تصور کنید کنار میز کارتان یک کیس بزرگ و سنگین گذاشتهاید که در کنار سر و صدای زیاد، جای وسیعی را هم اشغال کرده است. احتمالا دراین صورت به دنبال یک کیس کامل میگردید که ابعاد کمی داشته و صدای خاصی هم تولید نکند. خوشبختانه مینی کیس ها دقیقا با همین ویژگیها طراحی شدهاند. کامپیوترهایی بسیار کوچک، کارآمد، با قیمتهای بسیار اقتصادیتر و مناسب برای تمام کارهای روزمره، تجاری، اداری و حتی حرفهای! اگر شما هم قصد دارید با کیس های بزرگ خداحافظی کنید، این راهنمای خرید مینی کیس نو و استوک را از دست ندهید تا با آگاهی بالا برای خرید این کیس های کوچک دوستداشتنی اقدام کنید.
مینی کیس چیست؟
مینی کیس (Mini Case) یک نسخه فشردهتر از کیسهای کامپیوتر معمولی است که برخلاف ظاهر کوچکش، میتواند سختافزار کیسهای بزرگ را داشته باشد؛ با این تفاوت که از نظر مصرف انرژی بهینهتر است. ضمن این که در خرید مینی کیس، درست مثل خرید کیسهای بزرگ، میتوانید ترکبیی از سختافزارهایی را انتخاب کنید که دقیقاً مطابق نیازهایتان باشد.
این سیستمهای رومیزی، اندازهای کوچکتر از کیسهای استاندارد داشته و میتوانند به راحتی روی میز، زیر آن یا حتی پشت مانیتور قرار بگیرند. البته این موضوع کاملا بستگی به مدلی دارد که انتخاب میکنید. به عنوان مثال بعضی مدلها بهگونهای طراحی شدهاند که بهصورت عمودی یا افقی قابل استفاده باشند. برخی مدلها نیز به قدری کوچک هستند که پشت مانیتور شما هم نصب میشوند.
کاربردهای Mini Case چیست؟
- کارهای روزمره مثل وبگردی، تماشای فیلم، کار با آفیس و انجام وظایف سادهی اداری
- استفاده در دفاتر اداری برای انجام کارهای دفتری، حسابداری، مدیریتی و …
- در بعضی از مدلهای قدرتمند، برای کارهای حرفهای مانند برنامهنویسی، تولید محتوا، طراحی گرافیک و …
مقایسه قدرت سخت افزاری مینی کیس و کیس
یک Mini Case، مانند یک کیس بزرگ، میتواند انواع سختافزارهای معمولی یا قدرتمند را داشته باشد. بنابراین در کاربریهای سطح پایین، متوسط یا متوسط رو به بالا، میتوانید با خیالی آسوده روی این سیستمهای کوچک حساب کنید. انواع قویتر این محصولات نیز برای کاربردهای سطح بالاتر پاسخگو خواهند بود. اما گاهی برای بعضی از کاربریهای بسیار سنگینتر (مانند رندرینگ، طراحی سهبعدی و...)، بهتر است به سراغ کیسهای معمولی بروید.
به طور کلی، تفاوت این دو سیستم، در محدودیت فضا، قدرت پردازش کمتر و ظرفیت ارتقای پایینتر Mini case خلاصه میشود. اما اگر مایلید درباره تفاوت این دو سیستم بیشتر بدانید، پیشنهاد میکنیم سری به راهنمای تفاوت مینی کیس و کامپیوتر معمولی بزنید.
منظور از مینی کیس استوک چیست؟
شاید مهمترین بخش راهنمای خرید مینی کیس را بتوان صحبت درباره انواع استوک این محصولات دانست. چراکه تقریباً تمام Mini Caseهای موجود در ایران، استوک هستند. پس شاید شما هم این نگرانی را دارید که آیا این محصولات ارزش خرید دارند؟ در یک کلام باید بگوییم که بله، قطعاً خرید انواع استوک این محصول مقرونبهصرفه است.
دقت کنید که استوک بودن این محصولات به معنی خراب یا قدیمی بودن آنها نیست! این محصولات صرفاً پیش از این در شرکتها، سازمانها یا مؤسسات دولتی و تجاری یک الی چند بار روشن شده یا آنباکس شدهاند. بنابراین جایی برای نگرانی از بابت خراب یا ضعیف بودن آنها وجود ندارد.
چرا مینی کیس های استوک محبوب هستند؟
چند دلیل برای محبوبیت این محصولات اقتصادی وجود دارد:
- قیمت این کیس ها در مقایسه با مدلهای نو، بسیار پایینتر است، در حالی که کیفیت و کارایی آنها همان است.
- با خرید مینی کیس استوک HP برندهای مطرحی مانند HP که در ایران فقط از آن وجود دارد، از قطعات باکیفیت استفاده میکنند، پس استوک بودن به معنی فرسوده بودن آنها نیست.
- این سیستمهای کوچک اصولاً برق بسیار کمتری مصرف کرده و بیشتر برای شرکتهایی که به دنبال کم کردن هزینههای برق مصرفی و تجاری هستند، بسیار حائز اهمیت است.
انواع مینی کیس
تا اینجای راهنمای خرید مینی کیس، به صورت کلی درباره این محصول بسیار شگفتانگیز با شما صحبت کردیم. حال نوبت به آن رسیده که انواع آن را هم بررسی کنیم:
- اداری: این مدلها برای کارهای اداری و روزمره طراحی شدهاند. مصرف برق کمتری داشته و اندازه آنها کمی از بقیه بزرگ است. از طرفی کاملا بیصدا بوده و سیستم خنککننده مناسبی نیز دارند. این رایانههای رومیزی کوچک، برای کارمندان ادارهها و شرکتهایی که به دنبال یک راهکار ارزان، کم مصرف، کمجا و بدون دردسر هستند، بسیار عالی است. لازم به ذکر است که اگر به دنبال یک گزینه مقرونبهصرفهتر برای مصارف اداری هستید، خرید مینی کیس نسل 9 میتواند نتیجه خوبی را به همراه داشته باشد.
- گیمینگ: اگر فکر میکنید این کامپیوترهای کوچک، قدرت اجرای بازیها را ندارند، سخت در اشتباهید! برخی از مدلهای گیمینگ، کارت گرافیکها و سختافزار بسیار قدرتمندی دارند که میتوانند بازیهای متوسط یا متوسط رو به بالا و حتی بازیهای کاملاً سنگین را (در صورت داشتن پردازنده و کارت گرافیک قدرتمند) بدون مشکل اجرا کنند.
- ورکاستیشن: مدلهای ورکاستیشن (Workstation) برای طراحان، مهندسان و تولیدکنندگان محتوا ساخته شدهاند و از پردازندههای قدرتمند (مثل Intel Xeon) و کارتهای گرافیک حرفهای (مثل NVIDIA Quadro یا AMD Radeon Pro) در آنها استفاده میشود.
- مولتیمدیا و خانگی: این نوع Mini Case، بیشتر برای پخش فیلم و موسیقی، استریم و سرگرمی خانگی استفاده میشود. اندازه بسیار کوچکی داشته و خیلی راحت کنار تلویزیون منزل یا نمایشگاه میتوانند نصب شوند و جای بسیار کمی میگیرند. از این مدلها میتوان گاهی برای کاربردهای اداری هم استفاده کرد.
مزایا و معایب Mini Case
در این قسمت از راهنمای خرید مینی کیس، مزایا و معایب این محصولات را با هم مرور میکنیم تا به دید جامعتری از آنها برسید.
مزایا | معایب |
ابعاد کوچک و اشغال فضای کم | قدرت پردازشی محدود در بعضی مدلها |
مصرف برق کمتر | محدودیت ارتقا در بعضی قطعات و مدلها |
قابلیت ارتقا (در بعضی مدلها) | عدم پشتیبانی از بعضی قطعات گیمینگ و حرفهای |
قیمت مناسب | سیستم خنککنندگی محدود نسبت به کیسها |
راهنمای خرید مینی کیس استوک
در اینجا میرسیم به قسمت جذاب این راهنما، یعنی نکاتی که باید در خرید انواع Stock این محصولات در نظر بگیرید.
مادربرد
مادربرد یکی از حساسترین بخشهای Mini Case نوع استوک است که بررسی آن ضروری است. شاید در ظاهر نتوانید آن را بررسی کنید؛ ولی سعی کنید کیس را باز و آن را ملاحظه کرده و نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- بررسی کنید که مادربرد با قطعات مدنظر شما (رم، پردازنده و کارت گرافیک) سازگار باشد.
- خوب به قطعات نگاه کنید؛ اگر خازنها دچار بادکردگی هستند، کالا را مرجوع کنید.
- دقت کنید که تعداد پورتهای USB، HDMI، DisplayPort و دیگر درگاهها متناسب با نیاز شما باشد.
- به امکان ارتقای سخت افزاری آن دقت کنید.
پردازنده (CPU)
یکی دیگر از مهمترین قطعاتی که باید در راهنمای خرید مینی کیس در اولویت قرار دهیم، پردازنده است. انواع استوک این محصولات معمولاً از پردازندههای نسلهای قبلی اینتل یا AMD استفاده میکنند. اما به طور کلی در مورد CPU به موارد زیر دقت کنید:
- مدل و نسل پردازنده را چک کنید. مینی کیس استوک Core i5 یا Ryzen 5 و بالاتر، برای کارهای حرفهای مناسبترند.
- اگر فقط برای استفاده روزمره یا اداری سبک نیاز دارید، مینی کیس استوک Core i3 یا Ryzen 3 هم مناسب است.
رم (RAM)
عملکرد روان سیستم رومیزی کوچکی که قرار است بگیرید، به نوع و مقدار حافظه رم نیز وابستگی کاملی دارد. پس باید مطمئن شوید که نوع رم نصبشده از نظر نسل (DDR3، DDR4 و...) و ظرفیت، با نیازهای شما هماهنگ باشد. در حال حاضر، رمهای DDR4 به دلیل سرعت بالاتر و مصرف انرژی کمتر، گزینه بهروزتری نسبت به نسل DDR3 محسوب میشوند. به همین دلیل خرید مینی کیس DDR4 برای کارهای نیمهحرفهای و حتی حرفهای، میتواند کاملاً جوابگو باشد.
از سوی دیگر، پتانسیل مادربرد را هم برای ارتقای رم در آینده جویا شوید. برای مثال اگر مادربرد فقط یک اسلات برای RAM داشته باشد، نمیتوانید رم دوم را به آن اضافه کنید. همچنین انواع مادربردها و پردازندهها، از ظرفیتهای مشخصی پشتیبانی میکنند. برای مثال شاید مادربرد دو اسلات داشته باشد؛ اما در مجموع بیشتر از 32 گیگابایت رم را پشتیبانی نکند. این موضوع در مورد نوع رم نیز صادق است.
کارت گرافیک (GPU)
این محصولات اغلب کارت گرافیک یکپارچه دارند که برای کارهای اداری، تماشای فیلم و کارهای سبک مناسب هستند. پیش از این در تاپ رایان درباره بهترین کارت گرافیک برای مینی کیس صحبت کردهایم. ولی در مجموع باید به موارد زیر توجه کنید:
- جویا شوید که آیا امکان نصب کارت گرافیک مجزا در کیس وجود دارد یا خیر؟
- اگر کارت گرافیک اختصاصی داشت، مشخصات و توان آن را بررسی کنید.
چارچوب و قاب
از مهمترین مواردی که باید زیر ذرهبین قرار دهید، وضعیت فیزیکی بدنه محصول است. این محصولات قبلاً در شرکتها و سازمانها استفاده شدهاند. بنابراین ممکن است خط و خش، فرورفتگی یا شکستگی در بدنه داشته باشند. پس در خرید آنها حتماً موارد زیر را بررسی کنید:
- سالم بودن قفلها و درپوشهای کیس
- تمیز و بدون گردوغبار بودن فنها و دریچههای تهویه
- نبودن هیچ نشانهای از زنگزدگی روی بدنه و پورتها
منبع تغذیه (Power Supply – PSU)
منبع تغذیه یا پاور انواع استوک این سیستمهای مقرونبهصرفه، یکی از مهمترین قسمتهایی است که باید هنگام خرید بررسی شود. چون این قطعه از زمان روشن شدن شروع به کار کرده و بهصورت مستقیم با برق شهری در ارتباط است. بنابراین بسیار مستعد خراب شدن است. در این بخش نکات زیر را لحاظ کنید:
- پاورهای کمتر از 250 وات برای کارهای سنگین مناسب نیستند.
- اگر هنگام روشن کردن، صدای غیر عالی شنیدید، پاور ایراد دارد.
- حتما وضعیت کابلهای داخل کیس را هم بررسی کنید که سالم بوده و سوکتهای آنها دچار شکستگی و یا لقی نباشند.
جمعبندی
در راهنمای خرید مینی کیس با فلسفه طراحی و استفاده از این سیستمها و مزایا و معایب آن در کنار نکات خرید نمونه استوک این محصولات آشنا شدید. در پایان باید بگوییم که اگر به دنبال یک راهکار جمع و جور، سریع، مقرون به صرفه و حرفهای هستید، این سیستمهای کوچک میتوانند بهترین انتخاب شما باشند. برای دریافت راهنمایی برای خرید این محصولات، کافی است در قسمت نظرات یا از طریق تماس تلفنی با مشاوران مجموعه، با تاپ رایان در ارتباط باشید.