شاید شیائومی در حوزه گوشیهای هوشمند به اندازه برندهایی همچون سامسونگ معروف نباشد اما آیا میدانستید این برند در سال ۲۰۲۳ به سومین فروشنده بزرگ گوشیهای هوشمند در سراسر دنیا تبدیل شد؟ یکی از دلایل چنین موفقیتی آن است که شیائومی توانسته حداقل در بازار ایران خود را به عنوان یک برند خوشقیمت مطرح کند هر چند که اگر قیمت گوشی شیائومی را با قیمت گوشیهای همردهاش از برندهای دیگر مقایسه کنید تفاوت چندانی بین آنها وجود ندارد. اما قبل از اینکه راجع به قیمت گوشی شیائومی صحبت کنیم بیایید کمی با انواع گوشی شیائومی آشنا شویم.
انواع گوشی شیائومی
اگر قصد خرید گوشی شیائومی را دارید بد نیست کمی در مورد انواع گوشیهای شیائومی بدانید. شیائومی گوشیهای خود را در چندین سری مختلف تولید کرده که مهمترین آنها عبارتند از:
- گوشی شیائومی سری Mi Xiaomi یا Xiaomi
- گوشی شیائومی سری Poco
- گوشی شیائومی سری Redmi
- گوشی شیائومی سری Black Shark (مخصوص گیمینگ)
- گوشی شیائومی سری Civi
- گوشی شیائومی سری Mix Fold
لازم به ذکر است که در نام گوشیهای شیائومی ممکن است از پیشوندهای مختلفی نیز استفاده شود که بعدا به آنها نیز خواهیم پرداخت. اما بیایید با هر کدام از سریهای فوق کمی بیشتر آشنا شویم.
گوشی شیائومی سری Mi Xiaomi یا Xiaomi
سابق بر این، این گوشیها تحت عنوان Mi Xiaomi عرضه میشدند ولی از سال ۲۰۲۱ به بعد نام این سری به دلیل آسانتر شدن نوشتن و تلفظش از Mi Xiaomi به Xiaomi تغییر کرده است. به هر حال نام این گوشیها چه Mi Xiaomi باشد و چه Xiaomi قدرت سختافزاری بالایی دارند و به قول معروف گوشیهای ردهبالا و پرچمدار شیائومی را شامل میشوند. در این گوشیها از جدیدترین پردازندههای Snapdragon با پردازنده گرافیکی Adreno استفاده میشود که بین پردازندههای گوشی و تبلت جزء قویترینها هستند. صفحه نمایش این گوشیها معمولا وضوح تصویری بین ۲K و ۴K دارد، سرعت بازآوری تصویر (ریفرش ریت) آن ۱۲۰ هرتز است، از فناوری HDR10+ پشتیبانی میکند، میزان روشنایی صفحه نمایش در آن به طور معمول ۱۳۰۰ نیتس است و حداکثر میتواند به ۲۶۰۰ نیتس برسد و از همه مهمتر این که مانیتور آن نیز AMOLED است که بهترین کیفیت را بین سایر نمایشگرهای گوشی و تبلت دارد.
در مورد آنچه در بالا به آن اشاره شد باید به طور خلاصه بگوییم وضوح تصویری هر چقدر بالاتر باشد بهتر است و حتی وضوح تصویری Full HD که از ۲K و ۴K پایینتر است برای گوشیها کاملا مناسب است اما همانطور که در بالا گفتیم وضوح تصویری نمایشگر گوشیهای سری Xiaomi چیز بین ۲K و ۴K است. به طور کلی صفحه نمایشی با وضوح تصویری ۲K حدود دو میلیون پیکسل و صفحه نمایشی با وضوح تصویری ۴K حدود شش میلیون پیکسل بیشتر از صفحه نمایشی با وضوح تصویری Full HD دارند که حداقل در مورد دوم، تفاوت کاملا محسوس است لذا اگر صفحه نمایشی کیفیتی مابین ۲K و ۴K داشته باشد قطعا تصاویر در آن در مقایسه با یک صفحه نمایش Full HD شفافتر و با جزئیات بیشتری به نظر خواهند رسید.
سرعت بازآوری تصویر (ریفرش ریت) معمولا برای گوشیها در حد ۶۰ هرتز هم خوب یا بهتر بگوییم کافی است و گفته میشود ریفرش ریت ۱۲۰ تا ۱۴۰ هرتز حتی برای گیمینگ هم مناسب است. ریفرش ریت هر چقدر بالاتر باشد حرکتها به خصوص حرکتهای سریع، روانتر جلوه خواهند کرد و ردی هر چند لحظهای از آنها به جا نخواهد ماند. گوشی که ریفرش ریت ۱۲۰ هرتزی دارد در نمایش روان حرکتها حداقل به صورت تئوریک تا دو برابر بهتر از گوشیهایی با ریفرش ریت ۶۰ هرتز عمل خواهد کرد و بد نیست بدانید در حال حاضر تنها گوشیهای ردهبالا و پرچمدارند که چنین ریفرش ریتی دارند.
در مورد HDR باید بگوییم به طور خلاصه فناوری است که به صفحه نمایش امکان میدهد بخشهای روشن تصویر را روشنتر و بخشهای تیره آن را تیرهتر نشان دهد و بدین ترتیب تصویری واقعیتر و جذابتر تولید کند. عدد بعد از HDR نشاندهنده نسخه آن است که هر چقدر بالاتر باشد نمایشگر عملکرد بهتری در آنچه ذکر شد خواهد داشت. نکته قابل توجه در مورد نمایشگرهایی که دارای استاندارد HDR هستند آن است که این نمایشگرها طیف رنگهای sRGB را بین نود تا صد در صد پوشش میدهند و همانطور که شاید بدانید نمایشگری که طیف رنگهای sRGB را بیشتر پوشش دهد دقت بیشتری هم در نمایش رنگها خواهد داشت هر چند که شاید برای یک کاربر عادی چنین چیزی اصلا محسوس نباشد مخصوصا اگر تفاوتها زیاد نباشند.
نمایشگرهایی که فناوری به کار رفته در آنها AMOLED است عملکرد بهتری در نمایش رنگها دارند و قادرند تا ۱ میلیارد رنگ را نشان دهند در حالی که این تعداد در نمایشگرهایی با پنل IPS حدودا ۱۶ میلیون رنگ است. نمایشگرهای AMOLED همچنین پادنمایی (کانترست) بسیار بهتری نسبت به سایر نمایشگرها دارند و لذا میتوانند رنگهای تیره و به خصوص رنگ مشکی را با همان تیرگی خاص خود نشان دهند.
میزان روشنایی صفحه نمایش، بیشتر برای زمانهایی مطرح میشود که بخواهید از گوشی در محیطهای پرنور مثل محیطهای خارج از منزل که در آنها نور آفتاب زیاد است استفاده کنید. هر چقدر میزان روشنایی صفحه نمایش بیشتر باشد صفحه نمایش بهتر میتواند با نورهای محیطی مقابله کند و لذا محتویات آن نیز واضحتر به نظر خواهند رسید (لازم نیست برای دیدن محتویات صفحه نمایش به چشمانتان فشار بیاورید). میزان روشنایی صفحه نمایش با واحد نیتس یا کندل سنجیده میشود و گفته میشود میزان روشنایی ۵۰۰ تا ۶۰۰ نیتس هم برای محیطهای پرنور کافی است. حالا دیگر خودتان ببینید صفحه نمایشی که میزان روشناییاش میتواند به ۲۶۰۰ نیتس هم برسد تا چه اندازه در محیطهای پرنور واضح به نظر خواهد رسید. بد نیست بدانید در حالی که حداکثر میزان روشنایی در برخی از گوشیهای Xiaomi میتواند به مقدار فوق یعنی ۲۶۰۰ نیتس برسد این مقدار برای جدیدترین گوشیهای اپل چیزی در حدود ۱۶۰۰ نیتس است.
در مورد میزان حافظه رم در گوشیهای سری Xiaomi باید بگوییم حداقل آن ۸ گیگابایت و حداکثرش ۱۶ گیگابایت است. همچنین حداقل میزان حافظه ذخیرهسازی در گوشیهای سری Xiaomi چیزی در حدود ۱۲۸ گیگابایت است که باز هم به عنوان یک حداقل، خوب است ضمن آنکه البته این مقدار میتواند به یک ترابایت هم برسد که برای یک گوشی واقعا عالی است (این مقدار حافظه ذخیرهسازی معمولا در لپ تاپها دیده میشود!).
دوربین اصلی و سلفی در گوشیهای سری Xiaomi به ترتیب کیفیتی در حد ۵۰ و ۳۲ مگاپیکسل دارند با قابلیت فیلمبرداری با کیفیت ۸K و فریم ریت ۲۴ یا کیفیت ۴K و فریم ریت ۶۰ برای دوربین اصلی و کیفیت Full HD با فریم ریت ۶۰ برای دوربین سلفی که باید بگوییم باز هم در سطح بسیار بالایی است یا به عبارت دیگر برای عکس یا فیلمبرداری در حد معمولی تا نیمهحرفهای، کافی و حتی زیاد هم هست.
گوشیهای سری Xiaomi همانند گوشیهای ردهبالا از برندهای دیگر دارای چند دوربین جانبی با لنز خاص و البته کاربری خاصی هستند که شامل دوربین با لنز تلهفوتو برای فیلمبرداری از سوژههای دور، دوربین با لنز تلهفوتو پریسکوپ برای فیلمبرداری عریض از سوژههای دور، دوربین با لنز فوق عریض برای فیلمبرداری با عرض بیشتر و دوربین با قابلیت ثبت عمق میشوند که در مورد آخر یعنی دوربین با قابلیت ثبت عمق، سوژهای که از آن عکس یا فیلم گرفته میشود به دلیل مشخص بودن تفاوت عمقش با سایر اشیاء موجود در تصویر به نوعی سهبعدی به نظر میرسد.
نکته قابل توجه در مورد دوربینهای جانبی در گوشیهای سری Xiaomi آن است که کیفیت آنها نیز در حد همان ۵۰ مگاپیکسل است و این در حالی است که چنین اتفاقی به ندرت در گوشیهای پرچمدار از برندهای دیگر میافتد یا اگر بخواهیم بهتر بگوییم کیفیت دوربینهای جانبی در بیشتر گوشیهای پرچمدار از برندهای دیگر یا حتی گوشیهای ردهبالای خود شیائومی حداکثر ۱۰ مگاپیکسل است. گوشیهای سری Xiaomi همچنین قابلیت اتصال به شش ماهواره موقعیتیاب GPS، GLONASS، BDS، GALILEO، QZSS و NaviC را دارند و لذا عملکرد آنها در موقعیتیابی بهتر از گوشیهایی است که از ماهوارههای موقعیتیاب کمتری پشتیبانی میکنند.
در گوشیهای سری Xiaomi مثل بسیاری از گوشیهای پرچمدار از برندهای دیگر از شش حسگر شتابسنج، جهتسنج (ژیروسکوپ)، فشارسنج، قطبنما، حسگر مجاورت و حسگر اثر انگشت استفاده شده است اما این گوشیها یک حسگر دیگر هم دارند که حداقل در حال حاضر کمتر در گوشیهای دیگر دیده میشود و آن هم حسگر طیف رنگهاست. به طور خلاصه حسگر طیف رنگها حسگری است که به دوربین گوشی قابلیت تفکیک نورهای محیطی بر اساس استاندارد RGB و همچنین قابلیت تشخیص میزان نور مادون قرمز در محیط را میدهد لذا وجود این حسگر باعث میشود دوربین گوشی بتواند عکسهای بسیار طبیعیتری بگیرد یا به عبارتی عکسهایی که در آنها رنگها جلوه واقعی خود را دارند. در نهایت باید بگوییم گوشیهای سری Xiaomi هم قابلیت شارژ بیسیم و هم شارژ باسیم را دارند و در صورتی که آنها را باسیم شارژ کنید تنها در عرض حدود ۳۵ دقیقه میتوانید از شارژ صفر در صد به شارژ صد در صد برسید که در نوع خود عالی است.
گوشی شیائومی سری Poco
اگر گوشیهای سری Xiaomi را گوشیهای پرچمدار برند شیائومی بدانید (که واقعا هم همین طور هست) آن وقت گوشیهای سری Poco را با توجه به مشخصات سختافزاری که دارند باید جزء گوشیهای میانرده تا ردهبالای شیائومی به حساب آورید. این گوشیها همچنان دارای سختافزاری قوی هستند و امکانات خوبی هم دارند ولی به هر حال یک پله پایینتر از گوشیهای سری Xiaomi قرار میگیرند. در گوشیهای سری Poco غالبا از پردازنده گرافیکی Snapdragon ۸ نسل اول یا دوم با پردازنده گرافیکی Adreno استفاده میشود که از این لحاظ آنها را شبیه به سری Xiaomi میکند یعنی میتوان گفت حداقل از لحاظ قدرت پردازش این دو سری بسیار شبیه یکدیگرند ولی این را هم باید بگوییم که صفحه نمایش در سری Poco همیشه از نوع AMOLED نیست.
در واقع برخی از گوشیهای سری Poco دارای صفحه نمایشی با پنل IPS هستند که هر چند از لحاظ کیفت باز هم خوب است ولی هیچ گاه به پای نمایشگرهای AMOLED نمیرسد. از لحاظ کیفیت دوربینها هم باید بگوییم گوشیهای سری Poco باز هم در رده پایینتری قرار میگیرند. البته هر چند که کیفیت دوربین اصلی در این گوشیها تفاوتی با گوشیهای سری Xiaomi ندارد و حتی بعضی مواقع از آن بیشتر است ولی کیفیت دوربین سلفی و دوربینهای جانبی در این سری کمتر است. کیفیت دوربین سلفی در سری Poco معمولا چیزی بین ۸ تا ۱۶ مگاپیکسل است و کیفیت دوربینهای جانبی نیز هیچ گاه از ۸ مگاپیکسل تجاوز نمیکند در حالی که کیفیت دوربین سلفی و دوربینهای جانبی در گوشیهای سری Xiaomi میتواند به ترتیب به ۳۲ و ۵۰ مگاپیکسل هم برسد. همچنین تعداد دوربینهای جانبی در سری Poco ممکن است حتی یکی باشد ولی این تعداد در سری Xiaomi قطعا بیشتر است و میتواند چهار دوربین جانبی را شامل شود.
میزان حافظه رم و ذخیرهسازی در گوشیهای میانرده از سری Poco میتواند به ترتیب ۴ یا ۶ گیگابایت و ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایت باشد اما در گوشیهای ردهبالاتر از همین سری میزان حافظه رم معمولا ۸ و حداکثر ۱۲ گیگابایت و میزان حافظه ذخیرهسازی هم حداقل ۲۵۶ و حداکثر ۵۱۲ گیگابایت است. این در حالی است که در گوشیهای میانرده از سری Xiaomi حافظه رم همان ۸ تا ۱۲ گیگابایت و حافظه ذخیرهسازی نیز ۲۵۶ تا ۵۱۲ گیگابایت است در حالی که گوشیهای ردهبالا از این سری حداقل ۱۲ گیگابایت حافظه رم دارند و در برخی از مدلهای آنها این میزان به ۱۶ گیگابایت هم میرسد؛ همچنین حافظه ذخیرهسازی در آنها حداقل ۲۵۶ گیگابایت است ولی میتواند ۵۱۲ گیگابایت یا حتی یک ترابایت هم باشد که در این صورت دیگر با لپ تاپها برابری خواهند کرد!
از لحاظ تعداد حسگرهای (سنسورهای) به کار رفته در سری Poco باید بگوییم معمولا چهار یا پنج حسگر است که حسگرهای شتابسنج و اثر انگشت حتما بین آنها هستند ولی همانطور که قبلا هم ذکر شد تعداد حسگرها در سری Xiaomi حدود هفت حسگر است که همانطور که میبینید از این لحاظ هم گوشیهای سری Poco یک قدم عقبترند. به علاوه، گوشیهای سری Poco یا شارژ بیسیم ندارند یا اگر داشته باشند توان آن از سری Xiaomi کمتر است که باعث میشود مدت زمان بیشتری برای شارژ کامل گوشی لازم باشد. همچنین جنس قسمت پشتی و قاب گوشی در سری Poco به ترتیب شیشهای و پلاستیکی است در حالی که در گوشیهای سری Xiaomi جنس قسمت پشتی از سرامیک، سیلیکون یا چرم است و قاب گوشی نیز آلومینیومی است که باعث استحکام بیشتر و سبکتر شدن گوشی میشود.
با تمام مواردی که ذکر شد گوشیهای سری Poco یک مزیت بزرگ نسبت به گوشیهای سری Xiaomi دارند آن هم اینکه قیمت گوشی شیائومی از سری Poco بین ۴۰ تا ۵۰ درصد کمتر از قیمت گوشی شیائومی از سری Xiaomi است. در واقع سری Poco بیشتر به درد کاربرانی میخورد که از یک طرف میخواهند گوشی نسبتا قوی با امکاناتی خوب داشته باشند ولی از طرف دیگر نمیخواهند برای خرید آن خیلی هزینه کنند.
گوشی شیائومی سری Redmi
شامل گوشیهای میانرده تا ردهپایین شیائومی میشود و بیشتر به درد کاربرانی میخورد که میخواهند باز هم هزینه کمتری برای خرید گوشی شیائومی بپردازند. البته این بدان معنا نیست که بین گوشیهای Redmi، گوشی قوی با امکانات خوب پیدا نمیشود ولی احتمال آنکه بتوانید گوشیهای ردهپایینتری را در سری Redmi پیدا کنید بیشتر است و لذا اگر قدرت سختافزاری برایتان آنقدرها مهم نیست و کاربریتان از گوشی در حد کاربریهای معمولی مثل وبگردی یا دیدن فیلم و عکس است پیشنهاد میشود سراغ سری Redmi بروید. گوشیهای سری Xiaomi و Poco معمولا قدرت سختافزاری بالایی دارند که هر چند آنها را برای کاربریهای معمولی هم مناسب میکند ولی برای خرید این گوشیها باید هزینه بیشتری بپردازید در حالی که یک گوشی ردهپایینتر از سری Redmi هم برای شما کافی خواهد بود با قیمتی که قطعا از قیمت گوشیهای Xiaomi و Poco کمتر است.
در مورد گوشیهای ردهبالا از سری Redmi که باید بگوییم تا حد زیادی شبیه به گوشیهای ردهبالا از سری Poco هستند و قدرت سختافزاری و امکاناتشان هم در همان حد است اما گوشیهای ردهپایینتر از این سری از دو نظر تفاوت اساسی با گوشیهای سری Xiaomi و Poco و همچنین گوشیهای ردهبالا از همین سری دارند. اولین تفاوت آن است که در این گوشیها از پردازندههای Mediatek و پردازنده گرافیکی Mali استفاده میشود که در مقایسه با پردازنده به کار رفته در گوشیهای ردهبالای شیائومی تا حدودی ضعیفتر است و دومین تفاوت آنکه صفحه نمایش این گوشیها دارای پنل IPS بوده که هر چند باز هم کیفیت خوبی دارد ولی کیفیتش هیچ گاه به پای نمایشگرهای AMOLED که از آنها در گوشیهای ردهبالای شیائومی استفاده میشود نمیرسد.
در مورد کیفیت دوربینها در گوشیهای ردهپایینتر سری Redmi باید بگوییم خوشبختانه کیفیت دوربین اصلی در این گوشیها با گوشیهای ردهبالاتر برابری میکند و چیزی در حد ۵۰ مگاپیکسل است ولی کیفیت دوربین سلفی حدود ۸ مگاپیکسل است که تفاوت قابلتوجهی با کیفیت ۲۰ یا ۳۲ مگاپیکسلی همین دوربین در گوشیهای ردهبالاتر دارد. همچنین کیفیت دوربینهای جانبی نیز در این گوشیها از ۸ مگاپیکسل تجاوز نمیکند و معمولا هم تعداد این دوربینها در مقایسه با گوشیهای ردهبالاتر شیائومی کمتر است به اضافه اینکه کیفیت فیلمبرداری با دوربین اصلی یا سلفی این گوشیها نیز از Full HD با فریم ریت ۳۰ تجاوز نمیکند که قابل مقایسه با کیفیت ۴K و فریم ریت ۶۰ در گوشیهای ردهبالاتر شیائومی نیست. اما سری Redmi را حداقل از لحاظ دوربین نباید دست کم گرفت! چرا؟ چون شیائومی در برخی از گوشیهای Redmi Note خود از دوربین اصلی استفاده کرده که کیفیت آن ۲۰۰ مگاپیکسل است که حتی در این مورد از گوشیهای پرچمدار این شرکت نیز بهتر بوده و چیزی در حد گوشی سامسونگ Galaxy S۲۳ Ultra است.
از کیفیت دوربینها در گوشیهای ردهپایینتر سری Redmi که بگذریم باید بگوییم میزان حافظه رم در این گوشیها معمولا ۴ یا ۸ گیگابایت و میزان حافظه ذخیرهسازی آنها نیز ۱۲۸ تا ۲۵۶ گیگابایت است. تعداد حسگرها (سنسورها) در این گوشیها معمولا سه یا چهار حسگر است که به شکل محسوسی کمتر از گوشیهای ردهبالای شیائومی است (البته حسگر اثر انگشت و شتابسنج را تمام این گوشیها دارند). نکته جالبی که در مورد گوشیهای ردهپایین سری Redmi وجود دارد آن است که این گوشیها دارای گیرنده رادیویی FM برای گوش دادن به برنامههای رادیویی هم هستند در حالی که این گیرنده از گوشیهای ردهبالای شیائومی از هر سری که باشند حذف شده است. اما از این بهتر آنکه قیمت یک گوشی Redmi ردهپایین حدود ۱۵۰ دلار است که تقریبا سه برابر کمتر از قیمت گوشیهای ردهبالا از سری Poco و Xiaomi است. به همین دلیل است که میگوییم خرید این گوشیها برای کاربرانی که استفادهشان از گوشی در حد کاربریهای معمولی است بسیار مقرون به صرفهتر است.
گوشی شیائومی سری Black Shark (مخصوص گیمینگ)
شیائومی و ایسوس جزء اولین برندهایی هستند که دنیای گیمینگ را به گوشیها نیز آوردهاند و نشانهاش هم آن است که هر کدام از این برندها گوشیهای مخصوص گیمینگ تولید کرده است. گوشیهای گیمینگ ایسوس تحت همان عنوان ROG که برای لپ تاپهای گیمینگ این شرکت نیز استفاده میشود عرضه میشوند و گوشیهای گیمینگ شیائومی تحت عنوان Black Shark. چیزی که در مورد گوشیهای گیمینگ فارغ از برندشان باید به خاطر بسپارید آن است که این گوشیها همانند لپ تاپهای گیمینگ دارای سختافزاری قوی و صفحه نمایش باکیفیتی هستند تا بتوانند بازیها را به بهترین شکل ممکن اجرا کنند و به بهترین شکل ممکن هم نشان دهند. همچنین این گوشیها بر خلاف سایر گوشیها ظاهری تهاجمی و هیجانانگیز دارند تا بیشترین جلوه را هم برای گیمرهای موبایل داشته باشند.
اما اگر بخواهیم به طور خاص به گوشیهای Black Shark شیائومی بپردازیم باید بگوییم در این گوشیها در درجه اول از پردازنده اصلی و گرافیکی قوی استفاده میشود تا گوشی به خوبی از عهده اجرای بازیها بربیاید. این پردازندهها جدیدترین پردازندههای هشتهستهای Snapdragon ۸ و پردازندههای گرافیکی Adreno را شامل میشوند که در حال حاضر جزء قویترین پردازندههای گوشی و تبلت به شمار میروند و در گوشیهای ردهبالا و پرچمدار نیز از آنها استفاده میشود. صفحه نمایش در گوشیهای Black Shark از نوع OLED، AMOLED یا Super AMOLED است که تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند ولی همانطور که قبلا گفتیم در مقایسه با سایر نمایشگرها کیفیت بسیار بهتری دارند.
انتخاب نمایشگرهایی از نوع OLED در گوشیهای گیمینگ به نوعی ضرورت محسوب میشود چرا که کیفیت نمایشگر مستقیما بر کیفیت تصاویر در بازی تاثیر گذاشته و هر چقدر بیشتر باشد لذت بازی هم بیشتر خواهد بود (کدام گیمری است که از تصاویر شفاف و رنگهای زندهتر لذت نبرد؟). اما چیز دیگری که در مورد نمایشگر گوشیهای گیمینگ باید خاطر نشان کنیم آن است که سرعت بازآوری تصویر (ریفرش ریت) در آنها همیشه حداکثر ممکن و حتی از گوشیهای پرچمدار هم بیشتر است. دلیل این انتخاب آن است که ریفرش ریت در بازیها اهمیت دارد؛ همانطور که شاید بدانید هر چقدر ریفرش ریت بالاتر باشد تصاویر شفافتر و حرکتها به خصوص حرکتهای سریع روانتر جلوه خواهند کرد یا به عبارت بهتر، ردی هر چند لحظهای از آنها به جا نخواهد ماند. در بازیها چون حرکت زیاد است (به خصوص در بازیهای حادثهای یا مسابقهای) ریفرش ریت بالاتر باعث روانتر دیده شدن حرکتها در بازی و در نهایت لذت بیشتر از بازی خواهد شد.
ریفرش ریت نمایشگر گوشیهای Black Shark شیائومی چیزی در حد ۱۴۴ هرتز است که حتی گفته میشود برای گیمینگ کامپیوتر نیز مناسب است؛ این در حالی است که ریفرش ریت گوشیهای پرچمدار شیائومی از سری Xiaomi حداکثر ۱۲۰ هرتز است. البته شاید ۲۴ هرتز بیشتر آنقدرها تفاوتی ایجاد نکند ولی مهم آن است که ریفرش ریت گوشیهای Black Shark حداکثر ممکن انتخاب شده تا این گوشیها بهترین عملکرد را در نمایش حرکتها داشته باشند. ضمنا نمایشگر گوشیهای Black Shark از استاندارد HDR10+ نیز پشتیبانی میکند که در ابتدای این راهنما راجع به آن و مزایایش صحبت کردیم.
مورد دیگری که در بازیها مهم است میزان حافظه رم و حافظه ذخیرهسازی است که البته اولی تا حدودی مهمتر است چرا که تاثیر مستقیمی در اجرای بازیها دارد. گوشیهای Black Shark دارای نسخههای مختلفی با حافظه رم ۸.۱۲ یا ۱۶ گیگابایت و حافظه ذخیرهسازی ۱۲۸.۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتند. این مقدار حافظه رم و ذخیرهسازی به دلیل آنکه حتی بهترین بازیهای موبایل هم به شکل قابلتوجهی کمحجمتر از بازیهای کامپیوترند کافی است و لذا لازم نیست نگران این مورد باشید ولی به هر حال میتوانید برای آنکه خیالتان آسودهتر باشد نسخهای را خریداری کنید که حافظه رم و حافظه ذخیرهسازی بیشتری دارد.
اما مورد دیگری که شاید دانستنش برایتان جالب باشد آن است که دوربین اصلی در جدیدترین نسخه گوشیهای Black Shark کیفیتی بالای ۱۰۰ مگاپیکسل دارد که حتی از جدیدترین گوشیهای پرچمدار شیائومی همتراز خود از سری Xiaomi هم بیشتر است ولی هنوز به پای آن گوشی از سری Redmi نرسیده که دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی دارد! به هر حال همینکه دوربین اصلی گوشیهای Black Shark کیفیت بالایی دارد حائز اهمیت است چرا که به کاربر اجازه میدهد در بازیهایی همچون بازی پوکمان که باید با محیط واقعی اطراف خود تعامل کرد بتواند بهتر عمل کند.
در مورد دوربین سلفی و دوربینهای جانبی در گوشیهای سری Black Shark باید بگوییم سعی شده این دوربینها کیفیت بالایی داشته باشند طوری که حتی میتوان آنها را قابل مقایسه با دوربینهای سلفی جانبی در سری Poco دانست ولی این را هم باید به یاد داشته باشید که کیفیت این دوربینها در مقایسه با دوربینهای مشابه خود در گوشیهای پرچمدار شیائومی از سری Xiaomi به شکل قابلتوجهی کمتر است. البته کیفیت بالای دوربین سلفی آنقدرها در بازیها مهم نیست مگراینکه بخواهید در بازیهای آنلاین شرکت کنید و با بازیکنان دیگر به صورت تصویری ارتباط داشته باشید. به هر حال کیفیت دوربین سلفی در گوشیهای Black Shark به اندازهای هست که در این مورد خاص بتوانید روی آن حساب کنید.
هر چند که وجود حسگرها (سنسورها) هیچ تاثیری در بازیها ندارد ولی گوشیهای Black Shark معمولا دارای پنج یا شش حسگر مختلفند که آنها را در سطح گوشیهای ردهبالای Xiaomi و Poco قرار میدهد. نکته قابل توجه در مورد این گوشیها باطری آنهاست که با توان ۱۲۰ وات شارژ میشود و آنطور که خود شیائومی گفته میتواند تنها در عرض ۱۵ دقیقه از صفر تا صد در صد شارژ شود. چنین چیزی نه تنها برای کاربران عادی بلکه برای گیمرها نیز یک مزیت محسوب میشود چرا که با اجرای بازیها شارژ بیشتری از باطری گوشی مصرف میشود و لذا مهم است که باطری بتواند در مدت زمان کوتاهتری شارژ شود تا بدین ترتیب سریعتر تمام شدن شارژ آن در مقایسه با گوشیهای دیگر به نوعی جبران شود.
گوشی شیائومی سری Civi
شاید اگر بگوییم شیائومی سری Civi از گوشیهایش را برای خانمها تولیده کرده کمی برایتان تعجبآور باشد ولی حقیقت همین است! گوشیهای سری Civi مخصوص خانمها تولید شدهاند و ظاهری دارند که آنها را برای خانمها جذابتر میکند. این گوشیها هم ظاهری ظریفتر دارند و هم سبکتر از گوشیهای دیگر شیائومیاند (حدود ۲۰ تا ۳۰ گرم) ضمن آنکه رنگ قسمت پشتی گوشی معمولا صورتی یا بنفش کمرنگ است یا ترکیبی از آنها با رنگ مشکی که بیشتر با سلیقه خانمها سازگاری دارد. این گوشیها از سال ۲۰۲۱ به بعد تولید شدهاند و تنوع آنها هنوز به پای سایر سریهای گوشی شیائومی نرسیده است.
اما در مورد قدرت سختافزاری گوشیهای سری Civi باید بگوییم چیزی در حد گوشیهای ردهبالای سری Poco و Xiaomi است یا بهتر بگوییم گوشیهای سری Civi جزء گوشیهای قوی شیائومی محسوب میشوند و البته همانطور که در بالا هم اشاره کردیم با حفظ ظرافت و زیبایی ظاهری که مطابق سلیقه خانمهاست! در بیشتر گوشیهای این سری از پردازنده اصلی Snapdragon ۸ و پردازنده گرافیکی Adreno استفاده شده و در آن گوشیهایی از این سری هم که از پردازنده Mediatek استفاده شده به دلیل جدیدتر بودن پردازنده و استفاده از معماری بهتری در آن، قدرت پردازنده چیزی در حد همان پردازندههای Snapdragon ۸ است.
صفحه نمایش در گوشیهای سری Civi از نوع AMOLED یا OLED است که همانطور که قبلا هم اشاره شد بهترین کیفیت را بین سایر نمایشگرها دارد. این صفحه نمایش در نسخههای قدیمیتر از سری Civi قادر به نمایش یک میلیارد رنگ است در حالی که در نسخههای جدیدتر از همین سری آنطور که خود شیائومی گفته قابلیت نمایش ۶۸ میلیارد رنگ را دارد. سرعت بازآوری تصویر (ریفرش ریت) و حداکثر میزان روشنایی نیز در صفحه نمایش سری Civi به ترتیب ۱۲۰ هرتز و ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ نیتس است که باید بگوییم چیزی در حد گوشیهای ردهبالاست. این صفحه نمایش همچنین از استاندارد HDR10+ نیز پشتیبانی میکند و مثل دیگر گوشیهای ردهبالای شیائومی دارای جدیدترین نسخه روکش ضد خش Corning Gorilla Glass است که از آن در برابر خط و خش محافظت میکند.
میزان حافظه رم و حافظه ذخیرهسازی در گوشیهای سری Civi به ترتیب حداقل ۸ گیگابایت و حداقل ۱۲۸ گیگابایت است که البته برای حافظه رم میتواند به ۱۲ یا ۱۶ گیگابایت و برای حافظه ذخیرهسازی به یک ترابایت هم برسد. همانطور که میدانید این میزان حافظه رم و ذخیرهسازی را فقط میتوان در گوشیهای ردهبالا و پرچمدار یافت و به همین دلیل است که گوشیهای سری Civi را هم باید جزء گوشیهای ردهبالا به حساب آورد چرا که این گوشیها علاوه بر داشتن حافظه رم و حافظه ذخیرهسازی در حد گوشیهای ردهبالا دارای پردازنده قوی نیز هستند و به همین ترتیب کیفیت دوربینهای این سری هم در سطح بالایی است که در ادامه راجع به آن صحبت خواهیم کرد.
کیفیت دوربین اصلی در گوشیهای سری Civi اغلب ۵۰ مگاپیکسل است که با کیفیت دوربین اصلی در گوشیهای سری Poco و Xiaomi که جزء گوشیهای ردهبالا و پرچمدار شیائومی هستند برابری میکند. گوشیهای سری Civi همچنین دارای یک یا دو دوربین جانبی نیز هستند که کیفیت آنها بسته به مدل گوشی و نوع دوربین چیزی بین ۲ تا ۸ مگاپیکسل است که البته در نسخههای جدیدتر از سری Civi به ۲۰ مگاپیکسل هم رسیده است لیکن این کیفیت همچنان به شکل قابل توجهی از کیفیت ۵۰ مگاپیکسلی دوربینهای جانبی در سری Xiaomi کمتر است و چیزی در حد همان سری Poco است.
اما در مورد کیفیت دوربین سلفی در گوشیهای سری Civi باید بگوییم چیزی در حد گوشیهای پرچمدار سری Xiaomi یعنی ۳۲ مگاپیکسل است که در نوع خود عالی است. توجه داشته باشید که سری Civi برای خانمها ساخته شده و از آنجا که خانمها بیشتر از آقایان تمایل به دیدن خودشان دارند کاملا منطقی است که کیفیت دوربین سلفی در گوشی هم که برای خانمها ساخته شده بالا یا بهتر بگوییم بالاترین حد ممکن باشد. اما نکته در خور توجه دیگری که در مورد گوشیهای سری Civi وجود دارد آن است که این گوشیها به غیر از دوربین سلفی معمولی با کیفیت بالا دارای یک دوربین سلفی دیگر با لنز فوقعریض و همان کیفیت بالا (۳۲ مگاپیکسل) نیز هستند که آنها را از این نظر کاملا از گوشیهای دیگر شیائومی جدا میکند. به عبارت دیگر هیچ کدام از گوشیهای شیائومی حتی گوشیهای پرچمدار این برند را نمیتوانید پیدا کنید که دارای دو دوربین سلفی آن هم با چنین کیفیت بالایی باشند (تنها مختص سری Civi است).
مورد دیگری که باید به آن اشاره کنیم آن است که کیفیت فیلمبرداری با دوربین سلفی در گوشیهای شیائومی از هر سری که باشند حداکثر Full HD است در حالی که با دوربین سلفی یکی از مدلهای گوشی Civi (به طور خاص گوشی Civi ۳) میتوان با کیفیت ۴K نیز فیلمبرداری کرد. به هر حال چون گوشیهای سری Civi برای خانمها ساخته شدهاند طبیعی است که کیفیت، تعداد و قابلیتهای دوربینهای سلفی در آنها بیشتر باشد. اما از کیفیت دوربینها که بگذریم باید بگوییم گوشیهای سری Civi از لحاظ تعداد حسگرها (سنسورها) نیز بیشترین شباهت را به گوشیهای سری Xiaomi دارند و در آنها از شش یا هفت حسگر استفاده میشود که حسگر طیف رنگها که قبلا راجع به آن صحبت کردیم معمولا یکی از این حسگرهاست.
گوشیهای سری Civi علاوه بر رنگهای صورتی و بنفش کمرنگ در رنگهای دیگری همچون خاکستری و طلایی نیز به بازار عرضه شدهاند. این گوشیها با وجود ردهبالا بودنشان از قابلیت شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکنند (شاید این قابلیت در آینده به آنها اضافه شود) و شارژ باسیم هم در آنها در صورتی که بخواهید شارژ گوشی را از صفر به صد در صد برسانید حدود ۴۰ دقیقه طول خواهد کشید. این گوشیها با وجود قدرت سختافزاری و امکانات خوبی که دارند قیمت نسبتا کمی هم دارند که در مقایسه با گوشیهای ردهبالا از سری Poco حدود صد دلار و در مقایسه با گوشیهای پرچمدار از سری Xiaomi تا سه برابر ارزانتر است. قیمت گوشی شیائومی از سری Civi معمولا بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ دلار است که خرید آن را حتی برای کاربرانی با بودجه متوسط نیز ممکن میکند.
گوشی شیائومی سری Mix Fold
بزرگترین تفاوت سری Mix Fold با سایر سریهای گوشی شیائومی آن است که صفحه نمایش این گوشیها قابلیت تا شدن دارد یا بهتر بگوییم میتوانید آنها را از وسط درست مثل یک دفترچه تا کنید! از لحاظ مشخصات سختافزاری و امکانات هم این گوشیها بیشترین شباهت را به گوشیهای ردهبالا از سری Poco و Xiaomi دارند و لذا باید بگوییم نه تنها از سختافزاری قوی بلکه از امکانات مختلفی نیز برخوردارند. پردازنده اصلی و گرافیکی به کار رفته در این سری جدیدترین پردازندههای Snapdragon و پردازندههای گرافیکی Adreno است. همچنین صفحه نمایش آنها با اینکه تاشو است ولی از نوع AMOLED بوده و وضوح تصویری در حد ۲K دارد. به علاوه این صفحه نمایش از استاندارد HDR10+ نیز پشتیبانی کرده و ریفرش ریت و میزان روشنایی تصویر در آن به ترتیب ۱۲۰ هرتز و ۲۶۰۰ نیتس است که باید بگوییم بیشترین شباهت را به صفحه نمایش گوشیهای ردهبالا و پرچمدار دارد.
میزان حافظه رم و حافظه ذخیرهسازی در سری Mix Fold میتواند به ترتیب به ۱۶ گیگابایت و یک ترابایت برسد به اضافه اینکه کیفیت دوربین اصلی و سلفی و همچنین دوربینهای جانبی آن هم چیزی در حد گوشیهای ردهبالای سری Poco و Xiaomi است یا اگر بخواهیم بهتر بگوییم کیفیت دوربین اصلی آن ۵۰ مگاپیکسل، دوربین سلفی آن ۲۰ مگاپیکسل و کیفیت دوربینهای جانبی آن نیز حدود ۸ تا ۱۳ مگاپیکسل است. همچنین گوشیهای این سری هم از شارژ بیسیم و هم شارژ باسیم پشتیبانی میکنند و دارای همان هفت حسگری هستند که در گوشیهای سری Poco و Xiaomi به کار رفتهاند. قیمت گوشی شیائومی از این سری حدود ۱۱۵۰ دلار است که باید بگوییم چیزی در حد گوشیهای پرچمدار سری Xiaomi است.
پیشوندها در نام گوشیهای شیائومی
همانطور که در ابتدای این راهنما هم به آن اشاره کردیم ممکن است در نام گوشیهای شیائومی از پیشوندهایی استفاده شود که هر کدام معنای خاص خود را دارد. برخی از رایجترین این پیشوندها عبارتند از Ultra، Pro، Plus (+)، Turbo، Lite، Note، ۴G و ۵G. در زیر به طور اختصار به هر کدام از این پیشوندها خواهیم پرداخت اما قبل از آن باید به این نکته توجه داشته باشید که تاثیر پیشوندها زمانی مطرح است که سری دو گوشی یکسان باشد و سال ساختشان نیز یکسان یا بسیار نزدیک به هم باشد و الا نمیتوان مثلا دو گوشی که سال ساخت یا سریشان یکی نیست را فقط با پیشوندهایشان با یکدیگر مقایسه و بر همان اساس هم نتیجهگیری کرد.
پیشوندهای Ultra، Pro، Plus و Turbo
قبل از صحبت در مورد این پیشوندها شاید این سوال برایتان مطرح شود که چرا همه آنها را تحت یک عنوان آوردهایم؟ جواب بسیار ساده است؛ چون تمام آنها به نوعی با قدرت سختافزاری و امکانات بیشتر مرتبطند و تفاوتشان با یکدیگر در سطح امکانات و قدرت سختافزاری است لیکن باید به این هم توجه داشته باشید که این تفاوت سطح به هیچ عنوان فاحش نیست و در بیشتر موارد به یک یا دو مورد جزئی محدود میشود. به عنوان مثال دو گوشی Xiaomi ۱۳ Pro و Xiaomi ۱۳ Ultra از هر نظر شبیه یکدیگرند و تنها تفاوتشان آن است که گوشی Xiaomi ۱۳ Ultra در تست GFXBench که برای سنجش قدرت پردازنده گرافیکی است امتیاز بیشتری به دست آورده است.
اما از بین چهار پیشوندی که در عنوان ذکر شدهاند پیشوند Ultra از بقیه جلوتر است. در واقع در مورد گوشی که پیشوند Ultra دارد هیچ شکی نباید کرد چرا که چنین گوشی از هر نظر قوی است. دو پیشوند Pro و Turbo بعد از Ultra قرار میگیرند و هر چند که خیلی به Ultra نزدیکند ولی بین خودشان اختلافاتی است یا اگر بخواهیم بهتر بگوییم در برخی موارد پیشوند Turbo و برخی موارد دیگر پیشوند Pro جلوتر است که ممکن است بعضا این جلوتر بودن حتی محسوس هم باشد. مثلا در گوشی Redmi Note ۱۲ Turbo از صفحه نمایش OLED و در گوشی Redmi Note ۱۲ Pro از صفحه نمایشی با پنل IPS استفاده شده که عملکرد آن در نمایش رنگها ضعیفتر و همچنین میزان پادنماییاش کمتر است هر چند که تراکم پیکسلی و ریفرش ریت بالاتری دارد.
در واقع بین Pro و Turbo دقیقا نمیتوان گفت کدام بهتر است و بهتر این است که هنگام خرید به مشخصات سختافزاری و امکانات گوشی توجه شود تا به پیشوند آن. اما در مورد گوشیهایی با پیشوند Plus (+) باید بگوییم تنها در مقایسه با گوشیهای معمولی از همان سری اندکی بهترند و الا در مقایسه با گوشیهای همسری با خود که پیشوند Ultra، Pro یا Turbo دارند در رده پایینتری قرار میگیرند. مثلا اگر دو گوشی Redmi A۲ و Redmi A۲+ را با یکدیگر مقایسه کنید خواهید دید که تنها برتری گوشی Redmi A۲+ در آن است که حسگر اثر انگشت دارد و الا در سایر موارد دقیقا مانند گوشی Redmi A۲ است.
پیشوند Lite
پیشوند Lite برای آن دسته از گوشیهای شیائومی استفاده میشود که نسبت به نسخه معمولی (بدون پیشوند) خود از یک سری در رده پایینتری قرار میگیرند و لذا طبیعتا این گوشیها از گوشیهایی که یکی از پیشوندهای Ultra، Pro، Plus یا Turbo را دارند نیز تا حدودی ضعیفترند و امکانات کمتری هم دارند. دو گوشی Xiaomi ۱۳ و Xiaomi ۱۳ Lite مثال خوبی در این زمینهاند. در حالی که در گوشی Xiaomi ۱۳ از پردازنده Snapdragon ۸ نسل دوم و پردازنده گرافیکی Adreno ۷۴۰ استفاده شده گوشی Xiaomi ۱۳ Lite دارای پردازنده Snapdragon ۷ نسل اول و پردازنده Adreno ۶۴۴ است که هر دو، تا حدودی از پردازندههای به کار رفته در گوشی Xiaomi ۱۳ ضعیفترند. همچنین در گوشی Xiaomi ۱۳ Lite از پنج حسگر و پنج فناوری موقعیتیابی استفاده شده در حالی که گوشی Xiaomi ۱۳ از هفت حسگر و هفت فناوری موقعیتیابی بهره میبرد.
پیشوند Note
آن دسته از گوشیهای شیائومی از سری Redmi که دارای پیشوند Note هستند به طور نسبی از گوشیهای معمولی Redmi که در همان سال ساخته شدهاند بهترند. مثلا اگر دو گوشی Redmi ۹ و Redmi Note ۹ را با یکدیگر مقایسه کنید خواهید دید که میزان روشنایی صفحه نمایش گوشی Redmi Note ۹ حدود ۵۰ نیتس بیشتر از گوشی Redmi ۹ است. همچنین کیفیت دوربین اصلی و سلفی در گوشی Redmi Note ۹ از گوشی Redmi ۹ معمولی بیشتر است (کیفیت دوربین اصلی و سلفی در این گوشی به ترتیب ۴۸ و ۱۳ مگاپیکسل است در حالی که کیفیت همین دوربینها در گوشی Redmi ۹ معمولی به ترتیب ۱۳ و ۸ مگاپیکسل است) و بالاخره اینکه پردازنده گوشی Redmi Note ۹ پردازنده Mediatek Heilo G۸۵ است که در مقایسه با پردازنده گوشی Redmi ۹ معمولی یعنی Mediatek Helio G۸۰ بین ۲ تا ۸ درصد قویتر است که البته خیلی رقم قابلتوجهی نیست ولی به هر حال اختلافی است که وجود دارد.
پیشوندهای ۴G و ۵G
اگر هر کدام از این پیشوندها در نام یکی از گوشیهای شیائومی یا حتی برندهای دیگر بیایند به این معناست که گوشی مربوطه از اینترنت رادیویی مطابق با همان پیشوندی که در نامش آمده پشتیبانی میکند. مثلا اگر در نام گوشی، پیشوند ۴G بیاید گوشی از اینترنت ۴G و اگر پیشوند ۵G بیاید از اینترنت ۵G پشتیبانی میکند. البته نیامدن این پیشوندها در نام گوشی به خصوص پیشوند ۴G به این معنا نیست که گوشی هم از آنها پشتیبانی نمیکند! این روزها دیگر همه گوشیها از اینترنت ۴G پشتیبانی میکنند حتی اگر در نامشان پیشوند ۴G نیامده باشد. وجود این پیشوندها بیشتر برای تاکید است و تا زمانی هم رواج دارد که اینترنت رادیویی مربوطه تازگی داشته باشد.
عدد سال ساخت و مدل در گوشیهای شیائومی
بعد از نام سری یا بعد از کلمه شیائومی در نام گوشیهای شیائومی، عددی میآید که نشاندهنده سال ساخت گوشی یا همان مدل آن است. البته این عدد همیشه یکسان نیست و برای سریهای مختلف متفاوت است ولی هر چقدر بیشتر باشد نشاندهنده جدیدتر بودن گوشی است. مثلا دو گوشی Redmi ۱۲ و Redmi ۱۱ به ترتیب در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۲ عرضه شدهاند و دو گوشی Civi ۳ و Civi ۲ نیز دقیقا به همین شکلند یعنی گوشی Civi ۳ در سال ۲۰۲۳ و گوشی Civi ۲ در سال ۲۰۲۲ عرضه شده است. همانطور که در بالا میبینید بالاتر بودن عدد به کار رفته در نام گوشی به معنای جدیدتر بودن گوشی است و گوشی هم که جدیدتر باشد حداقل به طور نسبی سختافزار بهتر و امکانات بیشتری نسبت به گوشیهای همسری خود دارد.
آنچه در بالا گفتیم برای سایر گوشیهای شیائومی نیز صدق میکند ولی باید توجه داشته باشید که اگر عدد بعد از نام سری به حرفی متصل باشد (به طور جداگانه نیامده باشد) آن عدد الزاما به معنای جدیدتر بودن گوشی نیست ولی همچنان به معنای قدرت سختافزاری بیشتر و امکانات بهتر آن است. مثلا دو گوشی Poco C۵۱ و Poco C۵۵ هر دو در سال ۲۰۲۳ ساخته شدهاند ولی طبق آنچه گفتیم گوشی Poco C۵۵ باید کمی از گوشی Poco C۵۱ بهتر باشد که واقعا هم همین طور هست. گوشی Poco C۵۵ دارای پردازنده Mediatek Helio G۸۵ است که در مقایسه با پردازنده گوشی Poco C۵۱ یعنی Mediatek Helio G۳۶ تا حدودی قویتر است به اضافه اینکه کیفیت دوربین اصلی نیز در این گوشی ۵۰ مگاپیکسل است در حالی که کیفیت همین دوربین در گوشی Poco C۵۱ تنها ۸ مگاپیکسل است.
قیمت گوشی شیائومی
همانطور که در ابتدای این راهنما هم گفتیم برند شیائومی توانسته خود را حداقل در بازار ایران به عنوان برندی خوشقیمت مطرح کند و این یعنی قیمت گوشی شیائومی در ذهن بسیاری از کاربران ایرانی در مقایسه با برندهای دیگر کمتر است هر چند که همیشه هم اینطور نیست. قیمت گوشی شیائومی مثل بسیاری از برند های دیگر تابع سختافزارهای به کار رفته در آن است. هر چقدر این سختافزارها قویتر باشند و امکانات گوشی هم بیشتر باشد قیمت آن نیز طبیعتا بیشتر خواهد بود و بالعکس.
مورد دیگری که باید به آن توجه کنید سال ساخت و بعضا پیشوندهایی است که در نام گوشیهای شیائومی میآیند. در مورد سال ساخت و عدد آن که قبلا صحبت کردیم؛ هر چقدر این عدد بزرگتر باشد به معنای جدیدتر بودن سال ساخت گوشی است و هر چقدر سال ساخت گوشی جدیدتر باشد به معنای استفاده از سختافزار بهتری در آن است که خود به خود باعث افزایش قیمت گوشی میشود. در گوشیهایی که سال ساختشان یکی است به طور قطع گوشیهایی که دارای پیشوند Ultra هستند به دلیل داشتن بهترین سختافزار و بیشترین امکانات، بیشترین قیمت را هم دارند و پس از آنها گوشیهای Pro و Plus قرار میگیرند.
در مقابل، گوشیهایی که در نام آنها از پیشوند Lite استفاده شده قدرت سختافزاری نسبتا کمتری در مقایسه با گوشیهای همسری با خود دارند و لذا قیمتشان هم ارزانتر است. همچنین بین سریهای مختلف گوشی شیائومی، سری Redmi به طور نسبی قیمت کمتری دارد. هر چند که البته بین گوشیهای شیائومی از سری Redmi گوشیهای قوی با قیمت بیشتر هم یافت میشوند ولی گوشیهای این سری در مجموع جهات جزء گوشیهای میانرده تا ردهپایین شیائومی به حساب میآیند و لذا برای کاربرانی که میخواهند هزینه کمتری برای خرید گوشی شیائومی بپردازند انتخاب بهتری به شمار میروند (گوشیهای ارزانتر شیائومی را در این سری بیشتر میتوانید پیدا کنید).
به هر حال با تمام آنچه گفته شد اگر باز هم میخواهید دیدی کلی نسبت به محدوده قیمت گوشی شیائومی داشته باشید باید بگوییم این قیمت از حدود ۶۵ دلار برای ارزانترین گوشیهای شیائومی با سختافزار ضعیفتر و امکانات کمتر شروع شده و به حدود ۹۰۰ دلار برای گرانترین گوشیهای شیائومی با بهترین سختافزار و امکانات بیشتر ختم میشود.
خرید گوشی شیائومی
با توجه به آنچه در بالا گفتیم اگر به دنبال خرید گوشی شیائومی با قیمت کمتری هستید بهتر است ترجیحا سراغ آن گوشیهایی بروید که اولا از سری Redmi هستند ثانیا از سال ساختشان چند سال گذشته و ثالثا از نوع معمولی (بدون پیشوند) بوده یا پیشوند Lite دارند اما اگر به دنبال قدرت سختافزاری بالا و امکانات بیشتر هستید و میتوانید هزینه بیشتری برای خرید گوشی شیائومی بپردازید آن وقت یکی از گوشیهای جدیدتر شیائومی از سریهای دیگر با پیشوند Ultra یا Pro بیشتر به کارتان خواهد آمد.
بهترین گزینه برای خرید گوشی شیائومی یا کلا هر وسیله الکترونیکی دیگری مراجعه به وبسایتهای فروشگاهی از جمله همین وبسایت (تاپ رایان) است که کارشان فروش وسایل الکترونیکی است. در این وبسایتها میتوانید قبل از خرید با مراجعه به صفحه مشخصات گوشی موردنظرتان، مشخصات سختافزاری آن را کاملا چک کرده و حتی آن را با گوشیهای دیگر مقایسه کنید و بدین ترتیب خرید آگاهانهتری را تجربه کنید؛ امکانی که شاید در خرید سنتی از فروشگاههای سطح شهر کمتر برایتان فراهم باشد. همچنین در این وبسایتها از خدماتی همچون پرداخت اینترنتی، پرداخت در محل و امکان عودت کالا در صورت معیوب بودن آن و بازپسگیری وجه پرداختی نیز بهرهمند خواهید شد.
مورد دیگری که باید به آن اشاره کنیم آن است که برخی از وبسایتهای فروشگاهی از جمله همین وبسایتی که در آن هستید نه تنها گوشی بلکه سایر کالاهای خود را نیز با قیمتی رقابتی عرضه میکنند که مطابق با قیمت روز بازار و حتی بعضی مواقع از آن کمتر است لذا با خرید از این فروشگاهها دیگر میتوانید مطمئن باشید که مبلغی بیش از آنچه ارزش واقعی کالاست پرداخت نکردهاید.
من هرکار میکنم دلم با شیائومی صاف نمیشه.
سلام
من در انتخاب گوشی خیلی وسواس دارم ولی از وقتی که با گوشی Xiaomi آشنا شدم دیگه مشکلی ندارم برای انتخاب و خرید گوشی از قیمتش هم که دیگ نگم خیلیییی ارزونه
من خودم به شخصه خیلی از برند Xiaomi خوشم میاد هم قیمت مناسبی داره و هم کیفیت بالایی داره
از مارک شیاومی خیلی راضیم، همه محصولاتش هم مثل گوشی شیاومی Xiaomi ارزان و با کیفیت هستن!