• ۱,۲۸۵ بازدید
  • زمان مطالعه: ۲۹ دقیقه
  • ۱۴۰۳/۰۴/۱۱ ۱۱:۳۱

معرفی 3 مورد از بهترین لپ تاپ های گیمینگ + ویدیو

این روزها با افزایش تعداد گیمرها و حرفه‌ای‌تر شدن دنیای گیمینگ، این سوالی است که بیش از گذشته مطرح می‌شود: بهترین لپ تاپ گیمینگ کدام است؟ جواب مشخصی برای این سوال وجود ندارد اما به طور نسبی باید بگوییم بهترین لپ تاپ گیمینگ از یک طرف باید توقعات شما را در گیمینگ برآورده کند و از طرف دیگر با بودجه شما هماهنگی داشته باشد. بهترین لپ تاپ‌های گیمینگ از لحاظ قدرت سخت‌افزاری معمولا بیشترین قیمت را هم دارند و شاید خریدشان برای همه مقرون به صرفه نباشد. از این رو، در این مقاله تصمیم گرفتیم سه لپ تاپ از بهترین لپ تاپ‌های گیمینگ را در سه سطح حرفه‌ای، میان‌رده و معمولی به شما معرفی کنیم تا هر کسی با هر بودجه‌ای بتواند حداقل یکی از آنها را خریداری کند. 

قبل از شروع باید بگوییم هر سه این لپ تاپ‌ها دارای مانیتور نسبتا بزرگ 16 تا 17.3 اینچی هستند، سرعت بازآوری تصویر (ریفرش ریت) در هر سه آنها حداقل 144 هرتز است که برای گیمینگ حرفه‌ای کافی است و بالاخره اینکه در هر سه آنها از نسل دوازدهم پردازنده‌های اینتل استفاده شده که عملکردشان به شکل محسوسی از پردازنده‌های نسل یازدهمی اینتل بهتر است. همچنین در این لپ تاپ‌ها از جدیدترین کارت گرافیک شرکت Nvidia یعنی پردازنده‌های سری RTX استفاده شده و هر کدام از آنها حداقل 16 گیگابایت حافظه رم و یک ترابایت حافظه ذخیره‌سازی SSD‌ دارد که برای گیمینگ کافی است اما با کمال تعجب، قیمت هر کدام با دیگری بین 40 تا 50 میلیون تومان تفاوت دارد که البته آن هم به دلیل استفاده از امکانات و قابلیت‌های خاص در آنهاست. اما بپردازیم به خود لپ تاپ‌ها.

لپ تاپ Asus ROG Strix SCAR 17 G733ZX (حرفه‌ای)



قیمت لپ تاپ Asus ROG Strix SCAR 17 G733ZX

اگر از آن دسته گیمرهایی هستید که گیمر بودن را به عنوان شغل خود انتخاب کرده‌اند آن وقت باید بگوییم لپ تاپ سری  Asus ROG Strix SCAR 17 G733ZXمناسب شماست! این لپ تاپ از هر نظر از دو لپ تاپی که در زیر به شما معرفی خواهیم کرد قوی‌تر است و شاید حتی اگر بگوییم یکی از قوی‌ترین لپ تاپ‌های گیمینگ موجود در بازار است سخن گزافی نگفته باشیم. پردازنده اصلی این لپ تاپ، نسل دوازدهم از پردازنده‌های Corei9 اینتل با 24 مگابایت حافظه کش است که در حال حاضر بیشترین حافظه کش بین پردازنده‌های اینتل به حساب می‌آید. 

همانطور که می‌دانید هر چقدر حافظه کش پردازنده بیشتر باشد بازی‌ها سریعتر اجرا می‌شوند و آنطور که برخی از سایت‌های نقد و بررسی معتقدند حتی 20 مگابایت حافظه کش پردازنده نیز برای وسایل گیمینگ حرفه‌ای کافی است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که قدرت یک پردازنده Corei9 تفاوت چندانی با قدرت یک پردازنده Corei7 از همان نسل ندارد و در امتیازهایی که از طرف سایت‌های نقد و بررسی به این دو پردازنده داده شده پردازنده Corei9 تنها موفق به گرفتن چند امتیاز بیشتر شده است. به طور خاص، سرعت پایه یک پردازنده Corei9 حدود 0.2 گیگاهرتز از یک پردازنده Corei7 از همان نسل بیشتر است و پردازنده گرافیکی درون آن نیز در مقایسه با پردازنده گرافیکی یک پردازنده Corei7 تنها 50 مگاهرتز سریعتر است که اصلا رقم قابل‌توجهی نیست. 

آن چیزی که بیشتر باید به آن توجه کرد نسل پردازنده است که در مورد هر سه لپ تاپی که در اینجا به شما معرفی می‌کنیم نسل پردازنده اصلی، نسل دوازدهم است. به طور خلاصه، یک پردازنده Corei9 نسل دوازدهم تا 46 درصد سریعتر از یک پردازنده Corei7 نسل یازدهم است، 10 هسته بیشتر دارد و حافظه کش آن 12 مگابایت بیشتر است که باعث عملکرد بسیار بهتر آن در بازی‌ها شده است. البته مدل پردازنده نیز مهم است. مدلی که ما در اینجا راجع به آن صحبت می‌کنیم Corei9 12900H یا در واقع همان پردازنده‌ای است که در لپ تاپ ایسوس ROG Strix SCAR 17 G733ZX به کار رفته و مدلی که با آن مقایسه صورت گرفت Corei7 11370H است که همچنان از آن در لپ تاپ‌های گیمینگ استفاده می‌شود.

پردازنده Corei9 12900H دارای 14 هسته حقیقی و 20 هسته مجازی است و می‌تواند 20 رشته‌برنامه (تِرد) را به صورت همزمان اجرا کند. 24 مگابایت حافظه کش دارد و سرعت پایه آن 2.5 گیگاهرتز است که در حالت توربو به 5.0 گیگاهرتز می‌رسد. اما از پردازنده اصلی که بگذریم می‌رسیم به پردازنده گرافیکی. در یک لپ تاپ گیمینگ مهم‌ترین قطعه بعد از پردازنده اصلی، پردازنده گرافیکی است؛ حتی عده‌ای معتقدند اهمیت آن از پردازنده اصلی هم بیشتر است اما واقعیت آن است که هر دو اینها (پردازنده اصلی و گرافیکی) باید قوی باشند تا بازی‌ها خوب و روان اجرا شوند. 

پردازنده گرافیکی لپ تاپ Asus ROG Strix SCAR 17 G733ZX هم یکی از قوی‌ترین پردازنده‌های گرافیکی موجود در بازار است و از پردازنده گرافیکی هر دو لپ تاپی که در زیر به شما معرفی خواهیم کرد نیز قوی‌تر است. این پردازنده GeForce RTX 3080 Ti است با 16 گیگابایت حافظه رم اختصاصی از نوع GDDR6 که دیگر حرفی برای گفتن باقی نمی‌گذارد! جالب است بدانید پردازنده‌ای از سری قدیمی‌تر GTX با 4 گیگابایت حافظه رم اختصاصی هم می‌تواند جدیدترین بازی‌ها را با تنظیمات گرافیکی متوسط به خوبی اجرا کند و حالا تصور کنید پردازنده این لپ تاپ چه عملکردی در بازی‌ها خواهد داشت! 

پردازنده GeForce RTX 3080 Ti دارای 16 گیگابایت حافظه اختصاصی با پهنای باند 512 گیگابیت در ثانیه است و تعداد واحد‌های سایه‌روشن (Shading Units) آن به 7424 واحد می‌رسد. این در حالی است که پردازنده گرافیکی در دو لپ تاپ دیگر پهنای باندی بین 336 تا 448 گیگابیت در ثانیه دارد و تعداد واحدهای سایه‌روشن آن نیز بین 3800 تا 5900 واحد است (هر چقدر تعداد واحدهای سایه‌پردازی بیشتر باشد کیفیت تصویر در بازی‌ها بیشتر خواهد بود). دقت کنید که منظور از پهنای باند در بالا پهنای باند اینترنت نیست! منظور حجمی از اطلاعات است که پردازنده گرافیکی می‌تواند در واحد ثانیه مبادله کند. 

قبل از اینکه راجع به قدرت پردازنده GeForce RTX 3080 Ti در بازی‌ها صحبت کنیم باید بگوییم حداکثر وضوح تصویری نمایشگر لپ تاپ Asus ROG Strix SCAR 17 G733ZX در حد QHD است که تعداد پیکسل‌های قابل‌نمایش آن حدود یک میلیون و پانصد هزار پیکسل از نمایشگرهای Full HD بیشتر است. پردازنده گرافیکی این لپ تاپ در همین وضوح تصویری و با سنگین‌ترین تنظیمات گرافیکی در بازی‌های مختلف تست شده و نتیجه به ترتیب زیر بوده است:

  • Elden Ring، 86 تا 108 فریم در ثانیه
  • Assassin’s Creed: Valhalla، 73 تا 92 فریم در ثانیه
  • Call of Duty: Black Ops Cold War، 114 تا 143 فریم در ثانیه
  • CyberPunk 2077، 79 تا 99 فریم در ثانیه
  • Resident Evil 2، 165 تا 207 فریم در ثانیه
  • Red Dead Redemption 2، 76 تا 95 فریم در ثانیه
  • Shadow of the Tomb Raider، 117 تا 147 فریم در ثانیه
  • GTA 5، 139 تا 174 فریم در ثانیه

همانطور که می‌بینید تعداد فریم‌ها در هیچ کدام از این بازی‌ها به زیر 70 فریم نرسیده است و این در حالی است که اگر بازی با سرعت 60 فریم در ثانیه اجرا شود حرکت‌ها در آن کاملا روان خواهند بود. از طرفی این عملکرد در وضوح تصویری QHD با تعداد پیکسل‌های بیشتر است و قطعا اگر وضوح تصویری Full HD باشد تعداد فریم‌ها از این هم بیشتر خواهد شد. توجه داشته باشید که Full HD استاندارد مناسبی برای اجرای بازی‌هاست و بازی که در این کیفیت اجرا می‌شود کاملا شفاف به نظر می‌رسد. 

نکته قابل توجه در مورد لپ تاپ Asus ROG Strix SCAR 17 G733ZX به غیر از پردازنده اصلی و گرافیکی آن، مقدار حافظه رمی است که در آن به کار رفته است. این لپ تاپ 32 گیگابایت حافظه رم، آن هم از نوع رم DDR5 دارد که سرعت باس آن (سرعت انتقال اطلاعات بین حافظه رم و پردازنده اصلی) 4800 مگاهرتز است. این در حالی است که سرعت رم‌های DDR4 بین 2133 تا 3200 مگاهرتز متغیر است. در واقع این روزها کمتر لپ تاپی را در بازار می‌توان یافت که این میزان حافظه رم با چنین سرعتی داشته باشد و شاید یکی از دلایل قیمت بالای این لپ تاپ نیز همین باشد (در حد 140 میلیون تومان). 

نمایشگر لپ تاپ Asus ROG Strix SCAR 17 G733ZX نیز از کیفیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. هر چند که برای اجرای بازی‌ها، وضوح تصویری Full HD نیز کافی است اما این نمایشگر از وضوح تصویری 2K یا همان QHD نیز پشتیبانی می‌کند و همانطور که قبلا اشاره شد پردازنده گرافیکی آن به اندازه‌ای قوی هست که بتواند حتی در این وضوح تصویری نیز بازی‌ها را با سرعت حداقل 70 فریم در ثانیه اجرا کند. از ویژگی‌های دیگر این نمایشگر می‌توان به زمان پاسخ (Response Time) کوتاه آن و همچنین سرعت بازآوری تصویر (ریفرش ریت) بالای آن اشاره کرد که هر دو به نمایش روان‌تر حرکت در بازی‌ها کمک می‌کنند. 

آنطور که از سایت‌های نقد و بررسی برمی‌آید زمان پاسخ 5 میلی‌ثانیه هم برای اجرای بازی‌ها کافی است اما نمایشگر این لپ تاپ زمان پاسخی در حد 3 میلی ثانیه دارد و می‌تواند سریعترین حرکت‌ها را نیز به وضوح نشان دهد. در مورد سرعت بازآوری تصویر (ریفرش ریت) باید بگوییم 60 هرتز کافی است اما از آن کمتر نه. این روزها بیشتر نمایشگرهای مخصوص گیمینگ حداقل از ریفرش ریت 140 هرتز پشتیبانی می‌کنند و این در حالی است که ریفرش ریت نمایشگر لپ تاپ Asus ROG Strix SCAR 17 G733ZX در حالت QHD، 240 هرتز و در حالت FHD 360 هرتز است یعنی از استاندارد یک نمایشگر مخصوص گیمینگ نیز بسیار بالاتر است. 

در اینجا باید به این نکته هم اشاره کنیم که برای انجام بازی‌های آنلاین به ریفرش ریتی در حد 300 هرتز نیاز است چرا که در این بازی‌ها عکس‌العمل سریع از جانب گیمر اهمیت زیادی دارد و لذا تصاویر باید با بالاترین سرعت ممکن بازآوری شوند. با توجه به این موضوع باید بگوییم ریفرش ریت نمایشگر لپ تاپ Asus ROG Strix SCAR 17 G733ZX در حالت Full HD برای انجام بازی‌های آنلاین مناسب و حتی زیاد هم هست و این یعنی شما می‌توانید بی هیچ مشکلی در تورنومنت‌های آنلاین هم شرکت کنید و چیزی از رقبای خود کم نداشته باشید! و بالاخره اینکه اندازه نمایشگر این لپ تاپ 17.3 اینچ است که در حال حاضر بزرگترین اندازه ممکن برای نمایشگر یک لپ تاپ است.  

میزان حافظه ذخیره‌سازی در یک لپ تاپ گیمینگ نیز تا حدودی مهم است چرا که دیگر این روزها نصب یک بازی خوب بین 50 تا 100 گیگابایت از حافظه ذخیره‌سازی را اشغال می‌کند. اگر شما از آن دسته گیمرهایی هستید که زیاد بازی در لپ تاپ‌تان نصب می‌کنید و معمولا هم آنها را نگه می‌دارید به طور قطع به فضای ذخیره‌سازی بیشتری نیاز دارید. لپ تاپ‌های گیمینگ معمولا بین 512 گیگابایت تا 1 ترابایت فضای ذخیره‌سازی دارند که این فضا در برخی از آنها از جمله این لپ تاپ، قابل‌ارتقا است یعنی شما می‌توانید حافظه ذخیره‌سازی دیگری را به صورت جداگانه خریداری کرده و فضای ذخیره‌سازی لپ تاپ‌تان را تا 2 ترابایت هم افزایش دهید. 

اما مهم‌تر از ظرفیت حافظه ذخیره‌سازی، نوع آن است. حافظه ذخیره‌سازی SSD در مقایسه با درایوهای HDD سرعت بسیار بالاتری در خوانش اطلاعات دارد و لذا هم ویندوز و هم بازی‌ها و برنامه‌ها سریعتر از آن بارگذاری می‌شوند. حافظه ذخیره‌سازی در این لپ تاپ، 1 ترابایت از نوع SSD است و همانطور که گفته شد قابلیت ارتقا هم دارد. این لپ تاپ همچنین دو پورت USB 3.0، یک پورت HDMI، یک پورت Ethernet برای اتصال مستقیم به مودم و دو پورت USB-C دارد که با Thunderbolt 4 نیز سازگارند اما پورت USB 2.0 و شیار کارت‌خوان حافظه ندارد که نبود اولی را می‌توانید با خرید یک تبدیل و نبود دومی را با خرید یک کارت‌خوان حافظه خارجی جبران کنید. 

این لپ تاپ دارای نورپردازی حاشیه‌ای قابل‌تنظیم و همچنین نور پشت‌زمینه کیبورد نیز هست که در تاریکی می‌توانند جلوه بسیار زیبایی به ظاهر لپ تاپ بدهند. نکته قابل توجه در مورد کیبورد این لپ تاپ آن است که شما می‌توانید نور پشت‌زمینه تک تک دکمه‌های آن را به دلخواه تغییر دهید. مثلا می‌توانید رنگ متفاوتی برای دکمه‌های پرکاربرد W، S، D و A در نظر بگیرید تا نسبت به دکمه‌های دیگر کاملا قابل تشخیص باشند. ضمنا باید بگوییم این امکان فعلا فقط در برخی از لپ تاپ‌های سری ROG Strix ایسوس وجود دارد. در سایر لپ تاپ‌ها از جمله سری‌های دیگر برند ایسوس در بهترین حالت می‌توان رنگ نور پشت‌زمینه بخش‌هایی از لپ تاپ را تغییر داد نه رنگ تک تک دکمه‌های آن را. 

جای تعجب نیست که با تمام قابلیت‌ها و جذابیت‌هایی که لپ تاپ Asus ROG Strix SCAR 17 G733ZX دارد، قیمتش هم از سایر لپ تاپ‌های گیمینگ بیشتر باشد. در واقع این لپ تاپ یکی از گران ترین لپ تاپ‌های گیمینگ موجود در بازار است و قیمتی در حد 140 میلیون تومان دارد. اگر گیمر حرفه‌ای هستید و قدرت سخت‌افزاری بسیار بالا و زیبایی ظاهری برایتان اهمیت زیادی دارد و از طرف دیگر بودجه کافی هم برای خرید لپ تاپ دارید باید بگوییم این لپ تاپ می‌تواند بهترین انتخاب شما باشد. البته یادتان باشد این لپ تاپ وبکم سرخود ندارد اما به همین دلیل، حاشیه بالای لپ تاپ از لپ تاپ‌های دارای وبکم باریک‌تر است. نگران وبکم هم نباشید، قیمت یک وبکم حرفه‌ای برای بازی و استریمینگ بیشتر از چند میلیون تومان نیست.

لپ تاپ Asus ROG Zephyrus M16 GU603ZW (میان‌رده)



قیمت لپ تاپ Asus ROG Zephyrus M16 GU603ZW

لپ تاپی از سری Zaphyrus ایسوس مخصوص گیمینگ که در مقایسه با لپ تاپی که در بالا معرفی کردیم یک لپ تاپ میان‌رده است اما در مقایسه با سایر لپ تاپ‌های گیمینگ شاید همچنان جزء لپ تاپ‌های رده‌بالا به حساب بیاید. حداقلش این است که در این لپ تاپ هم مثل لپ تاپ معرفی‌شده در بالا از نسل دوازدهم پردازنده‌های Corei9 اینتل (از همان سری یعنی 12900H) استفاده شده که همان مزیت‌هایی را که در بالا ذکر شد، دارد مخصوصا میزان حافظه کش آن (24 مگابایت) که برای گیمینگ حرفه‌ای کاملا مناسب است و در حال حاضر یکی از بیشترین‌ها در بین پردازنده‌های موجود در بازار است. 

پردازنده گرافیکی این لپ تاپ از نوع GeForce RTX 3070 Ti است که یک رده از پردازنده گرافیکی لپ تاپی که در بالا معرفی کردیم پایین‌تر است (اگر یادتان باشد مدل پردازنده گرافیکی آن لپ تاپ RTX 3080 Ti بود). بر اساس مقایسه‌هایی که بین این دو پردازنده در سایت‌های نقد و بررسی صورت گرفته، مشخص شده است که سرعت پردازنده RTX 3070 Ti در اجرای بازی‌ها در مقایسه با پردازنده RTX 3080 Ti بین 18 تا 23 درصد کمتر است. دلیلش اولا کمتر بودن میزان حافظه اختصاصی این پردازنده و ثانیا پهنای باند کمتر این حافظه در پردازنده RTX 3070 Ti است هر چند که سرعت باس حافظه اختصاصی در هر دو پردازنده یکی است (256 بیت بر ثانیه).  

میزان حافظه اختصاصی پردازنده RTX 3070 Ti هشت گیگابایت و پهنای باند این حافظه 448 گیگابیت در ثانیه است در حالی که میزان حافظه اختصاصی پردازنده RTX 3080 Ti دوازده گیگابایت و پهنای باند حافظه آن 512 گیگابیت در ثانیه است. اما با این وجود، جالب است بدانید سرعت پردازنده RTX 3070 Ti (سرعت خود پردازنده نه سرعت حافظه اختصاصی آن) نزدیک به 100 مگاهرتز ار سرعت پردازنده RTX 3080 Ti بیشتر است! پس RTX 3070 Ti آنقدرها هم عقب‌تر از رقیب خود نیست! عملکرد این پردازنده همانند پردازنده RTX 3080 Ti در همان بازی‌ها و با همان وضوح تصویری و تنظیمات گرافیکی تست شده که نتایج آن به ترتیب زیر است (بهتر است خودتان قضاوت کنید).

  • Elden Ring، 68 تا 86 فریم در ثانیه
  • Assassin’s Creed: Valhalla، 58 تا 73 فریم در ثانیه
  • Call of Duty: Black Ops Cold War، 90 تا 114 فریم در ثانیه
  • CyberPunk 2077، 63 تا 79 فریم در ثانیه
  • Resident Evil 2، 126 تا 158 فریم در ثانیه
  • Red Dead Redemption 2، 57 تا 72 فریم در ثانیه
  • Shadow of the Tomb Raider، 88 تا 111 فریم در ثانیه
  • GTA 5، 105 تا 131 فریم در ثانیه 

همانطور که می‌بینید تعداد فریم‌ها تنها در دو بازی از بازی‌های فوق به زیر 60 فریم رسیده است آن هم در حد 2 یا 3 فریم (اجرای بازی‌ها در 60 فریم کاملا روان به نظر می‌رسد).  

اما از پردازنده گرافیکی که بگذریم باید بگوییم نمایشگر این لپ تاپ در مقایسه با نمایشگر لپ تاپ دیگری که در بالا معرفی کردیم یک عیب و یک مزیت داد که البته باز هم به سلیقه و کاربری شما بستگی دارند. عیب این نمایشگر آن است که حداکثر از سرعت بازآوری تصویر (ریفرش ریت) 240 هرتز پشتیبانی می‌کند در حالی که ریفرش ریت مناسب برای بازی‌های آنلاین 300 هرتز است و نمایشگر لپ تاپ ROG Strix‌ که در بالا معرفی کردیم از ریفرش ریت حداکثر 360 هرتز پشتیبانی می‌کند. همچنین میزان ریفرش ریت نمایشگر لپ تاپ ROG Zaphyrus در وضوح تصویری QHD حدود 165 هرتز است در حالی که لپ تاپ ROG Strix در همین وضوح تصویری، ریفرش ریتی در حد 240 هرتز دارد. 

البته باید بگوییم برای گیمینگ حرفه‌ای، ریفرش ریت 140 هرتز کفایت می‌کند و وقتی ریفرش ریت نمایشگری از این حد بیشتر است به آن معناست که آن نمایشگر در نمایش روان حرکت‌ها در بازی‌ها، عالی عمل می‌کند. اما مزیت نمایشگر این لپ تاپ در مقایسه با لپ تاپ ROG Strix استفاده از استاندارد Nebula در آن است که فقط در برخی لپ تاپ‌های گیمینگ ایسوس از جمله لپ تاپ‌های سری Zaphyrus از آن استفاده می‌شود. به طور خلاصه، استفاده از این استاندارد باعث می‌شود نمایشگر در نمایش رنگ‌ها چه رنگ‌های روشن و چه رنگ‌های تیره به خصوص مشکی بهتر عمل کند و این یعنی شما نمایشگری شبیه نمایشگرهای باکیفیت OLED دارید بدون آنکه مشکل انعکاس بیشتر نور که یکی از مشکلات نمایشگرهای OLED است خاطر شما را آزرده کند. 

همچنین در نمایشگری که از استاندارد Nebula استفاده می‌کند میزان روشنایی می‌تواند تا 500 nits افزایش پیدا کند و همچنین میزان پادنمایی (کانترست) 1200:1 است در حالی که این میزان در نمایشگرهای دیگر 1000:1 است. بنابراین چنین نمایشگرهایی کانترست بهتری هم نسبت به سایر نمایشگرها دارند. شایان ذکر است نمایشگر این لپ تاپ همانند نمایشگر لپ تاپ ROG Strix زمان پاسخی (Response Time) معادل 3 میلی ثانیه دارد و هر دو این نمایشگرها از فناوری MUX Switch پشتیبانی می‌کنند که امکان ارسال تصویر به صورت مستقیم از پردازنده گرافیکی به نمایشگر را فراهم آورده و لذا باعث افزایش تعداد فریم‌ها در واحد ثانیه می‌شود. 

نمایشگر این لپ تاپ 16 اینچی است که حدود 1.3 اینچ از لپ تاپ ROG Strix کوچکتر است اما آنطور که ایسوس در وبسایتش گفته این نمایشگر در یک قاب 15 اینچی قرار گرفته و همین باعث شده که هم باریکتر و هم سبک‌تر از لپ تاپ ROG Strix باشد (9 میلی‌متر باریک‌تر و 1 کیلوگرم سبک‌تر). میزان حافظه رم در این لپ تاپ 16 گیگابایت و از نوع DDR4 است که برای گیمینگ کافی و حتی زیاد هم هست (هیچ بازی را نمی‌توانید پیدا کنید که به این میزان حافظه رم احتیاج داشته باشد) اما از طرف دیگر باید بگوییم هم حجم و هم سرعت حافظه رم این لپ تاپ نسبت به لپ تاپ ROG Strix کمتر است. 

میزان حافظه ذخیره‌سازی در لپ تاپ Asus ROG Zephyrus M16 GU603ZW یک ترابایت و از نوع SSD است که قابلیت ارتقا هم دارد. این لپ تاپ دو پورت USB 3.0، یک پورت HDMI، یک پورت Ethernet‌ برای اتصال مستقیم به مودم، یک شیار کارت‌خوان حافظه و یک پورت USB-C دارد که از پورت‌های Display و Thunderbolt 4.0 پشتیبانی می‌کند. کیبورد آن، نور پشت‌زمینه قابل‌تنظیم دارد اما مثل لپ تاپ ROG Strix نمی‌توانید رنگ آن را برای هر دکمه تعیین کنید؛ در عوض، این کیبورد از فناوری Overstroke و Stealth Type ایسوس پشتیبانی می‌کند که اولی باعث نرم‌تر شدن و لمس آسان‌تر دکمه‌های کیبورد شده و دومی باعث می‌شود لمس دکمه‌های کیبورد سر و صدای کمتری تولید کند که کمتر از 30 دسی‌بل است. 

در نهایت باید بگوییم بر خلاف لپ تاپ ROG Strix معرفی‌شده در بالا که وبکم ندارد این لپ تاپ دارای وبکمی است که از فناوریIR  و 3DNR در آن استفاده شده که باعث کاهش میزان نویز و افزایش کارایی وبکم شده است. شاید بتوانید از آن برای گیمینگ استفاده کنید ولی پیشنهاد ما همچنان خرید یک وبکم جداگانه برای گیمینگ حرفه‌ای است. ضمنا این وبکم دارای سنسور تشخیص چهره است که یک قابلیت امنیتی است و با فعال کردن آن، قفل ویندوز تنها زمانی باز خواهد شد که سنسور وبکم، چهره شما را تشخیص دهد. لپ تاپ Asus ROG Zephyrus M16 GU603ZW با تمام مزایا و معایبی که نسبت به لپ تاپ ROG Strix دارد حدود 50 میلیون تومان از آن ارزان‌تر است.

لپ تاپ MSI Katana GF76 12UE (معمولی)



قیمت لپ تاپ MSI Katana GF76 12UE

نگذارید کلمه "معمولی" در انتهای نام این لپ تاپ گول‌تان بزند! این لپ تاپ حداقل پردازنده‌ای دارد که از نسل دوازدهم پردازنده‌های اینتل است و از لحاظ کارایی و عملکرد اگر نگوییم دقیقا ولی به پردازنده دو لپ تاپ دیگر بسیار نزدیک است. هر چند که این پردازنده Corei7 است اما از لحاظ عملکرد چیزی از یک پردازنده Corei9 نسل دوازدهم، کم ندارد. جالب است بدانید در شش تست مختلف که از عملکرد این دو پردازنده (Corei9 و Corei7 نسل دوازدهم) گرفته شده، عملکرد پردازنده Corei9 تنها بین 3 تا 6 درصد بهتر بوده است.  

در واقع تنها مزیت قابل‌توجه یک پردازنده Corei9 نسل دوازدهم نسبت به یک پردازنده Corei7 از همان نسل، آن است که سرعت آن 0.2 گیگاهرتز بیشتر است که البته آنچنان تاثیر محسوسی در عملکرد آن نمی‌گذارد. ضمنا باید بگوییم میزان حافظه کش پردازنده Corei7 نسل دوازدهم به همان اندازه یعنی 24 مگابایت است و این پردازنده به همان اندازه هم هسته حقیقی و مجازی دارد (14 هسته حقیقی و 20 هسته مجازی) و لذا در اجرای بازی‌ها، عملکردی مشابه یک پردازنده Corei9 دارد. 

پردازنده گرافیکی لپ تاپ MSI Katana GF76 12UE از نوع GeForce RTX 3060 است که نسبت به پردازنده دو لپ تاپ دیگر در رده پایین‌تری قرار می‌گیرد. میزان حافظه اختصاصی این پردازنده 6 گیگابایت است که 2 گیگابایت از پردازنده RTX 3070 Ti کمتر است. پهنای باند حافظه این پردازنده 336 گیگابیت در ثانیه و تعداد واحدهای سایه‌روشن (Shading Units) آن هم 3840 واحد است در حالی که پهنای باند حافظه در یک پردازنده RTX 3070 Ti به 448 گیگابیت در ثانیه می‌رسد و تعداد واحدهای سایه‌روشن آن نزدیک به 5900 واحد است.  

وجود این تفاوت‌ها تا حدودی تاثیرگذار بوده اما نه خیلی زیاد. به طور خاص باید بگوییم بر اساس تست‌های انجام شده، پردازنده RTX 3060 در اجرای بازی‌های مختلف بین 20 تا 30 فریم از پردازنده RTX 3070 Ti عقب‌تر بوده است اما فریم ریت آن به ندرت به زیر 60 فریم افت کرده و هیچ گاه از 52 فریم کمتر نشده است. همانطور که می‌دانید 60 فریم در ثانیه برای نمایش روان حرکت‌ها در بازی‌ها کافی است. پس این مقدار فریم کمتر به معنای اجرای ضعیف بازی‌ها نیست؛ فقط عملکرد پردازنده RTX 3070 Ti بهتر بوده است. از طرفی اگر عملکرد پردازنده RTX 3070 Ti را با پردازنده RTX 3080 Ti در بازی‌های تست شده با آنها مقایسه کنید خواهید دید که RTX 3070 بازی‌ها را با 20 تا 30 فریم کمتر در مقایسه با RTX 3080 اجرا کرده است. یعنی همین تفاوت قدرت بین این دو پردازنده نیز وجود دارد. 

در زیر، نتیجه تست پردازنده RTX 3060 و RTX 3070 Ti را با بالاترین تنظیمات گرافیکی در وضوح تصویری FHD آورده‌ایم. دقت کنید که بازی‌ها همان بازی‌ها هستند منتها وضوح تصویری تغییر کرده بنابراین عملکرد پردازنده RTX 3070 Ti نسبت به عملکرد خودش در همان بازی‌ها با کیفیت QHD بهتر است (اگر مقایسه کردید تعجب نکنید!). همچنین پردازنده RTX 3060 به اختصار در زیر به صورت 3060 و پردازنده RTX 3070 Ti به صورت 3070 آمده است.

  • Elden Ring، 3060: 65 تا 73 فریم، 3070: 98 تا 109 فریم
  • Assassin’s Creed: Valhalla، 3060: 52 تا 58 فریم، 3070: 76 تا 85 فریم
  • Call of Duty: Black Ops Cold War، 3060: 89 تا 99 فریم، 3070: 130 تا 145 فریم
  • CyberPunk 2077، 3060: 52 تا 58 فریم، 3070: 76 تا 85 فریم
  • Resident Evil 2، 3060: 139 تا 155 فریم، 3070: 212 تا 235 فریم
  • Red Dead Redemption 2، 3060: 53 تا 59 فریم، 3070: 79 تا 88 فریم
  • Shadow of the Tomb Raider، 3060: 92 تا 106 فریم، 3070: 145 تا 161 فریم
  • GTA 5، 3060: 110 تا 123 فریم، 3070: 161 تا 179 فریم

لپ تاپ سری MSI Katana مدل GF76 12UE هم همانند لپ تاپ Zaphyrus‌ ایسوس 16 گیگابایت حافظه رم از نوع DDR4 و یک ترابایت حافظه ذخیره‌سازی از نوع SSD دارد. نمایشگر این لپ تاپ ام اس آی، 17.3 اینچی است، حداکثر وضوح تصویری آن Full HD است و از سرعت بازآوری (ریفرش ریت) 144 هرتز پشتیبانی می‌کند که برای گیمینگ حرفه‌ای کافی است. این نمایشگر همچنین روکش ماتی دارد که باعث کاهش انعکاس نور در صفحه آن شده و لذا امکان استفاده از آن در محیط‌های پرنور نیز وجود دارد. 

این لپ تاپ یک پورت USB-C، دو پورت USB 3.0، یک پورت UBS 2.0، یک پورت HDMI و یک پورت Ethernet برای اتصال مستقیم به مودم دارد اما شیار کارت‌خوان حافظه ندارد که البته این مشکل را همانطور که گفتیم می‌توان با خرید یک کارت‌خوان حافظه خارجی (اکسترنال) حل کرد. این لپ تاپ وبکم هم دارد اما کیفیت وبکم آن HD است که هرچند برای مصارف عمومی مناسب است اما آنقدرها به درد گیمینگ یا استریمینگ حرفه‌ای نمی‌خورد. اگر چنین مصارفی دارید پیشنهاد می‌کنیم از یک وبکم جداگانه با کیفیت بالاتر استفاده کنید.

کیبورد لپ تاپ MSI Katana GF76 12UE از نوع جزیره‌ای (Chiclet) است که آن را برای کارهای تایپ نیز مناسب کرده است و هر چند که این کیبورد، نور پشت‌زمینه‌ای به رنگ قرمز دارد اما امکان تغییر رنگ این نور برای قسمت‌های مختلف لپ تاپ وجود ندارد (به اصطلاح RGB نیست). همچنین نورهای حاشیه‌ای برای بدنه لپ تاپ در نظر گرفته نشده بنابراین شاید ظاهر لپ تاپ ROG Strix ایسوس به دلیل استفاده از این نورها و همچنین امکان تغییر رنگ نورهای کیبورد، زیباتر باشد اما لپ تاپ ام اس آی می‌تواند برای کسانی که ظاهری شیک ولی ساده را می‌پسندند جذاب‌تر باشد.

وزن این لپ تاپ 2.6 کیلوگرم و ضخامت آن 2.5 سانتیمتر است که به ترتیب 300 گرم سبک‌تر و 3 میلی‌متر باریک‌تر از لپ تاپ ROG Strix است که در بالا معرفی کردیم. اما شاید هیچ چیزی به اندازه قیمت این لپ تاپ جذابیت نداشته باشد! قیمت این لپ تاپ از لپ تاپ ROG Strix حدود 90 میلیون تومان و از لپ تاپ Zaphyrus نزدیک به 40 میلیون تومان ارزان‌تر است بنابراین می‌تواند برای گیمرهایی که می‌خواهند هزینه کمتری برای خرید لپ تاپ بپردازند یکی از بهترین انتخاب‌ها باشد.

سخن آخر

هر سه لپ تاپی که در اینجا معرفی کردیم برای گیمینگ مناسبند اما اگر همچنان به دنبال لپ تاپ گیمینگ ارزان‌تر هستید باید بگوییم لپ تاپ‌های سری TUF ایسوس نیز مناسب گیمینگ هستند و قیمت برخی از آنها حتی از لپ تاپ برند ام اس آی که در بالا معرفی کردیم تا 20 میلیون تومان کمتر است اما باید به این نکته هم توجه داشته باشید که سخت‌افزار آنها نیز به همان میزان در رده پایین‌تری قرار می‌گیرد. مثلا در بعضی از آنها از پردازنده Corei5 که یک رده از Corei7 پایین‌تر است استفاده شده است. با این حال ترکیب کلی سخت‌افزار این لپ تاپ‌ها به گونه‌ای است که آنها را برای گیمینگ مناسب کرده است و معمولا هم از نمایشگرهایی در آنها استفاده می‌شود که از ریفرش ریت 144 هرتز (مناسب گیمینگ حرفه‌ای) پشتیبانی می‌کنند. 

دیدگاه های کاربران (۱)
ایمان تناسبی (۱۳ آذر ۱۴۰۱)
۵

واقعا این دو برند MSI و ASUS از موفق‌ترین‌ها تو زمینه تولید لپ تاپ‌های گیمینگ هستن و این سری هایی که معرفی کردید از بمب‌ترین های این دو برند هستن. پیشنهاد خرید لپ تاپ گیمینگ msi یا asus رو بهتون میدم چون واقعا بینظیرن

ارسال پاسخ
دیدگاه شما
مشاهده بیشتر
تاپ رایان ضمانت اصالت کالا
تاپ رایان ۷ روز ضمانت بازگشت وجه
تاپ رایان مشاوره رایگان
تاپ رایان پشتیبانی بر خط
تاپ رایان ارسال به کل کشور
تاپ رایان پرداخت در محل (تهران)