتر باشد، هستههای P وارد مدار میشوند. همین ویژگی است که سبب میشود خرید پردازنده Core i7 در عمل برای بسیاری از کاربریها کافی باشد.
مقایسه Core i7 و Core i9 در تعداد هسته و رشتهها
تعداد هسته و رشتهها، عاملهایی تعیینکننده در مالتیتسکینگ و پردازشهای چند رشتهای هستند.
- Core i7 در نسلهای جدید 16 هسته و 24 رشته دارد.
- Core i9 با 24 هسته و 32 رشته عرضه میشود.
این فرق core i7 و core i9 باعث میشود که Core i9 برای کارهای بسیار سنگین مثل رندرینگ، شبیهسازیهای علمی و دانشگاهی، پردازش دادههای حجیم یا استریم همزمان با ضبط و ویرایش تصویر، بسیار مناسب بوده و یک خروجی کاملا روان و بدون مشکل را خلق کند. اگر برای این دسته از کاربردها به دنبال لپتاپ هستید، پیشنهاد میکنیم سری به راهنمای بهترین لپ تاپ های Core i9 بزنید.
مصرف انرژی و بازده حرارتی
توان مصرفی که با (TDP) عنوان میشود، یکی از فاکتورهای بسیار مهم است. در پردازندههای Core i9 چون قدرت پردازشی خیلی بالایی مطرح است، انرژی بیشتری مصرف شده و گرمای خیلی زیادی هم تولید می شود. بدین ترتیب شما اگر این پردازنده را انتخاب میکنید، حتما باید از خنککنندههای قویتر استفاده کنید. با اینحال در پردازندهای Core i7 این مسئله خیلی کمتر خواهد بود.
عملکرد Core i7 و Core i9 در استفادههای مختلف
این دو پردازنده برای نیازهای مختلف طراحی شدهاند، اما قبل از انتخاب، بهتر است تفاوت Core i7 و Core i9 را از نظر کارایی بررسی کنید.
- اگر استفاده شما محدود به وبگردی، کار با نرمافزارهای آفیس یا تماشای ویدیو است، هیچ تفاوتی بین Core i9 و Core i7 وجود ندارد. در این شرایط، حتی یک Core i7 بیش از حد نیاز شماست و انتخاب Core i9 فقط هزینه اضافی خواهد بود.
- برای اجرای بازیهای مدرن، Core i7 با 16 هسته و فرکانس بالا کاملاً کافی است و میتواند بازیها را با فریمریت بالا اجرا کند. اما اگر قصد استریم، ضبط همزمان و اجرای بازیهای سنگین جهانباز را دارید، Core i9 گزینه بهتری است، زیرا پردازشهای چندوظیفهای را بدون افت فریم مدیریت میکند.
مقایسه core i7 و core i9 در اجرای نرمافزارهای گرافیکی و تدوین
برای کارهای گرافیکی سنگین مانند تدوین ویدئو 4K و 8K یا رندرینگ سهبعدی، Core i9 با هستههای بیشتر و کش قویتر، عملکرد بسیار بهتری دارد. این تفاوت در پردازشهای چندلایه و پروژههای Real-Time کاملاً محسوس است. اما اگر تدوینهای سبک یا پروژههای 1080p انجام میدهید، Core i7 نیز عملکرد قابل قبولی دارد و تفاوت زیادی با Core i9 احساس نخواهید کرد. بنابراین میتوانید برای این سطح کاربری، به سراغ بهترین لپ تاپ های Core i7 بروید.
بررسی عملکرد core i7 و core i9 در پردازشهای مهندسی و محاسباتی
نرمافزارهایی مانند AutoCAD، SolidWorks، ANSYS و MATLAB برای محاسبات پیچیده و شبیهسازیهای FEM به هستههای بیشتر و فرکانس بالاتر نیاز دارند. در این زمینه، Core i9 با تعداد هستههای بالاتر و کش قویتر، پردازشها را سریعتر و روانتر انجام میدهد. در پروژههای سنگینی مثل تحلیلهای CFD، Core i9 میتواند زمان پردازش را تا 30% کاهش دهد. اما برای کارهای سبکتر، Core i7 نیز گزینه مناسبی است.
جمعبندی
مقایسه Core i7 و Core i9 ما را به این نتیجهگیری میرساند که Core i7 گزینهای اقتصادی با مصرف انرژی کمتر است که برای کارهای روزمره، گیمینگ حرفهای و تولید محتوای سبک عملکرد قابلقبولی دارد. در مقابل، Core i9 با هستههای بیشتر و توان پردازشی بالاتر، برای رندرگیری، نرمافزارهای مهندسی و محاسباتی سنگین یا گیمینگ فوق حرفهای مناسبتر است. قبل از خرید، نیاز خود را مشخص کنید؛ اگر پردازشهای سنگین و چندوظیفهای دارید، Core i9 انتخاب بهتری خواهد بود، اما برای استفاده عمومی و گیمینگ، Core i7 کافی است. اگر هنوز بین این محصول مردد هستید، میتوانید در قسمت نظرات با تاپ رایان در تماس باشید.