مادربرد H310
مادربرد هایی که توسط برند های مختلف تولید می شوند، شامل موارد گوناگونی هستند که بتوانند نیاز های افراد را برطرف کنند. بنابراین شرکت های مختلف تلاش کرده اند تا مادربرد های مختلفی را در محدوده قیمتی متنوع برای کاربری های گوناگون تولید کنند. یکی از این محصولات، مادربرد H310 است که محصولی مقرون به صرفه و خوش قیمت در میان بسیاری از قطعات کامپیوتر تولید شده توسط برند های مختلف است. مادربرد H310 می تواند یک گزینه ایده آل برای کاربرانی باشد که به دنبال محصولی برای استفاده روزمره هستند. البته در ادامه این مطلب با جزئیات بیشتری به بررسی این محصول می پردازیم.
در این مقاله قصد داریم در خصوص مادربرد H310 صحبت کنیم و بگوییم چه عواملی بر قیمت مادربرد H310 اثرگذار است. بنابراین اگر قصد خرید مادربرد H310 را دارید این نوشتار را از دست ندهید. هر چند اکثریت شما عزیزان و همراهان اطلاعات خوبی در زمینه تکنولوژی و کامپیوتر دارید اما برای آن دسته از دوستانی که کمتر با دنیای کامپیوتر آشنایی دارند مجبور هستیم اطلاعات پایهای و تعاریف اولیه را هم بگنجانیم تا همه مخاطبان بتوانند از این مطلب استفاده کنند. در این نوشتار ابتدا مباحثی در خصوص مادربرد خدمت شما بیان میکنیم سپس به سراغ این موضوع میرویم که کدام مادربردها را مادربرد H310 مینامند. در انتها به برخی از تولید کنندگان این محصول در دنیا اشاره میکنیم و برخی از محصولات این شرکتها را معرفی خواهیم کرد پس با ما همراه باشید.
مادربرد چیست و چه وظایفی دارد؟
مادربرد یا برد اصلی، یک قطعه سخت افزاری بسیار مهم در هر سیستم کامپیوتری است. تمامی قطعات سختافزاری که وجودشان برای کامپیوتر لازم است به وسیله کابل به این قطعه یعنی مادربرد وصل میشوند یا اینکه به وسیله اسلاتهایی بر این قطعه سوار میشوند. مادربرد در واقع یک برد الکترونیکی بسیار پیچیده با فناوری پیشرفته است که وظیفه ایجاد ارتباط میان تمام قطعات سخت افزاری کامپیوتر شما را بر عهده دارد. همانطوری که میدانید و یا حداقل شنیدهاید روی مادربرد، قطعاتی همچون رم، کارت گرافیک، پردازنده و البته قطعات دیگر سوار میشوند. مادربرد وظیفه دارد ارتباط بین این قطعات را ایجاد کند. به عنوان نمونه، برقراری ارتباط بین کارت گرافیک و واحد پردازنده مرکزی بر عهده مادر برد است. در این مقاله موضوع بحث ما مادربرد H310 و قیمت مادربرد H310 است. در این مادربرد هم قطعات گوناگونی وجود دارد که از طریق مدارهای الکترونیکی مادربرد با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند.
نکته مهم دیگری هم در مورد مادربرد وجود دارد که لازم است در اینجا به آن اشاره کنیم و آن اینکه وظیفه تامین انرژی کامپیوتر چه در حالتی که به برق شهری وصل و کامپیوتر روشن است و چه در حالتی که کامپیوتر خاموش است بر عهده مادر برد است. این مادربرد است که با درگاههایی که دارد برق شهری را از طریق کابل پاور دریافت و آن را بین اجزای مختلف و سختافزارهای متنوع روی مادربرد پخش میکند. شاید این سوال برایتان پیش بیاید که وقتی کامپیوتر خاموش است، مادربرد چگونه این انرژی را تامین میکند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم روی مادربرد یک عدد باتری (شبیه به باتری ساعت منتها کمی بزرگتر از آن) وجود دارد که انرژی مورد نیاز سیستم در حالت خاموش را تامین میکند. به همین دلیل اگر بعد از مدتی سیستم را روشن کنید، تاریخ و ساعت تنظیم است. اما اگر این باتری را از محل خود بر روی مادربرد خارج کنید، ساعت سیستم ریست میشود.
اجزای سازنده مادربرد
مادربردی که در پاراگراف بالا به آن اشاره کردیم یعنی مادربرد H310 را در نظر بگیرید. این مادربرد از قطعات و اجزای مختلفی تشکیل شده است که وجود هر کدام برای کامپیوتر و انجام عملیات کامپیوتری لازم است. در ادامه برخی از این قطعات و اجزا را نام میبریم. برخی از اجزا و قطعات یک مادربرد عبارتند از: اسلاتهای پی سی آی، اسلات کارت گرافیک، باتری پشتیبان، اسلات ساتا، درگاههای یو اس بی، اتصال فن سی پی یو، نگهدارنده فن و هیت سینک، سوکت سی پی یو، پلهای مادربرد، اسلات آی دی ای، ورودی پاور، اسلاتهای رم و پورتهای پنل پشتی مادربورد. به عنوان مثال اسلاتهای رم محلهایی برای قرار گیری رم در مادربرد هستند یا اسلات کارت گرافیک محلی برای قرارگیری کارت گرافیک روی مادربرد است. اما آنچه برای موضوع بحث ما مهم است، پلهای مادربرد هستند.
پل مادربرد چیست؟ به منظور مدیریت اتفاقاتی که در رایانه میافتد از یک واحد پردازنده مرکزی و دو عدد چیپست با نام چیپست پل شمالی و چیپست پل جنوبی استفاده میشود. چیپست پل شمالی دو وظیفه مهم دارد. یک برقراری ارتباط بین پردازنده و رم. دو برقراری ارتباط بین پردازنده و کارت گرافیک. چیپست پل جنوبی هم وظیفه دارد ارتباط بین پورتهای ورودی، یو اس بی و غیره را مدیریت کند. تولید کنندگان به مرور متوجه شدند وجود چیپست پل شمالی از سرعت سیستم میکاهد. به همین دلیل این چیپست را درون پردازنده قرار دادند. هرگاه شرکتی مانند اینتل نسل جدیدی از پردازنده را تولید میکند، بایستی منتظر معرفی نسل جدیدی از چیپست هم باشیم. حال این سوال مطرح میشود که چیپ ست چه ارتباطی به موضوع بحث ما یعنی مادربرد H310 دارد؟ در ادامه به این موضوع میپردازیم.
چیپست های مادربرد سری H310
خُب! همانطوری که اشاره کردیم شرکتهای تولیدکننده چیپست (مثلا شرکت اینتل یا ای ام دی) هر چند وقت یک بار نسل جدیدی از چیپست را معرفی و روانه بازار میکنند. در واقع داستان از اینجا شروع میشود که شرکتی مانند اینتل نسل جدیدی از پردازندهها را معرفی میکند و سپس نسل جدیدی از چیپست را که با پردازنده جدید سازگار است عرضه میکند. در نهایت، خود اینتل یا شرکتهای دیگر مانند ایسوس، مادربردی را که با این پردازنده و چیپست سازگار است روانه بازار میکنند. اینها همه به صورت دومینو به هم مرتبط هستند. بنابراین نمیتوان از یک پردازنده جدید در یک مادربرد قدیمی با چیپست قدیمی استفاده کرد. این قطعات باید با هم سازگار باشند.
به عنوان نمونه شرکت اینتل نسلهای مختلفی از پردازنده دارد. کلمه "نسل" برای پردازنده بعد از معرفی پردازندههای Core بر سر زبانها افتاد. مثلا پردازنده Core i5 6700 را در نظر بگیرید. این پردازنده یک پردازنده نسل 6 اینتل است یا پردازنده Core i7 1165 یک پردازنده نسل 11 این شرکت است. اینتل همگام با معرفی نسلهای جدید پردازنده، نسلهای مختلف چیپست را هم معرفی کرده است مثل چیپستهای نسل 300 و 400.
به عنوان مثال، چیپ ستهای H310، Z370، Q370 و غیره، همگی چیپستهای نسل 300 اینتل هستند که با پردازندههای نسل 8 و 9 این شرکت سازگاری دارند. حال شرکتی را در نظر بگیرید که از یکی از این چیپستها و البته پردازنده سازگار با آن استفاده میکند و یک قطعه بزرگتر به نام مادربرد تولید میکند. مثلا شرکتی مانند ایسوس یا ام اس آی میآید با استفاده از چیپست H310 و البته پردازنده متناسب و سازگار با آن، یک مادربرد تولید میکند. این مادربرد، مادربرد H310 نامیده میشود. تمام این توضیحات و تفسیرات برای آن بود که به اینجا برسیم. درست است که خیلی دیر به نقطه عطف مقاله رسیدیم ولی برای آن دسته از دوستانی که زیاد با دنیای فناوری آشنا نیستند این بخش لازم بود.
حال فهمیدیم مادربرد H310 چیست. اکنون اگر قصد خرید مادربرد H310 را دارید میدانید که در این مادربرد از چیپست اینتل نسل 300 استفاده شده و پردازنده این مادربرد به احتمال زیاد یک پردازنده نسل 9 اینتل است که با این چیپستها سازگار است. البته قیمت مادربرد H310 به برخی از ویژگیها و سازنده مادربرد هم بستگی دارد. اگر موافق باشید در ادامه برخی از تولید کنندگان این مادربرد را به شما معرفی کنیم تا اگر قصد خرید مادربرد H310 را داشتید با دانش بیشتری این کار را انجام دهید.
پشتیبانی از پردازنده در مادربرد H310
مادربرد H310 از پردازندههای نسل های مختلف از جمله هشتم و نهم اینتل که شامل سریهای Core i3، Core i5، Core i7 و Core i9 می شوند، پشتیبانی میکند. علاوه بر پردازندههای قدرتمند سری Core، مادربرد H310 از پردازنده های اقتصادیتر Pentium و Celeron نیز پشتیبانی میکند. این ویژگی به کاربران اجازه میدهد تا در صورت نیاز به سیستمی با کارایی مناسب و قیمت پایین، انتخاب های بیشتری داشته باشند.
اسلات های به کار رفته در مادربرد H310
اسلات های مختلفی در مادربرد سری H310 تعبیه شده است. برای مثال دو اسلات موجود برای حافظه رم به شما اجازه میدهند تا حافظه سیستم خود را افزایش دهید. این اسلاتها از حافظههای دو کاناله پشتیبانی میکنند که باعث افزایش پهنای باند و بهبود عملکرد کلی سیستم میشود. هم چنین این اسلات حافظه ذخیره سازی است که شامل پورتهای متعددی هستند که برای اتصال هارد دیسک ها و حافظه SSD طراحی شدهاند. هم چنین اسلات های دیگری نیز برای ارتقای قطعات کامپیوتری دیگر و اسلات هایی برای اتصال پورت USB و دیگر دستگاههای جانبی بر روی این محصولات وجود دارد که کاربران می توانند با توجه به نیاز خود از این قابلیت ها بهره ببرند.
برند های تولید کننده مادربرد در دنیا
مادربرد یک قطعه سخت افزاری مهم در قطعات کامپیوتر است و تولید آن به فناوریهای پیشرفتهای نیاز دارد. هر چند تولیدکنندگان زیادی هستند که این قطعه سختافزاری مهم را طراحی و تولید میکنند،اما کماکان تعداد این تولیدکنندگان از تولیدکنندگان مثلا فراوردههای لبنی بسیار کمتر است. علت، فناوری بالای این قطعه است.
اگر بخواهیم به برخی از مهمترین تولیدکنندگان این قطعه در دنیا اشاره کنیم میتوانیم به شرکتهایی همچون ایسوس، ام اس آی، گیگابایت و غیره اشاره کنیم. البته لازم به ذکر است که این تولید کنندگان تمامی قطعات مادربرد را خودشان تولید نمیکنند بلکه از برخی قطعات موجود در بازار روی مادربردهای خود استفاده میکنند. به عنوان مثال، ایسوس در سبد محصولات خود مادربردی با نام مادربرد H310 دارد. البته این اسم چند پسوند و پیشوند هم دارد که ما برای سادهتر شدن آن، آنها را ذکر نکردهایم.
در مادربرد H310 ایسوس دهها قطعه مختلف وجود دارد که شاید همه آنها تولید این شرکت نباشند. ایسوس این قطعات را خریداری و بر روی مادربردهایش نصب میکند. به عنوان مثال در مادربرد مذکور یک عدد پردازنده مرکزی اینتل هم به چشم میخورد یا در این مادربرد یک عدد باتری شرکت فلان هم وجود دارد. اگر موافق باشید در ادامه برخی از قطعاتی را که روی مادربرد جای میگیرند و جزء قطعات و اجزای تشکیلدهنده آن هستند به اختصار توضیح میدهیم.
تولید کنندگان اصلی مادربرد H310
تا به اینجای ماجرا دریافتیم شرکتهای مختلفی در دنیا وجود دارند که به تولید قطعه مهم و حساسی به نام مادربرد یا همان برد اصلی میپردازند. این شرکتها به دلیل محدودیتهایی که همیشه وجود دارد همه اجزا و قطعات مادربرد را تولید نمیکنند و مجبورند تعداد زیادی از این قطعات را از دیگر شرکتها تهیه کنند. به عنوان مثال ممکن است این شرکتها در مادربرد خود از چیپ ست مدل H310 اینتل استفاده کنند. در این صورت مادربرد تولید شده را مادربردH310 مینامند. ولی با یک سری پسوند و پیشوند که این پسوندها و پیشوندها نشان میدهد قطعه به فلان شرکت تعلق دارد یا به همان شرکت! شرکتهایی مثل ایسوس، گیگا بایت، بایوستار، ام اس آی شرکتهایی هستند که تولید مادربرد را در دستور کار خود دارند. در ادامه به نمونهای از مادربردهای H310 که توسط شرکت ایسوس تولید میشود اشاره میکنیم و توضیحاتی در خصوص آن ارائه میدهیم.
مادربرد ایسوس مدل PRIME H310M-K
ایسوس در سبد محصولات خود مادربردی به نام PRIME H310M-K دارد که از جمله مادربردهای مخصوص گیمینگ به شمار میرود. این شرکت برای تولید این مادربرد، همانطوری که از نامش پیدا است، از چیپ ست H310 استفاده کرده است. استفاده از این قطعه سبب کاهش قیمت این مادربرد نسبت به مادربردهای سایر رقبا شده است چرا که این چیپست از نظر قیمت مقرون به صرفه است. سوکت پردازنده مرکزی این مادربرد، LGA1151 شرکت اینتل است. همین موضوع سبب شده است که مادربرد موضوع بحث ما جزء مادربردهای مبتنی بر اینتل باشد. مادربرد PRIME H310M-K از نسل هشتم پردازندههای اینتل پشتیبانی میکند. در خصوص این موضوع که چیپست مورد استفاده در مادربرد با پردازنده خاصی سازگار است قبلا به طور مفصل توضیح دادیم.
در این مادربرد، دو اسلات برای قرارگیری رم DDR4 وجود دارد. فرکانس قابل پشتیبانی در PRIME H310M-K برابر 2133/2400/2666 مگاهرتز است. همانطور که میدانید این میزان فرکانس رم برای یک سیستم گیمینگ میانرده مناسب است. به همین دلیل میگوییم این مادربرد برای گیمینگ مناسب است. موضوع دیگری که درباره مادربرد باید در نظر بگیریم فرم فاکتور یا همان ابعاد مادربرد است. مادربرد H310 شرکت ایسوس، از نوع microATX است که به راحتی به واسطه ابعاد مناسبی که دارد توسط بسیاری از کیسها پشتیبانی میشود.
در پنل پشتی این مادربرد پورتهای متنوعی وجود دارد که عبارتند از: دو پورت PS/2 برای اتصال ماوس و صفحه کلید، یک پورت یو اس بی برای اتصال ماوس و صفحه کلید، دو پورت یو اس بی 3.1 و دو پورت یو اس بی 2.0. وجود پورت یو اس بی 3.1 روی این مادربرد این امکان را برای کاربر فراهم میکند تا اطلاعات را با سرعت زیادی از کامپیوتر به حافظه خارجی و بالعکس منتقل کند. همچنین در کنار این سه پورت، یک پورت دی وی آی و یک پورت وی جی ای نیز وجود دارد که برای اتصال مادربرد به نمایشگرهای مختلف است. اگر قصد خرید مادربرد H310 این شرکت را با توصیفاتی که در بالا اشاره شد دارید این اطلاعات به درد شما میخورد.
قیمت H310
شاید تا به حال متوجه این داستان شده باشید که قیمت H310 در بین مادربردهای موجود در بازار، رقابتی و مقرون به صرفه است. به همین دلیل اگر قصد خرید مادربرد مورد نظر را دارید بهتر است لیستی از این مادربردها را که توسط شرکتهای مختلف ارائه میشود تهیه کرده و به مقایسه آنها بپردازید. در این مقایسه میتوانید ویژگیهای مختلف مادربرد H310 را در کنار قیمت آن در نظر بگیرید تا به انتخابی مناسب برسید.
خرید مادربرد H310
علاوه بر قیمت مناسب محصول، مورد دیگری که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، اطمینان از سلامت و اصالت کالای ارائه شده توسط مراجع مختلف است. بر همین اساس نیز ما به ما پیشنهاد می کنیم که خرید خود را از تاپ رایان انجام دهید. تاپ رایان به عنوان یکی از معتبرترین فروشگاههای آنلاین در زمینه قطعات کامپیوتری، مادربرد H310 را با تضمین اصالت کالا و گارانتی معتبر به مشتریان خود ارائه میدهد. این فروشگاه به دلیل داشتن تیم پشتیبانی قوی و متخصص توانسته رضایت بسیاری از کاربران خود را جلب کند. با خرید از تاپ رایان شما میتوانید از مشاوره های تخصصی تیم فروش بهرهمند شده و بهترین انتخاب را بر اساس نیازها و بودجه خود داشته باشید.
سخن پایانی
در این مقاله به معرفی اساسی مادربرد H310 پرداختیم. دانستیم که اینگونه نامگذاری مادربرد به نوع چیپست به کار رفته در مادربرد بستگی دارد. همچنین دانستیم شرکتهای زیادی در دنیا وجود دارند که از چیپستH310 برای تولید مادربرد استفاده میکنند. به دلیل سازگاری مادربرد و پردازنده، این شرکتها در کنار این چیپست از پردازنده نسل 8 و یا 9 اینتل در سوکت پردازنده استفاده میکنند. چنانچه قصد خرید مادربرد H310 را دارید میتوانید با همکاران ما در تاپ رایان تماس بگیرید و از راهنماییهای آنها استفاده کنید. در پایان توجه شما را به جدول مشخصات کلی مادربرد H310 جلب میکنیم:
سری محصول | مادربرد H310 |
سوکت | LGA 1151 |
چیپست | H310 اینتل |
رم | DDR4 |
برندها | Asus, MSI, Gigabyte |
مادربرد H310 کدوم نسل اینتل میشه؟
چیپست H310 برای نسل ۹ پردازندههای اینتل هستن