• ۵,۶۷۱ بازدید
  • زمان مطالعه: ۲۲ دقیقه
  • ۱۴۰۳/۰۴/۱۲ ۱۰:۳۱

نقد و بررسی لپ تاپ گیمینگ Asus TUF Gaming FX506HCB + ویدئو و عکس

این روزها دغدغه بسیاری از گیمرها این است که از یک طرف تا آنجا که امکان دارد هزینه کمتری برای خرید لپ تاپ بپردازند و از طرف دیگر لپ تاپی داشته باشند که با آن بتوانند بازی‌های جدید را با عملکردی قابل‌ قبول اجرا کنند. لپ تاپ‌ گیمینگ ایسوس سری TUF به این دسته از گیمرها اختصاص دارد. در این لپ تاپ‌ها سعی شده تا آنجا که امکان دارد قیمت لپ تاپ پایین نگه داشته شود و در عین حال، لپ تاپ قدرتی داشته باشد که برای اجرای بازی‌های جدید مناسب باشد.

لپ تاپ حاضر یعنی لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB یکی از لپ تاپ‌های سری TUF است که هم برای اجرای بازی‌های جدید مناسب است و هم قیمتی دارد که واقعا مقرون به صرفه است (حدود 800 دلار). برخی از مشخصات اصلی این لپ تاپ را می‌توانید در جدول زیر ببینید.

برخی از مشخصات سخت‌افزاری لپ تاپ ایسوس TUF Gaming FX506HCB

پردازنده اصلی

Core i5 11400H

پردازنده گرافیکی

GeForce RTX 3050

حافظه رم

16 GB DDR4 (قابل ارتقاء)

حافظه ذخیره‌سازی

1 ترابایت SSD (قابل ارتقاء)

نمایشگر

"15.6 (Full HD)

پردازنده اصلی لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB

همانطور که در جدول بالا می‌بینید پردازنده اصلی لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB یک پردازنده Core i5 نسل یازدهمی  است. این پردازنده 6 هسته حقیقی و 12 هسته مجازی دارد که برای اجرای جدیدترین بازی‌ها هم کافی است. چرا این حرف را می‌زنیم؟ برای اینکه بر اساس آخرین تست‌های انجام شده توسط وبسایت‌های معتبر در زمینه فناوری مشخص شده که برای اجرای جدیدترین بازی‌ها 4 هسته حقیقی و 8 هسته مجازی کافی است و از این مقدار بیشتر، تاثیر محسوسی در افزایش تعداد فریم‌ها در ثانیه (فریم ریت) در بازی‌ها نخواهد گذاشت. برای اطلاع بیشتر در این مورد توصیه می‌کنیم به مقاله "بهترین پردازنده‌های مخصوص بازی" در همین وبلاگ مراجعه نمایید.

برای مشاهده لپ تاپ ایسوس fx506 و اطلاع از آخریت قیمت آن به لینک مرتبط آن در سایت تاپ رایان مراجعه فرمایید.

اما سرعت پردازنده Core i5 11400H چیزی بین 2.2 تا 2.7 گیگاهرتز و حافظه کش آن هم 12 مگابایت است که هر چند برای اجرای بازی‌ها عالی نیست ولی کافی است. اگر بخواهیم مقایسه کوچکی بین این پردازنده و دو پردازنده دیگر یکی از یک نسل قبل‌تر و دیگری از یک نسل جلوتر داشته باشیم باید بگوییم پردازنده Core i5 11400H از پردازنده Core i7 10750H که یک پردازنده نسل دهمی است قوی‌تر و از یک پردازنده Core i5 12500H که یک پردازنده نسل دوازدهمی است ضعیف‌تر است.

به طور خاص و بر اساس تست‌های معتبر Geekbench 5.0، Cinebench R23 و Passmark CPU پردازنده Core i5 11400H در عملکرد تکی هسته‌ها بین 13 تا 28 درصد و در عملکرد گروهی هسته‌ها بین 7 تا 32 درصد از پردازنده Core i7 10750H قوی‌تر بوده اما همین پردازنده بر اساس تست‌های مذکور در عملکرد تکی هسته‌ها بین 7 تا 17 درصد و در عملکرد گروهی هسته‌ها بین 36 تا 63 درصد ضعیف‌تر از پردازنده Core i5 12500H عمل کرده است. همانطور که می‌بینید بیشترین اختلاف در عملکرد گروهی هسته‌هاست و در عملکرد تکی هسته‌ها می‌توان گفت اختلاف بین این پردازنده و پردازنده نسل دوازدهمی Core i5 12500H خیلی زیاد نیست. در مجموع جهات باید بگوییم قدرت پردازنده Core i5 11400H برای اجرای بازی‌ها در حد قابل قبول و راضی‌کننده‌ای است و این را هم نباید فراموش کنید که انتخاب این پردازنده از یک نسل قبل‌تر باعث کاهش قیمت لپ تاپ نیز شده است.

پردازنده اصلی لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB

پردازنده گرافیکی لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB

مهم‌ترین بخش بعد از پردازنده اصلی در یک لپ تاپ گیمینگ، پردازنده گرافیکی است چرا که انجام تمام پردازش‌های گرافیکی سنگین که لازمه اجرای خوب بازی‌هاست را بر عهده دارد. پردازنده گرافیکی لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB پردازنده GeForce RTX 3050 با 4 گیگابایت حافظه اختصاصی از نوع GDDR6 است که برای اجرای خوب بازی‌ها در وضوح تصویری Full HD کافی است. یعنی شما می‌توانید جدیدترین بازی‌ها را با تنظیمات گرافیکی سنگین در وضوح تصویری Full HD در مواردی با فریم ریت بین 30 تا 40 و در برخی دیگر از موارد با فریم ریت‌های نزدیک به 60 یا حتی بالاتر اجرا کنید؛ همانطور که می‌دانید اجرای بازی با فریم ریت 60 یا بالاتر کاملا روان خواهد بود.

البته باید بگوییم پردازنده گرافیکی RTX 3050 در خانواده کارت گرافیک RTX جزء پایین‌رده‌ها به حساب می‌آید اما باید به این نکته هم توجه کنید که اولا عملکرد این پردازنده از بسیاری از پردازنده‌های یک نسل قبل‌تر یعنی پردازنده‌های GTX بهتر است و همچنین از فناوری رهگیری شعاع نور (Ray Tracing) در آن استفاده شده که پردازنده‌های GTX فاقد آنند و ثانیا اگرچه این پردازنده در خانواده RTXها جزء پایین‌رده‌هاست اما عملکرد آن در اجرای بازی‌های جدید قابل قبول است یا بهتر بگوییم ناامیدتان نخواهد کرد! با تمام اینها برای اینکه بتوان به قدرت یک پردازنده در اجرای بازی‌ها پی برد بهترین راه آن است که عملا بازی‌ها را با آن اجرا کنید و ببینید چه فریم ریتی در هر بازی بدست می‌آورید. 

عملکرد پردازنده گرافیکی RTX 3050 در اجرای بازی‌ها

یکی از سایت‌های نقد و بررسی بازی‌های مختلف را با پردازنده گرافیکی RTX 3050 تست کرده و نتایج آن را بر اساس فریم ریت (تعداد فریم‌ها در ثانیه) منتشر کرده است. شرایط تست، استفاده از پردازنده اصلی Core i5 10500H و به احتمال زیاد 16 گیگابایت حافظه رم DDR4 بوده است. همانطور که می‌دانید این دو قطعه یعنی پردازنده اصلی و حافظه رم نیز در بازی‌ها مهمند و عملکردشان بر اجرای بازی تاثیر می‌گذارد. همچنین تمام بازی‌ها در وضوح تصویری Full HD اجرا شده‌اند.

در مورد لپ تاپ حاضر یعنی لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB باید بگوییم حافظه رم آن همان 16 گیگابایت حافظه رم DDR4 است اما پردازنده اصلی آن همانطور که ذکر شد پردازنده Core i5 11400H است که در عملکرد تکی هسته‌ها بین 17 تا 31 درصد و در عملکرد گروهی هسته‌ها بین 12 تا 38 درصد از پردازنده استفاده شده در تست یعنی Core i5 10500H بهتر است. بنابراین فریم ریت‌هایی که در جدول زیر آمده برای این لپ تاپ به دلیل قوی‌تر بودن پردازنده اصلی‌اش به احتمال زیاد بالاتر است یا به عبارت دیگر می‌توانید انتظار بیشتری از این لپ تاپ در اجرای بازی‌ها داشته باشید. اما بیایید ببینیم پردازنده RTX 3050 در اجرای بازی‌ها چند مرده حلاج بوده!

عملکرد پردازنده گرافیکیRTX 3050  در اجرای بازی‌ها بر اساس فریم در ثانیه

نام بازی

تنظیمات گرافیکی

بسیار سنگین (Ultra)

سنگین (High)

متوسط (Medium)

Cyberpunk 2077 (2022)

33

40

53

Elden Ring (2022)

45

47

49

God of War (2022)

26

38

48

Far Cry 6 (2021)

52

60

66

Hitman 3 (2021)

68

74

102

Assassin’s Creed - Valhalla (2021)

24

32

58

Watch Dogs - Legion (2020)

26

57

66

Death Stranding (2020)

71

73

79

Metro Exodus (2019)

37

46

63

Shadow of the Tomb Raider (2018)

55

61

77

همانطور که می‌بینید فریم ریت تنها در مواردی معدود آن هم با سنگین‌ترین تنظیمات گرافیکی به زیر 30 فریم در ثانیه رسیده ولی از 26 فریم کمتر نشده است. این در حالی است که با تنظیمات گرافیکی سنگین، عدد فریم ریت بیشتر به سمت 40 فریم در ثانیه گرایش داشته و در تنظیمات گرافیکی متوسط در بیشتر موارد از 50 فریم در ثانیه عبور کرده است. اجرای بازی‌ها با فریم ریت بین 30 تا 40 قابل قبول است یا به عبارت دیگر بازی به اندازه‌ای روان هست که قابل بازی کردن باشد. اگر فریم ریت بین 50 تا 60 یا بالاتر از آن باشد بازی کاملا روان اجرا خواهد شد.

حال با این تفاسیر باید بگوییم لپ تاپ ایسوس سری TUF Gaming FX506HCB بازی‌های جدید را با فریم ریت قابل قبولی اجرا می‌کند به اضافه اینکه اگر یادتان باشد در بالا به این موضوع اشاره کردیم که پردازنده اصلی این لپ تاپ از پردازنده اصلی استفاده شده در تست قوی‌تر است و لذا اعداد ذکر شده در جدول بالا به عنوان فریم ریت برای این لپ تاپ به احتمال زیاد کمی بیشتر خواهد بود.

پردازنده گرافیکی لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB

نمایشگر لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB

نمایشگر لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB یک نمایشگر 15.6 اینچی با وضوح تصویری Full HD است که کاملا متناسب با قدرت سخت‌افزاری کارت گرافیکی آن انتخاب شده است. در واقع اگر وضوح تصویری این نمایشگر بیش از Full HD بود پردازنده گرافیکی لپ تاپ قادر به مدیریت پیکسل‌های بیشتر به خصوص در بازی‌ها نبود و این باعث افت فریم و رسیدن آن به زیر 30 فریم در ثانیه می‌شد یا بهتر بگوییم برخی از بازی‌ها به قدری کند اجرا می‌شدند که دیگر قابل بازی کردن نبودند. فریم ریت‌های جدول بالا برای وضوح تصویری Full HD است و بدون شک وقتی وضوح تصویری افزایش پیدا کند برای برخی از بازی‌ها که فریم ریت‌شان در حد 30 تا 40 فریم در ثانیه است این میزان به زیر 30 فریم در ثانیه خواهد رسید.

اما سرعت بازآوری تصویر (ریفرش ریت) در نمایشگر لپ تاپ حاضر 144 هرتز است که برای تجهیزات گیمینگ حرفه‌ای هم کافی است و پنل این نمایشگر نیز IPS است که بهترین کیفیت و زاویه دید را بین سایر پنل‌ها دارد. در مورد زمان پاسخ (Response Time) نمایشگر این لپ تاپ باید بگوییم حتی در وبسایت ایسوس نیز به طور مستقیم اشاره‌ای به آن نشده لیکن بعید می‌دانیم از حد استاندارد مناسب گیمینگ یعنی 5 میلی‌ثانیه بیشتر باشد (حتی احتمال آنکه از این مقدار کمتر باشد هم وجود دارد). توضیح اینکه زمان پاسخ بر خلاف ریفرش ریت هر چقدر کمتر باشد بهتر است.

نمایشگر این لپ تاپ مثل سایر نمایشگرهای IPS دارای روکش ماتی است که مانع انعکاس زیاد نور از آن در محیط‌های پرنور می‌شود و لذا دیدن محتویات صفحه نمایش آن نیز آسان‌تر خواهد بود. در این نمایشگر از فناوری Adaptive Sync نیز استفاده شده که کارش ایجاد توازن بین تعداد فریم‌های دریافتی از پردازنده گرافیکی و تعداد فریم‌های قابل نمایش توسط نمایشگر است. وجود این توازن باعث می‌شود از کند شدن حرکت‌ها به خصوص در بازی‌ها (اصطلاحا لگ) و پارگی تصویر یا همان Tearing که در آن خطوطی بی‌رنگ در عرض صفحه ظاهر می‌شوند جلوگیری شود.

تنها ایراد بزرگ نمایشگر این لپ تاپ آن است که طیف رنگ‌های sRGB را تا صد در صد پوشش نمی‌دهد (تا 62 درصد پوشش می‌دهد). این یعنی دقت این نمایشگر در نمایش رنگ‌ها خیلی زیاد نیست یا بهتر بگوییم رنگ‌ها در آن کمی رنگ و رو رفته و مایل به خاکستری هستند. البته این هم تا حد زیادی به دید شما و دقت‌تان بستگی دارد. برای بعضی از کاربران این، ایراد محسوب نمی‌شود چون دیدشان به قدری دقیق نیست که بتواند تفاوت را احساس کند ولی برای برخی دیگر از آنها که حساسیت بیشتری به این قضیه دارند شاید این مورد کمی آزاردهنده باشد.

حافظه رم لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB

لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB دارای 16 گیگابایت حافظه رم DDR4 با سرعت 3200 مگاهرتز است که در واقع بیشترین سرعت بین رم‌های DDR4 است. این مقدار حافظه رم برای اجرای هر بازی کافی است چرا که جدیدترین بازی‌ها هم حتی اگر اطلاعات زیادی داشته باشند که باید در حافظه رم بارگذاری شود (مثل بعضی از بازی‌های استراتژی) باز هم حافظه رم مورد نیازشان از 10 گیگابایت تجاوز نمی‌کند. در مورد بازی‌های دیگر باید بگوییم این مقدار چیزی بین 4 تا 6 گیگابایت متغیر است. همانطور که می‌بینید 16 گیگابایت حافظه رم برای اجرای هر بازی کافی است با این حال، این لپ تاپ دارای یک شیار (اسلات) خالی برای نصب یک حافظه رم دیگر نیز هست و این یعنی می‌توانید حافظه رم این لپ تاپ را تا 32 گیگابایت ارتقا دهید.

عملکرد پردازنده گرافیکی RTX 3050 در اجرای بازی‌ها

حافظه ذخیره‌سازی لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB

اگر به صفحه مشخصات لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB مراجعه کنید خواهید دید که این لپ تاپ دارای 1 ترابایت حافظه ذخیره‌سازی (یا همان حافظه داخلی) از نوع SSD با رابط PCI-E NVMe 3.0 است. خب! این به چه معناست؟ باید بگوییم معنای خیلی خوبی دارد! سرعت حافظه‌ها یا همان درایوهای SSD به شکل قابل توجهی از درایوهای HDD بیشتر است مخصوصا اگر رابط آنها PCI-E NVMe باشد. اگر نسخه رابط PCI-E NVMe حافظه ذخیره‌سازی مثل آن چیزی که در مورد این لپ تاپ وجود دارد نسخه 3.0 باشد در این صورت سرعت انتقال اطلاعات در آن حدود 3 گیگابایت در ثانیه خواهد بود که پنج برابر بیشتر از درایوهای SSD با رابط SATA و بین 20 تا 30 برابر بیشتر از درایوهای HDD است. 

هر چقدر سرعت حافظه ذخیره‌سازی در انتقال اطلاعات بیشتر باشد ویندوز، برنامه‌ها و بازی‌ها سریعتر در حافظه رم بارگذاری می‌شوند یا به اصطلاح سریعتر بالا می‌آیند. بد نیست بدانید سرعت بالا آمدن ویندوز با یک درایو HDD معمولی بین 30 تا 45 ثانیه است در حالی که این زمان در یک درایو SSD با رابط PCI-E NVMe تا پنج ثانیه کاهش یافته است. حتی بنا به ادعای برخی از وبسایت‌ها، برخی از بازی‌ها با چنین سرعتی در کمتر از یک یا دو ثانیه بارگذاری می‌شوند و این درست مثل آن است که وقتی روی آیکن بازی کلیک می‌کنید بازی را روی صفحه ببینید بدون نیاز به هیچ زمانی برای بارگذاری آن!

کیبورد لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB

هر چند که ممکن است خیلی مهم به نظر نرسد ولی راحتی کیبورد یکی از آن مواردی است که حداقل در گیمینگ خیلی مهم است. با یک کیبورد راحت، عکس‌العمل‌های گیمر سریعتر خواهد بود و احتمال موفق شدنش بیشتر؛ این چیزی است که هیچ کس در آن شکی ندارد! اما در مورد کیبورد لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB باید بگوییم از نوع جزیره‌ای (Chiclet) است که در آن هم کار با دکمه‌ها راحت است (میزان بالا و پایین رفتن دکمه‌ها و فشار لازم برای حرکت آنها در حد استاندارد است) و هم اینکه دکمه‌ها از یکدیگر به اندازه کافی فاصله دارند. این باعث می‌شود کار با دکمه‌های کیبورد آسان‌تر شود و احتمال اینکه دکمه‌ای به جای دکمه دیگر فشرده شود یا مثلا چند دکمه با هم فشرده شوند کمتر شود. همچنین تمیز کردن کیبوردهای Chiclet به دلیل فاصله میان دکمه‌های آنها آسان‌تر است.

علاوه بر آنچه در بالا گفته شد کیبورد این لپ تاپ از لحاظ ظاهری نیز مناسب گیمینگ است. این یعنی در آن از نورپردازی RGB استفاده شده که به صورت یکدست و برای تمام کیبورد قابل تنظیم است. مثلا می‌توان رنگ نور پشت‌زمینه تمام کیبورد را به دلخواه آبی یا بنفش تعیین کرد ولی نه قسمت‌های مختلف آن را. البته باید بگوییم برای نور پشت‌زمینه کیبورد در این لپ تاپ پروفایل‌های مختلفی نیز تعریف شده که با فعال‌سازی آنها می‌توانید جلوه زیباتری به ظاهر کیبوردتان بدهید. هر کدام از این پروفایل‌ها در واقع یک نوع رقص نور است که با خاموش و روشن کردن نور پشت‌زمینه کیبورد به شکل‌های مختلف می‌تواند حس متفاوتی را ایجاد کند. 

دکمه‌های A، W، S و D که بیشترین کاربرد را در بازی‌ها دارند (برای حرکت کاراکتر اصلی بازی مورد استفاده قرار می‌گیرند) در این لپ تاپ و البته بسیاری دیگر از لپ تاپ‌های سری TUF، شفاف هستند طوری که نور بیشتری از پشت آنها به بیرون می‌تابد و آنها را روشن‌تر از دکمه‌های دیگر می‌کند. این باعث می‌شود پیدا کردن این دکمه‌ها آسان‌تر شود به خصوص اگر در محیط تاریکی هستید یا چراغ‌های اتاق را خاموش کرده‌اید. ضمنا دکمه‌های فلش نیز که تا حدودی در بازی‌ها کاربرد دارند (برای حرکت در گزینه‌های منوی بازی) در این لپ تاپ مثل برخی دیگر از لپ تاپ‌های سری TUF تا حدودی از دکمه‌های دیگر جدا شده‌اند تا کار با آنها آسان‌تر شود.

نمایشگر لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB

پورت‌های لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB

لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB دارای سه پورت USB 3.2 از نوع A، یک پورت USB 3.2 از نوع C، یک پورت HDMI 2.0 برای اتصال به نمایشگرهای خارجی، یک پورت Ethernet برای اتصال مستقیم به مودم و یک جک 3.5 میلی‌متری هدفون برای اتصال به هدفون و هدست است اما پورت Thunderbolt ندارد. متاسفانه برخی از وبسایت‌های فروشگاهی پورت Thunderbolt را هم جزء پورت‌های این لپ تاپ دانسته‌اند که باید بگوییم برای این مدل صدق نمی‌کند (برخی از مدل‌های سری F15 این پورت را دارند).

نکته قابل توجه در مورد پورت‌های این لپ تاپ، محل قرارگیری آنهاست. تقریبا تمام این پورت‌ها در سمت چپ لپ تاپ قرار گرفته‌اند تا اتصال آنها به دستگاه‌های خارجی، دست و پا گیر نباشد. همانطور که می‌دانید در بیشتر بازی‌ها از موس استفاده می‌شود و موس هم در اکثر مواقع در سمت راست لپ تاپ قرار می‌گیرد. حال اگر پورت‌ها در سمت راست لپ تاپ قرار بگیرند و در حین بازی به دستگاهی دیگر هم متصل باشند آن وقت تجمع کابل‌های اتصال در سمت راست لپ تاپ باعث می‌شود گیمر نتواند به راحتی موس را تکان دهد یا هنگام حرکت موس، مرتب دستش به سیم‌ها گیر کند. این باعث می‌شود گیمر نتواند عملکرد مناسبی در بازی‌ها داشته باشد و به قول معروف تعداد باخت‌هایش زیاد شود! ولی خوشبختانه در این لپ تاپ با قرار گرفتن تقریبا تمام پورت‌ها در سمت چپ لپ تاپ اگر هم در حین بازی، لپ تاپ به دستگاه‌های خارجی متصل باشد این موضوع باعث اخلال در روند بازی نخواهد شد.

باطری لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB

باطری لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB یک باطری یون لیتیوم با ظرفیت 90 وات‌ساعت است که باید بگوییم برای یک لپ تاپ گیمینگ اقتصادی، عالی است (لطفا توجه داشته باشید که حداکثر ظرفیت باطری در حال حاضر 99 وات ساعت است که در لپ تاپ‌های گیمینگ رده‌بالا استفاده می‌شود). این باطری آنطور که خود ایسوس در وبسایتش گفته دوام بالایی هم دارد و اگر با لپ تاپ بازی نکنید یا کارهای سنگین انجام ندهید می‌تواند بین 10 تا 14 ساعت دوام بیاورد اما اگر با لپ تاپ بازی کنید در بهترین حالت می‌تواند فقط چند ساعت لپ تاپ را روشن نگه دارد. نکته قابل توجه در مورد این باطری آن است که قابلیت شارژ سریع دارد و می‌تواند تنها با نیم ساعت شارژ حدود 50 درصد شارژ شود.

در اینجا باید بگوییم در لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB از فناوری Optimus نیز استفاده شده که باعث صرفه‌جویی در مصرف شارژ باطری می‌شود. فناوری Optimus چیست؟ به طور خلاصه باید بگوییم فناوری است که به لپ تاپ اجازه می‌دهد زمانی که بار پردازش گرافیکی سنگین است مثل موقعی که بازی یا برنامه‌های گرافیکی سنگین را اجرا می‌کنید از پردازنده گرافیکی مجزا ( در مورد لپ تاپ حاضر همان پردازنده گرافیکی RTX 3050) استفاده کند که عملکرد بهتری دارد و زمانی که بار پردازش گرافیکی سبک است از پردازنده گرافیکی مجتمع یا همان پردازنده گرافیکی استفاده کند که روی تراشه پردازنده اصلی قرار گرفته و مصرف بسیار کمتری دارد. 

همانطور که می‌بینید فناوری Optimus با انتقال کنترل از یک پردازنده گرافیکی به پردازنده گرافیکی دیگر با توجه به میزان بار پردازش گرافیکی باعث صرفه‌جویی در مصرف شارژ باطری می‌شود. تصور کنید اگر قرار باشد همیشه از پردازنده گرافیکی مجزا استفاده شود (در لپ تاپ‌های قدیمی‌تر همین طور است) آن وقت در آن زمان‌هایی که بار پردازشی سبک است مصرف در همان حد بالا خواهد ماند در حالی که با فناوری Optimus وقتی بار پردازشی سبک شود کنترل به پردازنده گرافیکی مجتمع که مصرف کمتری دارد سپرده می‌شود و بدین ترتیب در مصرف شارژ باطری صرفه‌جویی خواهد شد.

حافظه رم لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB

ابعاد، وزن و میزان مقاومت در برابر شرایط محیطی

طول، عرض و ضخامت لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB به ترتیب حدود 35.9، 25.6 و 2.3 سانتی‌متر است که برای یک لپ تاپ گیمینگ خوب است (نه خیلی بزرگ است نه خیلی کوچک). وزن این لپ تاپ هم حدود 2.3 کیلوگرم است که باز هم باید بگوییم برای یک لپ تاپ گیمینگ با توجه به قطعاتی که در آن به کار رفته و کاربری که دارد مناسب است. اما نکته قابل توجه در مورد نه تنها این لپ تاپ بلکه سایر لپ تاپ‌های سری TUF ایسوس آن است که تمام آنها دارای استاندارد مقاومت MIL-STD-810H هستند که استاندارد مقاومت تجهیزات نظامی ارتش آمریکاست.

البته در مورد استاندارد فوق باید بگوییم این روزها برای وسایل الکترونیکی هم استفاده می‌شود و لپ تاپ یا کلا هر دستگاهی که چنین استانداردی داشته باشد نه تنها در برابر ضربه و لرزش بلکه در برابر شرایط محیطی نامطلوب همچون سرما، گرما و رطوبت شدید نیز مقاوم است. این یعنی خیلی لازم نیست نگران مراقبت از لپ تاپ‌تان باشید و اگر از آن دسته کاربرانی هستید که با لپ تاپ‌شان بدرفتاری می‌کنند باید بگوییم این لپ تاپ تاب تحمل بدرفتاری‌هایتان را خواهد داشت!

حافظه ذخیره‌سازی لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB

سخن آخر

با توجه به مشخصاتی که لپ تاپ Asus TUF Gaming FX506HCB دارد می‌توان به جرات گفت یکی از ارزان‌ترین لپ تاپ‌های گیمینگ موجود در بازار است. به عبارت دیگر اگر به دنبال یک لپ تاپ گیمینگ واقعا اقتصادی با قدرت پردازش خوب می‌گردید این لپ تاپ می‌تواند به عنوان یکی از بهترین انتخاب‌های شما مطرح شود. قیمت این لپ تاپ با وجود داشتن پردازنده گرافیکی RTX 3050 چیزی در حد 800 دلار است. این در حالی است که بسیاری از لپ تاپ‌های مشابه با چنین قیمتی دارای کارت‌های گرافیک سری GTX هستند که یک پله از کارت‌های RTX عقب‌ترند.


دیدگاه های کاربران (۲)
محمد سرفراز (۱۷ شهریور ۱۴۰۳)
۵

ممنون از مقاله مفیدتون کاش با لپ تاپ‌های تاف گیمینگ FX507 و FX517 مقایسه می‌کردین. سپاسگزارم

ارسال پاسخ
فاطمه نعمتی (۲۱ اسفند ۱۴۰۲)
۵

سلام
من این لپ تاپ رو تهیه کردم ولی کلا یک ساعت و خورده ای شارژنگه می‌داره. مشکلی نداره؟

ارسال پاسخ
پاسخ اپراتور (۲۲ اسفند ۱۴۰۲)
سلام وقت بخیر ، بستگی به کاری که انجام می دهید داره استفاده از کارهای سنگین و حداکثر توان لپ تاپ موجب زودتر خالی شدن شارژ باتری می شود.
دیدگاه شما
مشاهده بیشتر
سوالات متداول

لپ تاپ ایسوس TUF Gaming FX506HCB با برخورداری از پردازنده‌های قدرتمند سری Intel Core و کارت گرافیک NVIDIA GeForce، برای بازی‌های AAA و گرافیک‌محور کاملاً مناسب است. این لپ تاپ می‌تواند بازی‌های سنگین را با تنظیمات گرافیکی بالا و نرخ فریم روان اجرا کند، بنابراین گزینه‌ای عالی برای گیمرهایی است که به دنبال عملکرد بی‌نقص در بازی‌های روز هستند.

لپ تاپ ایسوس TUF Gaming FX506HCB مجهز به سیستم خنک‌کننده چندگانه با فن‌های قوی و تکنولوژی ضد گرد و غبار است که به حفظ دمای مناسب قطعات در حین بازی‌های طولانی کمک می‌کند. این سیستم خنک‌کننده عملکرد بهینه و پایداری لپ تاپ را تضمین می‌کند و باعث می‌شود تا دستگاه حتی در اوج بارکاری، خنک و کارآمد باقی بماند.