فیلترهای اعمال شده حذف فیلترها

قیمت مادربرد سری X570 | خرید مادربرد سری X570 ای ام دی

مرتب سازی
MSI X570-A PRO DDR4 AM4 Motherboard
۶,۳۴۰,۰۰۰ تومان
MSI MEG X570 ACE DDR4 AM4 Motherboard
۱۳,۲۵۰,۰۰۰ تومان
MSI MEG X570 UNIFY DDR4 AM4 Motherboard
۱۲,۸۵۰,۰۰۰ تومان
ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi II AM4 Motherboard
۱۱,۸۵۰,۰۰۰۳%
۱۱,۵۹۰,۰۰۰ تومان
۴۲ کالا

مادربرد X570

خرید مادربرد X570 و عوامل تاثیرگذار بر قیمت X570

در این نوشته می‌خواهیم در خصوص مادربرد (برد اصلی) X570 حرف بزنیم. همچنین در خلال این نوشته در مورد قیمت مادربرد X570 نیز صحبت خواهیم کرد. علاوه بر این موضوعات، شرکت‌هایی را معرفی می‌کنیم که در سبد محصولات خود مادربرد X570 را نیز تولید می‌کنند. چنانچه قصد خرید این محصول را دارید لطفا این مقاله را تا پایان مطالعه بفرمایید و اگر سوال یا ابهامی داشتید در بخش کامنت‌ها با ما در میان بگذارید. از آنجایی که همه خوانندگان و همراهان سایت تاپ رایان در زمینه کامپیوتر و اجزای آن اطلاعات کامل و جامعی ندارند لازم می‌دانیم در خصوص برخی اصطلاحات و مفاهیم، توضیحات بیشتری بدهیم تا همه بتوانند از مطالب ارائه شده در این مقاله استفاده کنند. 


توضیحاتی مختصر در خصوص مادربرد و وظایف آن

مادربرد یا همان برد اصلی (motherboard) یکی از قطعات سخت افزاری بسیار مهم در هر رایانه (چه رومیزی و چه لپ تاپ) به حساب می‌آید. همه قطعات سخت‌افزاری که می‌شناسید از جمله رم، کارت گرافیک، کارت صدا و غیره روی این برد سوار می‌شوند بنابراین هر قطعه جای مخصوص به خود را روی آن دارد. برخی از قطعات همچون هارد اکسترنال یا اس اس دی اکسترنال هم به وسیله کابل به درگاه‌های مشخصی که روی مادربرد قرار دارد به آن متصل می‌شوند. 

اگر بخواهیم به شکل دیگری این مساله را تشریح کنیم باید بگوییم مادربرد یک برد یا قطعه الکترونیکی است که مدارهای الکترونیکی زیادی روی آن قرار دارد. این مدارها در واقع مسیرهایی برای ارتباط اجزای مختلفی است که به مادربرد وصل می‌شوند. به عنوان مثال، مادربرد X570 را در نظر بگیرید. شما می‌توانید قطعات مختلف سخت‌افزاری نظیر پردازنده، رم، کارت گرافیک و غیره را روی آن سوار کنید. یکی دیگر از وظایف مادربرد، تامین انرژی سیستم در حالت روشن و خاموش است. در حالتی که سیستم روشن است کابلی این انرژی را از برق شهری دریافت و آن را به مادربرد می‌دهد. مادربرد هم این انرژی را بین بخش‌های مختلفش تقسیم می‌کند. در حالتی هم که سیستم خاموش است، باتری مادربرد وظیفه تامین انرژی سیستم را بر عهده دارد. 

در این نوشتار قصد داریم شما را با مادربرد X570 آشنا کنیم و بگوییم این مادربرد از چه رمی و از چه پردازنده‌ای پشتیبانی می‌کند. همچنین مشخصات دیگر آن را بیان خواهیم کرد پس اگر قصد خرید مادربردX570  را دارید به راحتی می‌توانید تصمیم درست را بگیرید. با ما همراه باشید.


برندهای تولید کننده مادربرد X570 در دنیا

خُب! قبل از اینکه در خصوص مادربرد X570 توضیحاتی ارائه دهیم باید بگوییم کدام شرکت‌ها این محصول را تولید و روانه بازار می‌کنند. شرکت‌هایی مانند ایسوس، ام اس آی، گیگابایت، بایوستار و غیره که در زمینه تولید تجهیزات الکترونیک از جمله مادربرد فعال هستند این محصول را در سبد محصولات خود دارند. بنابراین اگر قصد دارید برای کامپیوتر خود این مادربرد را تهیه کنید، می‌توانید قیمت X570 را از برندهای مختلف مورد بررسی قرار دهید و بهترین گزینه را انتخاب کنید. البته برای مقایسه و خرید این محصول نیازی نیست به طور مجزا به وبسایت تک تک این برندها مراجعه کنید و این محصول و ویژگی‌هایش را جستجو کنید بلکه می‌توانید از وبسایت تاپ رایان که سال‌هاست در این زمینه فعال است استفاده نمایید. در صفحه مادربرد X570 در وبسایت تاپ رایان، لیستی از تولید کنندگان این محصوال ارائه شده است. کافی است بر روی محصول کلیک کنید تا اطلاعات تکمیلی این محصول به همراه قیمت برای شما به نمایش درآید. البته نظراتی هم که کاربران دیگر زیر هر محصول گذاشته‌اند می‌تواند راهنمای خوبی برای شما باشد. 


اجزای سازنده مادربرد X570 

فرقی نمی‌کند چه مادربردی را مورد بررسی قرار می‌دهید. همه مادربردها در دنیا یک سری اجزا و قطعات مشابه دارند. بنابراین اجزای مادربرد X570 هم شبیه سایر مادربردها است. فقط در برخی ویژگی‌ها، با هم فرق دارند و بس! البته همین ویژگی‌ها هستند که قیمت مادربردها را تعیین می‌کنند. بگذریم! مادربرد X570 همانند سایر مادربردها از اجزا و قطعات زیادی تشکیل شده که وجود هر کدام برای انجام عملیات کامپیوتری لازم و ضروری است. از جمله این قطعات می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم: 

  • اسلات‌های پی سی آی
  • اسلات کارت گرافیک
  • باتری پشتیبان
  • اسلات ساتا
  • درگاه‌های یو اس بی
  • اتصال فن پردازنده
  • نگهدارنده فن و هیت‌سینک
  • سوکت پردازنده
  • پل‌های مادربرد
  • اسلات آی دی ایی
  • ورودی پاور
  • اسلات‌های رم 
  • پورت‌های پنل پشتی مادربورد

هر یک از این اجزا وظیفه خاص خود را بر عهده دارند. به عنوان نمونه، اسلات کارت گرافیک محلی برای اتصال کارت گرافیک به مادربرد است. این برای اسلات رم هم صادق است. اسلات رم، محلی برای اتصال رم به مادربرد است و همین طور الی آخر. اما آنچه در مورد اجزای مادربرد X570 یا سایر مادربردها مهم است، پل‌های مادربرد یا همان چیپست‌های مادربرد است. در حقیقت، پل‌های مادربرد وظیفه دارند ارتباط اجزای مختلف مادربرد (همچون رم، کارت گرافیک و غیره) را با پردازنده اصلی، کنترل و مدیریت کنند. اما این را هم باید بدانید که در هر مادربردی بین پل‌ها و پردازنده اصلی هماهنگی وجود دارد به این معنا که نمی‌توانید برای کارت گرافیک کامپیوتر قدیمی خانه پدربزرگتان که با پل‌های قدیمی سازگار است پردازنده‌ای جدید خریداری کنید و در سوکت پردازنده جا بزنید. نه! این گونه نیست! اصطلاحا هر مادربرد به دلیل نوع و مدل چیپست‌هایش (همان پل‌ها) تنها از برخی از پردازنده‌ها پشتیبانی می‌کند.


مادربرد نسل X570

شرکت‌های اینتل و AMD هر چند وقت یکبار چیپست‌های جدیدی را تولید و به بازار معرفی می‌کنند. در حقیقت داستان از اینجا شروع می‌شود که این شرکت‌ها ابتدا یک پردازنده نو و جدید و پس از آن چیپستی را که با آن پردازنده سازگار باشد معرفی می‌کنند. سپس شرکتی مانند ایسوس با استفاده از پردازنده و چیپست معرفی شده جدید اقدام به تولید مادربرد می‌کند. به عنوان نمونه شرکت AMD می‌آید و یک چیپست به نام x را تولید و روانه بازار می‌کند. این چیپست با پردازنده نوع y این شرکت سازگار است. شرکتی مانند ایسوس می‌آید و با استفاده از این پردازنده و چیپست، مادربردی را تولید می‌کند. به این مادربرد که در آن از چیپست نوع x استفاده شده است، مادربرد x می‌گویند.

به عنوان یک نمونه واقعی، شرکت ای ام دی را در نظر بگیرید. این شرکت نسل جدیدی از چیست‌ها با نام X570 را تولید و روانه بازار کرد. این نسل از چیپست با مثلا سه نسل از پردازنده‌های این شرکت سازگار است. شرکتی مانند گیگابایت می‌آید و از این چیپست‌ X570 استفاده می‌کند و سه مادربرد متفاوت می‌سازد. اولی را با اولین پردازنده سازگار با X570، دومی را با دومین پردازنده سازگار و سومی را با سومین پردازنده سازگار. همه این‌ها از یک چیپست و از چند مدل پردازنده ساخته شده‌اند. اما همه‌شان را با نام مادربرد مدل X570 می‌شناسیم. تفاوت قیمت مادربردX570  هم از همین جا نشات می‌گیرد. ممکن است دو مادربرد X570 داشته باشیم اما با دو پردازنده مختلف. خُب! قطعا به دلیل تفاوت در پردازنده‌ها، قیمت X570 ها هم با هم فرق دارد. 

 

چند پرسش و پاسخ در خصوص مادربرد X570

حال که اطلاعات خوبی در خصوص مادربردX570  به دست آوردید توجه شما را به برخی پرسش‌ها که در خصوص این مادربرد وجود دارد جلب می‌کنیم و سعی می‌کنیم به هر سوال به طور مجزا پاسخ مناسبی بدهیم. 

  • اولین پرسشی که مطرح می‌شود این است که این مادربرد از کدام نوع از رم‌ها پشتیبانی می‌کند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که امروزه رم‌های DDR4 هم از لحاظ کیفیت و سرعت و هم از لحاظ در دسترس بودن نمونه‌های عالی به شمار می‌روند و بسیاری از کاربران به دنبال این نوع از رم‌ها هستند. خوشبختانه مادربردX570  از این نوع رم‌ها پشتیبانی می‌کند.
  • سوال دوم در خصوص اسلات‌های کارت گرافیک این نوع از مادربردها است. خُب! دغدغه بسیاری از افراد، خرید کارت گرافیکی پیشرفته و حرفه‌ای است. خوشبختانه این مدل از مادربردها از اسلات‌های PCIe 4.0x16  برخوردار هستند که با هر کارت گرافیک جدیدی سازگار است.
  • سوال سومی که وجود دارد و از سوی بسیاری از کاربران مطرح شده این است که مادربرد X750 چه تفاوتی با مادربردB550  دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که چیپست هر دوی این مادربردها توسط AMD طراحی و تولید شده‌اند اما مادربرد X570 پورت‌ها و خطوط سرعت بیشتری دارد به همین دلیل امکان اتصال اجزا و تجهیزات جانبی بیشتری به آن فراهم است.
  • سوال چهارم این است که آیا خرید مادربرد X570 برای گرافیست‌ها مناسب است یا نه؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت که اگرچه این مادربرد برای برخی از گرافیست‌ها ایده‌آل نیست اما مدل X570 Steel Legend آن ثبات و کارایی عالی را برای دارندگان پردازنده RYZ 3000 شرکت ای ام دی به ارمغان می‌آورد. علاوه بر آن، قیمت مادربرد X570 هم به صرفه و اقتصادی است. 
  • سوال پنجم سوال بسیار مهم و اساسی است. مادربرد X570 از کدام پردازنده‌ها پشتیبانی می‌کند و با کدام یک از پردازنده‌ها سازگار است؟ همانطور که قبلا هم خدمت‌تان عرض شد هر چیپستی که توسط ای ام دی یا اینتل به بازار معرفی می‌شود تنها با برخی از پردازنده‌های این دو شرکت به خوبی کار می‌کند و با آن‌ها سازگار است. چیپست X570 که در مادربردهای X570 به کار می‌رود فقط با پردازنده‌های RYZ سری 5000، 4000، 3000 سازگار است و به خوبی کار می‌کند. البته این مادربرد با پردازنده RYZ نسل 2000 ای ام دی هم با داشتن شرایط خاصی سازگار است و کار می‌کند.
  • سوال ششم آن است که مادربرد X570 از چه رمی و با چه سرعت و فرکانسی پشتیبانی می‌کند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که مادربردی همانند X570 plus AMD ATX (TUF Gaming) ، که بر روی چیپست ای ام دی X570  ساخته می‌شود از پردازنده‌های نسل دو و سه رایزن ای ام دی با سوکت AM4 پشتیبانی می‌کند. این مادربرد دارای 4 اسلات برای رم DDR4 است و در صورت اورکلاک به فرکانس 440 گیگاهرتز هم می‌رسد.
  • سوال هفتمی که در مورد مادربرد X570 مطرح می‌شود این است که آیا این محصول برای بازی مناسب است؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم بله. خصوصا این مادربرد برای بازی‌های پلتفرم AMD بسیار عالی است.
  • سوال هشتم باز هم در خصوص دو مدل متفاوت از مادربردهای مجهز به چیپست‌های ای ام دی است. بین مادربرد X570  و X670 کدام را باید انتخاب کرد؟ پاسخ به این سوال این است که این مساله کمی به شما و کاربری شما بستگی دارد. اگر به دنبال این هستید که یک کامپیوتر مقرون به صرفه شخصی برای خود جمع کنید بهتر است خرید مادربرد X570 را در دستور کار خود قرار دهید. زیرا این مادربرد مقرون به صرفه است و از پردازنده‌های ای ام دی ریزن 3000 و ریزن 5000 هم پشتیبانی می‌کند. اما اگر به دنبال بازی با آخرین نسل از پردازنده‌های ریزن 7000 هستید، بهتر است به دنبال مادربردهایی با چیپست‌های جدید X670 باشید.

هشت سوالی که در اینجا مطرح شد و پاسخ‌هایی هم که به هر کدام داده شد در واقع راهنمایی است برای خرید مادربرد X570. اگر شما پرسش‌های دیگری غیر از آنچه در بالا مطرح شد داشتید می‌توانید به دو صورت با ما در میان بگذارید. اول اینکه سوال خود را در قالب کامنت برای ما ارسال بفرمایید تا همکاران ما در اسرع وقت به آن پرسش پاسخ دهند. دوم انکه می‌توانید این پرسش را به صورت تلفنی با همکاران واحد فروش و پشتیبانی ما مطرح کنید تا آن‌ها به صورت تلفنی مشکل و ابهام شما را رفع کنند.


قیمت مادربرد X570

باید خدمت شما همراهان عزیز سایت تاپ رایان عرض کنیم که قیمت مادربردX570  نسبتا رقابتی و مقرون به صرفه است بنابراین اگر ویژگی‌های این محصول مناسب کار شماست تردید نکنید و این محصول را سفارش دهید. برای این کار به وب سایت تاپ رایان و صفحه محصول مادربرد X570 مراجعه کرده و محصول مورد نظر را انتخاب کنید. همانطور که گفتیم این محصول توسط چندین شرکت ارائه می‌شود. شما می‌توانید قیمت X570 و ویژگی‌های این محصول از شرکت‌های مختلف را مقایسه و بهترین گزینه را انتخاب کنید.


سخن پایانی

در این مقاله که به نوعی راهنمایی برای خرید مادربرد X570 بود، اطلاعاتی در خصوص این مادربرد ارائه شد. در انتهای مقاله به هشت پرسش متداول در خصوص این محصول اشاره و برای هر کدام پاسخ مناسبی ارائه کردیم. از جمله مهم‌ترین پرسش‌هایی که مطرح شد مربوط به این بود که این مادربرد برای کدام دسته از پردازنده‌های ای ام دی مناسب است. در پاسخ به این سوال بیان کردیم که چیپست‌های این مادربرد با پردازنده‌های ریزن سری 3000، 4000 و 5000 سازگار است و مدل‌های مخصوص گیمینگ آن هم برای طرفداران گیم بسیار مناسبند. در پایان توجه شما را به جدول مشخصات کلی مادربرد X570 جلب می‌کنیم:

سری محصولمادربرد X570
سوکتAM4
چیپستX570 ای ام دی
رمDDR4
برند‌هاAsus, MSI, Gigabyte
مشاهده بیشتر

پرسش و پاسخ

دیدگاه شما
مشاهده بیشتر

سوالات متداول

مادربرد X570 که از سوکت AM4 شرکت ای ام دی بهره می‌برد، می‌تواند از پردازنده‌های Ryzen سری ۳۰۰۰، ۴۰۰۰ و ۵۰۰۰ و بعضی از ۲۰۰۰‌هایی که گرافیک مجتمع ندارند پشتیبانی کند.

مادربرد X570 سرعت بیشتری ارائه می‌دهد که باعث می‌شود بتوانیم از قطعات بهتری در درگاه‌ها و پورت‌های این مادربرد استفاده کرد.